Søndag, 01.10.2023 12:08 Uke: 39
pixel
Kategori

Distrikt

Sistenyheter
Eksplosjon i Ankara: -
Terrorister

(I dag, kl 10:54)
- Helt usannsynlig
(I dag, kl 10:54)
? Mer uoversiktlig
miljø nå

(I dag, kl 10:50)
Trafikkulykke ved
Larvik

(I dag, kl 10:50)
Fire pågrepet og
siktet for
Jonas-drapet

(I dag, kl 10:50)
Dømt for vold
(I dag, kl 09:46)
Hver tredje omkomne
var motorsyklist

(I dag, kl 09:43)
Ingen hadde promille
(I dag, kl 09:30)
Positive meldinger
etter dramatisk
fotba...

(I dag, kl 09:23)
Kvinne bitt i ansiktet
(I dag, kl 09:23)

Sistedistrikt
Fekk førarkortet
beslaglagt

(I dag, kl 12:05)
To til sykehus etter
gasseksplosjon

(I dag, kl 12:05)
Motorsyklist kjørte av
vegen

(I dag, kl 12:05)
Høyeste dødstall i
trafikken på ti år i
...

(I dag, kl 12:05)
Spillermøte i
Kongsvinger etter uro

(I dag, kl 12:04)
En mistenkt for
kjøring i ruspåvirket
ti...

(I dag, kl 11:30)
Emilie og Adrian banka
alle på Eikås

(I dag, kl 10:45)
? Mer uoversiktlig
miljø nå

(I dag, kl 10:45)
Trafikkulykke ved
Larvik

(I dag, kl 10:45)
Fire pågrepet og
siktet for
Jonas-drapet

(I dag, kl 10:39)

Mest lest siste uke
Ber folk være obs på
rester etter båtbra...

(I går, kl 13:23)
Hias jobber på Mjøsa -
hold avstand

(I går, kl 14:22)
Ulykke på E16 ved
Kongsvinger

(I går, kl 14:55)
Innbrudd i båt i
Kristiansand

(I går, kl 15:22)
Brannøvelse i
Ullensvang

(I går, kl 11:39)
Kommunal- og
distriktsministeren
besøkte...

(I går, kl 13:23)
Jerv møter Sogndal
klokken 15.00

(I går, kl 15:22)
Mann gikk på
togskinnene - kjøpte
billet...

(I går, kl 19:39)
Røykutvikling Stjørdal
(I går, kl 11:39)
Ber om tips om påkjørt
bil

(I går, kl 11:39)

Mest lest i dag
Knuste iPhone 15 Pro
Max med bare henden...

(25.09.2023, kl 15:31)
«Alle» Sony-systemer
skal være hacket

(26.09.2023, kl 16:26)
100 nye arbeidsplasser
(26.09.2023, kl 20:06)
To gutter pågrepet -
mistenkt for voldte...

(24.09.2023, kl 13:27)
- Armenia begår en
stor tabbe

(25.09.2023, kl 16:15)
Fulle vannmagasiner må
tappe ut vann

(29.09.2023, kl 06:59)
Lange køer etter
elgpåkjørsel i Skien

(29.09.2023, kl 16:35)
Høstferie: Her er
sommeren forlenget

(I går, kl 08:18)
Riksveg 15 var stengd
etter trafikkulukk...

(29.09.2023, kl 20:05)
Klepp: Person slått i
ansiktet

(29.09.2023, kl 20:06)

Politiet har stoppet en bil på Tingsaker i Lillesand hvor føreren mistenkes for kjøring i ruspåvirket tilstand.Føreren har heller ikke førerkort.
Politiet rykket ut på flere slagsmål i natt, både i Kristiansand og i Farsund. Ingen personer ble alvorlig skadd.Det skal ifølge politiet ha vært en periodevis travel natt, men ingen alvorlige hendelser.Syv personer ble innbrakt i arresten i løpet av natten.
Helsepersonell jobber fremdeles på stedet etter en fallulykke i Sirdal. Skadeomfanget er fremdeles ukjent.Flere nødetater er på plass på stedet.Politiet meldte i 16-tiden om en fallulykke i Sirdal, hvor en person skal ha falt ned en skrent på cirka ti meter.
Både Start og Jerv tapte sine kamper i 1. divisjon i dag.Start tapte 0?1 borte for Sandnes/Ulf, og har dermed hele åtte poeng opp til direkte opprykksplass. Start ligger på fjerdeplass på tabellen, men kan bli passert av Sogndal som har en kamp mindre spilt.Jerv tapte 1?3 hjemme for Sogndal og ligger på 14. plass på tabellen, som vil gi kvalifiseringsplass for å unngå nedrykk. Jerv ligger kun to poeng over Hødd på nedrykksplass, som møter Moss borte i morgen.
En ung gutt fraktes til Stavanger universitetssykehus etter en fallulykke på Fidjeland i Sirdal.Skadeomfanget er alvorlig.Gutten skal ha falt ned en skrent på cirka ti meter.Politiet meldte om ulykken ved 16-tiden i ettermiddag.
IK Start møter i dag Sandnes Ulf på Øster Hus Arena i Sandnes.Du kan følge kampens resultater her.
FK Jerv møter Sogndal FK på Ugland stadion i Grimstad. klokken 15.00.Du kan følge kampens resultater her.
Det skal ifølge politiet ha vært innbrudd i en båt ved elvebredden i Kristiansand.Politiet gjør undersøkelser på stedet.
Politiet fikk tidligere i dag flere meldinger om en elg langs veibanen ved Torsbuåstunellen i Arendal, nå skal elgen igjen ha satt kursen mot veibanen ifølge politiet.Fartsgrensen på stedet er satt ned til 50 km/t.
Politiet har fått flere meldinger om en elg langs veibanen ved Torsbuåstunellen i Arendal.Den skal være på sydsiden av veien. Viltnemnda og veitrafikksentralen er varslet.Politiet melder 12.45 om at elgen nå skal være ute av veibanen.
Ifølge Fædrelandsvennen blir det spredt feilaktig informasjon om dobbeldrapet på sosiale medier.? I alvorlige saker som dette oppstår det ofte rykter. Da er det viktig å tenke på at det er nettopp det det er, nemlig rykter, sier politiinspektør Cecilie Pedersen i Agder politidistrikt til avisen.Pedersen ber publikum la være å spre ryktene videre, og hun oppfordrer til at det tas hensyn til de etterlatte.En 46 år gammel mann er siktet og etterlyst internasjonalt etter at det ble funnet to døde personer på en adresse i Kristiansand onsdag. Politiet frykter at siktede kan oppholde seg i utlandet.
Kristiansandsbedriften Respons og logistikkhuset sliter med å betale ut lønn til sine ansatte.Det skriver KRS. Bedriften skal ifølge avisa også ha spurt ansatte om å låne penger fra deres lønninger for å betale regninger.Salgsleder i bedriften, Gerth Scerri bekrefter forholdene.? Vi hadde lønnsutbetaling 20. september og det er dessverre en del ansatte som ikke har mottatt full utbetaling, sier han til avisen.
To personer er ifølge politiet innbrakt til arresten i Kristiansand i natt. Den ene personen blir anmeldt for trusler, den andre for å ha slått en ambulansearbeider.Politiet har også bortviste tre personer fra Kristiansand sentrum etter krangel.Ellers en rolig natt for Agder politidistrikt.
Politiet bortviste i natt tre personer fra Kristiansand sentrum etter krangel.Ellers en rolig natt for Agder politidistrikt.
Politiet har kontrollert en bil i Vågsbygd i Kristiansand hvor føreren skal ha kjørt i ruspåvirket tilstand uten gyldig førerkort.Eieren av bilen fikk beslaglagt førerkortet etter å ha lånt vekk bilen til den ruspåvirkede mannen.
Bistandsadvokat til de pårørende etter dobbeltdrapet i Vågsbygd, Åse Johnsen Drabløs, forteller til NRK at de håper den siktede mannen som er etterlyst i saken blir funnet så raskt som mulig.- Det er viktig for dem at man kommer videre og får en oppklaring så fort som mulig, sier Drabløs.Politiet har siktet og etterlyst 46 år gamle Alwan Ahmed Alawneh internasjonalt etter hendelsen. Han er far til den døde jenta.Drabløs forteller at familien står i det de beskriver som en fortvilet situasjon og at de ønsker respekt og fred.- Det er en helt uvirkelig situsjon. De har mistet to veldig viktige personer, og de er i dyp sorg.
En bil har kjørt utfor veien på riksvei 42 like ved kommunegrensen mellom Birkenes og Evje og Hornnes. Det skal ikke være personskade, i følge politiet i Agder.
Tre biler er involvert i en trafikkulykke på E39 ved Meieribakken i Kristiansand. Det skal ikke være snakk om personskade. Bilene skal ha kommet seg ut av veien, men grunnet mye trafikk på E39 kan det bli trafikale utfordringer.
900 pasienter står uten fastlege ved Moland legesenter i Arendal.Det skriver Agderposten.Kommuneoverlege Anette Skarshaug Skeie kan ikke si hvorfor fastlegemangelen har oppstått.Men kommuneoverlegen sier at de 900 pasientene blir overflyttet til et Kystveien legesenter fra 1. oktober.
Agders stortingsrepresentant Gro-Anita Mykjåland er valgt til leder for Senterpartiets arbeid i energi- og miljøfraksjonen på Stortinget.Hun er også valgt til parlamentarisk nestleder i Senterpartiets stortingsgruppe.Det melder Senterpartiet i en pressemelding.Mykjåland har vært medlem av Stortingets energi- og miljøkomite siden 2021.Hun har også vært ordfører i Iveland og vært sentralstyremedlem i flere år.
Kripos har kommet ned til Kristiansand for å bistå politiet i etterforskningen av dobbeltdrapene. Hittil har de kun bistått politiet med flere ulike undersøkelser og under obduksjonen av mor og datter (8) som ble funnet døde i en bolig i Vågsbygd onsdag ettermiddag.
En kvinnelig bilfører i slutten av 20-årene slipper fengsel etter å ha blitt stoppet med over 1,2 i promille i april i år.Kvinnen, som var påvirket av ulike narkotiske stoffer, må i stedet gjennomføre et program mot ruspåvirket kjøring, skriver Lillesands-Posten.En normal straff ville gitt 30 dagers ubetinget fengsel. Men med en uforbeholden innrømmelse, og nevnte rusprogram, fikk kvinnen 24 dager betinget fengsel.Hun ble i tillegg idømt en bot på 21.000 kroner og tap av førerkort i to år.
En gutt under 18 år er dømt for å ha kjørt en firhjuling i hele 77 km/t i en 40-sone i Grimstad i august i år.Det skriver Grimstad Adressetidende.Straffen er satt til 14 dagers betinget fengsel, 5000 kroner i bot og syv måneder uten førerkort.
Det skal gjennomføres rettspsykiatrisk undersøkelse av Jan Helge Andersen, i forbindelse med Baneheia-saken. Det melder TV 2.Andersen er siktet for drapet han ikke ble dømt for i den opprinnelige Baneheia-saken. Det skjer etter at Viggo Kristiansen ble renvasket og frikjent.Selv om det ikke er tatt ut tiltale mot Andersen ennå, er forberedelsene til en rettssak til våren i full gang. TV 2 melder at eksperter skal undersøke Jan Helge Andersen.Det bekrefter statsadvokatene Johan Øverberg og Andreas Schei. Spesialist i nevropsykologi, Karin Susanne Nordby Johansen, og spesialist i psykiatri, Terje Tørrissen, har fått oppdraget.Andersens forsvarer vil ikke kommentere om han vil samarbeide med de sakkyndige.I 2002 ble Jan Helge Andersen (42) dømt til 19 års fengsel for voldtekt og drap på Stine Sofie Sørstrønen (8) og medvirkning til voldtekt på Lena Sløgedal Paulsen (10) 19. mai 2000.
Totalt stemte 10,73 prosent under Kirkevalget 2023 for Agder og Telemark bispedømme, viser ferske tall fra Den norske kirke. Det er kun tre andre bispedømmer som hadde høyere oppslutning. Til tross for at flere unge nå engasjerer seg i kirkepolitikken i Agder var valgdeltakelsen likevel lavere enn ved forrige valg i 2019. Da var valgdeltakelsen på 13,23 prosent.Totalt i Norge stemte 9,07 prosent under Kirkevalget i år.
? De avdøde ble obdusert i Oslo i går. Vi har fått en foreløpig redegjørelse, men jeg kan ikke gå nærmere inn på den, sier politiinspektør Cecilie Pedersen i Agder politidistrikt til NTB.En mor og hennes åtte år gamle datter ble onsdag ettermiddag funnet døde i sitt hjem i Vågsbygd i Kristiansand.Politiet mener at de to ble drept. Torsdag gikk de ut og etterlyste jentas far, 46 år gamle Alwan Ahmed Alawneh, med navn og bilde. Han er siktet for dobbeltdrap, og er etterlyst både nasjonalt og internasjonalt.Samtidig understreket Pedersen på en pressekonferanse torsdag kveld at en siktelse i en straffesak ikke betyr at vedkommende er gjerningsperson.
Politiet i Agder etterlyser 66 år gamle Helge Gunstensen fra Søgne, etter at han har vært savnet siden månedsskiftet august/september.Etterlysningen skjer i samråd med pårørende.Siste sikre observasjon var torsdag 31. august omtrent kl. 12 på Tangvall. Gunstensen er ca. 194 cm høy, har blå øyne og grått hår. Han beskrives som slank med normal kroppsbygning og bruker briller.? Politiet holder alle muligheter åpne i saken. Det er fortsatt uklart hva som har skjedd, og vi kan derfor ikke utelukke at det kan ha funnet sted et straffbart forhold, sier Marie Bue ved Sønge og Songdalen politistasjon i en pressemelding.
Politiet har fått inn mange tips etter at de gikk ut med navn og bilde av den siktede i dobbeltdrapssaken i Kristiansand.? Vi har fått inn mange tips etter at vi gikk ut med bilde av siktede, vi måtte sette inn ekstra personale for å gå gjennom alle tipsene, sier politiinspektør Cecilie Pedersen til NRK.
En person følges opp av helsevesenet etter å ha kjørt ut ved en rundkjøring på Krøgenes i Arendal. Bilen har havnet nær en skrent, og bilberger skal fjerne denne. Førerkortet er beslaglagt.
Flere kommuner opplever i høst økt etterspørsel etter støtte til fritidsaktiviteter for barn og unge.I Kristiansand har over tusen søkt om støtte gjennom Fritidsfond-ordningen så langt i år, mot 938 totalt i hele fjor. I Arendal er økningen i høst stor sammenliknet med i vår.Økte levekostnader, at ordningene er mer kjent og at flere unge er i gang med aktiviteter etter koronapandemien, blir pekt på som årsaker.
Politiet har fortsatt ikke pågrepet noen etter at en mor og hennes åtte år gamle datter ble funnet drept i Kristiansand onsdag.? Det er ikke noe nytt i den saken, sier operasjonsleder Jarl Nilsen i Agder politidistrikt til NTB klokken 6.45 fredag morgen.Torsdag gikk politiet ut med en etterlysning etter barnets far, Alwan Ahmed Alawneh (46). Han er siktet for dobbeltdrap.Politiinspektør Cecile Pedersen understreket på en pressekonferanse torsdag at en siktelse i en straffesak ikke betyr at vedkommende er gjerningsperson.? Vi holder fortsatt alle muligheter åpne og vi utelukker ikke at det kan være andre eller flere gjerningspersoner, sa Pedersen.
Lindesnes er en av få kommuner i landet som velger bort bøssebærere under årets TV-aksjon. Det skriver Lindesnes avis.Leder i aksjonskomiteen for Lindesnes kommune begrunner valget med at fysisk gjennomføring blant annet vil medføre ekstra mye jobb for kommuneansatte, samt at færre har kontanter hjemme.Kommunen bidrar likevel til årets TV-aksjonen med en digital innsamlingsaksjon.Årets TV-aksjon går av stabelen den 22. oktober, og inntektene går til organisasjonen Redd Barna.
Europas første undervannsrestaurant Under i Lindesnes kommune, legger ned driften og sier opp alle ansatte.? Vi har fristilt samtlige ansatte, sier daglig leder og eier Stig Ubostad til Fædrelandsvennen. Siste åpningsdag blir 16. desember.Restauranten i Spangereid åpnet i 2019 i det Snøhetta-designede bygget. Gjestene sitter fem meter under havflaten og har panoramautsikt.I 2020 fikk restauranten sin første Michelin-stjerne, en stjerne den har beholdt siden.Årsaken til nedleggelsen oppgis å være et krav fra Arbeidstilsynet om å stoppe ulovlig helgearbeid, samt at restaurantgjestene svikter.Planen er imidlertid å komme tilbake med et annet konsept i mars neste år.(NTB)
Nødetatene har rykket ut til en boligbrann i Tonstad i Agder natt til fredag.? Brannvesenet er på stedet og melder om full overtenning. Huseier er bortreist, melder politiet i Sør-Vest på X.Det er ikke spredningsfare.
En mann i 30-årene er mistenkt for ruspåvirket kjøring etter å ha blitt stoppet av politiet på fylkesvei 420 ved Viktoppen i Grimstad natt til fredag. Mannen har fått førerkortet beslaglagt.
Politiet i Agder fikk natt til fredag melding fra et vekterselskap om innbrudd i et lagerbygg på Odderøyveien i Kristiansand. Politiet har vært på stedet og oppretter sak.
Slettheia skole vil gi et tilbud i høstferien for elevene som har behov for å være sammen med andre, selv om skolen er stengt, sier rektor Tore Mydland.Den åtte år gamle jenta som ble funnet drept med sin mor i hjemmet deres i Vågsbygd på onsdag, var elev i tredjeklasse ved skolen:
Politiet i Agder vil sammen med Fiskeridirektoratet og Kystvakten gjennomføre flere kontroller når hummerfisket starter på søndag.Hummeren er totalfredet over hele landet fra 1. januar til 1. oktober klokken 08:00.Miljøkoordinator i Agder politidistrikt, Henrik Jortveit sier de avdekker et betydelig antall tilfeller av ulovlig hummerfiske hvert år.
Den prisbelønte undersjøiske restauranten Under i Lindesnes sier opp alle ansatte. Det melder Fædrelandsvennen.Daglig leder og eier Stig Ubostad sier til avisen at de blir tvunget til å endre konsept for å ha en økonomisk bærekraftig fremtid.Et krav fra Arbeidstilsynet om å stoppe ulovlig helgearbeid, samt at de har hatt for få gjester i restauranten er også grunner til oppsigelsene.Brødrene Ubostad lanserte det spektakulære restaurantprosjektet i 2016.
Ingen ingress er tilgjengelig for denne artikkelen.
© 1997-2023 Sistenytt.com er en del av Norindex Media Norge portalene.
Copyright og Personvern policy :: Om oss

Det er ikke tillatt, uten å innhente skriftlig tillatelse fra Norindex Media Norge, å kopiere, videreformidle eller selge innholdet fra dette domenet. Dette gjelder bla. logo, tekst, fotografier samt programkoder og tekniske løsninger.