Onsdag, 29.03.2023 12:41 Uke: 13
pixel
Kategori

Distrikt

Sistenyheter
Bild: Fifa nekter
Tyskland å bruke
regnb...

(I dag, kl 12:31)
Klitsjko langer ut mot
IOC

(I dag, kl 12:21)
Holund får
verdenscupdebut i
randonee

(I dag, kl 12:21)
Kritikk av ansettelse
av fylkesdirektør

(I dag, kl 12:21)
Ruteendringer i
Kolumbus

(I dag, kl 12:21)
Fløyfjelltunnelen åpen
igjen

(I dag, kl 12:21)
Politikerne i Ås
legger ned Kroer skole

(I dag, kl 12:02)
Utvalg mener større
kommuner må til for
...

(I dag, kl 12:02)
Politiet ferdig
etterforsket
anmeldelse ...

(I dag, kl 12:02)
Flere biler i ulykke
på E6

(I dag, kl 11:51)

Sistedistrikt
Kritikk av ansettelse
av fylkesdirektør

(I dag, kl 12:22)
Ruteendringer i
Kolumbus

(I dag, kl 12:22)
Fløyfjelltunnelen åpen
igjen

(I dag, kl 12:22)
Politikerne i Ås
legger ned Kroer skole

(I dag, kl 12:02)
Utvalg mener større
kommuner må til for
...

(I dag, kl 12:02)
Politiet ferdig
etterforsket
anmeldelse ...

(I dag, kl 12:02)
Flere biler i ulykke
på E6

(I dag, kl 11:52)
Nekta å godta mobilbot
(I dag, kl 11:52)
Dieselhurtigbåtane
fortset i Ryfylke

(I dag, kl 11:52)
Bruksforbud tunge
kjøretøy

(I dag, kl 11:52)

Mest lest siste uke
Eidsvågtunnelen opna
igjen

(I går, kl 18:41)
Kontroll på
traktorbrann i
Sarpsborg

(I går, kl 18:41)
Natur videregående
skole legges ned

(I går, kl 18:41)
Efta: Norske kommuner
kan reservere anbu...

(I går, kl 18:41)
Stakk av etter
påkjørsel i
Lillehammer

(I går, kl 21:02)
NRK Sørlandet 23:05
(I går, kl 22:11)
Røyrvik seier nei til
folkeavstemming om...

(I går, kl 22:11)
Se Vestlandsrevyen
23.05

(I går, kl 23:02)
Røykutvikling fra
boligblokk i Bergen

(I dag, kl 06:11)
Arbeid på E16
avsluttet

(I dag, kl 07:02)

Mest lest i dag
Karin Krog tildelt
Norsk jazzforums
hede...

(22.03.2023, kl 20:41)
Sverige-sjefen stormet
ut av intervju: ?...

(27.03.2023, kl 23:31)
To lyngdøler kjemper
for Norge i Spania

(22.03.2023, kl 21:01)
Tilbyr gratis
tannbehandling til
trengen...

(22.03.2023, kl 21:01)
Marerittstart for
Hovland

(22.03.2023, kl 20:51)
Heimevernsøvelse går
mot slutten

(22.03.2023, kl 21:01)
Mistanke om ruskjøring
i Namsos

(26.03.2023, kl 20:41)
Kolonnekjøring over
Hardangervidda

(22.03.2023, kl 18:11)
Reiten matchvinner i
knallsterk bortesei...

(22.03.2023, kl 20:41)
Dongeri-shorts vekker
oppsikt

(22.03.2023, kl 22:02)

Ingen av de to siktede etter skytingen ved Nationaltheatret 15. januar er avhørt.Det opplyser politiadvokat Christian Hatlo til NRK.? Vi er i dialog med deres forsvarere, som har sagt at de vil la seg avhøre, sier Hatlo.De to siktede ble utlevert til Norge fra Italia 2. februar.? Det vi vet om ferden til Italia, er at de startet med bil og kjørte til Danmark. Derfra tok de antageligvis tog videre, uttaler Hatlo.Han sier også politiet etterforsker muligheten for om de har fått bistand til flukten.Våpenet som ble brukt under skytingen er foreløpig ikke funnet.
Politiet rykket ut til Belset skole på Rykkinn i Bærum i ettermiddag da en elev truet to ansatte med kniv, skriver Budstikka.? Vi fikk kontroll på situasjonen da vi kom frem, og det skjedde helt uten dramatikk, forteller operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til avisen.Ingen personer er kommet fysisk til skade, skriver politiet på Twitter.
Kripos og en rekke politidistrikter har i dag pågrepet og siktet 14 personer etter en storaksjon rettet mot bakmenn i store kriminelle nettverk.Seks av personene er siktet av Kripos, mens Oslo, Trøndelag og Øst politidistrikt har pågrepet og siktet til sammen åtte personer, skriver Kripos i en pressemelding.Alle er siktet for grov narkotikaforbrytelse.? Dette er personer vi mener har sentrale posisjoner i kriminelle nettverk som importerer store mengder narkotika til Norge, sier Nora Pedersen, politiadvokat i Kripos.Bakgrunnen for aksjonene er et godt internasjonalt politisamarbeid. I dette samarbeidet har norsk politi fått tilgang på store mengder kommunikasjon mellom kriminelle.? Aksjonene er et resultat av en målrettet satsing over tid fra norsk politi mot bakmenn i norske kriminelle nettverk, sier Kristin Kvigne, sjefen for Kripos.De siktede er varetektsfengslet eller vil bli fremstilt for fengsling i løpet kort tid.Kripos avholder en pressekonferanse om aksjonen torsdag klokken 15.
Leverandøren av de nye trikkene til Oslo mangler nødvendige deler til å kunne ferdigstille dem og har dermed stanset leveransen av nye trikker.? Leveranseutfordringene skyldes blant annet av krigen i Ukraina og etterdønninger etter pandemien, sier prosjektsjef i Sporveien Anders Wergeland i en pressemelding.Totalt er nå 21 trikker mottatt i Oslo. Sporveien jobber med å kartlegge hvor omfattende mangelen er og hvor langvarig stansen blir.Forsinkelsen vil i første omgang ikke påvirke trikkedriften. Alle trikkeavganger vil kjøre som normalt med dagens trikker ? det vil si noen nye trikker og noen gamle trikker.Målet er fortsatt at alle 87 nye trikker skal leveres og fases inn innen utgangen av 2024.Selve produksjonen av de nye trikkene vil fortsette på fabrikkene til leverandøren CAF i Spania selv om trikkene ikke fullt ut kan ferdigstilles og sendes til Oslo.(NTB)
Politiet rykker ut til melding om to biler i brann på Romsås i Oslo, melder politiet på Twitter.Det skal være spredningsfare til flere biler.
Tidligere Avinor-sjef Dag Falk-Petersen mener det er fullt mulig å bygge ut Kjeller-området og samtidig beholde flytrafikken på Norges eldste flyplass.Han er helt uenig med kommunedirektøren i Lillestrøm, som vil stanse all flyving når det skal bygges en ny bydel i området.Kommunedirektøren mener rullebanen bør stenges av både økonomiske og sikkerhetsmessige grunner.Falk-Petersen, som var sjef for Avinor fra 2011-2021, mener det er fullt mulig sikkerhetsmessig med bebyggelse nær rullebanen.Også tidligere sjef for Oslo Lufthavn, Nic Nilsen, ber kommunen om å holde rullebanen åpen og sier det unike veteranflymiljøet vil gå tapt om banen stenges for trafikk.
Snøværet skaper problemer i kollektivtrafikken i Oslo. Store deler av busstrafikken er stanset.
I forbindelse med et oppdrag er det et stort oppbud av flere nødetater på en adresse på Torshov.Aksjonen er ikke til fare for naboer eller andre forbipasserende, opplyser politiet til NRK.Siden flere nødetater er samlet på et sted kan det skape trafikale problemer i området.
Deler av etterforskningen etter Oslo-skytingen natt til 25. juni nærmer seg ferdigstillelse.Det sier politiadvokat Ingvild Myrold til NRK.? Det gjelder for eksempel gjennomgang av videoovervåkning, avhør av vitner og fornærmede på åstedet, og krimtekniske undersøkelser, sier Myrold.Hun legger til at andre sider av saken fremdeles etterforskes med styrke, og det er fortsatt arbeid som gjenstår før saken er ferdig etterforsket.? Det er per nå for tidlig å si når saken er ferdigstilt, sier Myrold.
Politiet har gjennomført tilrettelagte avhør med fem barn i forbindelse med at en mann i 30 ? årene er siktet for voldtekt av et barn under 14 år. Han er også siktet for å ha produsert og oppbevart bilder og videoer som seksualiserer barn.? Det er planlagt flere avhør og det kommer til å bli besluttet avhør av ytterligere flere barn i tiden fremover, sier politiadvokat Anne Grete Bjerketvedt Ludvigsen i Øst politidistrikt.Siktelsen omfatter nå to fornærmede. Den siktede mannen erkjenner straffskyld. Politiet utelukker ikke at det kan være flere fornærmede i saken.
Det er kø på E18 utgående fra Oslo ved Fiskevollbukta på grunn av et vogntog med stans. Det fører til kø på strekningen og politiet må dirigere trafikken på stedet, opplyser de.? Tungberger er på vei, men man må regne med noe kø, skriver politiet videre.
Det skal ha blitt skutt mot en bil ved Furuset stadion i Oslo.
Nødetatene er i Pilestredet etter melding om brann i 2.etg. Brannvesenet har startet røykdykking for å klargjøre omfanget. Alle som var i den aktuelle etasjen skal ha evakuert seg selv.Pilestredet er sperret slik at brannvesenet får gode arbeidsforhold i forbindelse med brannslukkingen. Det er foreløpig ikke kontroll på brannen.
Nødetatene er på vei til en trafikkulykke på E18 inngående ved Holmen. To biler er involvert og en person klager på nakkesmerter melder politiet på Twitter
Oslo Pride flytter festivalområdet fra Spikersuppa til Kontraskjæret på grunn av økende pågang av publikum.I juni flyttes derfor Pride Park til Kontraskjæret for å gi større kapasitet.? Festivalen engasjerer store deler av samfunnet, og vi gleder oss til å kunne ta med enda flere i markeringen av mangfold, kjærlighet og inkludering, forteller leder Dan Bjørke.Nye Pride Park vil blant annet romme Hovedscenen, serveringssteder og stands fra ulike organisasjoner og foreninger.
Trafikkulykke E18 utgående etter påkjøring fra Asker. Trafikken går forbi i to felt. En person behandles av ambulansen, vedkommende fremstår lettere skadet.
Til sammen fire personer var involvert i trafikkulykken på Kongsberg.Ifølge politiet er én person fraktet til sykehus og to til legevakt. Skadeomfanget på de tre er ukjent.Én person ble sjekket av ambulansepersonell på stedet og fremstod som uskadet.Veien er nå ryddet og trafikken går som normalt forbi ulykkesstedet.
Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård har innkalt ledelsen i Bane Nor, Jernbanedirektoratet og Statens jernbanetilsyn til et møte tirsdag 3. januar kl. 15 for en foreløpig redegjørelse for stengningen av Follobanen, skriver Samferdselsdepartementet i en pressemelding.I møtet vil Nygård få en oppdatering på status for arbeidet med å rette og finne årsaken til feilene som har ført til stenging av banen.Samferdselsministeren har tidligere bedt om en skriftlig redegjørelse, med frist 16. januar.
To personer er sjekket av ambulansepersonell etter en front mot front-ulykke på fylkesvei 280 gjennom Noresund i Krødsherad. rett etter klokka 09:00 torsdag morgen. Veien er stengt for trafikk i begge retninger inntil videre.
I Drammen måtte en politipatrulje i natt reise til Scandic hotell etter at en gjest i beruset tilstand røykte inne på hotellet. Vedkommende etterkom ikke anmodningene fra resepsjonisten.Hotellgjesten, en mann i 30-årene fra Asker, ble bortvist fra hotellet av patruljen.
To personer er sendt til sykehus etter en eksplosjon i en gassbeholder i Skippergata i Drammen. Ifølge politiet undersøkes den ene personen for brannskader.Politiet melder at eksplosjonen skal ha skjedd i en gassbeholder i tilknytning til en gassdrevet varmeovn.Huset skal ikke ha fått skader, og det brenner ikke på stedet. Politiet oppretter sak.
Den sjiamuslimske menigheten Kawther-Al-Nabi vil etablere en moske på Hagan i Nittedal.Det er andre gangen de har kjøpt en tomt de ønsker å regulere om til muslimsk menighetssenter, skriver Varingen.Det gikk ikke med den forrige tomten de kjøpte i 2018, men nå håper de på å få på plass forsamlingslokale, kontorer og barnehage.Menigheten har tre medlemmer i Nittedal, og ca. 850 medlemmer totalt. De aller fleste bor i området rundt Oslo.
Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) møtte søndag USAs tidligere utenriksminister Hillary Clinton i Oslo. Samtalen handlet både om internasjonal politikk og barnebarn.? Hillary og jeg hadde en fin samtale i dag om flere internasjonale spørsmål som energi, Afghanistan, Ukraina og den politiske utviklingen i USA, sier Støre til NTB.De to har kjent hverandre lenge og har holdt nær kontakt siden de begge var utenriksministre.? Vi snakket også en god del om våre barnebarn, forteller Støre.Clinton har vært i Oslo i forbindelse med Nobels fredsprisforum, som ble avholdt søndag ettermiddag.Der benyttet hun blant annet anledningen til å rette kritikk mot Doha-avtalen, en avtale mellom USA og Taliban i 2020 som førte til at USA trakk sine styrker ut av landet.(NTB)
Det er fortsatt kø på E18 mellom Oslo og Drammen på grunn av arbeid på Bjørnsvikbrua sør for Sandvika. Det melder Statens vegvesen øst.«En betongfuge på brua må forsterkes, for at brua fortsatt skal være trygg. Dessverre får det konsekvenser for trafikantene», skriver Statens vegvesen. Arbeidet skal være ferdig søndag formiddag. Det har vært lange køer lørdag ettermiddag på grunn av brovedlikeholdsarbeidet.
En person er fortsatt ikke gjort rede for etter en brann i et hus i Skollenborg i Kongsberg i natt. Det har i løpet av fredagen vært såpass varmt på branntomta at politiets krimteknikere ikke kunne sendes inn.? Vi vet at det er en som bor der, men har ikke klart å gjøre rede for vedkommende ennå, sier politiadvokat Andrea Finckenhagen til NRK. Finckenhagen sier at så snart det lar seg gjøre skal krimteknikerne undersøke hvor og hvordan brannen har startet, men at første prioritering er å finne ut om det befinner seg noen der.
Det ser ikke ut til at Oslo universitetssykehus (OUS) må kutte så mye som frykta neste år.Sykehuset vedtok tidligere i år at de skulle gå 400 millioner kroner i pluss neste år.Disse pengene skulle spares til bygging av blant annet nye sykehus.Noe som ville bety kraftige kutt driften i blant annet psykisk helsevern.Men nå går ledelsen inn for at målet for neste år bør være 50 millioner i overskudd i stedet.Det skyldes blant annet at så kraftige kutt som planlagt «ville være vanskelig å gjennomføre i praksis og ville kunne få store negative konsekvenser for pasienttilbudet», står det i budsjettpapirene styret i OUS skal ta stilling til 16. desember.Men i dokumentet står det også at innsparingsmålet må økes igjen for 2024, for å ikke påvirke framtidige investeringer.
Nødetatene har rykket ut til en trafikkulykke ved Rundtomsvingen i Drammen. Begge førerne skal være ute av kjøretøyene. Det er begrenset fremkommelighet på stedet. Skadeomfanget er foreløpig ukjent.
Nødetatene er på vei til en trafikkulykke i Hasselbakken i Hokksund. Ifølge politiet er to kjøretøy involvert. Saken oppdateres.
Det var et branntilløp i en varmeovn som sendte nødetatene ut like før klokken 08. Da ble det meldt om røykutvikling fra et verksted på Nøste i Drammen. Politiet gjør undersøkelser og oppretter sak. Brannvesenet fikk raskt kontroll på brannen.
Etter besøk på flere gårder og uteområder i Stor-Oslo, reagerer Mattilsynet på at mange dyr som står ute har dårlige forhold.Flere av dyra som ble inspisert vasset i gjørme eller manglet et tørt tilholdssted.? Det er veldig viktig for dyrevelferden og dyrehelsen at dyrene har gode dyrearealer i vinterhalvåret. Det er også like viktig at de har tilgang til et sted de kan gå inn hvis det er dårlig vær, sier seksjonssjef Ann Margaret Grøndahl i Mattilsynet.Nå ber Mattilsynet dyreeiere som har dyr ute hele vinteren om å sjekke forholdene og sette seg inn i kravene for å ha dyr på utegang.
Brannvesenet rykker ut til en bilbrann ved Østfoldhallen i Fredrikstad.
Politiet har arrestert en person som skal ha brutt seg inn i en nattklubb i Halden søndag ettermiddag. Politiet skriver på Twitter at innbruddstyven var på nattklubben da de ankom stedet.
En fersk rapport viser at IKT-sikkerheten i Rælingen kommune er for dårlig.Romerike revisjon har gransket kommunens praksis og sier de gjør mye bra, men at ansatte får for dårlig opplæring. De peker på at kommunen har en svak kultur for å melde feil, og ikke gjør nok risikovurderinger.Kommunedirektøren sier likevel til Romerikes Blad at han er fornøyd med resultatene i rapporten. Kommunen har iverksatt tiltakene rapporten anbefaler og rettet opp svakhetene som påpekes, ifølge direktøren.
Noregs tennisstjerne Casper Ruud går opp éin plass på verdsrankinga etter å ha komme til finalen i ATP-sluttspelet.I den siste oppdateringa av rankinga i sesongen har Ruud gått opp til 3.-plass og bytt plass med Stefanos Tsitsipas (4). Novak Djokovic, som vann komfortabelt mot Ruud i ATP-finalen søndag, endar året på 5.-plass.Det er dobbelt spansk på toppen med Carlos Alcaraz framfor Rafael Nadal. 19 år gamle Alcaraz vart med det den yngste spelaren til å avslutte sesongen på toppen av rankinga.Finalen søndag var den fjerde store for Ruud i 2022. Han kan sjå tilbake på to Grand Slam-finalar (Paris og New York), og dessutan finalen i Masters-turneringa i Miami.ATP-sluttspelet var ein stor opptur for nordmannen, som trøbla ein god del etter US Open-finalen mot Alcaraz i september.? Det er skuffande å ende opp med å tape desse store finalane. Men alt i alt, viss du gav meg eit tilbod om å ende året som nummer tre 1. januar i år, og å spele dei finalane eg har spelt, hadde eg antakeleg skrive kontrakten med ein gong. Ingen tvil om det, sa Ruud etter tapet søndag.
Politiet mistenker ikke noe kriminelt i forbindelse med dødsfallet som skjedde i en elv i Hønefoss.
Det har vært en trafikkulykke på Lørenskog. Det er foreløpig ukjent om det er personskader.
Jernbanedirektoratet skal sammen med svenske Trafikverket se på muligheter for bedre togtilbud mellom landene.Det kan bety flere muligheter og bedre reisetid på strekningen Oslo-Gøteborg etterhvert.Samferdselsministeren forklarer i en pressemelding at det er kapasitetsutfordringer på jernbanen mellom Oslo og Gøteborg. Svenskene har allerede begynt å se på mulige tiltak.? Jernbanedirektoratet skal nå samarbeide med dem om dette. Vi ønsker flere reisende og at mer gods skal transporteres grønt over svenskegrensen, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.Mulighetsstudien av forbedring av togtilbudet skal leveres til Samferdselsdepartementet innen oktober neste år.
Politiet skal nå styrke sin tilstedeværelse i gamle Oslo. Innen utgangen av året vil de opprette en egen politipost på Tøyen torg, som skal betjenes av fire ansatte, skriver Avisa Oslo.Ifølge avisa står Enhet sentrum i dag for 13 prosent av alle straffesaker og 12 prosent av alle patruljeoppdrag i Norge.Det er knappe tre uker siden en 18 år gammel mann ble skutt ved torget.
UP har hatt laserkontroll i 50-sonen på riksvei 52 i Hemsedal. Politiet melder at fem bilister har fått forenklet forelegg. Høyeste hastighet ble målt til 69 km/t.
En mann i 40-årene ble tirsdag kveld ranet og utsatt for vold i sitt hjem på Skjetten i Lillestrøm.Politiet fikk melding om ugjerningen klokken 20.08.? Mannen har forklart at to menn kom hjem til ham. De kom med trusler og sparket ham i brystet. Ransmennene oppholdt seg i boligen i ti minutter og de tok med seg penger og ulike gjenstander før de stakk fra stedet, forteller operasjonsleder Svein Walle i Øst politidistrikt til NTB.Han forteller at mannen ble sendt til akuttmottaket på Ahus etter hendelsen, men han skal ikke ha alvorlige skader.Ifølge Romerikes Blad, som omtale saken først, har ikke politiet pågrepet noen i saken og de har heller ingen mistenkte.? Fornærmede vet ikke hvem disse mennene er, sier Walle til NTB.? Saken følges opp av etterforskere og det pågår ikke noe aktivt søk etter gjerningspersoner, opplyser operasjonsleder Walle.
© 1997-2023 Sistenytt.com er en del av Norindex Media Norge portalene.
Copyright og Personvern policy :: Om oss

Det er ikke tillatt, uten å innhente skriftlig tillatelse fra Norindex Media Norge, å kopiere, videreformidle eller selge innholdet fra dette domenet. Dette gjelder bla. logo, tekst, fotografier samt programkoder og tekniske løsninger.