Mandag, 04.03.2024 06:04 Uke: 10
pixel
Kategori

Distrikt

Sistenyheter
Cannabis-klinikk skal
åpne i Strömstad

(I dag, kl 05:54)
Oilers kan ennå klare
2.plassen i elites...

(I dag, kl 05:54)
Tap for begge
rogalandslaga i
herrehandb...

(I dag, kl 05:54)
Slåssing i Bodø
sentrum

(I dag, kl 05:54)
Klatrere henta ned fra
Svolværgeita

(I dag, kl 05:54)
15 tatt i
fartskontroll i Alvdal

(I dag, kl 05:54)
Kristiansand vil være
sykkelvennlige

(I dag, kl 05:44)
Brann i helsehus i
Sandnes

(I dag, kl 05:44)
Rekkehusbrann
Kolvereid

(I dag, kl 05:35)
Fire til sykehussjekk
etter utforkjøring

(I dag, kl 05:35)

Sistedistrikt
Frykter at
tunnelstenging vil gi
mer tra...

(I dag, kl 05:59)
Cannabis-klinikk åpner
i Strömstad

(I dag, kl 05:59)
Tap for begge
rogalandslaga i
herrehandb...

(I dag, kl 05:59)
15 tatt i
fartskontroll i Alvdal

(I dag, kl 05:59)
Oilers kan ennå klare
2.plassen i elites...

(I dag, kl 05:48)
Slåssing i Bodø
sentrum

(I dag, kl 05:48)
Klatrere henta ned fra
Svolværgeita

(I dag, kl 05:48)
Kristiansand vil være
sykkelvennlige

(I dag, kl 05:40)
Brann i helsehus i
Sandnes

(I dag, kl 05:40)
Fire til sykehussjekk
etter utforkjøring

(I dag, kl 05:40)

Mest lest siste uke
Ny spiller til Vipers
(I går, kl 12:44)
Porsgrunnsmann vant NM
i styrkeløft

(I går, kl 12:44)
Klæbo suveren
(I går, kl 13:34)
Politiet med
oppfordring før
kongens hje...

(I går, kl 19:47)
Dette venter kongen
etter hjemkomsten

(I går, kl 20:10)
Klatrere står fast på
Svolværgeita

(I går, kl 20:24)
Skal ha stjålet
traktor ? kjørte seg
fas...

(I går, kl 17:04)
Hardangervidda open
for fri ferdsel

(I går, kl 17:04)
Damsgårdstunnelen open
igjen

(I går, kl 17:04)
Håndballjentene med ny
knockoutseier ove...

(I går, kl 17:34)

Mest lest i dag
Newcastle slapp med
skrekken ? slo
Black...

(28.02.2024, kl 00:14)
Avviser: Vil ikke
sende soldater

(27.02.2024, kl 12:17)
Tatt etter 30 år
(27.02.2024, kl 12:17)
Trafikkuhell på Sola
(27.02.2024, kl 20:14)
Strømbrudd i Stavanger
sentrum

(27.02.2024, kl 22:54)
Strømmen tilbake i
Stavanger

(27.02.2024, kl 23:14)
Avinor bekrefter at
det savnede
helikopt...

(28.02.2024, kl 22:04)
Den svenske
landslagsspilleren
Kristoffe...

(27.02.2024, kl 09:24)
Stor Stardew
Valley-oppdatering
slippes ...

(27.02.2024, kl 12:13)
Ungt par døde i
møteulykke i Trysil ?
sa...

(27.02.2024, kl 12:14)

Flere lokalpolitikere i bydel Gamle Oslo er er redd det vil bli mer trafikk i bydelen når Ring 1 stenges til sommeren, skriver Avisa Oslo.Nå krever politikerne både kortsiktige og langsiktige løsninger for å forhindre at trafikken øker i bydelen.Statens vegvesen på sin side sier at stengingen av Ring 1 trolig ikke vil gi trafikkproblemer i Gamle Oslo.De mener det største presset kommer i Operatunnelen.
Kvinnen som var savnet i Oslo i natt er funnet i god behold, opplyser politiet.
Politiet melder at de leter etter en savnet kvinne i området Rodeløkka i Oslo. De ber publikum ringe 02800 hvis de treffer henne.? Hun er sannsynligvis iført brun kardigan, grå joggebukse og sorte sko. Hun bruker prekestol, og har sannsynligvis med seg denne, skriver politiet.
Nødetatene har rykket ut til Lørenskog i Akershus, etter melding om brann i en bil. Politiet melder at det muligens er spredningsfare til en bygning.
Ikke siden 1995 har Norge tatt et gull i innendørs-VM i friidrett. Søndag kveld kan Sander Skotheim fra Oslo skrive seg inn norsk friidrettshistorie.
Økte bompengetakster i Oslo og Akershus rammer varetransporten, mener NHO, som krever at kollektivfeltene åpnes for godsbiler.? Det er på tide at vi som står for verdiskapningen, har enorme køkostnader og faktisk betaler bompengene, får noe igjen for det, sier Ole A. Hagen, næringspolitisk direktør i NHO Logistikk og Transport.Han mener godstransport må få benytte seg av kollektivfeltene utenom rushtiden.NHO-direktøren viser til forhandlingene om Oslopakke 3. Godsbransjen frykter at de blir sittende med takstøkning på 50?60 prosent, ifølge Hagen. Han viser til kostnadsvekst og synkende inntekt fra bilister fordi flere har gått over til elbil. 98 prosent av bompengeinntektene får til investering og drift av kollektivtrafikk og gang- og sykkelprosjekter, tilføyer han.? Dette har vært utredet i mange år, sier Hagen, og viser til et prøveprosjekt i Fredrikstad som startet i 2018.Ved å gi godstransport tilgang til kollektivfeltene før klokken 7 og etter klokken 9, kan forsinkelseskostnadene reduseres med nesten 60 prosent, ifølge Hagen, som refererer til beregninger fra Transportøkonomisk institutt.
Det brenner i en pappcontainer på Persbråten i Oslo.Det er mye røyk på stedet, men ingen spredningsfare, melder Oslo-politiet på X.
Nødetatene er i Garderbakken i Fetsund etter melding om brann i enebolig. Ingen personer er skadd, og alle beboere er gjort rede for, opplyser brannvesenet.På grunn av kraftig røykutvikling fra boligen anbefales naboer å lukker vinduer.Enkelte boliger er også evakuert, opplyser politiet.Selv om brannvesenet rykket ut etter melding om brann, har de foreløpig ikke funnet flammer.? Vi vet fortsatt ikke hva som er årsaken til røykutviklingen, Nicklas Nordqvist, vaktleder på Øst 110-sentral til NRK.
Onsdag må en mannlig drosjesjåfør møte i Oslo tingrett, tiltalt for å ha voldtatt en kvinnelig passasjer.Hendelsen skjedde natt til fredag 8. juli i 2022.Kvinnen skulle ta taxi fra Oslo sentrum da sjåføren kjørte til en parkeringsplass ved Sognsvann, ifølge tiltalen. Den beskriver videre at drosjesjåføren ved 2-tiden voldtok kvinnen, som ikke var i stand til å motsette seg det.Han er også tiltalt for paragraf 254, som dreier seg om bortføring.Drosjesjåføren er også tiltalt for et annet forhold som skal ha skjedd natt til 25. februar i fjor.Klokken 00.39 skal han ha plukket opp en kvinnelig passasjer.Deretter skal han i timevis ha kjørt med henne til ulike steder i Oslo med flere lengre stopp fram til hun ble sluppet av først rundt klokken 5.20. Underveis befølte og kysset han kvinnen, ifølge tiltalen.Rettssaken begynner onsdag 6. mars, og det er satt av seks rettsdager til behandlingen av saken.(NTB)
Bystyrepolitikere fra SV og MDG reagerer sterkt på det store fyrverkeriet som ble avfyrt i Oslo sentrum sent fredag kveld.? At vi har et regelverk for fyrverkeri som i praksis gir en rett til å fyre opp hvor mye som helst, så lenge du ikke setter fyr på byen, er helt usmakelig, skriver bystyrepolitiker Ola Wolff Elvevold (SV) i sosiale medier ifølge Aftenposten.Fyrverkeriet fikk mange til å ringe politiet for å melde fra om høye smell. Det kunne høres fra lang avstand, og ble avfyrt som den del av bursdagsfesten til Christian Ringnes.Også MDG-politiker Eivind Trædal har reagert på fyrverkeriet.? Jeg synes det å plage halve byen med fyrverkeri midt på natta, inkludert mange mennesker med traumer fra krig eller terror, er en dårlig måte å feire bursdag på. Ikke gøy for dyr og fugler heller, skriver han.Fyrverkeriet var godkjent på forhånd. Firmaet som sto for oppskytingen, ønsker ikke å kommentere saken overfor Aftenposten.
Politiet fikk lørdag kveld melding om at to jenter på 13 år hadde blitt ranet av noen eldre gutter i Lillestrøm.? Guttene ranet de for 500 kroner, skriver politiet.Videre sier de at gjerningsmennene truet med at de hadde våpen, og oppførte seg truende. Det letes nå etter mistenkte.
For andre uke på rad ble Casper Ruud slått i en finale på mexicansk jord. Natt til søndag ble det tap for Alex de Minaur i ATP500-turneringen i Acapulco.Nordmannen måtte slukøret se en ny tittelsjanse glippe med settsifrene 6-4, 6-4. For australske de Minaur betød seieren karrierens åttende tittel på ATP-touren.Ruud må på sin side skru kalenderen elleve måneder tilbake for å finne forrige turneringsseier. Den kom i portugisiske Estoril i begynnelsen av april i fjor.Natt til lørdag norsk tid gikk Ruud seirende ut av den skandinaviske storduellen mot Holger Rune i semifinalen i Acapulco-turneringen. 25-åringen havnet under 1-0 i sett, men nordmannen slo kraftig tilbake og vant kampen 2-1.? Jeg er som en kakerlakk. Jeg går ingen steder, og sniker meg bare inn igjen, spøkte Ruud.Søndagens finale i Acapulco var Ruuds 20. i karrieren. Sist uke tok han seg til finale i Los Cabos, der det ble tap for Jordan Thompson.Den siste periodens sterke resultater på hardcourt gir ham uansett garantert selvtillit inn mot to av årets store turneringer i USA foruten Grand Slam-turneringene: Indian Wells (ATP 1000) og Miami Open (ATP 1000).I slutten av mai går Ruud i gang med Roland-Garros, der han de siste to årene har tatt seg hele veien til finale. Begge gangene endte det imidlertid med tap, først mot Rafael Nadal i 2022, før Novak Djokovic ble for sterk i 2023.I september 2022 var Ruud rangert som verdens nest beste tennisspiller etter at han tok seg til finale i US Open. Siden har 25-åringen falt på ATP-rankingen, og ved inngangen til denne ukens turnering i Mexico var Snarøya-mannen rangert som nummer elleve.(©NTB)
Sigrid Zurbuchen Heiberg (35) ble enstemmig gjenvalgt som leder i Oslo MDG på partiets årsmøte lørdag.Hun har ledet Oslo MDG siden 2020.Heiberg er nestleder i byutviklingsutvalget i Oslo bystyre og første vara til Stortinget.Margit Martinsen og Martin Nielsen ble valgt som nye nestledere i Oslo MDG.
Arve Lønnum (62) er valgt til ny leder i Oslo Fremskrittsparti.Det ble klart på partiets årsmøte lørdag.
Dennis Hauger så ut til å kunne kjempe om pallen, men endte på 8. plass i sesongens første Grand Prix i Formel 2.Men nordmannen plukket med seg sesongens første poeng, og sanket i tillegg noen ekstrapoeng ettersom han hadde raskeste rundetid.? Det er lov å være litt skuffet over den løpsutviklingen det ble på Dennis til slutt, sier Viaplay-kommentator Henning Isdal etter løpet.Med ti runder igjen av løpet var Hauger på fjerdeplass, men han klarte ikke å forsvare plasseringen. Zane Maloney vant løpet overlegent.Flere trøblet under sesongens første Grand Prix i Formel 2. Hele seks biler måtte gi seg underveis i løpet. Bare 16 av 22 førere fullførte løpet.Neste helg flytter Hauger og resten av Formel 2-sirkuset seg til Jeddah i Saudi-Arabia.
Statsforvalteren i Oslo og Viken har startet en verneprosess for skogområdet langs Lysakerelven.Årsaken er at denne skogen langs elven mellom Bogstadvannet og fjorden har mange sjeldne naturtyper og rødlistede arter som står i fare for å bli utryddet.Området omfatter rundt 560 mål i kommunene Oslo og Bærum.Statsforvalteren ber om synspunkter innen 15. april 2024.
Mannen i 20-årene som er siktet for drap på Lørenskog, er varetektsfengslet i fire uker.Fornærmede er hans egen lillebror.? Han som er siktet er eldst av de to, sier politiadvokat Camilla Ek Sørensen.Politiet etterforsker foranledningen og motivet for drapet nå.? Mannen har i avhør gitt sin side av hendelsesforløpet og han har knyttet seg til åstedet, sier Ek Sørensen.Det uklart hvordan han stiller seg til siktelsen.
Kvinnen som er pågrepet, siktet for drapet på sin egen far, er varetektsfengslet i fire uker:? Vi har bedt om fire uker fordi vi mener det er gjentagelses fare, forteller politiadvokat Sonika Sharma-Sundheim.Kvinnen i 40-årene skal ha drept sin far, en mann i 80-årene på Sandaker i Oslo, torsdag 29. februar. Det var helsepersonell fra hjemmehjelpen som hadde funnet manne.Det var TV 2 som omtale varetektsfengslingen først.Helsetilstanden til kvinne har gjort at hun ennå ikke er blitt avhørt.? Hun er blitt gjort kjent med forholdet og hun har knyttet seg til hendelsen. Jeg kan ikke si noe mer utover det, sier Sharma- Sundheim.
Kvinnen i 40-årene som er pågrepet, siktet for drapet på sin far på Sandaker i Oslo torsdag, blir fremstilt for fengsling i dag. Fengslingsmøtet vil gå som normalt i Oslo tingrett, men kvinnen kommer ikke til å være til stedet. ? Hun er fortsatt innlagt på sykehus. Hun er for syk til å bli avhørt, sier hennes forsvarer Bjørn RudsfjordTorsdag kveld fant en helsepersonell mannen i 80-årene død i en leilighet på Sandaker på Torshov.Kvinnen ble pågrepet kort tid etter, i en leilighet på en annen adresse i nærheten.
Tennisesset Casper Ruud fortsatte sin gode statistikk mot danske Holger Rune. Nå skal nordmannen spille sin andre finale i Mexico på en uke.Ruud nedkjempet Rune med sifrene 3-6, 6-3, 6-4 etter nesten to og en halv times spill i Acapulco. Nordmannen lå under 3-1 i det siste settet før han for alvor fikk snudd kampen til sin fordel.? Jeg fikk ikke den beste starten, og det tredje sette så skikkelig ille ut. Jeg prøvde bare å holde ut, og det så ut til at Holger slet, og til slutt funket det for meg, sier Ruud etter kampen, ifølge AP.Det er sjette gang Ruud slår sin danske rival, og det er første gang de møttes på hardcourt. Kun én gang har Ruud måttet gi tapt for Rune.I finalen står Alex de Minaur som det siste hinderet for Ruud til å vinne en ATP 500-turnering. Australieren vant sin semifinale etter at britiske Jack Draper måtte gi seg på grunn av en ukjent skade eller sykdom. Det sto 4-0 til de Minaur i det tredje og avgjørende settet da Draper gikk av banen.Søndagens finale i Acapulco er Ruuds 20. i karrieren. 25-åringen står med ti titler.Ruud har levert gode resultater i Mexico. I ATP 250-turneringen i Los Cabos sist uke tok han seg helt til finalen. Der ble det tap for australske Jordan Thompson.Den siste periodens sterke resultater på hardcourt gir ham garantert selvtillit inn mot to av årets store turneringer i USA foruten Grand Slam-turneringene: Indian Wells (ATP 1000) og Miami Open (ATP 1000)Ruuds ti turneringsseirer har alle kommet på ATP 250-nivå. I tillegg har 25-åringen bemerket seg med tre Grand Slam-finaler og spill i ATP-finalen.(©NTB)
Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune er bekymret for at en planlagt skogsbilvei i Østmarka kan føre til hundebæsj i drikkevannskilden Elvåga, skriver Dagsavisen.Skogsbilveien planlegges å ligge rundt 800 meter fra Elvåga, som er drikkevannskilde til 10 prosent av Oslos befolkning. Med flere folk i området øker faren for at kjæledyr gjør fra seg i innsjøens nedbørsfelt.
Politiet opplyser at de får flere meldinger om smell som høres i Oslo.? Dette er et større forhåndsmeldt fyrverkeri fra fartøy og lekter ute i Oslo Havn, skriver de.
Greinehytta holdes vanligvis åpen for besøkende i skisesongen, men Bærum rotaryklubb ser seg nå nødt til å stenge hytta denne helgen.? Det er rett og slett for farlige forhold, sier medlem i rotaryklubben, Trygve Danielsen til Budstikka.Forrige helg måtte hytta holdes stengt på grunn av faren for flom, også denne uken må rotaryklubben melde samme beskjed.? 500 meter unna hytta er det en svær issvull. Hvis den sprekker blir løypene fylt med vann, forteller Danielsen.Da vil ikke besøkende kunne komme seg frem til eller vekk fra hytta.Klubben frykter at hytta kan måtte forbli stengt ut sesongen.Greinehytta ligger 4,5 km inn fra By i Lommedalen. Den eies av Løvenskiold, men har vært åpen for turfolket siden 2001. Ifølge Skiforeningen kan det være opp mot 400 besøkende hver helg.
To kvinner og en mann ble påkjørt på Stovner 28. oktober 2022. Hendelsen var ikke tilfeldig, mener politiet.Den ene kvinnen som ble påkjørt og skadet var nemlig bilførerens ekskone.Det melder Avisa Oslo.De to andre var hennes bror og mor. Broren ble påført hjernerystelse, kutt over venstre øye og støt- og sårskader på beina, mens ekskona ble påført smerter i en fot og moren smerter i hendene.Når 40-åringen 6. mars må møte i Oslo tingrett, vil påtalemyndigheten nedlegge påstand om at bilen han benyttet til å kjøre på de tre, skal inndras.? Min klient erkjenner deler av de faktiske forhold, men ikke straffskyld, sier mannens forsvarer, advokat Heidi Reisvang, til Avisa Oslo.
Borgarting lagmannsrett har forkastet anken til en kvinne som begjærte seg prøveløslatt. Kvinnen tente på et hus med ønske om å drepe et barn.Etter hendelsen i 2020 ble kvinnen, som nå er 26 år, dømt til forvaring i fire år. I 2023 ble forvaringen forlenget med fem år, og kvinnens løslatelsesbegjæring ble forkastet.Hun har i sin forklaring erkjent at hun tok seg inn i et fremmed hus med øks og kniv, og at hun ville skade noen. Hun ønsket å komme seg vekk fra botiltaket hvor hun bodde. Hun ønsket å komme i fengsel eller på sykehus, skriver NTB.Kvinnen så at det var barneleker utenfor og bestemte seg til slutt for å tenne på huset. Senere har hun forklart at hun ville drepe barn, fordi det gir lengst fengselsstraff.Lagmannsretten forkastet kvinnens anke og opprettholder tingrettens dom, de begrunner det med at den domfelte har vist lite utvikling i positiv retning.Dermed blir det fem nye år i forvaring for 26-åringen.
Frp-veteran Arve Lønnum (62) blir utfordret av en annen partiveteran om å bli leder i Oslo Fremskrittsparti.Grorud Fremskrittsparti foreslår Henning Holstad (72) som ny leder på Oslo Frps årsmøte lørdag. Dermed ligger det an til kampvotering om ledervervet.Forretningsmannen og politikeren Henning Holstad har tidligere sittet i Oslo bystyre i en årrekke. Han er også kjent som grunnleggeren av Alternativ Jul, som i fjor ble arrangert for 55. gang.Det var også Holstad som sto bak forslaget i Oslo bystyre om å selge Vålerenga stadiontomt på Valle for en krone.Dagens leder i Oslo Frp, Andreas Meeg-Bentzen, har takket nei til gjenvalg.Arve Lønnum er foreslått av valgkomiteen etter at den opprinnelige kandidaten Maria Zähler trakk seg fordi hun ikke følte seg tilstrekkelig ønsket i Oslo-partiet.
En politimann er dømt til 18 dagers fengsel i Oslo tingrett for flere lovovertredelser.Den 27 år gamle mannen tok med seg piller fra et narkotikabeslag han selv utførte, skriver Avisa Oslo.Politibetjenten deltok i en ransaking i en bolig på Østlandet 13. februar i fjor, hvor det ble beslaglagt to brett med Ksasol. Ksasol er et beroligende og angstdempende legemiddel.Etter å ha ført beslaget inn i straffesaken, tok han med seg tabletter hjem fra politistasjonen og brukte noen av tablettene morgenen etter før han la ut på en kjøretur.Den endte med to uhell, og en video av at han fylte drivstoff ble brukt som bevis mot politimannen.Han erkjenner at han ikke husker mye av kjøreturen.Straffesaken gikk som en tilståelsessak.Politimannen er i Oslo tingrett dømt til 18 dagers fengsel for grovt underslag, narkotikabruk- og besittelse og kjøring i ruset tilstand.
MDG og SV i Oslo refser tidligere byrådspartner Arbeiderpartiets utspill om å fryse bompengene på dagens nivå.Oslo Ap vil ikke øke bompengeinntektene i Oslopakke 3 og sier derfor nei til nye, store vei- og kollektivprosjekter.? Det er et sjokkerende linjeskift fra Ap, sier MDGs gruppeleder i bystyret, Sirin Stav.? I dag betaler Oslo-folk på østkanten mer i bompenger enn på vestkanten. Vi mener at bomtakstene må økes og bli mer rettferdige for å finansiere bedre og billigere kollektivtransport og flere trygge sykkel- og skoleveier, sier Stav.Både MDG og SV kritiserer også byrådspartiene og deres ønske om flere veier, som Røatunnel og Manglerudtunnel.? Ap og Høyre kjører samferdselspolitikken ned i hver sin grøft. Det er rett og slett dårlig styring, sier miljø- og samferdselspolitisk talsperson i Oslo SV, Ola Wolff Elvevold.? Ap bommer når de låser fast bompengenivået. Vi må redusere biltrafikken mer og mobilisere midler til kollektivutbygging, som baneløsning til Nedre Romerike og trikk til Tonsenhagen, sier han.
En skoleelev ved en Asker-skole er bekreftet omkommet i England.Det skriver Budstikka.
Fredag formiddag rykket politiet ut til et boligområde i Lørenskog, der det ble funnet en død person innendørs.Politiets innsatsleder Magnus Hovelsrud Andresen til NRK at det er for tidlig å si om dette er et drap, men at de ser på dette som et dødsfall de er nødt til å undersøke.? På grunn av funn på adressen anser politiet dette som mistenkelig, og har startet etterforskning. Vi har kjørt noen personer til avhør som foreløpig har status som vitner i saken, sier Hovelsrud Andresen.I tillegg er kriminalteknikere på vei.Politiet gjennomfører også vitneavhør og rundspørringer på stedet.
Tidligere stortingsrepresentant og Oslo-bystyremedlem Erling Folkvord (R) er død, opplyser familien til NTB. Han ble 74 år gammel.Folkvord døde fredag ettermiddag og var på reise i Stockholm i forbindelse med et bokprosjekt om Kurdistan og Palestina.Folkvord ble født i Levanger i Trøndelag. Han gikk inn i politikken på 60-tallet, og fra fra 1990 til 1997 var han nestleder i Arbeidernes Kommunistparti (AKP). Han har også vært bystyremedlem i Oslo for Rød Valgallianse, som senere ble om til partiet Rødt sammen med AKP.Rødt-politikeren var den første som fikk RV inn på Stortinget, hvor han var stortingsrepresentant fra 1993 til 1997.
I forbindelse med drapssaken på Sandaker i Oslo hvor en mann ble funnet død i torsdag kveld, vil siktede i saken bli fremstilt for fengsling i morgen, lørdag. Det er politiadvokat Sonika Sharma-Sundheim som er påtaleansvarlig i saken.
Barselopprøret trekker seg fra brukerrådet ved Oslo Universitetssykehus med umiddelbar virkning, skriver de på sin Instagramprofil.
Skriver Romerikes Blad.
En mann i 20-årene er dømt i Høyesterett til ett år og åtte måneder fengsel for å ha råkjørt og forårsaket en ulykke i Nøsttvettunnelen på E18 i Follo i januar 2022.Det skriver VG.Den dømte kolliderte i en annen bil i 190 kilometer i timen. En mann i 60-årene i den andre bilen ble lam fra livet og ned, kona slapp fra det med lettere skader.Straffen i Høyesterett er lavere enn mannen tidligere fikk i Borgarting lagmannsrett. Der ble han dømt til 2,5 års fengsel, en mangedobling av straffen fra tingretten.Sjåføren må også betale 450.000 kroner i erstatning. Ifølge bistandsadvokat Christian Lundin er dette den høyeste oppreisningen som er idømt i trafikksaker med skader til følge.
2,3 prosent av arbeidsstyrken i Akershus er ved slutten av februar registrert som helt ledige, ifølge NAV.Det er en liten økning fra måneden før og fra samme måned i fjor.Kommunene med høyeste arbeidsledighet er Ullensaker (3,5 prosent), Lillestrøm (2,8) og Ås (2,8).
Været fortsetter å skape problemer i Holmenkollen. For andre dag på rad er kvinnenes normaldistanse i skiskyting utsatt.Juryen har besluttet å utsette starttidspunkt på rennet med 30 minutter. Det betyr at nytt starttidspunkt for rennet blir klokken 13.00.Det er tykk tåke og våte forhold i Holmenkollen.I Holmenkollen er det én grad på plussiden av gradestokken og det er meldt litt nedbør gjennom dagen. Dermed kan det også spøke for herrenes normaldistanse, som - etter planen - stakes i gang klokken 15.45.Det rennet skulle opprinnelig starte 15.30, men har blitt flyttet til 15.45.Det er meldt vanskelige værforhold gjennom hele Holmenkollen-helga med varmegrader og nedbør hele helgen.
Politiet har kontroll på en bilfører som ved flere anledninger har kollidert på sin ferd i Dal-Brenna-området i Oslo.Bilføreren holdt på å skape flere ulykker med andre trafikanter, skriver politiet på X, og legger til at vedkommende virket ruset.Ingen personer skal være alvorlig skadet.
Hovseter skole i Oslo er stengt for dagen av verneombudet på grunn av fare for liv og helse. Elever og ansatte sendes hjem.Ifølge en melding fra verneombudet til ansatte mangler skolen brannalarm.Hovseter skole har rundt 700 elever på 8.-10. trinn.
?? OBOS-prisene pleier å stige i februar. Økningen var likevel litt svakere enn snittet for februar de ti siste årene. Sett i lys av økte renter og en del bruktboliger til salgs, var den moderate prisveksten som ventet, sier sjeføkonom Sissel Monsvold i OBOS.På landsbasis har prisene steget 1,4 prosent de tolv siste månedene. ?Kvadratmeterprisen for brukte OBOS-boliger var 78 376 kroner i Oslo i februar, og 67 788 kroner på landsbasis. ??I snitt har prisene i Oslo økt 2,2 prosent i februar i perioden 2014 ? 2023. ?Det skriver Obos i en pressemelding.
© 1997-2024 Sistenytt.com er en del av Norindex Media Norge portalene.
Copyright og Personvern policy :: Om oss

Det er ikke tillatt, uten å innhente skriftlig tillatelse fra Norindex Media Norge, å kopiere, videreformidle eller selge innholdet fra dette domenet. Dette gjelder bla. logo, tekst, fotografier samt programkoder og tekniske løsninger.