Onsdag, 29.03.2023 12:57 Uke: 13
pixel
Kategori

Distrikt

Sistenyheter
Ber om to års
utestengelse for
basketbal...

(I dag, kl 12:51)
Suverene Riiber vant
NM-gull

(I dag, kl 12:51)
Svarte på
ansettelses-kritikk

(I dag, kl 12:51)
Tidenes beste februar
på Svinesund

(I dag, kl 12:51)
Nedgang i miljøgifter
langs norskekysten

(I dag, kl 12:51)
Mann med sverdlignende
gjenstand på Melb...

(I dag, kl 12:51)
GODBITER I POLLISTEN:
Unn deg noe riktig...

(I dag, kl 12:51)
Kronprinsen besøker
Hovden skigymnas

(I dag, kl 12:41)
Venter opp mot 15 cm
snø langs sørlandsk...

(I dag, kl 12:41)
Lyse tredobler skatten
(I dag, kl 12:41)

Sistedistrikt
Svarte på
ansettelses-kritikk

(I dag, kl 12:52)
Tidenes beste februar
på Svinesund

(I dag, kl 12:52)
Mann med sverdlignende
gjenstand på Melb...

(I dag, kl 12:52)
Kronprinsen besøker
Hovden skigymnas

(I dag, kl 12:42)
Venter opp mot 15 cm
snø langs sørlandsk...

(I dag, kl 12:42)
Lyse tredobler skatten
(I dag, kl 12:42)
Ny sjef i Torghatten
(I dag, kl 12:42)
Nedgang i miljøgifter
langs norskekysten

(I dag, kl 12:42)
Kritikk av ansettelse
av fylkesdirektør

(I dag, kl 12:22)
Ruteendringer i
Kolumbus

(I dag, kl 12:22)

Mest lest siste uke
Eidsvågtunnelen opna
igjen

(I går, kl 18:41)
Kontroll på
traktorbrann i
Sarpsborg

(I går, kl 18:41)
Natur videregående
skole legges ned

(I går, kl 18:41)
Efta: Norske kommuner
kan reservere anbu...

(I går, kl 18:41)
Stakk av etter
påkjørsel i
Lillehammer

(I går, kl 21:02)
NRK Sørlandet 23:05
(I går, kl 22:11)
Røyrvik seier nei til
folkeavstemming om...

(I går, kl 22:11)
Se Vestlandsrevyen
23.05

(I går, kl 23:02)
Røykutvikling fra
boligblokk i Bergen

(I dag, kl 06:11)
Arbeid på E16
avsluttet

(I dag, kl 07:02)

Mest lest i dag
Karin Krog tildelt
Norsk jazzforums
hede...

(22.03.2023, kl 20:41)
Sverige-sjefen stormet
ut av intervju: ?...

(27.03.2023, kl 23:31)
To lyngdøler kjemper
for Norge i Spania

(22.03.2023, kl 21:01)
Tilbyr gratis
tannbehandling til
trengen...

(22.03.2023, kl 21:01)
Marerittstart for
Hovland

(22.03.2023, kl 20:51)
Heimevernsøvelse går
mot slutten

(22.03.2023, kl 21:01)
Mistanke om ruskjøring
i Namsos

(26.03.2023, kl 20:41)
Kolonnekjøring over
Hardangervidda

(22.03.2023, kl 18:11)
Reiten matchvinner i
knallsterk bortesei...

(22.03.2023, kl 20:41)
Dongeri-shorts vekker
oppsikt

(22.03.2023, kl 22:02)

Ansettelsen av ny fylkesdirektør i Akershus ble tema i fylkestinget i Viken i dag.Ellen Christine Christiansen hadde en varslingssak mot seg fra sin tidligere jobb i Nav, men det fikk ikke Viken vite da hun skulle ansettes. Romerikes Blad har omtalt dette i flere saker.I dag stilte SV spørsmål om saken i fylkestinget. Anette Solli fra Høyre ledet ansettelsesutvalget. Fra talerstolen forsvarte hun ansettelsen:? Vi har hatt en grundig prosess og vi har ikke vært kjent med noe varsel. Den rapporten som kom, den kom etter at tilsettingen var gjennomført, sier Solli.
Grensehandelen har økt eksplosjonsartet i vinter, melder Sveriges Radio Väst. Driftssjef Göran Lundgren i matvarekjeden Grensemat er svært fornøyd.? Det er vår beste februar noensinne vi har lagt bak oss. På årsbasis omsetter vi for ca. 2,5 milliarder, snittet er 200 millioner i måneden, men vi går ikke ut med noen nøyaktige tall, sier Lundgren.
Politiet rykker ut til Melbu, der det er observert en ung mann med en sverdlignende gjenstand i nærheten av Melbu videregående skole i Hadsel kommune i Nordland.Det melder politiet på Twitter.Det er ikke meldt om en konkret truende situasjon.
Kronprins Haakon Magnus er på besøk på Hovden skigymnas i dag. Der har han møtt studenter og fått demonstrert ferdigheter de har tilegnet seg. Nå i ettermiddag er kronprinsen på topptur på ski med elever fra skigymnaset.
Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel om snø i Agder og Telemark fra torsdag morgen til fredag kveld.? Kjør forsiktig og hold deg oppdatert på YR.no, skriver meteorologene.Det er ventet mellom 5 og 15 centimeter snø. Nedbøren kommer først i vestlige områder.Folk anbefales om å kjøre varsomt og å beregne ekstra tid til turen.? Det kan bli lokalt vanskelige kjøreforhold. Bruk riktige dekk og kjør etter forholdene, skriver Meteorologisk institutt.
Høye kraftpriser og inntreden i mobilmarkedet førte til at Lyse-konsernet doblet inntektene i fjor. Skatteskjerpelser fra myndighetene medfører imidlertid at det meste av overskuddet overføres til staten.Lyses resultat ble 2,45 milliarder kroner i 2022, en økning på 311 millioner fra året før. Det opplyser selskapet i en pressemelding.Eierkommunenes andel av resultatet blir 1354 millioner kroner, om lag som fjoråret. Kommunene får utbetalt samlet 870 millioner kroner for regnskapsåret 2022.
Torghatten-konsernet har ansatt Jan Volsdal (48) som ny administrerende direktør.Det skriver selsakapet i en pressemelding.? Torghatten er et selskap i rask utvikling som har tatt en lederrolle innen grønn skipsfart i Norge, noe som motiverte meg med denne stillingen, sier Volsdal.Volsdal tiltrer senest 1. oktober og kommer fra stillingen som administrerende direktør i busselskapet Nobina.Totalt har Torghatten en årlig omsetning på rundt 3 milliarder kroner og rundt 1300 ansatte. Selskapet har hovedkontor i Brønnøysund og Trondheim, og Torghatten Nord, det største rederiet i konsernet, driftes fra Tromsø.I dag omfatter Torghatten-konsernet tre ferje- og hurtigbåtrederier som leverer kritisk infrastruktur for folk langs kysten: Torghatten Nord, Torghatten Midt og Bastø-Fosen. Torghatten drifter til sammen 43 ferjesamband med 67 ferjer, samt 15 hurtigbåtsamband med 17 hurtigbåter i Nordland, Troms og Finnmark, Trøndelag, Vestfold og Telemark, Viken og Vestland fylker.
Flere miljøgifter er vesentlig redusert i norske kystområder. Men i Oslofjorden øker nivåene av noen giftige metaller.? Hovedsakelig går nivået av miljøgifter ned i marint miljø der vi har tidstrender. Det er noen unntak med økende trender i enkelte fjorder og nær urbane havneområder, sier seniorforsker Merete Schøyen i Norsk institutt for vannforskning (Niva).På oppdrag fra Miljødirektoratet har Niva undersøkt 27 ulike miljøgifter på torsk, blåskjell, sjøsnegler og ærfugl.? Det er gledelig å se at reguleringer av miljøgifter virker, samtidig som det er urovekkende å se at nivåene øker for andre stoff, sier Ellen Hambro, direktør for Miljødirektoratet.Mengden av de såkalte PCB-ene, som har blitt brukt som isolasjon i elektronisk utstyr, har går opp langs hele kysten. I Oslofjorden øker nivåene av noen metaller, som bly, krom og arsen.? Men de siste ti årene har konsentrasjonen av kvikksølv i torsk flata ut i de indre delene av fjorden, sier Schøyen i Niva.En mulig forklaring på økende trender av enkelte giftstoffer er at klimaendringer gir mer nedbør, som tar med seg giftstoffer fra land til elvene og havet, ifølge Miljødirektoratet. (NTB)
Ansettelsen av ny fylkesdirektør i Akershus ble tema i fylketstinget i dag.Ellen Christine Christiansen hadde en varslingssak mot seg fra jobben i Nav, men det fikk ikke Viken vite da hun skulle ansettes.Anette Solli fra Høyre ledet ansettelsesutvalget og forsvarer ansettelsen.Hun sier til NRK? Vi har hatt en grundig prosess og vi har ikke vært kjent med noe varsel. Den rapporten som kom, den kom etter at tilsettingen var gjennomført.
Kolumbus gjør endringer i en rekke av rutene sine fra 11. april.Endringene innebærer blant annet nye avgangstider, flytting av holdeplasser, nedleggelser av flere avganger og sammenslåing av holdeplasser.Fullstendig oversikt over endringene ligger på kolumbus sine nettsider.
Fløyfjelltunnelen i retning Åsane er åpnet igjen etter at gjenstanden er fjernet, melder vegtrafikksentralen.
Fra 1. august slås Rustad og Kroer skolekrets sammen og elevene på Kroer overføres til naboskolen, skriver Ås avis.Ås-politikerne kalte avgjørelsen trist, men mente det ikke kan forsvares å bruke 7 millioner kroner i året på skolen.Pengene kommunen sparer skal tilbake til skolen.
Små og usentrale kommuner sliter oftere med å løse lovpålagte oppgaver. Løsningen er større kommuner, mener et utvalg nedsatt av den forrige regjeringen.Kommunalminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp) mottok rapporten fra det såkalte generalistkommuneutvalget onsdag.Hovedkonklusjonen er at ingen kommuner klarer å løse alle oppgavene de er pålagt, men de store og sentrale kommunene klarer det langt bedre enn de som har få innbyggere og ligger mindre sentralt. Det påpekes at små kommuner med god økonomi klarer seg bedre enn andre små kommuner.Flertallet i utvalget støtter økonomiske og andre insentiver for å slå sammen kommuner. I tillegg anbefales interkommunalt samarbeid for å løse oppgaver. Statlig detaljstyring bør reduseres, konkluderer utvalget.Et mindretall i utvalget mener større kommuner bare ett av flere tiltak som må til for å sikre at alle kommunene kan tilby tjenestene de skal.Gjelsvik gjør det klart at regjeringen ikke vil legge press på kommuner for å slå seg sammen. (NTB)
Politianmeldelsen av hundekjører Thomas Wærner fra Nord-Torpa i Nordre Land er ferdig etterforsket. Det skriver politiadvokat Airin Andersen ved Finnmark politidistrikt i en e-post til NRK.? Den mistenkte er avhørt, og saken ansees som ferdig etterforsket. Saken skal nå vurderes av juristen og påtaleavgjøres, skriver hun.Det var hundekjører Kristoffer Halvorsen også fra Nord-Torpa som anmeldte Wærner under årets Finnmarksløp. Halvorsen fortalte den gang at han ble truet av Wærner, og at han ikke turte å kjøre videre etter sammenstøtet 13. mars i Tana.Halvorsen valgte å bryte løpet ved sjekkpunkt Neiden.
Det er kø i begge retninger etter en trafikkulykke på E6 ved Furuset i Oslo.Flere biler og to lastebiler var involvert. Det er ikke snakk om personskade, men flere biler må taues vekk.Høyre felt er åpent forbi stedet. Men Statens Vegvesen anbefaler omkjøring via Gjelleråsen eller Østre Akervei i retning mot Oslo sentrum.Ulykken har ifølge politiet ført til lange saktegående køer bakover mot Lillestrøm og Hvam. I tillegg blir det noe kø i utgående retning, trolig fordi mange lurer på hva som skjer.
To av dei ti bilistane som fekk bot for å ha brukt handhaldt mobiltelefon ved Våge på Karmøyvegen i føremiddag, nekta å godta bota. Desse to er meldt til politiet med tanke på vidare etterforsking og eventuell rettsak. Dei åtte andre godtok bøtene.
Kolumbus kjem til å utvide den nåverande kontrakten med reiarlaget Norled, når det gjeld hurtigbåtrutene i Ryfylke og til Kvitsøy. Den nåverande kontrakten gjeld fram til 31. desember 2023. Kolumbus reknar med å ha den nye kontrakten med Norled på plass innan kort tid.
Sju tunge kjøretøy fikk bruksforbud etter kontroll , som vegvesenet hadde på Bergerønningen i Alvdal 27. og 28. mars.En fører ble anmeldt for brudd på kjøre- og hviletid ? og kjøring uten sjåførkort.Tilsammen ble 190 kjøretøy kontrollert.
Nå skal det bli lettere å si ifra om uønsket oppførsel på utesteder i Oslo, for eksempel seksuell trakassering.24 utesteder og Oslo kommune har gått sammen om prosjektet «Trygt sted».? Vi trenger bare en beskrivelse av personen for bortvise dem i fra utestedet, sier prosjektleder Amanda Deinboll til NRK.Planen er at utestedene finner en felles løsning for hvordan de jobber når gjestene eller de ansatte opplever negativ oppførsel.Pilotprosjektet får støtte av Oslo kommune.
Fløyfjelltunnelen er stengt i retning Åsane på grunn av gjenstander i veibanen. Det melder vegtrafikksentralen vest. Entreprenør er på vei.
To biler har vært involvert i en påkjørsel bakfra. Trafikkuhellet har skjedd i Prinsens gate i Trondheim. Trafikken kan passere ifølge politiet.
Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) kan ikke garantere for at regjeringens forslag til ny lakseskatt er uten smutthull. Vedum ble grillet om regjeringens forslag til grunnrenteskatt på havbruk, også kalt lakseskatt, da han møtte i Stortingets spørretime onsdag.SVs Kari Elisabeth Kaski ville vite om forslaget fra Senterpartiet og Arbeiderpartiet er tilstrekkelig til å hindre skatteunndragelse.Kaski er bekymret for at bunnfradraget på 70 millioner kroner kan gi store havbruksselskaper et insentiv til å organisere seg vekk fra å betale grunnrenteskatt.? Vi hører allerede fra både selskaper og advokater at det er et arbeid som er på gang, sa Kaski fra talerstolen.Men Vedum kan ikke gi noen garantier.? Alltid når man innfører nye ting, kan det være tilpasningsutfordringer. Det har vi vært bevisst på også her, sa Vedum.? Men at noen kan finne et eller annet smutthull, det kan man aldri garantere mot. Men hele målet er at man ikke skal gjøre det, sa finansministeren.(NTB)
Nødetatene rykker ut til en melding om en akeulykke i Fjellhaugen skisenter i Kvinnherad. Det er to jenter i 15-16-årsalderen involvert. De skal ha falt ned i et hull som er ett til to meter dypt, men er oppe derfra nå.De kom seg ikke opp av hullet på egenhånd, men fikk hjelp av andre på stedet til å komme seg opp? En av de jentene har vært bevisstløs, men begge to er bevisste nå, sier operasjonsleder i vest politidistrikt, Knut Dahl-Mikkelsen.En av jentene var tiltenkt å sendes med luftambulanse, men begge blir sendt med vanlig ambulanse til Stord sykehus.
Naudetatane er på veg til ei ulukke ved Furuset i Oslo, melder Oslo-politiet. Skadeomfanget er ukjend etter ulukka der fleire bilar skal vere involverte.Trafikken på staden går no i eitt felt.
Norges institusjon for menneskerettigheter har oppsummert menneskerettighetsåret 2022 og overlevert anbefalinger til Stortinget. Øverst på lista over anbefalinger står reparasjon av menneskerettighetskrenkelse i Fosen-saken.Formålet med meldinga er å gi stortingsrepresentantene en god oversikt over utviklinga på menneskerettighetsfeltet, slik at de kan styrke ivaretakelsen av menneskerettighetene.
En mann i 20-årene fra Kristiansand er dømt til elleve års fengsel for overgrep og mishandling, skriver Fædrelandsvennen. Mannen skal ha utsatt sin tidligere samboer for omfattende vold, trusler og voldtekter. I tillegg var han tiltalt for å ha voldtatt en annen kvinne i Kristiansand for rundt to år siden.Mannen ble også dømt til å betale nesten 500 000 kroner i erstatning til kvinnene.Mannens forvarer Tore Øydne varsler at de kommer til å anke dommen. Dommen er ikke rettskraftig.
Nødetatene rykker ut til melding om en akeulykke i Fjellhaugen skisenter i Kvinnherad. Det skal være to tenåringerjenter involvert. Begge er våkne og ved bevissthet. De skal ha ramlet ned i et hull som er ett til to meter dypt, men er oppe derfra nå. Det melder vest politidistrikt på Twitter.? De har kommet inn i en varmestue der noen tar hånd om de, sier operasjonsleder i vest politidistrikt, Knut Dahl-Michelsen.
Mathilde Myhrvold og Didrik Tønseth står begge over NM på Tolga grunnet sykdom. Begge har forkjølelsessymptomer.? Mathilde og Didrik må dessverre avstå NM på Tolga som starter i dag, sier landslagslege Ove Feragen i Skiforbundet langrenn.
Nødetatene rykker ut til melding om en akeulykke i Fjellhaugen skisenter i Kvinnherad. Det skal være to tenåringer involvert. Begge er våkne og ved bevissthet. De skal ha ramlet ned i et hull som er ett til to meter dypt, men er oppe nå. Det meldert vest politidistrikt på Twitter.
Synnfjelløypene AS i Nordre Land gir seg med løypekjøring etter denne sesongen, melder OA. Selskapet har siden 2004 kjørt løyper rundt Spåtind, Synnadalen og opp til toppen av fjelltoppen Spåtind i Etnedal.Det er usikkert om noen tar over løypekjøringa for selskapet.
Bybanen AS setter inn kristestab etter ulykken i Fyllingsdalen tirsdag.? Det er standard i henhold til våre prosedyrer når vi har den typen alvorlige hendelser. Da vil vi velge å sette krisestab, sier Adelheid Nes, administrerende direktør i Bybanen AS.Det innebærer at ledelsen er samlet, og jobber for å håndtere hendelsen best mulig.
En signalfeil ved Nypan, rett sør for Heimdal stasjon, fører tilforsinkelser i togtrafikken. Børge Lein, pressevakt i SJ Norge, sier det settes opp alternativ transport mellom Heimdal og Lundamo. Tog på Dovrebanen, Rørosbanen og lokaltoget til Støren har fått passere stedet.Bane Nor opplyser at de jobber med å rette feilen. Det er venta ei ny oppdatering klokka 11.30
Etter raset på E18 i Lillesand krever Naf nå svar fra samferdselsministeren på hvorfor rassikringen på norske veier ikke er bedre. Ifølge Naf er etterslepet på rassikring på mer enn 70 milliarder kroner.? Mange steder i landet er faren for skred og ras en betydelig kilde til folks utrygghet på hverdagsreisen. Når vi i tillegg får vite at selv ikke forholdsvis nye veier er trygge for ras, så er situasjonen uholdbar og i praksis en fallitterklæring for trafikksikkerheten, sier Ingunn Handagard, pressesjef i Naf.Etter raset i Lillesand sa veiselskapet at man ikke kan garantere at slike fjellskjæringer er trygge. Naf mener samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) nå bør bekrefte eller avkrefte om norske veier er trygge å kjøre på.
Det nederlandske seilskipet, som natt til torsdag gikk på grunn ved Rugholmen i Flatanger, får i formiddag fortsette sin ferd mot Svalbard. Noorderlicht har ligget til kai i Flatanger etter hendelsen. Seilskipet har venta på undersøkelser fra nederlandske sjøfarsmyndigheter. 26 personer, hvorav 14 nederlandske ungdommer på seilopplæring, var ombord ved grunnstøtinga.
En tidligere fosterfar fra Buskerud er i Borgarting lagmannsrett dømt til fengsel i 4 år og 10 måneder for seksuell omgang med barn.Overgrepene skal ha skjedd mellom 2006 og 2017 mot fire jenter som var plassert i beredskapshjem og fosterhjem av barnevernet.Jentene var rundt 10 år gamle da overgrepene skal ha skjedd.Mannen i 60-årene ble dømt til fem år og åtte måneder i tingretten i fjor.Han er også dømt til å betale erstatning til tre av de fire jentene.
Politiet i Agder har fått melding om at det er blitt gjort innbrudd hos bedriften Sør Tre AS i Kristiansand. Politiet skal undersøke åstedet.
En kvinne i 60-årene er kjørt til sykehus for undersøkelser etter at en syklist og en bil var involvert i en trafikkulykke i Vågsbygd i Kristiansand i morges.En mann i 20-årene som kjørte bilen har fått førerkortet beslaglagt.
Fylkesdirektøren vil ikkje gå vidare med eit lenge omtalt tunnelprosjekt mellom Saudasjøen og Frette i Etne kommune. Admininstrasjonen i Rogaland fylkeskommune anslår at kostnaden for tunnelen blir 4.4 milliardar kroner, noko som ville gitt ein bomkostnad med bombrikke på om lag 600 kroner pr. passering. Samferdsleutvalet i fylket skal behandle saka i dag, onsdag.
NRK1 sender andre del av norgesmesterskapet på ski direkte fra Tolga i dag. Fra klokka 12.10 blir det kombinert 10 km langrenn menn. Deretter sendes kombinert 5 km langrenn kvinner.Fra klokka 15.40 er det lagsprint for kvinner og menn. NM for Para er også lagt til Tolga. I dag er det sprint, sittende og stående. NM på ski varer til og med lørdag 1.april.
Forsinkelser og innstillinger i togtrafikken ved Heimdal i Trondheim rammer Rørosbanen og Dovrebanen i dag, melder Bane Nor. Årsaken er signalfeil.Bane Nor opplyser at de jobber med å rette feilen, men vet ikke hvor lang tid det vil ta.
© 1997-2023 Sistenytt.com er en del av Norindex Media Norge portalene.
Copyright og Personvern policy :: Om oss

Det er ikke tillatt, uten å innhente skriftlig tillatelse fra Norindex Media Norge, å kopiere, videreformidle eller selge innholdet fra dette domenet. Dette gjelder bla. logo, tekst, fotografier samt programkoder og tekniske løsninger.