Søndag, 04.12.2022 20:20 Uke: 48
pixel
EKSTRA

Kategori

Distrikt

Sistenyheter
Mowinckel går mot
sesongens første
pallp...

(I dag, kl 20:10)
Lavthengene strømkabel
i Kolvereid

(I dag, kl 20:10)
Uskadd etter
utforkøyring

(I dag, kl 20:10)
Brann i enebolig på
Oppdal

(I dag, kl 20:00)
Brot på vikeplikta
(I dag, kl 19:40)
Seier til Kristiansand
(I dag, kl 19:40)
Rivalen ristet på
hodet etter Kildes
mak...

(I dag, kl 19:20)
To forelegg i kontroll
på Hitra

(I dag, kl 19:20)
Rivalen ristet på
hodet etter Kildes
mak...

(I dag, kl 19:10)
Flere innbrudd på
Hvaler

(I dag, kl 18:50)

Sistedistrikt
Lavthengene strømkabel
i Kolvereid

(I dag, kl 20:11)
Uskadd etter
utforkøyring

(I dag, kl 20:11)
Brann i enebolig på
Oppdal

(I dag, kl 19:51)
Brot på vikeplikta
(I dag, kl 19:41)
Seier til Kristiansand
(I dag, kl 19:31)
To forelegg i kontroll
på Hitra

(I dag, kl 19:21)
Flere innbrudd på
Hvaler

(I dag, kl 18:51)
Trafikkulykke på
Notodden

(I dag, kl 18:31)
Har kontroll på
pipebrann

(I dag, kl 18:11)
Bilbrann på Grorud
(I dag, kl 18:01)

Mest lest siste uke
Mowinckel topp ti ?
Goggia mot andre
sei...

(I går, kl 21:50)
Mowinckel topp ti da
Goggia tok andre se...

(I går, kl 22:01)
- Sto på hemmelig
drapsliste

(I går, kl 22:31)
- Vil ha flere
leiesoldater

(I dag, kl 03:11)
Brann i bil
(I dag, kl 09:41)
Mann filmet kvinner på
toalett på uteste...

(I dag, kl 10:20)
Pelé fra sykesenga: ?
Tusen takk for alt

(I går, kl 22:40)
Ny kniv-pågripelse i
Oslo

(I dag, kl 00:10)
Mann pågrepet på
Grønland

(I dag, kl 00:20)
Fant eldgammelt
«zombievirus»

(I dag, kl 03:11)

Mest lest i dag
Bjørg ble kalt «damen
uten ben i kroppen...

(27.11.2022, kl 21:10)
Venter strømhopp i
vinter

(27.11.2022, kl 23:11)
Kommunaldirektøren for
barnevern går av

(30.11.2022, kl 18:10)
Rustad-løper vant
verdenscuprenn i
langr...

(02.12.2022, kl 13:50)
Fem salmonellasmittede
(28.11.2022, kl 14:30)
Berntsen og Mol tapte
i Australia

(30.11.2022, kl 09:40)
Millionpris til døv
perkusjonist

(30.11.2022, kl 10:50)
Nakstad: Dette avgjør
den nye bølgen

(01.12.2022, kl 10:11)
Kjedekollisjon på
riksveg 25 mot Elverum

(02.12.2022, kl 17:00)
Mowinckel topp ti ?
Goggia mot andre
sei...

(I går, kl 21:50)

Været i dag
Værdata for Oslo mangler.
Værdata for Bergen mangler.
Værdata for Stavanger mangler.
Værdata for Trondheim mangler.
Værdata for Trømsø mangler.
Værdata for Kristiansand mangler.
Værdata for Bodø mangler.
Værdata for Halden mangler.

Værdata fra MET/ Yr.no

Det var et branntilløp i en varmeovn som sendte nødetatene ut like før klokken 08. Da ble det meldt om røykutvikling fra et verksted på Nøste i Drammen. Politiet gjør undersøkelser og oppretter sak. Brannvesenet fikk raskt kontroll på brannen.
Etter besøk på flere gårder og uteområder i Stor-Oslo, reagerer Mattilsynet på at mange dyr som står ute har dårlige forhold.Flere av dyra som ble inspisert vasset i gjørme eller manglet et tørt tilholdssted.? Det er veldig viktig for dyrevelferden og dyrehelsen at dyrene har gode dyrearealer i vinterhalvåret. Det er også like viktig at de har tilgang til et sted de kan gå inn hvis det er dårlig vær, sier seksjonssjef Ann Margaret Grøndahl i Mattilsynet.Nå ber Mattilsynet dyreeiere som har dyr ute hele vinteren om å sjekke forholdene og sette seg inn i kravene for å ha dyr på utegang.
Brannvesenet rykker ut til en bilbrann ved Østfoldhallen i Fredrikstad.
Politiet har arrestert en person som skal ha brutt seg inn i en nattklubb i Halden søndag ettermiddag. Politiet skriver på Twitter at innbruddstyven var på nattklubben da de ankom stedet.
En fersk rapport viser at IKT-sikkerheten i Rælingen kommune er for dårlig.Romerike revisjon har gransket kommunens praksis og sier de gjør mye bra, men at ansatte får for dårlig opplæring. De peker på at kommunen har en svak kultur for å melde feil, og ikke gjør nok risikovurderinger.Kommunedirektøren sier likevel til Romerikes Blad at han er fornøyd med resultatene i rapporten. Kommunen har iverksatt tiltakene rapporten anbefaler og rettet opp svakhetene som påpekes, ifølge direktøren.
Noregs tennisstjerne Casper Ruud går opp éin plass på verdsrankinga etter å ha komme til finalen i ATP-sluttspelet.I den siste oppdateringa av rankinga i sesongen har Ruud gått opp til 3.-plass og bytt plass med Stefanos Tsitsipas (4). Novak Djokovic, som vann komfortabelt mot Ruud i ATP-finalen søndag, endar året på 5.-plass.Det er dobbelt spansk på toppen med Carlos Alcaraz framfor Rafael Nadal. 19 år gamle Alcaraz vart med det den yngste spelaren til å avslutte sesongen på toppen av rankinga.Finalen søndag var den fjerde store for Ruud i 2022. Han kan sjå tilbake på to Grand Slam-finalar (Paris og New York), og dessutan finalen i Masters-turneringa i Miami.ATP-sluttspelet var ein stor opptur for nordmannen, som trøbla ein god del etter US Open-finalen mot Alcaraz i september.? Det er skuffande å ende opp med å tape desse store finalane. Men alt i alt, viss du gav meg eit tilbod om å ende året som nummer tre 1. januar i år, og å spele dei finalane eg har spelt, hadde eg antakeleg skrive kontrakten med ein gong. Ingen tvil om det, sa Ruud etter tapet søndag.
Politiet mistenker ikke noe kriminelt i forbindelse med dødsfallet som skjedde i en elv i Hønefoss.
Det har vært en trafikkulykke på Lørenskog. Det er foreløpig ukjent om det er personskader.
Jernbanedirektoratet skal sammen med svenske Trafikverket se på muligheter for bedre togtilbud mellom landene.Det kan bety flere muligheter og bedre reisetid på strekningen Oslo-Gøteborg etterhvert.Samferdselsministeren forklarer i en pressemelding at det er kapasitetsutfordringer på jernbanen mellom Oslo og Gøteborg. Svenskene har allerede begynt å se på mulige tiltak.? Jernbanedirektoratet skal nå samarbeide med dem om dette. Vi ønsker flere reisende og at mer gods skal transporteres grønt over svenskegrensen, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård.Mulighetsstudien av forbedring av togtilbudet skal leveres til Samferdselsdepartementet innen oktober neste år.
Politiet skal nå styrke sin tilstedeværelse i gamle Oslo. Innen utgangen av året vil de opprette en egen politipost på Tøyen torg, som skal betjenes av fire ansatte, skriver Avisa Oslo.Ifølge avisa står Enhet sentrum i dag for 13 prosent av alle straffesaker og 12 prosent av alle patruljeoppdrag i Norge.Det er knappe tre uker siden en 18 år gammel mann ble skutt ved torget.
UP har hatt laserkontroll i 50-sonen på riksvei 52 i Hemsedal. Politiet melder at fem bilister har fått forenklet forelegg. Høyeste hastighet ble målt til 69 km/t.
En mann i 40-årene ble tirsdag kveld ranet og utsatt for vold i sitt hjem på Skjetten i Lillestrøm.Politiet fikk melding om ugjerningen klokken 20.08.? Mannen har forklart at to menn kom hjem til ham. De kom med trusler og sparket ham i brystet. Ransmennene oppholdt seg i boligen i ti minutter og de tok med seg penger og ulike gjenstander før de stakk fra stedet, forteller operasjonsleder Svein Walle i Øst politidistrikt til NTB.Han forteller at mannen ble sendt til akuttmottaket på Ahus etter hendelsen, men han skal ikke ha alvorlige skader.Ifølge Romerikes Blad, som omtale saken først, har ikke politiet pågrepet noen i saken og de har heller ingen mistenkte.? Fornærmede vet ikke hvem disse mennene er, sier Walle til NTB.? Saken følges opp av etterforskere og det pågår ikke noe aktivt søk etter gjerningspersoner, opplyser operasjonsleder Walle.
? En person er observert i togsporet ved Oslo S. Derfor er all togtrafikk stanset, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli til NRK.Vedkommende er ikke skadet, opplyser politiet. De er på Oslo S sammen med både ambulanse og brannvesenet for å få kontroll på situasjonen.? Vi vet ikke hvorfor vedkommende er der. Vi jobber nå med å få personen opp av sporet, sier Stokkli.Oslo S ble stengt også tidligere mandag på grunn av at en person var observert i sporet. Stasjonen ble åpnet igjen ved 14.30-tiden.? Jeg vet ikke om det er snakk om samme person denne ganger, sier Stokkli til NRK.Stengingen av Oslo S skjer parallelt med at det også er problemer med T-banen i hovedstaden. Det skjedde etter at noen trolig har kastet en handlevogn i sporet på Grønland, ifølge politiet.T-banen er stengt mellom Tøyen og Grønland, og det er satt opp alternativt kjøremønster.
Politiet er tilstede ved Sparta Amfi i Sarpsborg.? Vi er på stedet med flere patruljer etter melding om slagsmål. Ampert mellom ulike supportere, skriver politiet på Twitter.
Like etter midnatt fikk politiet Øst melding om at en passasjer var overstadig beruset på et fly som ville lande 0030. Passasjeren hadde også tent seg en røyk ombord. Ifølge politiet bisto de ved ankomst på gate, og saken følges opp av flyselskapet på et senere tidspunkt.
I natt ble en byggeplass på Eidsvoll verk frastjålet verdier for rundt 200.000 kroner, skriver Romerikes Blad.Politiet ble gjort oppmerksom på tyveriet ved 8-tiden i dag og en patrulje har vært på stedet for å gjøre undersøkelser.I går var det også meldt fra om et innbrudd i samme område.
I et drøyt halvt år forsvant skrapelodd til en verdi av rett over 750.000 kroner fra kassa til en kiosk på Sandaker i Oslo, skriver Amta.Den ansatte er en kvinne i 20-årene, og hun må i november stille opp i Ringerike, Asker og Bærum tingrett.I tillegg til å ha stjålet skrapeloddene, har kvinnen svindlet til seg rundt 400.000 kroner i gevinstpenger.
Bemanningsselskapet Arpi AS i Sandvika er konkurs, melder Budstikka.Selskapet har formidlet vikarer til østlandsområdet og hadde 35 ansatte, inkludert vikarer, da de måtte ti seg.Styreleder Jan Trejsnar sier til Budstikka at nedturen startet med omsetningsnedgang under koronapandemien. ? Deretter kom det signaler fra regjeringen, som gjorde at mange heller fant seg andre jobber, uttaler Prejsnar til avisen.
En kvinne er kritisk skadd etter en påkjørsel i Kaldbakken i Oslo.Hun blir kjørt til Ullevål sykehus, oppgir politiet til NRK.Politiet er på stedet og prater med vitner til hendelsen.
Politiet har rykket ut etter melding om slagsmål i Oslo sentrum lørdag kveld. En person er skadet. Det er foreløpig litt uoversiktlig, tvitrer politiet.
I dag mottok Pressens hus årets Oslo bys arkitekturpris.Arkitektene Atelier Oslo Og Kima arkitektur mottok prisen, sammen med entrepenør Hent, Iark Interiørarkitekter og byggherre Aspelin Ramm. I år var 11 prosjekter nominert til prisen, men det var Pressens hus som til slutt stakk av med seieren.Juryens mener blant annet at prosjektet er både bærekraftig og innovativt.De to andre finalistene, Munch og Ruseløkka skole, fikk også hederlig omtale av juryen.
En lastebil har kjørt seg fast under E18-broen i Sandviksveien i Sandvika i Bærum, melder politiet på Twitter. Lastebilen sitter fast, og har mistet tilhengeren. Bilberging er på vei, og trafikken går for øyeblikket i et felt, men vil bli omdirigert.
Kombinasjonen av renteøkninger, dyre materialer og fall i boligprisene gjør at mange utbyggere vurderer byggestans og permitteringer i høst.Boligbyggelaget Obos ? som er landets største boligbygger ? vurderer å legge flere prosjekter på is, skriver Dagens Næringsliv.Det er både pandemien, Ukraina-krigen, sterk inflasjon, rentehevinger, fall i boligprisene og det at pandemi og krig har gitt skyhøye priser på byggematerialer, som gjør at det begynner å butte imot for flere utbyggere.? Kostnadskalkylene går rett og slett ikke opp i en del prosjekter, sier Daniel Siraj ? konsernsjef i Obos. Han legger til at de håper å unngå permitteringer.(NTB)
Oslo havnestyre har vedtatt å bygge landstrømanlegg for cruiseskip på Revierkaia på Vippetangen. Anlegget skal stå klart innen 2025.Dermed ligger Oslo foran skjema til EU, som har foreslått at skip i EU-land utelukkende må bruke landstrøm innen 2030, ifølge Dagsavisen. (NTB)
Vannlekkasjen på Opsund i Sarpsborg er nå stoppet og alle husstander skal ha fått vannet tilbake. ? Det er fare for misfarging av vannet, så sørg for å la det renne en stund før du bruker det. For de av husstandene som har vært helt uten vann, anbefaler kommunen at vannet kokes de neste tre døgnene før det brukes til mat og drikke, melder kommunen. Kokevarselet gjelder i utgangspunktet for alle som bor høyere enn 40 meter over havet, typisk i enkelte områder på Hafslundsøy, Ullerøy og Høysand.
Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for snø i fjellområdene i Sør-Norge fredag.Nedbøren kan føre til lokalt vanskelige kjøreforhold. Snøfokk gir også redusert sikt og mulighet for kolonnekjøring og/eller stengte veier.? Fra sent fredag kveld ventes snøbyger over 800-1.200 meter i Sør-Norge. Snøgrensen ligger på 1.000-1.200 meter fredag. Synkende snøgrense lørdag til 800-1.000 meter, lavest i nord. Søndag morgen stiger snøgrensen, og nedbøren avtar, heter det i farevarselet på Yr.no.Meteorologene anbefaler folk å beregne noe ekstra tid til transport og kjøring.? Bruk riktige dekk og kjør etter forholdene. Behov for beredskap skal vurderes fortløpende av beredskapsaktører, heter det.Faren øker fra klokken 21 fredag kveld og anses for å være over etter klokken 11 søndag formiddag. (NTB)
Regjeringen foreslår å gi 75 millioner kroner i 2023 til å utvide Ullersmo-avdelingen ved Romerikes fengsel. De regner dette som et første trinn i det samlede prosjektet for å erstatte dagens Oslo fengsel. Budsjettet foreslår også å bevilge 11,7 millioner kroner i 2023 til bygging og prosjektering i prosjekt Oslo fengsel. ? Det er vanskelig å finne en ny tomt i Oslo til det nye fengselet, står det i statsbudsjettet.
Politiet stanset onsdag kveld en russefest som hadde gått over styr i Ski. Ifølge politiet var det svært mange berusede ungdommer på stedet som ikke klarer å ta vare på seg selv.? Foreldre som vet at de har ungdommer som deltar, oppfordres til å avhente festdeltagere så snart som mulig, skriver Øst politidistrikt på Twitter.
Nødetatene er på vei til Veslestølvegen i Ål, etter melding om en trafikkulykke. Det skal dreie som en enslig bil som har havnet utfor veien ved skisenteret. Skadeomfanget er foreløpig uklart.
Aktor har lagt fram påstand om 13 år fengsel etter drapet ved Oslo rådhus juli 2021. Det opplyser den tiltalte 42-åringens forsvarer.Den tiltalte mannen har erkjent drapet, men nekter straffskyld fordi han hevder å ha handlet i nødverge.Det var en ettermiddag i juli i fjor at en 39 år gammel mann ble skutt og drept i en bil like ved Rådhuset i Oslo.
En mann i 20-årene fra Øvre Romerike er tatt for nærgående droneflyging på Gardermoen, skriver Øst politidistrikt på Twitter.Mannen fløy ifølge politiet dronen kun én kilometer unna Oslo lufthavn. Nærmeste tillatte droneflyging til lufthavn er fem kilometer.? Hans drone er tatt i beslag og blir vurdert inndratt til fordel for staten. Han blir anmeldt for droneflygingen, for flyging uten sertifikat og for bilkjøring uten gyldig førerkort, skriver politietOgså en profesjonell aktør ble tatt for ulovlig droneflygning ved Oslo Lufhavn Gardermoen mandag ettermiddag, skriver TV 2.? Dette er en profesjonell aktør som burde ha visst bedre. Vi er ikke imponert, sier operasjonsleder Terje Marstad ved Øst politidistrikt til TV 2.
Nødetatene er på vei til Tvetenveien på Tveita, etter melding om en trafikkulykke. En bil og en syklist har kollidert. Syklisten skal være skadet, skriver politiet på Twitter.
En bilfører i 20-årene er pågrepet etter en biljakt i Fredrikstad natt til torsdag. Mannen er en lokal kjenning av politiet.? Det var i forbindelse med det som i utgangspunktet var en vanlig trafikkontroll at føreren ikke stanset. Vi mobiliserte det vi hadde av ressurser og startet forfølgelse. Etter hvert kjørte han i den berømte spikermatta. Han forsøkte da å unndra seg til fots, men han ble pågrepet relativt raskt og satt i arrest, sier oppdragsleder Alexander Watson i Øst politidistrikt til NTB.Mannen er nå anmeldt for ruskjøring, for ikke å stanse for kontroll, for kjøring uten gyldig førerkort og for biltyveri.
Onsdag var gjenopptakelseskommisjonen på befaring på Orderud gård, i forbindelse med trippeldrapet som fant sted der i 1999. Dette skjer etter at Per og Veronica Orderud i 2018 søkte om å få saken gjenopptatt.Befaringen skal ha vart i halvannen time, men det er ikke avgjort om saken blir løftet igjen ennå. Privatetterforsker Tore Sandberg, som i flere år har etterforsket saken, var også til stede under dagens befaring. Det var Dagbladet som meldte saken.
En syklist blir undersøkt av ambulanse etter å ha blitt påkjørt av en bilist ved Siggerud lørdag kveld. Syklisten skal ikke være alvorlig skadet. Bilføreren som har kjørt på syklisten har dratt fra stedet. Politiet ber vedkommende om å melde seg til dem, melder politiet i Øst på Twitter.
Høyre mener at forslaget til Oslo-budsjett ser mer ut som et valgkampbudsjett enn et krisebudsjett.? Problemet er at byrådet bare prioriterer det de selv synes er morsomt, men kutter i mange av de viktigste tilbudene, sier gruppeleder Anne Haabeth Rygg.Hun sier Oslo må gjøre mer for å få ned klimagassutslippene og for å bedre Oslo-folks psykiske og fysiske helse.? Da kan man ikke kutte i PP-tjenesten og true med stengte idrettsanlegg i vinter, sier hun.Rygg er også bekymret for at det legges opp til store skolekutt mot slutten av neste fireårsperiode.
Byrådet i Oslo foreslår at organisasjonen Bydelsmødre Norge tildeles 1 million kroner for kommende budsjettår. Det ble klart da forslaget for neste års Oslo-budsjett ble lagt frem i dag. De tre foregående årene har Bystyrets vedtak vært på 2,7 millioner kroner i året.«Bydelsmødrene har store utfordringer i sin organisasjonsdrift, og det behandles en varslingssak. Det vil være nødvendig å sette strenge vilkår for utbetaling av tilskuddet. Fram til forholdene knyttet til varslingssaken er avklart, vil det ikke bli utbetalt tilskuddsmidler til organisasjonen», heter det i Byrådets forslag til budsjett.Forrige uke ble det kjent at staten fryser sin del av støtten til Bydelsmødre Norge ut, etter flere alvorlige varsler om uforsvarlig drift av organisasjonen.NRK har snakket med flere tidligere ansatte som beskriver en uforsvarlig drevet organisasjon.
Telenor Arena på Fornebu har fått nye eiere, melder Finansavisen.Kjell Christian Ulrichsen og selskapet hans Euforum Holding har solgt arenaen til et eiendomsfond forvaltet av selskapet Ursus Real Estate Management.Prisen vil partene ikke oppgi.Ifølge Budstikka har Ulrichsen-familien tapt omtrent 470 millioner kroner på Telenor Arena siden åpningen i 2009.De nye eierne sier til Finansavisen at de vil investere betydelig i arenaen, og ønsker en god dialog med Bærum kommune.
Bane Nor mener de har funnet den gjentagende jordfeilen ved Oslo S som har ført til forsinkelser og innstillinger den siste uken.? I 5-tiden i dag ble det lokalisert en feil og byttet en komponent som vi føler oss trygge på har utbedret feilen sånn at den nå forsvinner, sier pressevakt i Bane Nor, Olav Nordli. Feilen ble funnet i en komponent i signalanlegget på Oslo S.Selv om feilen er rettet, er dette for sent til at togselskapene rekker å kjøre de avgangene som er planlagt innstilt i morgenrushet.? Det normale togtilbudet vil bli gjenopprettet så raskt som mulig, sier Nordli.
Over 300.000 kunder har vært rammet av feil med internettjenestene fra Altibox. Søndag kveld opplyser selskapet at de har lokalisert problemet. «En av våre sentrale rutere har tekniske problemer. Dette fører til at kunder på Sør- og Østlandet mangler eller har ustabilt nett. Dette berører også mine sider og appene våre.»Kunder i andre deler av landet kan også oppleve at enkelte nettsider eller tjenester virker dårligere enn normalt.Vi jobber på spreng med å få trafikken til å gå andre veier mens vi vi retter denne feilen, men vi har dessverre ikke en rettetid på hvor lang tid dette vil ta.»
© 1997-2022 Sistenytt.com er en del av Norindex Media Norge portalene.
Copyright og Personvern policy :: Om oss

Det er ikke tillatt, uten å innhente skriftlig tillatelse fra Norindex Media Norge, å kopiere, videreformidle eller selge innholdet fra dette domenet. Dette gjelder bla. logo, tekst, fotografier samt programkoder og tekniske løsninger.