Onsdag, 29.03.2023 13:05 Uke: 13
pixel
Kategori

Distrikt

Sistenyheter
Skal ta vare på
elevene ved Natur vgs

(I dag, kl 13:02)
Ber om to års
utestengelse for
basketbal...

(I dag, kl 12:51)
Suverene Riiber vant
NM-gull

(I dag, kl 12:51)
Svarte på
ansettelses-kritikk

(I dag, kl 12:51)
Tidenes beste februar
på Svinesund

(I dag, kl 12:51)
Nedgang i miljøgifter
langs norskekysten

(I dag, kl 12:51)
Mann med sverdlignende
gjenstand på Melb...

(I dag, kl 12:51)
GODBITER I POLLISTEN:
Unn deg noe riktig...

(I dag, kl 12:51)
Kronprinsen besøker
Hovden skigymnas

(I dag, kl 12:41)
Venter opp mot 15 cm
snø langs sørlandsk...

(I dag, kl 12:41)

Sistedistrikt
Skal ta vare på
elevene ved Natur vgs

(I dag, kl 13:02)
Svarte på
ansettelses-kritikk

(I dag, kl 12:52)
Tidenes beste februar
på Svinesund

(I dag, kl 12:52)
Mann med sverdlignende
gjenstand på Melb...

(I dag, kl 12:52)
Kronprinsen besøker
Hovden skigymnas

(I dag, kl 12:42)
Venter opp mot 15 cm
snø langs sørlandsk...

(I dag, kl 12:42)
Lyse tredobler skatten
(I dag, kl 12:42)
Ny sjef i Torghatten
(I dag, kl 12:42)
Nedgang i miljøgifter
langs norskekysten

(I dag, kl 12:42)
Kritikk av ansettelse
av fylkesdirektør

(I dag, kl 12:22)

Mest lest siste uke
Eidsvågtunnelen opna
igjen

(I går, kl 18:41)
Kontroll på
traktorbrann i
Sarpsborg

(I går, kl 18:41)
Natur videregående
skole legges ned

(I går, kl 18:41)
Efta: Norske kommuner
kan reservere anbu...

(I går, kl 18:41)
Stakk av etter
påkjørsel i
Lillehammer

(I går, kl 21:02)
NRK Sørlandet 23:05
(I går, kl 22:11)
Røyrvik seier nei til
folkeavstemming om...

(I går, kl 22:11)
Se Vestlandsrevyen
23.05

(I går, kl 23:02)
Røykutvikling fra
boligblokk i Bergen

(I dag, kl 06:11)
Arbeid på E16
avsluttet

(I dag, kl 07:02)

Mest lest i dag
Karin Krog tildelt
Norsk jazzforums
hede...

(22.03.2023, kl 20:41)
Sverige-sjefen stormet
ut av intervju: ?...

(27.03.2023, kl 23:31)
To lyngdøler kjemper
for Norge i Spania

(22.03.2023, kl 21:01)
Tilbyr gratis
tannbehandling til
trengen...

(22.03.2023, kl 21:01)
Marerittstart for
Hovland

(22.03.2023, kl 20:51)
Heimevernsøvelse går
mot slutten

(22.03.2023, kl 21:01)
Mistanke om ruskjøring
i Namsos

(26.03.2023, kl 20:41)
Kolonnekjøring over
Hardangervidda

(22.03.2023, kl 18:11)
Reiten matchvinner i
knallsterk bortesei...

(22.03.2023, kl 20:41)
Dongeri-shorts vekker
oppsikt

(22.03.2023, kl 22:02)

Kronprins Haakon Magnus er på besøk på Hovden skigymnas i dag. Der har han møtt studenter og fått demonstrert ferdigheter de har tilegnet seg. Nå i ettermiddag er kronprinsen på topptur på ski med elever fra skigymnaset.
Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel om snø i Agder og Telemark fra torsdag morgen til fredag kveld.? Kjør forsiktig og hold deg oppdatert på YR.no, skriver meteorologene.Det er ventet mellom 5 og 15 centimeter snø. Nedbøren kommer først i vestlige områder.Folk anbefales om å kjøre varsomt og å beregne ekstra tid til turen.? Det kan bli lokalt vanskelige kjøreforhold. Bruk riktige dekk og kjør etter forholdene, skriver Meteorologisk institutt.
En mann i 20-årene fra Kristiansand er dømt til elleve års fengsel for overgrep og mishandling, skriver Fædrelandsvennen. Mannen skal ha utsatt sin tidligere samboer for omfattende vold, trusler og voldtekter. I tillegg var han tiltalt for å ha voldtatt en annen kvinne i Kristiansand for rundt to år siden.Mannen ble også dømt til å betale nesten 500 000 kroner i erstatning til kvinnene.Mannens forvarer Tore Øydne varsler at de kommer til å anke dommen. Dommen er ikke rettskraftig.
Etter raset på E18 i Lillesand krever Naf nå svar fra samferdselsministeren på hvorfor rassikringen på norske veier ikke er bedre. Ifølge Naf er etterslepet på rassikring på mer enn 70 milliarder kroner.? Mange steder i landet er faren for skred og ras en betydelig kilde til folks utrygghet på hverdagsreisen. Når vi i tillegg får vite at selv ikke forholdsvis nye veier er trygge for ras, så er situasjonen uholdbar og i praksis en fallitterklæring for trafikksikkerheten, sier Ingunn Handagard, pressesjef i Naf.Etter raset i Lillesand sa veiselskapet at man ikke kan garantere at slike fjellskjæringer er trygge. Naf mener samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (Ap) nå bør bekrefte eller avkrefte om norske veier er trygge å kjøre på.
Politiet i Agder har fått melding om at det er blitt gjort innbrudd hos bedriften Sør Tre AS i Kristiansand. Politiet skal undersøke åstedet.
En kvinne i 60-årene er kjørt til sykehus for undersøkelser etter at en syklist og en bil var involvert i en trafikkulykke i Vågsbygd i Kristiansand i morges.En mann i 20-årene som kjørte bilen har fått førerkortet beslaglagt.
UiA innfører forbud mot å installere og bruke TikTok og Telegram på mobiler og datamaskiner som er eid av universitetet.I en epost som ble sendt til alle ansatte onsdag morgen kommer det frem at det heller ikke er anledning til å bruke UiAs applikasjoner (Teams, Onedrive, e-post osv.) på private enheter som har TikTok og Telegram installert.
«Bygdelista Valle» er nå klar og blir i dag innlevert til kommunen. Toppkandidat Georg Sørmo forteller at det er 19 navn på den nye valglista. I januar meldte Sørmo og to andre av Senterpartiets kommunestyrerepresentanter seg ut av partiet for å stille ei liste som skal være et alternativ til dagens partier.
Politiet gjør nå åstedsundersøkelser etter melding om innbrudd og tyveri fra Helsehuset i Vennesla sentrum.
En syklist og en bil har vært involvert i en trafikkulykke på Vågsbygd Ringvei i Kristiansand. Nødetatene er på vei til stedet. Syklisten er bevisst og oppegående, i følge politiet.
Trampolineparken Skyland i Vågsbygd har fått midlertidig bruksforbud i deler av lokalene.Innvendig ombygging er utført uten godkjenning, noe kommunen hevder kan være livsfarlig om det skulle bryte ut brann, skriver Fædrelandsvennen.I samråd med Kristiansand Brann og Redning har de vurdert bruken av resterende arealer til å være sikker nok, så sant det gjøres oppgraderinger og fysiske tiltak i lokalene ganske så raskt.Skyland-eieren erkjenner at tiltakene ble utført uten godkjenning, men sier dette parallelt skulle brannsikres med utvidelse av sprinkleranlegg og rømningsveier.
Halvparten av all mat som serveres i fylkeskommunale kantiner skal være kortreist mat innen to år.Det er forslaget som skal til politisk behandling torsdag.? Det vil koste mer, men fylkeskommunen er innstilt på å ta regninga, sier leder av næringsutvalget i fylkeskommunen, Mathias Bernander fra Høyre.
Ordningen med lokal strømstøtte til bedrifter i Bykle kommune blir trolig ikke videreført.Siden høsten 2021 har det blitt delt ut nesten 8 millioner kroner, og pengene som politikerne hadde satt av til formålet er nå brukt opp, skriver Setesdølen.EØS-regler setter også et tak på hvor mye støtte virksomhetene kan få fra det offentlige.Saken skal avgjøres av kommunestyret torsdag.
Farsund ble kåret til årets båtkommune av Kongelig Norsk Båtforbund tirsdag kveld.Prisen deles hvert år ut til en kommune som har satt fritidsbåtlivet på agendaen, og tilrettelegger for både egne innbyggere og turister.Ordfører i Farsund, Arnt Abrahamsen sier det er en fin anerkjennelse å få for det arbeidet de har gjort for å kunne kalle seg båtbyen.
Fotballklubben Våg i Kristiansand vil fjerne treningsavgiften og kutte kontingenten ned til 50 kroner.Det ble klart på årsmøtet i klubben i går kveld, skriver Fædrelandsvennen.Even Øgrey Brandsdal ble valgt til ny styreleder, og fikk gjennomslag for sin plan med Våg FK.Hovedmålet med planen er å gjøre fotballen mer tilgjengelig og slik øke medlemsmassen.Avtroppende styreleder, Trond Blattmann, er skeptisk til driftsmodellen.
Folkehøgskolene opplever nedgang i søkertall for andre året på rad.Informasjonskontoret for folkehøgskolene forteller at skolene snur alle steiner for tiltrekke seg elever, og ett av tiltakene er å tilby flere særegne linjer.Folkehøgskolen Sørlandet på Birkeland har blant annet en egen Liverpool-linje, som de håper vil friste nye søkere.
Fylkesvei 461 Sogngdalsvegen i Kristiansand vil bli stengt etter klokka 09:30 onsdag, i forbindelse med bilberging. Veien er åpen for trafikk frem til da.
Sju mindreårige personer ble innbrakt av politiet etter en hendelse ved Grim i Kristiansand der tre tjenestepersoner ble skadet.Politiets tjenestepersoner skal ha blitt slått, sparket og kastet stein på.Tre av personene anmeldes for vold mot politiet. Andre innbrakte anmeldes for trusler, melder politiet i Agder på Twitter.? De innbrakte er overlatt til barnevern og foresatte. Tjenestepersoner er lettere skadd, og trenger foreløpig ikke legetilsyn, opplyser politiet.Hendelsen fant sted mellom klokken 18.00 og 19.00 tirsdag kveld.
Kristiansand: Sju mindreårige personene ble innbrakt etter at tre tjenestepersoner ble skadet etter å ha blitt slått, sparket og kastet stein på. Tre ble anmeldes for vold mot politiet. Resten anmeldes for trusler og forulemping. Foresatte og barnevern har tatt hånd om barna. Polititjenestefolkene ble lettere skadet.
Ingen ingress er tilgjengelig for denne artikkelen.
En bil har kjørt av veien på riksvei 9 i Vennesla. Bilen skal ha truffet et fjell eller en stein i grøfta. Politiet melder om svært glatt vei på stedet.Det satt to personer i bilen og begge fremstår som uskadd. Ambulanse kjørte fører og passasjer til legevakta i Vennesla for undersøkelse.
Flere ungdom i Arendal har den siste tiden blitt behandlet av hjertespesialist etter få gangers bruk av kokain. Det fikk alarmklokkene til å ringe. I kveld møttes foreldre til et møte i regi av politiet og Arendal kommune.
Ingen ingress er tilgjengelig for denne artikkelen.
Politikerne i Lindesnes var i dag på befaring for å se på planene for Sodevika havn og industriområde. Utbygger vil gjøre omfattende inngrep i naturen for å legge til rette for havvind-industri.
Øystein Evjen Olsen slutter som klinikkdirektør ved Sørlandet sykehus Flekkefjord i dag. Han har stått i en krevende jobb mener Sykehusdirektør Nina Mevold.
Veimyndighetene skal bruke kunnskapen fra raset i Lillesand mandag, til å vurdere sikkerheten ved andre strekninger langs E18. Hendelsen har gjort inntrykk på mange.
Ingen ingress er tilgjengelig for denne artikkelen.
Én person er pågrepet for brudd på besøksforbud i Arendal. Vedkommende anmeldes også for forulemping av polititjenesteperson.
En personbil har kjørt av veien ved avkjøringen til Stupstad på riksvei 461 Songdalsvegen. Ingen er skadet.
En tankbil med matolje har kjørt av veien og havnet på siden på riksvei 461 like sør for Brandsvoll i Songdalen. Føreren fremstår uskadet. Trafikken glir forbi.
Klinikkdirektør ved Flekkefjord sykehus Øystein Evjen Olsen sier han sa opp stillingen sin med umiddelbar virkning fordi det er mest ryddig.? Når en slik beslutning om å tre av er tatt, er det naturlig at nye saker og beslutninger så fort som mulig eies av de som skal ta ansvaret for å implementere beslutninger videre. Det er best for alle parter, sier han til NRK.
I østre del av Agder er en kaldblodshest avlivet av Mattilsynet. En annen hest er tatt i forvaring etter det som betegnes som ikke forsvarlig dyrehold. Ifølge nettstedet Trav365 ble unghesten avlivet av dyrevernmessige hensyn.
Den verdenskjente DJen Alan Walker er blant artistene som skal delta på Palmesus Junior i Kristiansand i sommer. Festivalen henvender seg til barn og unge, og blant de andre artistene som kommer er Alessandra, Freddy Kalas, Marstein og Capow x 2G.
Direktør ved Sørlandet sykehus Nina Mevold skal nå snakke med ansatte, ledere og tillitsvalgte ved sykehuset i Flekkefjord for å slutte opp om situasjonen der etter at klinikkdirektør Øystein Evjen Olsen valgte å slutte på dagen. Mevold tror den rette personen vil finne jobben interessant.? Jeg tenker at sykehuset i Flekkefjord har dyktige, dedikerte og engasjerte medarbeidere, sier hun.
Sykehusdirektør Nina Mevold vurderer ikke sin egen stilling etter at klinikkdirektør ved Flekkefjord sykehus Øystein Evjen Olsen i dag valgte å fratre på dagen.? Han har tatt et personlig valg som jeg både forstår og respekterer. For egen del er det et krevende arbeid med å lande spørsmålet om gjenåpning av akuttkirurgien i Flekkefjord. Dette er et viktig arbeid som jeg tar ansvar ved å fortsette å lande, sier Mevold til NRK.
Mange private har møtt opp for å følge politikernes befaring i Sodevika i Mandal i dag. Utvalg for drift og forvaltning i Lindeses kommune skal i dag førstegangsbehandle detaljreguleringen for Sodevika havn og industriområde og Jåbekk Sør i Mandal.
NAV i Agder betalte i fjor ut 90 millioner kroner hver dag til personer bosatt i Agder. Alderspensjon utgjorde nesten halvparten av beløpet, mens hver fjerde utbetalte krone var til uføretrygd. Utbetalingene fra NAV i Agder økte med 4 prosent fra året før. Arbeidsavklaringspenger og sykepenger økte mest.
Grimstad kommune må punge ut mellom 40 og 50 millioner kroner hvis den nye planen for Torskeholmen skal gjennomføres. Hittil har politikerne forutsatt at prosjektet skal være selvfinansierende, men det er ikke mulig. Det opplyste Jan Willy Føreland, styreleder i det kommunale selskapet Grimstad eiendomsutvikling da den nye planen ble presentert i kommunestyret i formiddag.
Det kommunale selskapet Grimstad eiendomsutvikling presenterer nå et nytt forslag for Torskeholmen, ofte kalt Grimstads indrefilet. Kommunestyret har bedt om et nedskalert forslag, og dette legges nå fram for politikerne.
Øystein Evjen Olsen fratrer som klinikkdirektør ved Sørlandet sykehus Flekkefjord. Det skjer etter eget ønske. Arbeidet med å finne hans erstatter vil starte umiddelbart. ? Jeg har vært klinikkdirektør ved sykehuset i Flekkefjord i fire år. Dette har vært en krevende periode. Jeg og mine kolleger har brukt mye tid og energi på å videreutvikle kvalitetsarbeidet og styrke intern organisering. På tross av dette har jeg ikke kommet i havn. Nå må det skapes nødvendige faglige nettverk som kan sikre et robust sykehus. Dette arbeidet er påbegynt, og nå overlater jeg til en neste klinikkdirektør å fortsette arbeidet, sier Øystein Evjen Olsen i en pressemelding. Olsen fratrer umiddelbart, og administrerende direktør Nina Mevold vil raskt starte arbeidet med å finne hans erstatter. ? Jeg vil først og fremst takke Øystein Evjen Olsen for hans utrettelige engasjement for sykehuset i Flekkefjord. Han har hatt et genuint ønske om å få til en forsvarlig og trygg drift av sykehuset. Det har vært en krevende oppgave, ikke minst med tanke på utgangspunktet med saken om uønskede hendelser som møtte ham da han tiltrådte og med dagens utfordringer med å rekruttere nødvendig helsepersonell, sier Nina Mevold.Tone Kristin Hansen vil gå inn som fungerende klinikkdirektør fra og med onsdag 29. mars.
© 1997-2023 Sistenytt.com er en del av Norindex Media Norge portalene.
Copyright og Personvern policy :: Om oss

Det er ikke tillatt, uten å innhente skriftlig tillatelse fra Norindex Media Norge, å kopiere, videreformidle eller selge innholdet fra dette domenet. Dette gjelder bla. logo, tekst, fotografier samt programkoder og tekniske løsninger.