Mandag, 04.03.2024 05:21 Uke: 10
pixel
Kategori

Distrikt

Sistenyheter
Savnet kvinne funnet
(I dag, kl 05:14)
- Noen bør få sparken
(I dag, kl 05:07)
[Ekstra]
Jernbaneutbyggingen i
Moss: Ban...

(I dag, kl 05:04)
Tok sin første seier
(I dag, kl 03:18)
Ventura nær seier -
tapte etter omspill

(I dag, kl 01:17)
Leter etter savnet
kvinne i Oslo

(I dag, kl 00:54)
Brann i bil ? mulig
spredningsfare til
b...

(I går, kl 23:57)
30 personer evakuert
etter røykutvikling...

(I går, kl 23:35)
Kortesjen står klar
(I går, kl 22:48)
Ville sikre
millionbeløp - fikk
nei igje...

(I går, kl 22:18)

Sistedistrikt
Savnet kvinne funnet
(I dag, kl 05:19)
Leter etter savnet
kvinne i Oslo

(I dag, kl 00:59)
Brann i bil ? mulig
spredningsfare til
b...

(I dag, kl 00:00)
30 personer evakuert
etter røykutvikling...

(I går, kl 23:28)
- Melding om
røykutvikling i
Sandnes

(I går, kl 22:58)
Beslagla 30.000
sigaretter på
Svinesund

(I går, kl 22:08)
Trafikkulukke i
Knappetunnelen i
Bergen

(I går, kl 21:58)
Småbarnsforeldrene
Lene (25) og Ole
Mort...

(I går, kl 21:49)
Fant over 260.000
filer med
overgrepsmat...

(I går, kl 21:49)
Politiet:
Trafikkulukke i
Knappetunnelen...

(I går, kl 21:49)

Mest lest siste uke
Kongen snart på vei
hjem

(I går, kl 05:25)
Ny spiller til Vipers
(I går, kl 12:44)
Porsgrunnsmann vant NM
i styrkeløft

(I går, kl 12:44)
Klæbo suveren
(I går, kl 13:34)
Politiet med
oppfordring før
kongens hje...

(I går, kl 19:47)
Dette venter kongen
etter hjemkomsten

(I går, kl 20:10)
Klatrere står fast på
Svolværgeita

(I går, kl 20:24)
Skal ha stjålet
traktor ? kjørte seg
fas...

(I går, kl 17:04)
Hardangervidda open
for fri ferdsel

(I går, kl 17:04)
Damsgårdstunnelen open
igjen

(I går, kl 17:04)

Mest lest i dag
Newcastle slapp med
skrekken ? slo
Black...

(28.02.2024, kl 00:14)
Avviser: Vil ikke
sende soldater

(27.02.2024, kl 12:17)
Tatt etter 30 år
(27.02.2024, kl 12:17)
Trafikkuhell på Sola
(27.02.2024, kl 20:14)
Strømbrudd i Stavanger
sentrum

(27.02.2024, kl 22:54)
Strømmen tilbake i
Stavanger

(27.02.2024, kl 23:14)
Avinor bekrefter at
det savnede
helikopt...

(28.02.2024, kl 22:04)
Den svenske
landslagsspilleren
Kristoffe...

(27.02.2024, kl 09:24)
Stor Stardew
Valley-oppdatering
slippes ...

(27.02.2024, kl 12:13)
Ungt par døde i
møteulykke i Trysil ?
sa...

(27.02.2024, kl 12:14)

Søknadsfristen for å søke videregående skole går ut 1. mars.Direktør for opplæring og tannhelse i Vestfold fylkeskommune, Liv Marit Hansen, forteller at foreløpig tall viser at trenden med at flere velger yrkesfaglige linjer fortsetterAv de om lag 3900 tiendeklassingene som har søkt så langt, har 2100 personer valgt yrkesrettet opplæring.Hansen forteller at det har vært et større fokus på å løfte fram de yrkesfaglige linjene.
Krimserien «Wisting», som tar utgangspunkt i Jørn Lier Horsts populære politikarakter, er snart tilbake med fjerde sesong. I år vil serien gå som påskekrim. Premieren er 24. mars, som er palmesøndag. ? Når vi endelig skal lansere en ny sesong er det også på plass at vi viser den i påsken, da nordmenn sulter etter en god påskekrim, sier programdirektør i Viaplay, Anine Johansen. Dette er den første sesongen i serien som ikke tar utgangspunkt i en av Jørn Lier Horst krimromaner, men er skrevet til serien. ? Det handler om mer enn å bare fange skurkene, men viser også livet utenfor etterforskningen, som ikke alltid går opp med suksessfaktoren som ligger å løse en sak, sier Sven Nordin, som gestalter Larvik-etterforskeren. Det er fra før bekreftet at det også kommer en femte sesong av «Wisting». Den tar utgangspunkt i Jørn Lier Horsts bok «Sak 1569». Det er foreløpig ikke bekreftet når den har premiere.
35-åringen som er tiltalt for å ha misbrukt identiteten til flere kjendiser, bør dømmes til to år og tre måneders fengsel.Det kom fram under påtalemyndighetens prosedyre i Vestfold tingrett i dag.Mannen har innrømmet de fleste av de 27 forholdene han er tiltalt for.35-åringen har blant annet brukt andre personers identitet til å skaffe seg kostbare mobiltelefoner og mobilabonnement. Saken avsluttes senere i dag med forsvarerens prosedyre.
Mandag er det premiere filmen Ola ? en helt vanlig uvanlig fyr på NRK.Filmen handler om 32 år gamle Ola som bor i Vidaråsen i Andebu, mellom Tønsberg og Sandefjord.I det lille samfunnet med 150 innbyggere lever mennesker med og uten utviklingshemming sammen, i et rolig tempo, tett på naturen.Inkludering, forståelse og respekt er kjerneverdier i landsbyen.Filmen har blitt vist på kinoer over hele landet fra 13. oktober.
Flere artister fra Vestfold og Telemark er nominert til Spellemanspriser.Blant de nominerte finner vi blant annet, Girl in Red fra Horten, Lise Davidsen fra Stokke, Ingebjørg Bratland fra Edland, Odd Nordstoga fra Vinje og John-Arne Ø. Gundersen fra Skien.I fjor markerte den storslange prisutdelingen sitt 50-årsjubileum. Lillebjørn Nilsen ble tildelt hedersprisen, og Karpe ble historiske med hele seks priser.Tidligere har prisutdelingen blitt sendt på NRK, men, nylig ble det kjent at showet skal livestreames via Nettavisen og Amedias kanaler.
På grunn av mye snø holdes Maier Arena i Tønsberg stengt fredag.Kommunen skriver på deres nettside at det ikke mulig for vedlikeholdspersonellet å holde tritt med snøfallet for å gjennomføre nødvendig brøyting og prepping av isen.
Sykehuset i Telemark har åpnet flere operasjonsstuer etter lange køer på legevakten som følge av skader på glatta.Det skriver Varden.Overlege, Stian Kristoffersen, forteller til avisa at det denne helga kommer inn alle typer fallskader, fra ben- og armbrudd, lårhalsbrudd og til slagskader mot hode.Sykehuset har derfor kalt inn flere ressurser for helgen.? Det gjør at vi kan kjøre flere operasjonsstuer samtidig for å ta unna køen av pasienter som venter på øyeblikkelig hjelp-operasjoner, sier Kristoffersen.
En tidligere byggesaksbehandler i Tjøme kommune, Harald Svendsen, fortalte i Vestfold tingrett i dag at han ikke hadde noe med de omstridte planene for en hytte i Neholmveien 67 på Tjøme.Arkitekt Rune Breili er for tiden tiltalt av Økokrim for å ha gitt villedende opplysninger i søknader for å renovere hytta, som Conrad Clauson kjøpte for over 30 millioner kroner.Svendsen, som sammen med Breili er dømt for korrupsjon i forbindelse med byggesaker på Tjøme, var innkalt som vitne av Økokrim.? Byggesaksavdelingen besto av to personer og vi jobbet med hver våre ting. Jeg kan ikke huske at jeg var involvert i det prosjektet, sa Svendsen i retten.Økokrim konfronterte han likevel med at det sto hans signatur «HSV» på en søknad om fasadeendring.? Ja, det er meg.? Så du på søknaden, spurte Økokrim.? Nei, jeg kan ikke huske det. Og jeg tror kanskje ikke det. Det gikk fort for seg og vi hadde mange saker. Og hadde Abrahamsen saken, gjorde jeg nok ikke så mye med de sakene.Svendsen fikk senere jobb hos arkitektfirmaet til Breili og sendte inn byggesøknader ? også for Neholmveien 67.? Jeg var ikke involvert i prosjektering her, jeg søkte om fasadeforandring, svarte blant annet Svensen i retten, torsdag.
En mann i 30-åra slo og skalla i natt til tre vektere i Porsgrunn, men ingen blei alvorlig skadd.Dette skal ha skjedd utenfor et serveringssted, og politiet fikk melding om en utagerende gjest.Mannen blei bortvist og forholdet anmeldes.
Fra 1. januar øker nettleien for Ledes kunder.For gjennomsnittskunden vil prisøkningen være på cirka 210 kroner per måned, eller cirka 20 prosent, skriver Lede i en pressemelding.Nettleieprisene har ikke blitt regulert siden 2021, og Lede ser det nå som nødvendig med en justering.? Det er store behov for mer nett til den pågående elektrifiseringen av samfunnet. Fram mot 2030 er det bestilt 900 nye MW i Ledes nett, noe som tilsvarer nær 50 prosent økning fra dagens nivå, sier administrerende direktør i Lede AS, Øivind Askvik.? Dette fører til store investeringer i eget nett. Det samme er tilfellet i det overliggende nettet som Statnett eier. Også disse kostnadene må til slutt betales av alle oss som bruker strøm.
Brannvesenet rykker ut til pipebrann i Askeliveien i Holmestrand.
I Seljord kommune er stemmene ferdig tellet opp. Det endte med blått flertall etter at Høyre fikk 26,9 prosent av stemmene og Frp endte på 25,2 prosent. Det endte altså med valgnederlag for sittende ordfører Beate Marie Dahl Eide (Sp).
Bondelaget i Vestfold mener det blir gjort en god jobb for å hindre smitte fra det dødelige fugleviruset. I det siste er over 60 fugler funnet døde i Skien, Porsgrunn og Larvik, og seks fugler som Veterinærinstituttet testet var alle smittet med viruset. Leder Hans Jørgen Olsen Røren sier bransjen er godt rustet og at han ikke er veldig bekymret slik situasjonen er nå.
En bil hadde kjørt i midtrabatten på Frednesbrua i Porsgrunn. Politiet på stedet er i kontakt med bilfører, en mann i tenårene. Han er uskadd, og bilen er fjernet fra midtrabatten.
Fjordfolk Mikrobryggeri i Sandefjord gikk helt til topps under verdensmesterskapet i siderbrygging. Siderprodusenten fikk VM-gull for «Tall Ship Craft sider» i klassen «Tannin Dominant». Norske sidere sikret gull i tre av de ni ulike kategoriene. Landbruks- og matminister Sandra Borch sier det er oppsiktsvekkende at Norge drar i land flere gull i sider-VM.
Ordfører Are Karlsen i Horten er misfornøyd med det foreløpige togtilbudet mellom Skoppum og Oslo når nytt dobbeltspor åpner i 2025. Han har fått signaler fra Jernbanedirektoratet om at reisetiden ikke kommer til å gå vesentlig ned. Han sier også at reisende fra Skoppum må bytte tog om de skal til Gardermoen eller Torp. Han vil be om et møte med Samferdselsdepartementet og ta opp saken med andre politikere for å få et bedre tilbud.
En person lå på bakken etter å ha blitt sparket ved Friisbrygga i Porsgrunn. Vedkommende skal ikke ha synlige skader, men ble kjørt til legevakten. Politiet har tatt flere avhør på stedet, men har ingen mistenkte. Det opprettes sak som følges opp med videre etterforskning, opplyser politiet.
Etter å ha stanset en mann på elsparkesykkel i Larvik i natt, viste det seg at elsparkesykkelen kunne gå i høyere maksimal hastighet enn tillatt. Føreren anmeldes og politiet beslagla elsparkesykkelen.
Ordfører i Kragerø, Grunde Wegar Knudsen, er ikke overraska over at Palla Pharma må permittere ansatte. Det er sviktende lønnsomhet som er årsaken til permitteringene. Vi har sett dette komme, sier Grunde Wegar Knudsen som har tro på at bedriften vil klare seg gjennom de vanskelige tidene.
Nødetatene rykker ut etter melding om en trafikkulykke i Haukelivegen i Vinje. En bil har kjørt av veien, med to personer i kjøretøyet. De skal ikke være alvorlig skadd.
En person ble i morges funnet med alvorlige skader mellom en vei og et jernbanespor i Drangedal kommune. Ifølge politiet er det uklart hva som har skjedd. Personen er ikke identifisert og saken blir etterforsket, opplyser politiet. Sørlandsbanen er stengt mellom Drangedal og Gjerstad, opplyser Bane Nor.
Politiet har i helgen etterlyst føreren av en bil som kjørte på en seksåring på Tolvsrød i Tønsberg fredag kveld. ? Føreren av bilen har avgitt en forklaring til politiet. Vi har ikke tatt stilling til om det er begått straffbare forhold i denne situasjonen, sier Ytterbø, politiadvokat i Sør-Øst politidistrikt til tb.no
En 37 år gammel mann må møte i Vestfold tingrett i desember, tiltalt for promillekjøring på en elektrisk sparkesykkel. Ifølge tiltalen hadde han 2,15 i promille da i Larvik i juni i år. Han er også tiltalt for vold og for urinering på offentlig sted.
Greve biogass i Grenland og Vestfold ber regjeringen sikre at norske biogassanlegg kan konkurrere på like vilkår som nordiske selskaper. Med produksjonsstøtte stiller danske og svenske biogassanlegg sterkere når de skal gi anbud i behandling av matavfall, mener selskapet. Ifølge Klima- og miljødepartementet er det uaktuelt med produksjonsstøtte nå.
En patrulje har gjort undersøkelser på stedet, og oppretter sak, etter melding om grovt tyveri fra landbruksmaskiner i Stokke. GPS-utstyr skal være stjålet. Det melder politiet.
En mann i 20-årene mistet førerkortet etter at UP målte gjennomsnittshastigheten hans til 145 km/t i 100-sonen på E18 ved Grelland i Holmestrand. Mannen, som var fra Oslo, erkjente forholdet, opplyser politiet.
Veien forbi Gransherad på Tinnsjøveien i Notodden er åpna igjen. Det skjedde rett før klokka 22 i går kveld. Raset var mindre enn først antatt, sier Ole-Petter Ruud i Statens vegvesen til Varden. Tre kjøretøy fikk skader, men ingen blei skadd.
Sjåføren av en lastebil er alvorlig skadet etter at en lastebil veltet på et anleggsområde ved Langangen i Porsgrunn. Sjåføren får behandling av helsepersonell og luftambulansen er på vei til stedet. Årsaken til ulykken er ikke kjent og politiet jobber med å få oversikt over hendelsesforløpet.
Politiet melder om ein samanstøyt mellom elektrisk rullestol og fotgjengar i Langgata i Horten. Ambulanse er på staden og politiet er på veg. Står fram som lettare personskade, meiner politiet.
I Vestfold har brannvesenet rykket ut til en låve på Kåpe i Revetal ved Tønsberg. Låven er overtent, men det skal ikke være dyr eller folk i bygningen, opplyser politiet.En times tid senere meldte politiet at låven har brent ned og at brannfolkene er i gang med etterslukking.
Politiet melder at det eine feltet er opna for trafikk på E18 ved Bentsrud etter ein kjedekollisjon med tre bilar. Bilberging er på staden, og vegen blir opna for normal trafikk snart.
"Det gjenstår nå kun endelig og fullstendig rettspsykiatrisk undersøkelse av den drapssiktede 19-åringen, før drapet som skjedde i Runarveien i fjor er ferdig etterforsket", skriver Sandefjords Blad. Mannen er siktet for drap eller medvirkning til drap, etter at en 19 åring døde etter å ha blitt funnet med alvorlige stikkskader i juni i fjor .
22 sjåfører ble tatt i kontroll for å taste på mobilen eller snakke i den mens de kjørte på E18 i Larvik i morges. Seks av sjåførene kjørte lastebil. Politiet hadde kontroll i halvannen time ved Ringdalkrysset. Bot for mobilbruk er 7450 kroner og i tillegg får sjåføren tre prikker.
En politiadvokat i Vestfold må i dag møte i retten som tiltalt. Spesialenheten for politisaker mener politiadvokaten brøt loven ved å gi tillatelse til pågripelse og ransaking hjemme hos en kvinne uten tilstrekkelig mistanke. Politiadvokaten fikk bot, men mener det ikke er gjort noe feil og vil ha retten til å avgjøre saken.
Et område på omtrent to mål brant i ettermiddag ved turområdet Farris Panorama i Larvik. Etter drøye to timer, og med assistanse fra skogbrannhelikopteret, fikk brannvesenet kontroll på brann. Brannsjef Jan-Olav Vagle sier til Østlands-Posten at han tror et bål startet brannen.? Det er vel ikke helt usannsynlig. Utfordringen er å få slukket bålet skikkelig etter seg, for det er ikke vann her. Så vi oppfordrer med å vente med å tenne bål til det er fuktigere i bakken, sier Vagle.
Grenland må si nei til nye spennende industriprosjekter fordi vi mangler kraft, sier bystyrerepresentant Petter Ellefsen (H) i Porsgrunn. Han mener dette er en alvorlig situasjon som vil forsterkes, hvis ikke noe gjøres. Han sier at Grenland må ha en plan for å skaffe mer grønn kraft.
I dag blir det sett ny årsrekord for straumprisen. Mellom klokka 09:00 og 10:00 i dag ligg prisen på 3,90 kroner per kilowattime. Prisen skuldast mindre vind og kaldare vêr i Noreg og nedover på kontinentet. Men også krigen i Ukraina, seier Andreas Billington, leiar for marknad i Skagerak Kraft.
Brann-supporteren tisset og spyttet på en NTB-fotograf i Sandefjord under en fotballkamp i eliteserien i november. Politiet mener dette er uakseptabel og krenkende atferd. Brann har utestengt supporteren inntil videre, skriver Sandefjords Blad.
Politiet mottok torsdag ettermiddag en uspesifikk trusselmelding rettet mot Skien fengsel, melder politiet i en pressemelding.Det er i Skien fengsel at terrordømte Anders Behring Breivik soner 21 års forvaring. I fengselet har det denne uka pågått en rettsak om han skal prøveløslates eller ikke.Trusselen kom via telefon klokka 13.40 i dag. Politiet ønsker ikke å kommentere hva trusselen inneholdt, men opplyser at de har hatt en aksjon mot fengselet siden meldingen ble mottatt.? Vi vurderer det ikke slik at det har vært noen fare for de som har vært inne i fengselet, opplyser operasjonsleder Øystein Eikedalen i meldingen.Operasjonen er i ferd med å avsluttes, og politiet vil etterforske hvem som sto bak trusselen.
Det siste døgnet er det registrert 611 nye koronasmitta personer i Telemark. Det er det foreløpig høyeste tallet hittil under pandemien. Flest nye smitta er det i Skien med 234. Porsgrunn har 136. Smitten er ellers jevnt fordelt utover i fylket, men i Siljan og Tokke er det ikke registret noen nye smitta personer.
© 1997-2024 Sistenytt.com er en del av Norindex Media Norge portalene.
Copyright og Personvern policy :: Om oss

Det er ikke tillatt, uten å innhente skriftlig tillatelse fra Norindex Media Norge, å kopiere, videreformidle eller selge innholdet fra dette domenet. Dette gjelder bla. logo, tekst, fotografier samt programkoder og tekniske løsninger.