Søndag, 01.10.2023 11:03 Uke: 39
pixel
Kategori

Distrikt

Sistenyheter
Eksplosjon i Ankara: -
Terrorister

(I dag, kl 10:54)
- Helt usannsynlig
(I dag, kl 10:54)
? Mer uoversiktlig
miljø nå

(I dag, kl 10:50)
Trafikkulykke ved
Larvik

(I dag, kl 10:50)
Fire pågrepet og
siktet for
Jonas-drapet

(I dag, kl 10:50)
Dømt for vold
(I dag, kl 09:46)
Hver tredje omkomne
var motorsyklist

(I dag, kl 09:43)
Ingen hadde promille
(I dag, kl 09:30)
Positive meldinger
etter dramatisk
fotba...

(I dag, kl 09:23)
Kvinne bitt i ansiktet
(I dag, kl 09:23)

Sistedistrikt
Emilie og Adrian banka
alle på Eikås

(I dag, kl 10:45)
? Mer uoversiktlig
miljø nå

(I dag, kl 10:45)
Trafikkulykke ved
Larvik

(I dag, kl 10:45)
Fire pågrepet og
siktet for
Jonas-drapet

(I dag, kl 10:39)
Kvinne bitt i ansiktet
(I dag, kl 09:29)
Hver tredje omkomne
var motorsyklist

(I dag, kl 09:29)
Fortsetter søk etter
savna mann

(I dag, kl 09:29)
Trafikkulykke på
Engeløya

(I dag, kl 09:29)
Ingen hadde promille
(I dag, kl 09:29)
Isdalstø: Kjøpt i
fjor, solgt med pen
fo...

(I dag, kl 09:08)

Mest lest siste uke
Ber folk være obs på
rester etter båtbra...

(I går, kl 13:23)
Hias jobber på Mjøsa -
hold avstand

(I går, kl 14:22)
Ulykke på E16 ved
Kongsvinger

(I går, kl 14:55)
Innbrudd i båt i
Kristiansand

(I går, kl 15:22)
Brannøvelse i
Ullensvang

(I går, kl 11:39)
Kommunal- og
distriktsministeren
besøkte...

(I går, kl 13:23)
Jerv møter Sogndal
klokken 15.00

(I går, kl 15:22)
Mann gikk på
togskinnene - kjøpte
billet...

(I går, kl 19:39)
Røykutvikling Stjørdal
(I går, kl 11:39)
Ber om tips om påkjørt
bil

(I går, kl 11:39)

Mest lest i dag
Knuste iPhone 15 Pro
Max med bare henden...

(25.09.2023, kl 15:31)
«Alle» Sony-systemer
skal være hacket

(26.09.2023, kl 16:26)
100 nye arbeidsplasser
(26.09.2023, kl 20:06)
To gutter pågrepet -
mistenkt for voldte...

(24.09.2023, kl 13:27)
- Armenia begår en
stor tabbe

(25.09.2023, kl 16:15)
Fulle vannmagasiner må
tappe ut vann

(29.09.2023, kl 06:59)
Lange køer etter
elgpåkjørsel i Skien

(29.09.2023, kl 16:35)
Høstferie: Her er
sommeren forlenget

(I går, kl 08:18)
Riksveg 15 var stengd
etter trafikkulukk...

(29.09.2023, kl 20:05)
Klepp: Person slått i
ansiktet

(29.09.2023, kl 20:06)

I oktober må en mann i 30-årene fra Drammen svare for hallikvirksomhet når han møter i Buskerud tingrett.Ifølge tiltalen skal mannen ha fremmet flere kvinners prostitusjonsvirksomhet da han lot dem leie en leilighet.Politiet mener han leide ut fra juli til oktober i 2021 og forstod at lokalene skulle brukes til salg av seksuelle tjenester.I november må en annen mann også i 30-årene, svare for hallikvirksomhet i Drammen.Han skal også ha framleid en leilighet til to kvinner som ifølge tiltalen han visste skulle bruke den for å selge sex.
Morten Steenstrup tar ikke gjenvalg som leder i Oslo Høyre.Steenstrup har ledet fylkespartiet de siste to årene.I et innlegg på Facebook skriver han «Jeg ga meg selv to år. Dette har vært så gøy! Jeg er så stolt over resultatet, Oslo Høyre har gjennomført Prosjekt byrådsmakt. Derfor har jeg nå gitt beskjed om at jeg ikke ønsker gjenvalg. Jeg gir stafettpinnen videre til nye krefter».Steenstrup skriver at han blir sittende frem til årsmøtet i januar 2024.
En person ble funnet død på Bøler i Oslo i forrige uke.Nå opplyser politiet at de etterforsker saken som mistenkelig.? Vi kan bekrefte at politiet etterforsker et mistenkelig dødsfall og hensettelse i hjelpeløs i tilstand, sier Anne Alræk Solem, leder for etterforskningsseksjonen til Dagbladet.Politiet etterlyser videoopptak fra området, tatt mellom 6. og 12. september.
Partileder i Fremskrittspartiet, Sylvi Listhaug, sier resultatet i Drammen er «kjempebra».? Det er gjort en bra valgkamp i Drammen. Jeg vet de kjører knallhardt på det å ta tak i vold og trusler på skolen, på eldreomsorg og på ungdomskriminaliteten som vi dessverre ser eskalerer.På listen over landets seks største byer, er Frp på pluss i samtlige.? Dette er en start, nå skal vi videre fremover, avslutter Listhaug.
Politiet har rykket ut til Ås hvor det har vært en trafikkulykke. En motorsykkel skal ha kjørt ut av veien og truffet et steingjerde.Det er meldt om personskade. Det kan fremstå som alvorlig, opplyser Øst politidistrikt. Luftambulanse er på vei.Veien er stengt på ubestemt tid.
Kongsberg-selskapet Sølvberget Sikkerhet får utsatt fristen med å sende inn dokumentasjon som politiet har etterspurt i forbindelse med at politiet har avdekket mangler ved selskapet.Brevet fra politiet til daglig leder er blitt borte i postgangen, og derfor må fristen utsettes til juli, ifølge enhetsleder i Sør-Øst politidistrikt, Torill Sorte.Kontrollen av selskapet har blant annet avslørt at vektere har jobbet uten nødvendig godkjenning og opplæring, og andre har blitt ansatt uten lovpålagt politiattest.
Nødetatene rykker ut til Tranby etter melding om en trafikkulykke i Barlindveien. Det skal være kø i området, skriver politiet på Twitter.Fører kjøres til Rikshospitalet med ambulanse, og luftambulansen er avbestilt.
Navnet til Sarpsborg stadion kan komme på salg. Klubbens daglige leder Raymond Fjeld har luftet ideen om å selge navnet til kommunens eiendomsavdeling, for å skaffe opp til 15 millioner kroner i inntekt. Vi er ikke fremmed for tanken, og dette vil bli en sak for politikerne etter hvert. Det sier kommunens virksomhetsleder for eiendom, Trond Klausen
Politiet fikk melding om en ryggsekk som lå i nærheten av jernbanen i Folkvangveien i Geithus. Ved undersøkelser av sekken ble det funnet gammel dynamitt og fenghetter i den. Politiet har opprettet vakthold på stedet, og bombegruppa kommer og bistår.
Kommunestyret i Ål har vedtatt å tilby tilskudd til førstegangsetablerere som kjøper eller bygger hus i kommunen.Tilbudet gjelder for alle mellom 18 og 40 år.Tilskuddet per bolig er 200.000 kroner med 5 års bindingstid, eller en halv million kroner med 10 års bindingstid.Kommunen har satt av 4 millioner kroner til tilskuddet og har allerede fått inn åtte søknader.
Sykehushunder er en suksess ved Oslo Universitetssykehus. I ett år har de som første akuttsykehuset i Norge hatt besøk av tre godkjente ekvipasjer fra Sykehushundene. Det er kø av barn som vil hilse på hundene. - Det ene er at det gir et lite pust fra det levende livet der ute, men det bidrar også til å redusere stress. Vi har også forskning på dette, at barna på en måte takler stresset som de må gjennom her på sykehuset på en bedre måte. Det er er stressreduserende tiltak å forholde seg til en hund inne på sykehuset, sier professor i barne- og ungdomspsykiatri Trond Diseth.
En mann i 50-årene fra Kongsberg er tiltalt for fyllekjøring og for å ha stukket av fra politiet da han ble stoppet i en bil på E 134 mellom Drammen og Mjøndalen i fjor sommer.Ifølge tiltalen var farta høy og kjøringen vinglete.En blodprøve viste en promille på 1,52 hos mannen da politiet til slutt fikk stanset bilen.
En elektrisk sparkesykkel kan ha startet brannen i en privatbolig i Trøgstadveien i Askim i morges. Brannvarselet gikk ut i 0730-tiden. Alle beboere kom seg ut, og nødetatene fikk raskt kontroll på stedet, opplyser politiet.
Da er første treningsomgang over for kvinnene i Vikersundbakken, og Silje Opseth leverte det sterkeste hoppet. Med lavere fart hoppet hun like langt som kanadiske Alexandria Loutitt, og tok en soleklar seier i treningsomgangen. Anne Odine Strøm landet altså på 122 meter og Maren Lundby landet på 132,5 meter, og blandet seg ikke inn i toppen.
? Vi har best mulig utgangspunkt nå synes jeg, for å ha begrunnet en optimisme i forhold til denne saken.Det faren til Martine Vik Magnussen, Odd Petter Magnussen, til NRK i Helgemorgen.Denne uka møtte han i London for å ha sitt faste årlige møte med Scotland Yard og britisk UD.Den 28. mars er det premiere på true crime-serien «Martine ? siste kapittel» på TV 2, som er en samproduksjon mellom TV 2 og BBC. Dokumentaren skal sendes på både arabisk og engelsk.Vik Magnussen sier at dokumentaren trolig vil gi nye opplysninger om saken som vil ha rekkevidde i Jemen.? Det er uhyre interessant at BBC-Arabic nå lager en egen versjon av dokumentaren, sier han.Det er 15 år siden den norske studenten Martine Vik Magnussen ble drept i London. 23-åringen ble observert for siste gang natt til 14. mars 2008, da hun forlot utestedet Maddox sammen med studiekameraten Farouk Abdulhak.Den hovedmistenkte Farouk Abdulhak, flyktet til Jemen, der han trolig er fortsatt.
UP har i kveld hatt laserkontroll på Drammensveien.En person i slutten av tenårene fikk førerkortet beslaglagt på grunn av for høy hastighet. Bilen ble målt til 102 km/t i 60-sonen.
En person har blitt stukket med en skarp gjenstand i Storgata, skriver politiet på Twitter. Personen er ikke alvorlig skadd. Politiet sikrer spor i området og søker etter gjerningspersoner.
Politiet fikk melding om elektrisk rullestol på E18 på Vinterbro. En patrulje fikk stanset denne, og mannen opplyste at han skulle rekke et viktig ærend. Patruljen er på stedet og får ham trygt vekk, ifølge politiet Øst på Twitter.
Den 16 år gamle gutten som ble knivstukket på T-banen på Tøyen i Oslo 11. mars ble i dag avhørt av politiet for første gang.Det forteller guttens bistandsadvokat, Helene Elness, til VG.? Han er veldig dårlig og veldig psykisk preget av det som har skjedd. Det var veldig skremmende, han trodde jo han skulle dø, sier hun til avisen.Gutten fikk alvorlige skader, og får fortsatt behandling på sykehus.Fem unge menn i slutten av tenårene og starten av 20-årene er pågrepet og siktet for knivstikkingen. Fire av dem er siktet for drapsforsøk, femtemann for å ha skjult de andre på flukt fra politiet.
Torsdag ettermiddag er det varslet full stans på flere av linjene til Ruter, når de ansatte vil gå ut i et kvarters politisk streik. Oslo Sporveiers Arbeiderforening vil streike mellom klokken 15.30 og 15.45. Bakgrunnen for streiken er de høye strømprisene.? Sporveien er hardt rammet av høye strømkostnader. Dette har påvirkning på våre arbeidsplasser og kan gi betydelige konsekvenser for kollektivtilbudet. Dagens regulering av strømprisene rammer privatpersoners økonomi hardt, og skaper usikkerhet i næringslivet, skriver fagforeningen om bakgrunnen for aksjonen
Natt til onsdag ble fire bilførere i Oslo og Bærum stanset av politiet mistenkt for kjøring i ruspåvirket tilstand, melder Oslo politidistrikt.? De var fire tilfeldige biler som ble stoppet av fire forskjellige politipatruljer, sier operasjonsleder Kristine Bryntesen Hedly.? De ble stanset innen en times tidsintervall. Alle var ruset eller beruset og kjørte uten førerkort.Dette er ifølge politiet uvanlig høyt da bilene ble ikke stanset i forbindelse med trafikkontroll.Alle fire førere ble tatt med for prøvetaking og vil bli anmeldt for forholdene.Fører og passasjer i en bil som ble stoppet i Sandvika prøvde å løpe fra politiet, men de ble innhentet og tatt kontroll på. Her var fører i besittelse av flere forskjellige bankkort og ID-kort som tilhørte andre personer. Fører blir også anmeldt for dette.
Antall meldte tilfeller av klamydia og gonoré økte betydelig i siste halvdel av 2022, melder Folkehelseinstituttet.Også hiv- og syfilistallene økte også fra 2021 til 2022.I dag slapp FHI en rapport med tall fra overvåkningen av seksuelt overførbare infeksjoner for 2022.Oslo ligger på smittetoppen med høyest forekomst av kjønnssykdommer. Den største økningen i Oslo er knyttet til klamydiatilfeller med 857 per 100.000 innbyggere.Dette er en økning på 37 prosent fra 2021 da tallet var 625 tilfeller per 100.000 innbyggere.? Økt kondombruk er avgjørende for å begrense smittespredningen av klamydia og gonoré, uttaler overlege Anne Olaug Olsen hos FHI i en pressemelding.
Natt til onsdag ble fire bilførere i Oslo og Bærum stanset av politiet mistenkt for kjøring i ruspåvirket tilstand, melder Oslo politidistrikt.? De var fire tilfeldige biler som ble stoppet av fire forskjellige politipatruljer, sier operasjonsleder Kristine Bryntesen Hedly.? De ble stanset innen en times tidsintervall. Alle var ruset eller beruset og kjørte uten førerkort.Dette er ifølge politiet uvanlig høyt da bilene ble ikke stanset i forbindelse med trafikkontroll.Alle fire førere ble tatt med for prøvetaking og vil bli anmeldt for forholdene.
Det ble en norskdominert finale under sprinten i Drammen. Hele fem av seks ? med unntak av franske Richard ? kunne gå for norsk seier.Og som mange ganger før fikk Johannes Høsflot Klæbo det til å se enkelt ut.? Det er noe av det villeste vi har sett i sprint, utbrøt NRKs kommentator Jann Post.? Det råeste han har vist i sprint denne vinteren, mener NRK-ekspert Torgeir Bjørn.Erik Valnes ble nummer to, mens Jouve tok tredjeplassen.Det var flere yngre løpere som imponerte på sprinten i Drammen. Blant annet 2001-modellen Mats Opsal, som til slutt ble slått ut i semifinalen. Han var storfornøyd over egen prestasjon.? I fjor gikk jeg nesten ikke renn. Det er nesten ikke til å tro, sa Opsal til NRK.Likevel var det to andre norske unggutter som gikk til finalen. Ansgar Evensen (22) og Lars Agnar Hjelmeset (21). De utgjorde et finaleheat bestående av fem nordmenn.Evensen ble til slutt nummer fire, mens Hjelmeset tok femteplassen.
Bane Nor varsler fortsatt forsinkelser i togtrafikken på grunn av en signalfeil mellom Oslo S og Nationaltheatret natt til fredag.Bane Nor meldte om feilen ved 4.30-tiden, og rundt tre kvarter senere var den utbedret.? Du må fortsatt regne med forsinkelser, skriver Bane Nor.(NTB)
En mann er dømt til fengsel etter at han kjørte på en annen mann i fjor. Påkjørselen skjedde i en bilfri gate på Grønland.Den fornærmede mannen hadde stanset flere biler denne kvelden idet de var på vei inn mot den bilfrie gata, for å gjøre dem oppmerksomme på skiltet som viste at gaten var stengt for biltrafikk, da den nå tiltalte mannen kom kjørende.Fornærmede stilte seg foran bilen i gata og pekte på skiltet. Da ruste bilføreren med motoren.«NN (fornærmede) tok på panseret med begge hendene sine. Bilen ble satt i fart og NN var tvunget til å jogge bakover, mens han holdt begge hendene på bilpanseret og dels hamret løs på panseret mens han ropte. Etter fem til ti meters kjøring fremover/jogging bakover hoppet NN til siden. Bilen kjørte videre.», står det i dommen fra Oslo tingrett.Fornærmede ble ikke skadd i hendelsen.Nå er bilføreren dømt til fem måneders fengsel for forsøk på grov kroppsskade og til å betale fornærmede 15.000 kroner i oppreisning. Han blir også fratatt lappen i tre år og tre måneder.
Det blir krevende for Oslo å ta imot 2000 nye flyktninger i år, skriver byråd for arbeid, integrering og sosiale tjenester i et notat til bystyret.Grunnen er at Oslo også i fjor tok imot 2000 flyktninger, 1500 av dem fra Ukraina, og at boligmarkedet er presset.Derfor vurderer kommunen å pusse opp nedlagte sykehjem og å sette opp modulhus.
En 34 år gammel mann må i dag møte i Ringerike, Asker og Bærum tingrett tiltalt for mordbrann etter brann i en blokk på Rykkinn i oktober for to år siden, skriver Budstikka.Ifølge tiltalen satte han fyr på brennbart materiale i en leilighet i fjerde etasje, og det oppstod brann og kraftig røykutvikling i bygningen.67 beboere ble evakuert, og liv kunne lett gått tapt dersom ikke brannen var blitt oppdaget og varslet i tide, ifølge tiltalen.Strafferammen er fra 2 til 15 års fengsel.
Nødetatene rykker ut etter melding om røyklukt i en leilighet i Hov allé i Hønefoss, melder politiet på Twitter.
Lørdag ettermiddag ble det satt i gang en redningsaksjon på Skrimfjellet i Kongsberg. Ifølge politiet dreide det seg om en skiløper i nød som følge av helsemessige årsaker. Mannen ble lørdag kveld hentet av redningshelikopter og fløyet til Kongsberg sykehus med letteres skader, melder Laagendalsposten.
Politiet stanser all bruk av hetter som skal hindre spytting inntil de vet om hettene kan være farlige å bruke, og om de har lov til å bruke dem.De har brukt dem i 12 år. Men de må finne ut om de kan være farlige å bruke, særlig i kombinasjon med håndjern eller strips på hendene, skriver Aftenposten.I 12 år har politiet brukt de såkalte spytthettene. Men nå stanses all bruk fordi politiet må utrede om det kan være farlig å bruke spytthettene, særlig når de kombineres med håndjern eller strips på hendene, skriver Aftenposten.Sivilombudet skrev etter et besøk i arresten i Oslo politidistrikt at spyttehettene kan utgjøre en alvorlig helserisiko.
Oslo-politiet har funnet nye opplysninger om språkforskeren Knut Kristiansen, som ble funnet drept i leiligheten sin på Sandaker i Oslo i juli 1999. Han døde som følge av grov vold, og på åstedet var det ingen tegn til innbrudd.Etterforskningsgruppen som jobber med uløste saker har gått grundig gjennom materialet på nytt, sa politiinspektør Grete Medlid på en pressekonferanse torsdag. Ved hjelp av DNA-teknologi og slektsgranskning har de funnet frem til en antatt gjerningsmann, som døde ett år etter drapet. Den antatte gjerningsmannen hadde en lang historie med rus og vold, ifølge politiet.Politiet vet ikke hvilken relasjon det var mellom den antatte gjerningsmannen og Knut Kristiansen.
Nødetatene er på vei til et sykehjem i Lørenskog, hvor det skal være røykutvikling eller brann. Det skriver politiet på Twitter.Ifølge Kjell Nesset i brannvesenet har de sendt inn røykdykkere inn i bygget for å lokalisere brannen.? Vi fikk melding fra sykehjemmet at det var røyk inne i lokalet, derfor valgte vi å rykke ut med flere enheter. Vi har nettopp kommet frem, men jeg kan bekrefte at det er observert røyk inne i bygget og at brannslukningsapparat er bruket, sier Nesset.Det er foreløpig uklart om alle beboere er evakuert.
Også Kongsberg kommune følger etter mange andre kommuner og innfører ekstraordinær båndtvang for hunder. Det er for å ivareta viltet som sliter i snømengdene nå. Dette vedtok politikerne i utvalg for miljø og utvikling i går kveld.
Politiet melder at en person skal være skutt i Oslo i et område ved Nationaltheatret og Vika. Det jobbes med førstehjelp på stedet., opplyser operasjonssentralen.Politiet søker etter gjerningspersoner.
Sykehuset Østfold har registrert totalt 86 koronadødsfall i 2022.Det er en kraftig økning fra året før, da 37 koronapasienter døde på sykehuset.Fleste av de som døde var eldre pasienter med underliggende sykdom.
I forbindelse med lossing av biler fra et frakteskip ved Sjursøya i Oslo har et kjøretøy med fører havnet i sjøen, melder politiet i Oslo.Føreren er reddet på land og skal være i god behold.
Flere fagfolk ved Veterinærhøyskolen på NMBU slutter seg til dem som vil gjøre slutt på at privatpersoner skyter opp fyrverkeri på nyttårsaften.? Vi mener fyrverkeri bør begrenses til få steder i korte tidsrom av hensyn til dyrelivet, sier professor Svein Dale ved Fakultet for miljøvitenskap og naturforvaltning ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU).Han og flere kolleger skriver i en pressemelding at de vil ha slutt på privat oppskyting av fyrverkeri. Veterinær Maren B. Helland skriver at nesten 23 prosent av hundeeiere meldte om lydfobi hos sine hunder i en studie i 2014, og fyrverkeri er vanligste form for fobi.Andre påpeker at det hvert år er hendelser med hester og kuer som skader seg alvorlig etter å ha blitt skremt av fyrverkeri.Forskerne vil isolere fyrverkeriet på nyttårsaften til noen få steder der det er en offentlig oppskyting i en svært kort periode rundt midnatt, skriver de.? Flere steder i utlandet har begynt å bruke alternativer til fyrverkeri, slik som lysshow. Vi synes dette på sikt bør bli en del av den tradisjonelle nyttårsfeiringen i Norge, for å begrense de negative konsekvensene fyrverkeri har både på våre husdyr, ville dyr, mennesker og miljø, sier Helland. (©NTB)
To biler har kjørt av veien på E6 i Rygge i sørgående retning. En av bilene har havnet på taket, mens den andre har kjørt inn i autovernet like ved. Ingen personer skal være skadet, sier operasjonsleder i politiet Gisle Sveen til NRK.? Meldt om såpeglatte forhold, skriver politiet på Twitter.
Kong Harald deltek på den tradisjonsrike julegudstenesta i Holmenkollen kapell.
© 1997-2023 Sistenytt.com er en del av Norindex Media Norge portalene.
Copyright og Personvern policy :: Om oss

Det er ikke tillatt, uten å innhente skriftlig tillatelse fra Norindex Media Norge, å kopiere, videreformidle eller selge innholdet fra dette domenet. Dette gjelder bla. logo, tekst, fotografier samt programkoder og tekniske løsninger.