Torsdag, 05.08.2021 03:47 Uke: 31
pixel
EKSTRA

Kategori

Distrikt

Sistenyheter
Brannene herjer rundt
Middelhavet: ? Har...

(I dag, kl 03:41)
Brann i trevarefabrikk
på Romerike ? nab...

(I dag, kl 03:41)
Minst ti døde i
bilulykke sør i Texas

(I dag, kl 03:41)
Sølv-Henriksen
overveldet av positive
me...

(I dag, kl 03:32)
Brann i trevarefabrikk
på Romerike

(I dag, kl 03:32)
Brann i trevarefabrikk
på Romerike

(I dag, kl 03:32)
Brann i garasje i
Fetsund

(I dag, kl 03:21)
Savnet mann funnet i
god behold

(I dag, kl 02:51)
Roe nest sist i 110
meter hekk

(I dag, kl 02:41)
Milliardavtale for
basketstjerne

(I dag, kl 02:31)

Sistedistrikt
Sølv-Henriksen
overveldet av positive
me...

(I dag, kl 03:33)
Brann i trevarefabrikk
på Romerike

(I dag, kl 03:33)
Brann i garasje i
Fetsund

(I dag, kl 03:22)
Savnet mann funnet i
god behold

(I dag, kl 02:52)
Flere svenske regioner
kan få karantenek...

(I dag, kl 02:18)
Mann i 30-årene ble
stoppet på E18

(I dag, kl 02:02)
Den folkekjære
artisten forteller om
syk...

(I dag, kl 02:02)
? Mener virkelig AtB
at det er kommunene...

(I dag, kl 02:02)
Sandefjords dyreste
bolig er til salgs:
...

(I dag, kl 01:42)
Varebil fulgte etter
ambulanse - fikk fø...

(I dag, kl 01:27)

Mest lest siste uke
Japansk dobbeltseier i
skateboard ? meda...

(I går, kl 07:01)
Anders Mol og
Christian Sørum
reagerer p...

(I går, kl 19:01)
Warholm fikk
Bolt-hilsen: ? Det er
dritk...

(I går, kl 11:41)
Rettssak mot
hviterussisk
opposisjonspol...

(I går, kl 17:11)
WHO ber land vente med
å gi en tredje va...

(I går, kl 17:21)
Hareide reagerer på
Borten Moes
veiplan:...

(I går, kl 17:51)
Oslo-borgere får ikke
lenger vite vaksin...

(I går, kl 17:51)
En gang var dette et
populært bilmerke i...

(I går, kl 22:41)
McLaughlin gjorde som
Warholm ? smadret ...

(I går, kl 05:21)
Nakstad varsler nye
verktøy i møte med
e...

(I går, kl 05:41)

Mest lest i dag
311 nye koronasmittede
registrert siste ...

(03.08.2021, kl 00:21)
Japansk dobbeltseier i
skateboard ? meda...

(I går, kl 07:01)
Millioner av
amerikanere kan bli
hjemløs...

(01.08.2021, kl 00:01)
Sandra Lyng (34)
innlagt på sykehus med
...

(01.08.2021, kl 16:21)
Gresk OL-skrell snøt
sølvvinner Borch: ?...

(30.07.2021, kl 03:21)
Mystisk asteroide på
mulig kollisjonskur...

(02.08.2021, kl 07:11)
Munnbindpåbud
innendørs i flere
storbyer...

(03.08.2021, kl 00:51)
Fem fullvaksinerte i
Bærum er koronasmit...

(29.07.2021, kl 04:01)
Gresk OL-skrell slo
sølvvinner Borch: ?
...

(30.07.2021, kl 03:31)
Smitten sprer seg til
nye områder i Kina

(31.07.2021, kl 04:41)

Været i dag
Delvis skyetOslo
15 °C , 2 m/s S.
Delvis skyetBergen
12 °C , 1 m/s ØSØ.
SkyetStavanger
12 °C , 2 m/s S.
Delvis skyetTrondheim
13 °C , 2 m/s SSV.
Lett regnTrømsø
11 °C , 5 m/s SSV.
Delvis skyetKristiansand
13 °C , 2 m/s V.
SkyetBodø
12 °C , 2 m/s SSØ.
Delvis skyetHalden
12 °C , 1 m/s SSØ.

Værdata fra MET/ Yr.no

Det siste døgnet er det registrert 66 nye koronasmittede i Oslo. Det er like mange tilfeller som på mandag, men 26 flere enn på samme dag i forrige uke. De siste to ukene har det i snitt blitt registrert 34 smittede per dag.
Nye steinfall fører til at Kjøsterudjuvet i Drammen igjen må stenge. ? Det er nye steiner som har falt ned i juvet på det smaleste området. Det er ikke så store steiner, men vi kan ikke ta noen sjanser. Det er beklagelig, men vi kan ikke la noen gå opp i juvet nå, sier Roar Søhus, avdelingsleder anlegg, idrett og natur i Drammen kommune.
Oslo-smitten er på sitt høyeste på to måneder og vil nok fortsette å stige etter ferien, ifølge helsebyråd Robert Steen, som likevel mener man er langt unna smertegrensen. Tirsdag ble det registrert 72 nye smittetilfeller i hovedstaden, 32 over snittet de siste sju dagene
En mann anmeldes for ordensforstyrrelse etter at han kastet stoler og en søppelbøtte mot betjeningen på et gatekjøkken i Drammen. ? Da patruljen kom hadde han gått fra stedet, men ble pekt ut og han anmeldes, sier operasjonsleder Erik Ullhaug Olsen til Drammens Tidende.
Nødetatene rykker ut til en brann i en campingvogn på Røstad familiecamping i Råde. Politiet opplyser på Twitter at personer på stedet muligens skal ha slukket brannen.
Koronatelefonen i Oslo blir nedringt av folk som vil fremskynde dose to av koronavaksinen.Rundt 70 prosent av innringerne spør om mulighet for å få dose to tidligere, sier kommuneoverlegen til ABC Nyheter, men det er ikke mulig. Foreløpig er det bare de som har vaksinetime de kommende ukene som får tilbud om å fremskynde sin andre dose.Kommuneoverlegen ber folk heller om å registrere seg på kommunens nettsider og melde fra der om at de kan møte opp tidligere til dose to.
De over 1.600 stedene som selger og serverer alkohol i Oslo, skal få fortsette med det fram til 2024. Vanligvis må alle butikker og serveringssteder søke på nytt hvert fjerde år, men nå vil byrådet fornye alle alkoholbevillinger automatisk. Det skal gi mindre byråkrati og frigjøre ressurser til mer målrettet kontrollvirksomhet, sier næringsbyråd Victoria Marie Evensen til NRK.
De over 1.600 stedene som selger og serverer alkohol i Oslo, skal få fortsette med det fram til 2024. Vanligvis må alle butikker og serveringssteder søke på nytt hvert fjerde år, men nå vil byrådet fornye alle alkoholbevillinger automatisk. Det skal gi mindre byråkrati og frigjøre ressurser til mer målrettet kontrollvirksomhet, sier næringsbyråd Victoria Marie Evensen til NRK.
Politiet har fått tilsendt bilde og videoar av hendinga der ein mann blei skoten og drepen ved Rådhuset i Oslo måndag ettermiddag. Det skriv VG.På spørsmål om dei har video av sjølve drapet, seier Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt at dei har video som «viser sentrale deler av hendinga».
Halvparten av dem i fritidsbåt som mistet livet i fjor, var ruspåvirket.Båtsesongen er på topp og MA Rusfri Trafikk vil senke promillegrensen for dem som fører fritidsbåter.I dag er grensen 0,8 og organisasjonen vil ha grensen ned til 0,2.
Til høsten blir alle fotballtrenere og kapteiner på G16- og G19-lag i Buskerud invitert til Fair play-møter. Det skjer etter flere rapporter om usportslig opptreden på kamper. Blant annet skal det diskuteres tiltak for å bekjempe problemet.
Mattilsynet har innført totalt portforbud på fjørfe etter at Veterinærinstituttet fant dødelig fugleinfluense på tre grågjess i Son. Portforbudet gjelder for hele Viken.
Lørdag ble det registrert 21 nye smittede i Ullensaker kommune. 18 har kjent smittevei, 3 er ukjent. Totalt er det registrert 106 nye smittede denne uken.Det er så langt registrert 18 tilfeller av delta-varianten.Den har vært en økning i smitte i Ullensaker den siste uken. Smitteutbruddet var først knyttet til tre utesteder, men det er også smitte ved arbeidsplasser og barnehager. Foreløpig har kommunen kontroll på utbruddet.
UiO skriver at man nå ser for seg undervisning uten avstandskrav i høst. Så lenge koronasmitten ikke blusser opp. ? Vi er utrolig glade over å kunne åpne opp enda mer når studentene er på plass til nytt semester, sier rektor Svein Stølen.
Det er ikke påvist noen nye tilfeller av koronasmitte i Drammen siste døgn. I løpet av de siste 14 dagene er det påvist 23 nye smittetilfeller i kommunen. Det er heller ingen nye smittede i nabokommunene Øvre Eiker og Kongsberg.
Ifølge en ny rapport fra Fhi og Oslo kommune var det tre ganger høyere sjanse for å bli smittet på serveringssteder. Det var 70 prosent høyere sjanse for å bli smittet hvis man drakk alkohol på private fester. Undersøkelsen viser også at 40 prosent av tilfellene i undersøkelsen ble smittet i husstanden. Smitten øker ikke i seg selv hvis man er med på utendørsaktiviteter, men øker med en gang man ikke følger smittevernrådene. Det er også økt sjanse for å bli smittet hvis man ikke har mulighet til å jobbe eller studere hjemmefra.
En av fem sykepleiervakter i Oslos sykehjem og hjemmetjenester, bemannes ikke av sykepleiere, viser en undersøkelse Norsk Sykepleierforbund har gjort for fjerde år på rad i Oslo. Undersøkelsen er blant annet gjort i hjemmetjenesten og i 33 sykehjem, både private og kommunale. Sykepleierforbundet mener den viser at helsetjenesten i stor grad bemannes av ufaglært arbeidskraft.
Politiet skriver på Twitter at en ung syklist på Nesodden falt av sykkelen på vei hjem fra skolen og ble sendt til legevakten. Årsaken er trolig at noen har løsnet forhjulet på sykkelen og forholdet anmeldes.
En syklist er alvorlig skadet og fraktet til sykehus etter en trafikkulykke med en bil på Hagan i Nittedal. Det melder Øst politidistrikt. Ulykkesgruppen fra Statens vegvesen er rekvirert for å undersøke stedet sammen med politiets krimteknikere.
Føreren av bilen som var involvert i trafikkulykken på Kråkerøy i Fredrikstad har fått førerkortet beslaglagt og anmeldes for forholdet, skriver politiet på Twitter. Syklisten blir kjørt til Sykehuset Østfold for behandling.
Politiet leter fortsatt etter to personer etter et ran ved Ensjø t-bane i Oslo sent torsdag kveld. Det var flere vitner til ranet, og politiet jobber ut fra beskrivelsene de har gitt.Mennene er beskrevet som i alderen 20-35 år, etter sigende av østafrikansk opprinnelse. De har også beskrivelser av hva ranerne hadde på seg, forteller politiet til NRK.Én person ble pågrepet kort tid etter ranet.
Regjeringa har bestemt seg for å skyte 700 av 1000 villreinbukkar på Hardangervidda. Årsaka er skrantesjuke som vart påvist hjå ein bukk i september i fjor. Det er og eit mål om å ta ut 1.000 til 1.500 simler, skriv regjeringa i eit presseskriv.
Det er varslet en markering til støtte for Britney Spears utenfor USAs ambassade i Oslo i kveld. «Free Britney»-bevegelsen i Norge sier de vil demonstrere klokka 17.30. Den amerikanske ambassaden ønsker ikke å kommentere saken, skriver VG.
Av de 52 nyregistrerte koronatilfellene i Oslo det siste døgnet er svært få den nye Delta-varianten. Det sier Helseetaten i Oslo kommune til NRK. I Oslo dominerer for øyeblikket den britiske varianten, også kjent som Alpha-varianten.
I dag åpner Økern bad for alle badeglade sjeler i Oslo. Anlegget er et midlertidig badetilbud imens kommunen ferdigstiller det nye Tøyenbadet. Badeanlegget er det første midlertidige badeanlegget i Oslo kommune og det eneste i landet som er planlagt for demontering. I tillegg holdes Holmia bad og Romsås bad åpent, som vanligvis er stengt om sommeren. Frognerbadet er åpent som vanlig.
Politiet opplyser klokken 10.30 at den savnede jenta på Gol er funnet i god behold etter tips fra publikum og et kort søk med politihund. Hun er kjørt til legevakt for en sjekk. «Vi takker alle frivillige mannskaper fra Røde Kors og Norske Redningshunder som har bistått i søket!», melder politiet.
Et enstemmig bystyre godtok onsdag den nye prislappen på 17,7 milliarder kroner for ny reservevannforsyning fra Holsfjorden (bildet) til Oslo. Bystyret aksepterer dermed kostnadssprekken på 5,2 milliarder kroner.Det var denne overskridelsen som førte til mistillitsforslaget mot Lan Marie Berg og som gjorde at byrådet gikk av tidligere i dag Bystyret vedtok samtidig å se på om deler av ekstraregningen kan dekkes på andre måter enn av innbyggerne gjennom vannavgiften.Ny vannforsyning gjør at avgiften vil øke med 1.750 kroner i snitt pr. husstand i 2028. Kostnadssprekken utgjør 361 kroner av dette.
Statsadvokaten ber om at den hovedtiltalte 21-åringen i Prinsdal-drapet skal dømmes til 14 års fengsel.? Drapet bærer preg av å være en henrettelse, sier hun.
Neste uke innfører Oslo trinn tre av gjenåpningsplanen. Men FHI anbefaler at hovedstaden ikke innfører alle punktene i trinnet på en gang, skriver Aftenposten. Det kommer frem i en anbefaling FHI sendte byrådet mandag denne uken, og er årsaken til at gjenåpningen av Oslo ble utsatt en uke, ifølge avisen.
Mannen som er siktet for kroppsskade etter en knivstikking i Kråkstad, dro selv til politistasjonen i Ski for å melde seg for politiet. ? Det var et vitne som varslet oss, sier operasjonsleder Tom Sandberg. Politiet vet ikke om det er en relasjon mellom den skadde og den siktede.
Folkehelseinstituttet mener det er sannsynlig med utbrudd av deltavarianten også i Oslo. Det kan være svakere beskyttende effekt etter kun en vaksinedose mot denne mutanten, og det kan få betydning for smittespredning og antall sykehusinnleggelser, ifølge FHI.? Mutasjonen er et uromoment, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) til NTB.Så langt er det påvist 16 deltatilfeller i Oslo. Deltavarianten ble tidligere omtalt som den indiske varianten.
I forrige uke ble det satt 5810 vaksinedoser i regi av Drammen kommune. Totalt er det nå satt oppunder 54.000 doser i kommunen. Denne uka mottar Drammen kommune rundt 6600 vaksinedoser, og neste uke er det meldt at de får rundt 8000 doser.
Søndag formiddag rykket politiet ut til «Fleksnes-episode» på Ulvøya i Oslo. Politiet måtte hjelpe Bymiljøetaten i Oslo med to bilister som hadde slått seg vrange. Begge hadde kjørt ut på Ulvøybroen fra hver sin retning og nektet å flytte seg. Dette hindret all annen trafikk og det var verbal krangling på stedet. Politiet har flyttet bilene.
Det er registrert 57 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er elleve under snittet de sju foregående dagene, men to flere enn på tirsdag. Det er likevel 23 færre enn samme dag forrige uke. De siste to ukene har det i snitt blitt registrert 67 smittede per dag.Smittetallene er høyest i bydel Søndre Nordstrand. Der ligger smittetrykket på 327 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene. Det ble registrert seks nye smittede i bydelen siste døgn.Etter det følger bydelene Alna (165) og Bjerke (162). Nordre Aker har for tiden de laveste smittettrykket (66).
En foreløpig laboratoriestudie antyder at vaksinene fra Moderna og Pfizer er svært effektive også mot den indiske virusvarianten.Forskere har sett på to indiske virusvarianter, og slår fast at det ser ut som om mRna-vaksinene er effektive også mot disse variantene.
Opp mot 50 ungdommer er samlet på Kråkerøy i Fredrikstad, forteller operasjonsleder i Øst politidistrikt, Terje Marstad. En av ungdommene er så beruset at politiet har tilkalt ambulanse. Han oppfordrer foreldre til å ta kontakt med barna sine.
I Rakkestad har røykdykkere evakuert ut to personer ut fra en leilighet hvor det var røykutvikling fra en komfyr. Disse blir nå tatt hånd om av helsepersonell. Politidistrikt Øst skriver at det var takket være en snarrådig nabo at brannvesenet fikk melding og kom fort til stedet.
Det siste døgnet har åtte personer i Asker fått påvist koronaviruset. Det er tre flere tilfeller enn dagen før. Den siste uken har det blitt registrert 35 smittede i kommunen.
Politidirektoratet har fått samtykke fra Justis- og beredskapsdepartementet til å forlenge midlertidig bevæpning av politiet for en periode på inntil åtte uker. Det melder politiet i en pressemelding. Politiet er midlertidig bevæpnet på bakgrunn av PST sin vurdering om at terrortrusselen fra ekstrem islamisme er skjerpet.
Brannen i en enebolig i Hønefoss er slukket. To personer som bodde i huset, er gjort rede for. Den ene er fraktet til sykehus. Skadeomfanget er ukjent. Huset er ubeboelig etter brannen, ifølge politiet.
© 1997-2021 Sistenytt.com er en del av Norindex Media Norge portalene.
Copyright og Personvern policy :: Om oss

Det er ikke tillatt, uten å innhente skriftlig tillatelse fra Norindex Media Norge, å kopiere, videreformidle eller selge innholdet fra dette domenet. Dette gjelder bla. logo, tekst, fotografier samt programkoder og tekniske løsninger.