Søndag, 01.10.2023 10:59 Uke: 39
pixel
Kategori

Distrikt

Sistenyheter
Eksplosjon i Ankara: -
Terrorister

(I dag, kl 10:54)
- Helt usannsynlig
(I dag, kl 10:54)
? Mer uoversiktlig
miljø nå

(I dag, kl 10:50)
Trafikkulykke ved
Larvik

(I dag, kl 10:50)
Fire pågrepet og
siktet for
Jonas-drapet

(I dag, kl 10:50)
Dømt for vold
(I dag, kl 09:46)
Hver tredje omkomne
var motorsyklist

(I dag, kl 09:43)
Ingen hadde promille
(I dag, kl 09:30)
Positive meldinger
etter dramatisk
fotba...

(I dag, kl 09:23)
Kvinne bitt i ansiktet
(I dag, kl 09:23)

Sistedistrikt
Emilie og Adrian banka
alle på Eikås

(I dag, kl 10:45)
? Mer uoversiktlig
miljø nå

(I dag, kl 10:45)
Trafikkulykke ved
Larvik

(I dag, kl 10:45)
Fire pågrepet og
siktet for
Jonas-drapet

(I dag, kl 10:39)
Kvinne bitt i ansiktet
(I dag, kl 09:29)
Hver tredje omkomne
var motorsyklist

(I dag, kl 09:29)
Fortsetter søk etter
savna mann

(I dag, kl 09:29)
Trafikkulykke på
Engeløya

(I dag, kl 09:29)
Ingen hadde promille
(I dag, kl 09:29)
Isdalstø: Kjøpt i
fjor, solgt med pen
fo...

(I dag, kl 09:08)

Mest lest siste uke
Ber folk være obs på
rester etter båtbra...

(I går, kl 13:23)
Hias jobber på Mjøsa -
hold avstand

(I går, kl 14:22)
Ulykke på E16 ved
Kongsvinger

(I går, kl 14:55)
Innbrudd i båt i
Kristiansand

(I går, kl 15:22)
Brannøvelse i
Ullensvang

(I går, kl 11:39)
Kommunal- og
distriktsministeren
besøkte...

(I går, kl 13:23)
Jerv møter Sogndal
klokken 15.00

(I går, kl 15:22)
Mann gikk på
togskinnene - kjøpte
billet...

(I går, kl 19:39)
Røykutvikling Stjørdal
(I går, kl 11:39)
Ber om tips om påkjørt
bil

(I går, kl 11:39)

Mest lest i dag
Knuste iPhone 15 Pro
Max med bare henden...

(25.09.2023, kl 15:31)
«Alle» Sony-systemer
skal være hacket

(26.09.2023, kl 16:26)
100 nye arbeidsplasser
(26.09.2023, kl 20:06)
To gutter pågrepet -
mistenkt for voldte...

(24.09.2023, kl 13:27)
- Armenia begår en
stor tabbe

(25.09.2023, kl 16:15)
Fulle vannmagasiner må
tappe ut vann

(29.09.2023, kl 06:59)
Lange køer etter
elgpåkjørsel i Skien

(29.09.2023, kl 16:35)
Høstferie: Her er
sommeren forlenget

(I går, kl 08:18)
Riksveg 15 var stengd
etter trafikkulukk...

(29.09.2023, kl 20:05)
Klepp: Person slått i
ansiktet

(29.09.2023, kl 20:06)

Leder Grete Lien Metlid i oslopolitiets felles enhet for etterretning og etterforskning sier gjengmiljøet i Oslo har blitt mer uoversiktlig.? Det er løsere nettverk, mer dynamisk, hele tida i endring, sa hun i NRKs Helgemorgen søndag.Mens det tidligere var lettere å ha oversikt over hvem som var de viktigste aktørene og hvem som var i konflikt, kan dette nå endre seg veldig raskt, ifølge Metlid.? Det ser vi jo litt av utviklingen nå i Sverige, at her er det nære venner og samarbeidspartnere i kriminalitet som plutselig er i blodig krig med hverandre, sier hun.Metlid sier videre at det er kriminelle fra Sverige som opererer i Oslo, blant annet som en del av narkotikamarkedet.? Men det er ikke noe nytt at vi har svenske kriminelle, eller andre fra andre land, i samarbeid med kriminelle hverken her i Oslo eller andre steder, sier hun.Metlid legger til at de likevel følger situasjonen i Sverige tett.
En kvinne i 40-årene ble bitt i ansiktet på et utested på Jessheim i natt, skriver Eidsvoll Ullensaker Blad.? Fornærmede har tydelig bitemerke på venstre kinn, men utover det er ikke registrert noen personskade, sier operasjonsleder Alexander Watson i Øst politidistrikt til avisa.Både den fornærmede kvinnen og den mistenkte gjerningspersonen er lokal.Den mistenkte er en kvinne i 20-årene, ifølge politiet.
19 personer døde i trafikken i september i år. Ikke siden 2013 har det vært like mange drepte i den første høstmåneden. Hittil i år har 18 mennesker mistet livet i trafikken i Viken.Elleve personer har omkommet i MC-ulykker de siste to månedene. Det er hver tredje omkomne. Senest i går omkom en MC-fører i en møteulykke på E16 i Hole.Mange av ulykkene er utforkjøringsulykker uten andre involverte, men det er også noen møteulykker og velt.Totalt er 100 personer omkommet i trafikken så langt i år. Det er elleve flere enn på samme tid i fjor, viser foreløpige tall fra Statens vegvesen.
Det kommer svart røyk ut fra kjelleren i et bygg på Krigsskolen på Linderud i Oslo. Mange personer er evakuert.? Røykutviklingen har trolig startet i en kjeller inne på området på Krigsskolen. I utgangspunktet ble det evakuert sju personer fra bygget, men nå er det bestemt at også 40?50 personer som befant seg i nabobygget evakueres, sier operasjonsleder Sven Christian Lie til NTB.Brannvesenet jobber med slukking. Årsaken til røykutviklingen er trolig varmgang i ventilasjonssystemet.? Dette skjer i tilknytning til en skytebane, og det er én av grunnene til at man også velger å evakuere nabobygget, sier Lie.Politiet opplyser at tre personer er tilsett av helse, men at disse ikke har behov for videre oppfølging.Like før 09 søndag sier brannvesenet at situasjonen er udramatisk, og de fleste av deres biler har dratt. Det er ikke snakk om noen brann, selv om det fortsatt kommer litt røyk ut av et rom på stedet.
En mann i 30-åra ble frakta til sykehus etter et masseslagsmål i Drøbak rundt midnatt, skriver Amta.Mannen er fra Ås.Til avisa sier politiet at han hadde brukket tann og en nakkeskade.Mannen er i tillegg til å være fornærma i saken også mistenkt for vold selv.En mann i 30-åra fra Drøbak er også fornærma i saken.Politiet har også vært i kontakt med tre andre de tror har vært involvert i slåsskampen. Den yngste av dem var i tenårene og ble bortvist fra stedet.
Lørdag kveld, rett før midnatt stanset politiet en bil i Halden med en 15-åring bak rattet. Med seg i bilen hadde han tre andre ungdommer under 18 år. Alle fire ble tatt med til politistasjon, foreldrene ble varslet og kom og hentet dem. Forholdet blir anmeldt, melder Øst politidistrikt.
På under en uke har Janne Hauslo som jobber ved ankomstsenteret i Råde har samlet inn 3000 brukte kopper. Tidligere fikk beboerne på mottaket plastkopp i startpakken fra UDI. Det er det slutt på. Nå skal beboerne få kopper fra giverglade østfoldinger. Hauslo forteller til NRK at hun har fått mange flotte kopper, kvaliteten blir sjekket før de deles ut. Hauslo har nå stoppet innsamlingen og mottak av kopper.
Nødetatene rykket lørdag kveld ut til en kraftig brann i en leilighet i Tistedal i Halden.Etter kort tid meldte politiet at brannen er slukket.? Alle som var inne på stedet er reddet ut. Brann hjelper en katt som ble berget ut av røyken, skriver politiet på X.Den aktuelle leiligheten er utbrent. Politiet skriver videre at brannen kan ha startet i batteriet til en elsparkesykkel.I en oppdattering skriver poltiet at brannvesenet klarte å redde kattens liv, og at den fraktes til dyresykehus for behandling.
En mann i 50-årene er slått ned og kjørt i ambulanse til sykehus etter å ha blitt slått ned nesten rett foran en politipatrulje.Hendelsen skjedde i sentrum av Hønefoss på Søndre Torg natt til søndag. Politipatruljen kom til stedet da mannen lå på bakken, og tok raskt hånd om en ung mann i tenårene som er mistenkt for forholdet.? Mannen er sendt til Hønefoss sykehus i ambulanse. Skadeomfanget er ukjent for politiet, opplyser Sørøst politidistrikt til NTB.
Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde i Fremskrittspartiet mener det er uklokt av partiets fylkesstyre å ikke støtte et Oslo-byråd man ikke er en del av.Han mener bystyregruppa verken trenger å være et støtteparti eller med i byrådet for å sikre et borgerlig flertall.? Hvis man får en avtale om budsjettsamarbeid, så blir man jo ikke en del av byrådet. Men man får en avtale som det er opp til byrådet å oppfylle, fordi det er de som gjennomfører politikken.Han legger også til:? Hvis de bryter disse betingelsene vi setter, så får de heller ingen støtte fra oss.Tybring-Gjedde sier med en slik avtale så forutsetter det at Høyre og Venstre ikke går til MDG eller andre partier.Bakgrunnen for stortingsrepresentantens råd til sitt eget parti bunner i interne uenigheter i Fremskrittspartiet.Dette forteller flere kilder i partiet til NRK.Til tross for uenighetene tror Tybring-Gjedde man blir enige i partiet om veien videre for deres bystyregruppe i Oslo.? Jeg tror når man ser alvoret i dette og tar realismen innover seg, så tror jeg at vi får en god avtale. Men det må selvsagt være en avtale hvor vi ser og markerer hva vi står for. Og at vi får gjennomslag for viktige og politiske standpunkter.Søndag gjenopptas byrådsforhandlingene i Oslo mellom Høyre og Venstre om å danne et mindretallsbyråd.
Mannen som i går ble siktet for drap på en kvinne i Halden blir varetektsfengslet i fire uker.Det kommer frem i en kjennelse fra tingretten lørdag.Den siktende mannen får brev- og besøksforbud i alle de fire ukene.Mannens forsvarer ønsker ikke å uttale seg på nåværende tidspunkt, men opplyser om at det ikke er gjennomført et avhør.Politiet vil ikke si noe om hva som skal ha skjedd på stedet eller hvordan kvinnen døde. De har gjort seg utilgjengelige for pressen i helgen.
Det er tidligere kjent at politiet har gjort beslag av et våpen etter skytingen på Nordstrand.Oslopolitiet bekrefter nå til NRK at det er snakk om en hagle.? Politiet har gjort beslag av et våpen på eiendommen hvor hendelsen skal ha skjedd, og det er en hagle, sier politiadvokat Sonika Sharma Sundheim.Det er avført to skudd som er forenlig med hagleskudd, opplyser hun.VG og Nordstrands Blad har tidligere fått dette bekreftet.En mann i 20-årene og en mann i 30-årene er siktet i saken. Begge har straffehistorikk fra før.Politiet vil ikke si noe om relasjonen mellom de siktede. Mannen i 30-årene er svensk statsborger og har ingen fast tilknytning til Norge, opplyser politiadvokaten.? Det er en hypotese om at de siktede kan ha forgreininger til et kriminelt miljø, sier politiadvokaten.Hun utelukker ikke at det kan bli gjort flere pågripelser.
Statens vegvesen vil fjerne elbilene fra kollektivfeltet når ring 1 i Oslo stenges. Det skriver Avisa Oslo.Vegvesenet har tidligere fått kritikk for å ikke forebygge trafikkaos i et stort nok område. Nå har de derfor utvidet med tiltak utenfor bykjernen.Den ekstra tiltakspakken vil medføre økt bilkø inn mot sentrum og redusert trafikk i sentrum.Vegvesenet har ikke gått ut med et anslag på kostnadene for den utvidede tiltakspakken.E18 Operatunnelen blir omkjøringsvei når ring 1 stenges i tre år fra våren 2024, grunnet arbeidet i Hammersborgtunnelen. Trafikkanalyser viser at rundt 5000 bilister daglig vil velge å ikke følge omkjøringsskiltet. I stedet vil de kjøre i boliggatene rundt ring 1.
En sykepleier i 30-årene er tiltalt for å ha skaffet seg seksuell omgang ved misbruk av stillingen sin, skriver Akershus Amtstidene.Flere pasienter har varslet om krenkende underlivsvask gjort av sykepleieren.«Det pasienten beskriver, er ikke en klinisk undersøkelse, men beføling.», heter det i en rapport fra Statsforvalteren i Oslo og Viken.Mannen har vært ansatt både ved Akershus universitetssykehus (Ahus) og Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN).Det er Statsadvokaten i Oslo som har tatt ut tiltalen mot mannen. Statsadvokaten har også varslet at man vil be om at mannen fratas autorisasjonen.Han erkjenner ikke straffskyld, sier sykepleierens forsvarer.
Nødetatene er på vei til Nedre Eiker bru etter melding om brann i hengeren på en lastebil. Ifølge politiet er det mye røyk på stedet og brannvesenet jobber med å lokalisere brannen.Politiet anbefaler å finne en alternativ kjørerute, samt å holde avstand, på grunn av røyken.Oppdatering: Politiet melder klokka 11.15 at brannen er slukket. Lastebilen står ved rundkjøringen, sør for Nedre Eiker bru. Trafikken dirigeres fortsatt forbi stedet, og det må påregnes noe kødannelse.
Det er tidligere kjent at politiet har gjort beslag av et våpen etter skytingen på Nordstrand.Nå bekrefter Oslo-politiet til VG at det er snakk om en hagle.? Jeg kan bekrefte at det ble funnet en hagle på stedet, rett utenfor boligen, sier politiadvokat Sonika Sharma Sundheim til VG.Det er spesielt, medgir politiadvokaten.? Det er påfallende at våpenet har blitt liggende igjen på stedet.Kulehullene i fornærmedes bil og boligens vindu er forenelig med hagleskudd, opplyser hun.
DNB bør ikke tjene så mye penger på at folk sliter. Det mener Arbeiderparti-veteran Martin Kolberg. I programmet Helgemorgen i formiddag sa han at det er uanstendig at banken tjener masse penger på rentehevinger når folk ikke klarer å betale regninger.Dette burde ikke skje på Arbeiderpartiets vakt, sa Kolberg.
Sarpsborg har Østfolds høyeste andel helt arbeidsledige i september. De utgjør 3 prosent av arbeidsstyrken, viser tall fra NAV Øst Viken.Rakkestad har lavest andel helt ledige med 1,3 prosent.I Nav Øst Viken er 9 265 personer helt uten arbeid. Det er 2,3 prosent av arbeidsstyrken. Samlet for regionen har arbeidsledigheten gått ned med 0,1 prosentpoeng.
Nødetatene har rykket ut etter melding om en trafikkulykke på Kambo i Moss lørdag morgen. En bil har kjørt av veien, skadeomfanget er ennå ikke kjent, melder Øst politidistrikt.
Politiet lette tidlig lørdag morgen etter en kvinne 20-årene i Indre Østfold. Det ble blant annet satt inn helikopter i Askim. Hun ble funnet og ivaretatt av helsevesenet, melder Øst politidistrikt.
Politiet gjennomførte fredag kveld en våpenvisitasjon ved Strøget-passasjen i Oslo.Totalt 443 personer ble kontrollert. Det ble ikke funnet noen våpen, opplyser politiet.
Politiet har kommet i kontakt med en ung gutt som ble slått av 2?3 andre gutter ved togstasjonen i Asker.Politiet har fått informasjon om hvem de mistenkte er, men har ikke lokalisert dem, opplyser politiet i Oslo på X/Twitter.Den fornærmede gutten har blitt kjørt til legevakt med en kuttskade over øyet.
En person ble i kveld bitt i låret av en hund på Gulskogen i Drammen. Hunden skal ha vært i bånd, men politiet vet foreløpig ikke hvem eieren er. Personen som ble bitt har oppsøkt legevakt, og politiet undersøker nå omstendighetene. Forholdet vurderes anmeldt.
En mann i 50-årene fra Latvia døde i en arbeidsulykke i Lillestrøm i ettermidag.Mannen har falt ned fra et lasteplan på en lastebil på Gjelleråsen. Det ble utført livreddende førstehjelp på stedet.? Det er ingen vitner til selve hendelsen, så grunnen til at han har falt er uklart, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt Pål Bjelland.Politiet jobber med å få varslet pårørende.
Mannen som er siktet for drap på en kvinne i Halden blir fremstilt for varetektsfengsling lørdag. Det opplyser politiadvokat Benedicte Granrud i en pressemelding.
Livreddende førstehjelp pågår.Nødetatene er på vei til stedet, skriver Øst politidistrikt på X/Twitter.
Nødetatene har rykket ut til Torvgata i Hønefoss etter melding om et sammenstøt mellom en bil og en syklist.Ifølge politiet er syklisten en ung jente. Hun er våken og bevisst.Trafikken går forbi ulykkesstedet. Politiet undersøker omstendighetene rundt ulykken og tar imot forklaring fra vitner og involverte.
En av de to pågrepne etter skytingen på Nordstrand tirsdag kveld er en kjent svensk gjengprofil, knyttet et kriminelle nettverket, melder Dagbladet.Mannen i midten av 20-åra som er siktet for skyting mot et bolighus på Nordstrand tirsdag kveld, er tidligere dømt for å ha oppbevart hjemmelaget bombe. Den andre personen som er pågrepet er en kjent svensk gjengprofil.
16 bilførere fikk forenklet forelegg for mobilbruk under kjøring da UP holdt kontroll i Kreftings gate i Drammen.En bilfører ble anmeldt da vedkommende ikke ønsket å vedta forelegget.I tillegg fikk en bilfører forelegg for manglende bruk av bilbelte.
En svensk gjengkriminell mistenkt for skyteepisode i Norge, melder Dagbladet.Mannen i midten av 20-åra som er siktet for skyting mot et bolighus på Nordstrand tirsdag kveld, er tidligere dømt for å ha oppbevart hjemmelaget bombe. Den andre personen som er pågrepet er en kjent svensk gjengprofil.
I Øst-Viken, altså Romerike, Follo og Østfold, var det 14.446 arbeidssøkere i september.Arbeidssøkere er summen av helt ledige, delvis ledige og de som er på tiltak.Det er 3,6 prosent av arbeidsstyrken, og 255 flere enn i august.I september ble det lyst ut 4000 ledige stillinger i regionen. Det er stabilt sammenlignet både med forrige måned, og med september i fjor.? Vi kan med andre ord ikke se noen tegn på at etterspørselen etter arbeidskraft kommer til å endre seg vesentlig med det første, skriver Lise Westly, fungerende direktør i NAV Øst-Viken i en pressemelding.
Strømsgodset er nå inne i gul sone igjen i fotballforbundets økonomiske oppfølgingssystem.Et overskudd på nesten to millioner kroner i første halvår gjør at Godset har hoppet ned fra rød sone.Klubben skriver på sin hjemmeside at de håper å være nede i grønn sone igjen på slutten av året.? Fokuset vårt fremover er å øke inntektene, men stram kostnadsstyring blir like viktig, sier daglig leder Magne Jordan Nilsen.
En av de to siktede etter skytingen på Nordstrand onsdag kveld, vil ikke la seg avhøre.Det ble gjennomført avhør av den andre personen som er siktet i saken i går.? Begge de to siktede vil bli fremstilt for Oslo tingrett i dag med begjæring om varetektsfengsling, sier politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistriktMetlid forteller at de har kommet betydelig lenger i etterforskningen, og at politiet er aktivt ute å samler inn informasjon.Skyteepisoden dreier seg om at det ble skutt mot en enebolig og en bil på Nordstrand tidligere denne uken.
Over 9000 av dem som kan jobbe i Oslo står helt uten arbeid nå i slutten av september.Det er en økning på 19 prosent fra samme tid i fjor, ifølge NAV Oslo.Arbeidsledigheten øker i nesten alle yrkesgrupper, men særlig i ingeniør- og IKT-fag.Totalt står 14.132 helt eller delvis uten arbeid, eller på tiltak hos NAV. Det utgjør 3,5 prosent av arbeidsstyrken.Oslo er dermed fylket med den høyeste totale arbeidsledigheten i landet.Ledigheten i Norge totalt er på 1,8 prosent.
Det har vært en alvorlig voldshendelse på en adresse i Halden sentrum. Store ressurser fra nødetatene er på stedet.? Politiet har kontroll på antatt gjerningsmann. Det er ikke fare for publikum, sier operasjonsleder Finn Håvard Aas til NRK.
Miljøpartiet De Grønne vil holde Fremskrittspartiet unna makt i Akershus. Nå ber de Høyre danne et blågrønt byråd med MDG, Venstre og Kristelig folkeparti.Høyre er i samtaler med Frp, Venstre og KrF om et borgerlig samarbeid.Fylkesrådslederkandidat Anette Solli (H) avviser MDGs framstøt.Hun peker på nye E18 gjennom Bærum og Asker som en hindring for et samarbeid med MDG.? Vi har gode og konstruktive samtaler med Krf, Venstre og Frp. Det har vi all grunn til å fortsette med, sier Solli til Budstikka.
Nødetatene rykker ut etter melding om brann i en jacuzzi og en veranda på en hytte i Ål.Brannen skal også ha spredd seg til en bod.Ifølge politiet, er det ingen på hytta.
En politibil har blitt påkjørt av en trikk i Oslo.Trikken kjørte fra stedet uten å ta kontakt med de som satt i bilen. Uhellet skjedde i krysset Akersgata - Prinsens gate.? Vi har fått tak i trikkefører og er på vei opp til Grefsen for å snakke med vedkommende, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli.Det var ingen i bilen da den ble truffet. Ingen er skadet.? Det er en del omfattende skader på den politibilen, sier Stokkli.Han antar bilen har stått for nær skinnene.
Nødetatene er i Ensjøveien i Oslo hvor en syklist har blitt kjørt over av en bil.Syklisten er alvorlig skadet, men er bevisst. Personen blir kjørt til sykehus.Politiet jobber med å samle informasjon om hendelsen.? Vi er der og har kontakt med bilføreren, og har kontroll på situasjonen, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli.Det er en god del kø på stedet.
Klokken 08.52 melder Bane Nor at trafikken er i gang igjen.Trafikkstyringssentralen ble evakuert etter en brannalarm gikk av, opplyser Bane Nor.Togene sto stille mens situasjonen ble avklart.Pressevakt Olav Nordli sier Bane Nor ville skaffe seg oversikt over hva som hadde skjedd.Reisende må fortsatt regne med forsinkelser.
© 1997-2023 Sistenytt.com er en del av Norindex Media Norge portalene.
Copyright og Personvern policy :: Om oss

Det er ikke tillatt, uten å innhente skriftlig tillatelse fra Norindex Media Norge, å kopiere, videreformidle eller selge innholdet fra dette domenet. Dette gjelder bla. logo, tekst, fotografier samt programkoder og tekniske løsninger.