Torsdag, 19.05.2022 23:53 Uke: 20
pixel
EKSTRA

Kategori

Distrikt

Sistenyheter
Reinkind og Sagosen
hjalp Kiel til
slutt...

(I dag, kl 23:33)
Burnley rotet bort
ledelsen ? fortsatt
i...

(I dag, kl 23:23)
Hvorfor er Tyrkia med
i Nato?

(I dag, kl 23:13)
Alonso reddet uavgjort
for Chelsea

(I dag, kl 23:13)
Den greske
filmmusikeren Vangelis
er død

(I dag, kl 23:03)
Everton sikret plassen
etter enorm snuop...

(I dag, kl 23:03)
Sjå Vestlandsrevyen
22:55

(I dag, kl 23:03)
Den kjente greske
filmmusikeren
Vangelis...

(I dag, kl 22:53)
Stormet banen to
ganger da Everton
sikre...

(I dag, kl 22:53)
Hamburg vant i Berlin
? Hertha mot nedry...

(I dag, kl 22:43)

Sistedistrikt
Sjå Vestlandsrevyen
22:55

(I dag, kl 22:57)
NRK Sørlandet 22.55
(I dag, kl 22:46)
Se Midtnytt 22.55
(I dag, kl 22:36)
Trafikkulykke ved
Jaren

(I dag, kl 22:15)
Kvinne skadet etter
påkjørsel

(I dag, kl 22:06)
Fotgjenger påkjørt
(I dag, kl 21:56)
Furulunden i Mandal er
vernet for alltid

(I dag, kl 21:36)
Skal bokse i EM i
Armenia

(I dag, kl 21:36)
Fellesverket er for
alle unge

(I dag, kl 21:36)
Fortviler over at
rettsaken ikke kommer
...

(I dag, kl 21:36)

Mest lest siste uke
Gutt (13) omkom i
skrekkulykke

(I dag, kl 07:58)
Uskyldig fengslet for
drap i 18 år

(I dag, kl 07:58)
Politihøgskolen i Oslo
får 80 nye studie...

(I dag, kl 17:13)
Har «barnas dag» blitt
en dag for flatfy...

(I dag, kl 17:13)
Sjåfør frifunnet etter
barnehage-påkjørs...

(I dag, kl 17:23)
Frankfurt vant
dramatisk
europaliga-fina...

(I dag, kl 00:03)
DAGENS RETT: Nå
trenger du ikke velge
me...

(I dag, kl 00:12)
Kvinne omkom i
frontkollisjon i Flå

(I dag, kl 00:53)
Knivstikking i
Tønsberg sentrum

(I dag, kl 02:23)
Mistenkt knivmann
pågrepet i Tønsberg

(I dag, kl 02:53)

Mest lest i dag
Olena (22) om
skjebnetimene: -
Pulsen ra...

(14.05.2022, kl 20:07)
Alvorlig trafikkulykke
i Voss: Seks pers...

(15.05.2022, kl 10:45)
12-åringer ute i natt
(15.05.2022, kl 08:33)
Anmeldelse og
førerkortbeslag

(16.05.2022, kl 14:34)
Nekter skyld for
masseskyting: -
Ondskap

(15.05.2022, kl 02:45)
Kronprinsparet helste
på barnetoget

(17.05.2022, kl 09:03)
DAGENS RETT: Denne
kyllinggryten kommer
...

(14.05.2022, kl 00:12)
Ønskes velkommen til
kongen for å snakke...

(15.05.2022, kl 22:23)
Kommunen står uten
leger på to av tre
fa...

(15.05.2022, kl 22:43)
Vann, men må vente på
tittelen

(15.05.2022, kl 22:53)

Været i dag
Værdata for Oslo mangler.
Værdata for Bergen mangler.
Værdata for Stavanger mangler.
Værdata for Trondheim mangler.
Værdata for Trømsø mangler.
Værdata for Kristiansand mangler.
Værdata for Bodø mangler.
Værdata for Halden mangler.

Værdata fra MET/ Yr.no

Oslo MDG vil vente med å ta stilling til nytt inntakssystem til byens videregående skoler. Det bekrefter gruppeleder Eivind Trædal til NRK. Saken ble behandlet i representantskapet torsdag kveld. Saken blir derfor utsatt til partiet behandler kommunevalgprogrammet neste år. Dette var også innstillingen fra bystyregruppa.
Politiet i Fredrikstad har stoppet en bil med en ruspåvirket fører. Det ble funnet narkotika i bilen, og politiet har beslaglagt førerkortet og opprettet sak.
På Skedsmokorset i Lillestrøm har en bil kjørt av veien, gjennom en hekk og havnet oppå en kompostbinge i en privat hage. Politiet opplyser til NRK at det var snakk om øvelseskjøring, og at de har avhørt ledsageren på stedet. De oppretter også en sak. Det er meldt om skader på bil og hekk, men ingen personskader.
En bil har kollidert med et barn på sparkesykkel i Sarpsborg, melder politiet. Barnet er ikke hardt skadet. Politiet har beslaglagt bilistens førerkort, og oppretter sak.
På Skedsmokorset i Lillestrøm har en bil kjørt av veien, gjennom en hekk og havnet oppå en kompostbinge. Ifølge politiet er det snakk om øvelseskjøring. Det er meldt om skader på bil og hekk, men ingen personskader.
Det blir stadig dyrere å bruke elbil i Oslo. Nå vil byrådet gjøre det dyrere å parkere og lade elbilen i hovedstaden.Bompengesatsen for elbilene ble nylig varslet økt i Oslo. Nå foreslår byrådet å øke takstene for parkering med elbil på kommunale ladeplasser, skriver Nettavisen.Det ble klart da det reviderte budsjettet for Oslo ble lagt fram torsdag. Byrådet anslår at inntektene vil øke med rundt 10 millioner kroner som følge av endringene.? Dette er ikke mer enn rett og rimelig, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).Han sier at elbilene tar plass og står for 80 prosent av nybilsalget i Oslo.? Hvis vi skulle gjort det gratis for alle for all framtid å kjøre gratis gjennom bomringen og parkere gratis for alle som kjøpte elbil, så ville vi ikke ha kontroll på byutviklingen, sier JohansenVenstres gruppeleder i Oslo bystyre, Hallstein Bjercke, liker ikke prisøkningen.? I mange år har vi hatt en kjempesuksess med å få folk til å gå over til elbil. Ved at Arbeiderpartiet både her i Oslo og nasjonalt setter en stopper for dette, så risikerer vi å settes mange år tilbake i elbilsatsingen vår, sier Bjercke.(NTB)
Jusstudentene ved Universitetet i Oslo fikk medhold i klagen på vedtak om å ta eksamen på nytt, det kommer frem i en pressemelding fra Det juridiske fakultetet. 128 studenter ble bedt om å ta eksamen på nytt fordi fakultetet hadde brukt en tidligere eksamensoppgave, hvor sensorveiledningen til oppgaven lå ute. Klagenemnda ved Universitetet i Oslo (UiO) har nå bedt fakultetet omgjøre vedtaket om å annullere eksamen.? Vi aksepterer selvfølgelig resultatet fra Klagenemnda, selv om vi nok fortsatt mener at den løsningen vi hadde lagt opp til ville være den beste for å gi en rettferdig vurdering av studentenes innsats, sier dekan Ragnhild Hennum i en pressemelding.
Fra august til desember i år skal det gamle Munchmuseet på Tøyen fylles med kunst og kultur igjen. Oslo kommune skal leie ut lokalene til byens kunst- og kulturaktører og lokale initiativer, og nå er det mulig å søke om plass. Det er i hovedsak museets publikumsarealer som er mulig å leie, men også kontorlokaler vil være tilgjengelige. Fristen for å søke er 5. juni. Uken før, tirsdag 24. mai, arrangeres det et informasjonsmøte i bygget klokken 16.00.
I revidert nasjonalbudsjett bevilget regjeringen 13,2 millioner kroner ekstra til 100 nye studieplasser ved Politihøgskolen. Nå er det klart at Oslo får 80 av plassene, mens de siste 20 blir fordelt på Stavern og Bodø. ? Det er viktig at vi allerede fra i høst får flere studieplasser på Politihøgskolen. Det vil styrke mulighetene til å sikre et godt og velfungerende lokalt politi i årene som kommer, sier justis og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp).
Byrådet vil sette av 487 millioner kroner til å sette i stand bygg for å ta imot flyktninger fra Ukraina. Pengene kommer i tillegg til de 300 millionene som bystyret allerede har bevilget.Av de 2.000 flyktningene Oslo kommune er bedt om å ta imot fra Ukraina, er 195 bosatt, viser dagsferske tall fra byrådet.
Byrådet setter av en halv milliard kroner for å ta høyde for at byggeprosjekter blir dyrere.? Hensikten er finansiere vedtatte investeringer uten å ta opp mer lån når utgiftene øker som følge av økte kostnader i markedet, sier finansbyråd Einar Wilhelmsen (MDG).Byrådet ber dessuten om 40 millioner ekstra til Manglerud bad, der prisen er femdoblet siden 2015 og oppe i 726 millioner kroner.De ber også om 14 millioner kroner ekstra til å dekke en kostnadssprekk på Mortensrud landhockey. Her er den nye prislappen 139 millioner kroner.
Nødetatene har rykket ut til en bilbrann på E6 i Bergerkrysset på Romerike. Føreren av bilen har kommet seg ut. Politiet tvitrer at reisende må regne med en del kø.
Byrådet setter av 1,6 milliarder kroner til koronahåndtering i 2022 i revidert Oslo-budsjett. Staten har til nå bare kompensert 123 millioner kroner.? Dette er et klart løftebrudd fra regjeringen som Oslos innbyggere må ta regningen for, sier finansbyråd Einar Wilhelmsen (MDG).Det settes av 60 millioner kroner til Frisklivssentralene for å hjelpe folk med ettervirkninger av korona, og 61 millioner til sommerskole, sommerjobber for ungdom og fritidstilbud til ungdom i Oslo i sommermånedene.Dessuten vil byrådet bruke 22,8 millioner kroner til økt sosialhjelp, for å styrke økonomien til de fattigste barnefamiliene.Oslo utvider også ordningen med gratis halvdagsplass i aktivitetsskolen (AKS) til og med 3. klasse fra høsten. Planen var å gjøre dette i 2023.? Vi prioriterer barn og unge som lever i familier med dårlig økonomi, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap).
Politiet fikk melding om en mann på sykkel med pistol i hånden i Gol sentrum. Patruljene rykket ut, og har nå anholdt en lokal mann i 30-årene som hadde med seg et paintball-håndvåpen. Svært dårlig dømmekraft av mannen, sier politiet.
Politiet fikk melding om en mann på sykkel med pistol i hånden i Gol sentrum. Patruljene rykket ut, og har nå anholdt en lokal mann i 30-årene som hadde med seg et paintball-håndvåpen. Svært dårlig dømmekraft av mannen, sier politiet.
Nødetatene har ankommet ulykkesstedet i Drammen. Det er tre biler som har kjørt etter hverandre og i hverandre. Ifølge politiet fremstår en person som skadet og blir sett til av ambulanse personell.
Tre biler skal ha kollidert i Drammen. Nødetatene rykker ut ulykkesstedet.
Langs en sti til Skaugumåsen i Asker har ukjente personer malt en gul stripe under den blå stimerkingen til DNT på rundt 20 trær, slik at merkingen likner noe på et ukrainsk flagg. Malingen kan være ment som en støtteerklæring, men DNT mener dette er noe folk ikke bør gjøre.? Naturen bør ikke bli et sted for ytringer i form av maling eller annet kluss, sier daglig leder Henning Hoff Wikborg i DNT Oslo og omegn.Han mener at turgåere kan bli forvirret av at stimerkingen er annerledes noen steder.Foreningen bruker en spesiell type skånsom maling til sin merking, men det er ukjent hva slags maling som er brukt i dette tilfellet. Den kan være vanskelig å fjerne, og kan inneholde skadelige stoffer for trærne.? Politiske ytringer bør man finne andre måter å framføre på. Vi ønsker å bevare naturen som et ryddig og fint fristed.
Langs en sti til Skaugumåsen i Asker har ukjente personer malt en gul stripe under den blå stimerkingen til DNT på rundt 20 trær, slik at merkingen likner noe på et ukrainsk flagg.Malingen kan være ment som en støtteerklæring, men DNT mener likevel dette er noe folk ikke bør gjøre.? Naturen bør ikke bli et sted for ytringer i form av maling eller annet kluss, sier daglig leder Henning Hoff Wikborg i DNT Oslo og omegn.Foreningen bruker en spesiell type skånsom maling til sin merking, men det er ukjent hva slags maling som er brukt i dette tilfellet. Den kan være vanskelig å fjerne, og kan inneholde skadelige stoffer for trærne.? Politiske ytringer bør man finne andre måter å framføre på. Vi ønsker å bevare naturen som et ryddig og fint fristed.
Obos er villig til å bla opp mer penger til Fornebubanen. Forutsetningen er at det ikke kuttes stasjoner etter milliardsprekken på banen.? Vi ønsker å tilby 300 millioner kroner som et bidrag til å få realisert Flytårnet stasjon her ute på Fornebu, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj.Flytårnet stasjon står på lista over mulige kutt etter den siste kostnadssprekken der prisen på banen økte til 26,4 milliarder kroner.? Det er viktig at alle stasjoner på banen blir bygd dersom vi skal få folkene som bor og jobber her til og fra jobb og fritidsaktiviteter i regionen på en bærekraftig måte, sier Siraj.Grunneierne på Fornebu har allerede forpliktet seg til å betale over to milliarder kroner i banebidrag. Det skjedde i forbindelse med at Bærum kommune økte antall boliger de tillater å bygge fra om lag 6.000 til 11.000.Obos skal bygge 8.000 av boligene og har tidligere lagt rundt 1,3 milliarder kroner på bordet.I går fortalte NRK at grunneierne på Vækerø på Oslo-siden av banen vil betale for å hindre at Vækerø stasjon blir droppet.
Byrådet i Oslo foreslår at kommunen skal bruke ytterligere 25 millioner kroner på å få flere ungdommer ut i sommerjobb. Det sier sosialbyråd Rina Mariann Hansen (Ap). I bydel Grorud har 280 ungdommer fått sommerjobb i år. I går kveld var de samlet på Ammerudklubben for å få informasjon og hjelp til å søke politiattest. Hansen mener det er viktig at unge får et godt første møte med arbeidslivet og at dette er grunnen til at de nå foreslår mer penger til dette arbeidet.? Det ene er jo å ha en jobb og tjene penger, men det aller viktigste er det en lærer, sier Hansen.? Vi har trappet opp gjennom de siste årene, sånn at i fjor hadde vi 3000 jobber om sommeren og rundt 4000 gjennom hele året for ungdom.
Dommeren spør om tiltalte Espen Andersen Bråthen vil forklare seg, men Bråthen svarer at han ikke vil forklare seg mer.? Jeg velger å ikke forklare meg noe mer, sier Bråthen til dommeren.Bråthen forklarte seg i går om starten av drapskvelden da han gikk på Coop Extra og skjøt etter folk med pil og bue i Kongsberg. Bråthen har ikke forklart seg i retten om de fem knivdrapene som skjedde senere.
Utlendingsdirektoratet ber om at Glittre på Nittedal gjøres om til vanlig flyktningmottak, ifølge lokalavisa Varingen. Til nå har bygget vært brukt til midlertidig bosted for ukrainske flyktninger som venter på registrering, men fordi færre ukrainere kommer til Norge og det er bedre kapasitet på registreringen, ber UDI om at bygget så snart som mulig skal bli et ordinært mottak. Per i dag kan 650 flyktninger i døgnet bo midlertidig på Glittre.
Kommuner rundt Oslofjorden vil få krav om nitrogenfjerning når de slipper ut kloakk i fjorden.Det skriver Miljødirektoratet i et brev til Statsforvalteren i Oslo og Viken. Grunnen er at dyrelivet i fjorden er trua av den høye forurensinga.? Mange av dagens renseanlegg har for dårlig kapasitet, sier klima- og miljøverndirektør hos Statsforvalteren, Gunhild Dalaker Tuseth.
Ankesaken etter et drap på Tøyen i Oslo starter i Borgarting lagmannsrett i dag. I februar ble en mann i 30-årene dømt til ni års fengsel etter at en mann i 20-årene drept med kniv på Tøyen i mai i fjor. Mannen mener han handlet i selvforsvar, og det ble tidlig varslet at han ville anke dommen.
Skiforeningen har lyst ut jobben som vertskap på Kikutstua i Nordmarka i Oslo på nytt.Etter første utlysning fikk de tretten søknader og har gjennomført flere intervjurunder, men uten å lande på noe. Nå ligger stillingsannonsen ute på nytt på finn.no.Som NRK fortalte 7. desember i fjor gir dagens vertskap seg etter 25 år. De skal etter planen jobbe frem til sommeren.I sin tid som vertskap har Ane Moe og Knut Arne Løite stekt over én million vafler og boller.
To foreldre er tiltalt for mishandling av sine tre barn.Mishandlinga skal ha skjedd i Oslo i fem år fram til 2019.Barna, som i dag er mellom 7 og 11 år, skal ha blitt slått og dusjet i kaldt vann. Rettssaken mot de to foreldrene starter i dag i Oslo tingrett.
Lørenskog kommune økte gjelda si med nesten 700 millioner kroner i fjor.Det skriver Romerikes Blad.Politikerne i kommunen skal behandle regnskapet for i fjor, og der kommer det fram at gjelda har økt kraftig.Totalt har kommunen nesten fem milliarder i gjeld.En stor andel er penger lånt til bygging av Fjellhamar skole og idrettsanlegget ved skolen.
Prisen på nytt Manglerud bad og aktivititetshus er mer enn femdoblet siden 2015. I revidert Oslo-budsjett, som legges fram i ettermiddag, vil byrådet dekke en ny kostnadssprekk på 40 milloner kroner. Dermed er prisen oppe i 726 millioner kroner, mens den i 2015 var 135 millioner. Badet er dessuten ytterligere tre måneder forsinket og står ferdig i slutten av september.Byrådet varslet allerede i april at de måtte be om mer penger til Manglerud bad i revidert budsjett. Samtidig ropte byråd for næring og eierskap, Victoria Marie Evensen (Ap), et generelt varsko om at prisøkninger, forsinkelser og leveranseusikkerhet i markedet vil kunne ramme både pågående og framtidige byggeprosjekter. Om det ligger flere konkrete kostnadssprekker enn Manglerud bad i dagens reviderte Oslo-budsjett er ikke kjent.
Idretten på Holmlia får tilgang på heile den lokale idrettshallen. Tidlegare vart nokre av lokala i fjellhallen leigd ut til eit privat treningssenter. Etter dei flytta ut fekk Holmlia Sportsklubb lov til å bruke lokala mellombels fram til kommunen fann ein ny leigetakar.I Oslo kommune sitt reviderte budsjett er det derimot sett av 2,4 millionar kroner for at desse lokala skal fortsette å vere permanent tilgjengeleg for lokalidretten.? Lokalbefolkninga har fortald og vist oss kor viktig idretten er for dei, seier Omar Samy Gumal, byråd for kultur idrett og frivilligheit.Han seier det er ein enkel måte å få større kapasitet for idretten, noko som er eit stort behov på Holmlia. Styreleiar Arnstein Andreassen frå Holmlia sportsklubb er veldig glad for at dei no er garantert lokala framover.? Det er kjempegode nyheiter. Det tyder at vi kan kome ordentleg i gang og planlegge langt fram i tid.
Bane Nor trekker seg fra et utbyggingsprosjekt ved Slependen stasjon i Bærum, skriver Budstikka.Det er snakk om et stort boligprosjekt med 200 leiligheter. Firmaet som vil bygge ut har i flere år vært i forhandlinger med Bane Nor, som eier pendlerparkeringa i området.Men nå har Bane Nor trukket seg, uten å begrunne det, ifølge avisa.? Bane Nor Eiendom legger til grunn at det ikke er realistisk å gjennomføre et prosjekt i tråd med de foreløpige føringer som er gitt, heter det i et brev til Bærum kommune.Administrerende direktør Stig Hvinden i Naturbetong er skuffet. Han var i kontakt med Bane Nor om prosjektet første gang allerede i 2013.? Jeg syns det er veldig synd at dette skjer. Personlig mener jeg at det ikke er noen god begrunnelse for hvorfor det skjer, sier Hvinden.
Beboere på Flateby i Enebakk fortviler, etter at noen har stjålet stoler fra flere terrasser.Et ektepar som kom hjem fra hytta 16. mai oppdaget at det var færre møbler på terrassen, og det samme skjedde i nabolaget uka før, skriver Enebakk Avis. Natt til 1. mai var det innbrudd i et bolighus i samme område.Politiet tror ikke det dreier seg om organisert kriminalitet. Marius Gunnerud i nærpolitiet sier at stoltyverier ikke er utbredt, selv om kriminaliteten har økt etter pandemien.Slike tyverier blir ofte henlagt, men det er uansett viktig å melde inn til politiet, for er det flere slike saker som har en sammenheng, kan det føre til oppklaring, ifølge avisen.
Sent i går kveld var det mange som hørte høye smell i Oslo sentrum.Årsaken var oppskyting av fyrverkeri fra et cruiseskip på Filipstadkaia. Brannvesenet hadde gitt tillatelse til oppskytingen.Politiet sier de fikk en del henvendelser fra folk som var bekymret.? Vi fikk en del telefoner mens det pågikk. Det var et ganske kraftig fyrverkeri, i forbindelse med et jubileumsarrangement. Det var nok en del som trodde det var skudd fra skytevåpen, men vi kunne heldigvis berolige med at det var kun fyrverkeri. Der burde vi kanskje ha vært flinkere til å informere i forkant, med tidspunkt for når det ville skytes opp fyrverkeri. Der tar i hvert fall vi selvkritikk, sier politiets operasjonsleder Alexander Østerhaug.
Det var en kvinne i slutten av 50-årene som mistet livet i en frontkollisjon på riksveg 7 i Hallingdal onsdag kveld. To menn i 50-årene er fløyet til Ullevål med alvorlige skader. Ulykken skjedde da en personbil og en varebil kolliderte ved en avkjøring mellom Flå og Bromma i Hallingdal.
En person er omkommet og to personer alvorlig skadet etter en frontkollisjon på riksvei 7 ved Austvoll i Flå, melder Sørøst politidistrikt. De to skadde er fraktet til Ullevål sykehus i luftambulanse. Totalt var tre personer involvert i ulykken, en i den ene bilen og to i den andreRiksveg 7 vil være stengt i lengre tid pga. undersøkelser som skal utføres på stedet.
En person er omkommet og to personer alvorlig skadet etter en frontkollisjon på riksvei 7 på Flå, skriver politiet på Twitter.De to skadde er fraktet til Ullevål sykehus i luftambulanse. Totalt var tre personer involvert i ulykken.? Veien vil bli stengt i lengre tid pga undersøkelser som skal utføres på stedet, skriver politiet.
Nødetatene rykker ut til en trafikkulykke på riksvei 7 ved Austvoll i Flå. To biler har frontkollidert, ifølge politiet. Det er tre personer i bilene, og politiet har fått melding om at det skal dreie seg om alvorlige skader.
Riksvei 7 er stengt i begge retninger ved Austvoll i Flå etter en alvorlig trafikkulykke. Luftambulanse er på vei til stedet nå. Brannvesenet og ambulanse er på stedet. Politiet har ennå kommet frem. To biler med tre personer har frontkollidert.
En ansatt på en bensinstasjon i Drammen opplevde trusler fra en kunde. Politiet har vært der og snakket med begge parter. Nå er personen som truet bortvist for 48 timer.
Politiet i Halden ønsker at vitner til en slåsskamp ved Rema 1000-butikken i Tistedal i 15-tiden tar kontakt. Flere personer var involvert, sier operasjonslederen i Øst politidistrikt til Halden Arbeiderblad.
© 1997-2022 Sistenytt.com er en del av Norindex Media Norge portalene.
Copyright og Personvern policy :: Om oss

Det er ikke tillatt, uten å innhente skriftlig tillatelse fra Norindex Media Norge, å kopiere, videreformidle eller selge innholdet fra dette domenet. Dette gjelder bla. logo, tekst, fotografier samt programkoder og tekniske løsninger.