Onsdag, 29.03.2023 12:32 Uke: 13
pixel
Kategori

Distrikt

Sistenyheter
Klitsjko langer ut mot
IOC

(I dag, kl 12:21)
Holund får
verdenscupdebut i
randonee

(I dag, kl 12:21)
Kritikk av ansettelse
av fylkesdirektør

(I dag, kl 12:21)
Ruteendringer i
Kolumbus

(I dag, kl 12:21)
Fløyfjelltunnelen åpen
igjen

(I dag, kl 12:21)
Politikerne i Ås
legger ned Kroer skole

(I dag, kl 12:02)
Utvalg mener større
kommuner må til for
...

(I dag, kl 12:02)
Politiet ferdig
etterforsket
anmeldelse ...

(I dag, kl 12:02)
Flere biler i ulykke
på E6

(I dag, kl 11:51)
Nekta å godta mobilbot
(I dag, kl 11:51)

Sistedistrikt
Kritikk av ansettelse
av fylkesdirektør

(I dag, kl 12:22)
Ruteendringer i
Kolumbus

(I dag, kl 12:22)
Fløyfjelltunnelen åpen
igjen

(I dag, kl 12:22)
Politikerne i Ås
legger ned Kroer skole

(I dag, kl 12:02)
Utvalg mener større
kommuner må til for
...

(I dag, kl 12:02)
Politiet ferdig
etterforsket
anmeldelse ...

(I dag, kl 12:02)
Flere biler i ulykke
på E6

(I dag, kl 11:52)
Nekta å godta mobilbot
(I dag, kl 11:52)
Dieselhurtigbåtane
fortset i Ryfylke

(I dag, kl 11:52)
Bruksforbud tunge
kjøretøy

(I dag, kl 11:52)

Mest lest siste uke
Eidsvågtunnelen opna
igjen

(I går, kl 18:41)
Kontroll på
traktorbrann i
Sarpsborg

(I går, kl 18:41)
Natur videregående
skole legges ned

(I går, kl 18:41)
Efta: Norske kommuner
kan reservere anbu...

(I går, kl 18:41)
Stakk av etter
påkjørsel i
Lillehammer

(I går, kl 21:02)
NRK Sørlandet 23:05
(I går, kl 22:11)
Røyrvik seier nei til
folkeavstemming om...

(I går, kl 22:11)
Se Vestlandsrevyen
23.05

(I går, kl 23:02)
Røykutvikling fra
boligblokk i Bergen

(I dag, kl 06:11)
Arbeid på E16
avsluttet

(I dag, kl 07:02)

Mest lest i dag
Karin Krog tildelt
Norsk jazzforums
hede...

(22.03.2023, kl 20:41)
Sverige-sjefen stormet
ut av intervju: ?...

(27.03.2023, kl 23:31)
To lyngdøler kjemper
for Norge i Spania

(22.03.2023, kl 21:01)
Tilbyr gratis
tannbehandling til
trengen...

(22.03.2023, kl 21:01)
Marerittstart for
Hovland

(22.03.2023, kl 20:51)
Heimevernsøvelse går
mot slutten

(22.03.2023, kl 21:01)
Mistanke om ruskjøring
i Namsos

(26.03.2023, kl 20:41)
Kolonnekjøring over
Hardangervidda

(22.03.2023, kl 18:11)
Reiten matchvinner i
knallsterk bortesei...

(22.03.2023, kl 20:41)
Dongeri-shorts vekker
oppsikt

(22.03.2023, kl 22:02)

Små og usentrale kommuner sliter oftere med å løse lovpålagte oppgaver. Løsningen er større kommuner, mener et utvalg nedsatt av den forrige regjeringen.Kommunalminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp) mottok rapporten fra det såkalte generalistkommuneutvalget onsdag.Hovedkonklusjonen er at ingen kommuner klarer å løse alle oppgavene de er pålagt, men de store og sentrale kommunene klarer det langt bedre enn de som har få innbyggere og ligger mindre sentralt. Det påpekes at små kommuner med god økonomi klarer seg bedre enn andre små kommuner.Flertallet i utvalget støtter økonomiske og andre insentiver for å slå sammen kommuner. I tillegg anbefales interkommunalt samarbeid for å løse oppgaver. Statlig detaljstyring bør reduseres, konkluderer utvalget.Et mindretall i utvalget mener større kommuner bare ett av flere tiltak som må til for å sikre at alle kommunene kan tilby tjenestene de skal.Gjelsvik gjør det klart at regjeringen ikke vil legge press på kommuner for å slå seg sammen. (NTB)
Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) kan ikke garantere for at regjeringens forslag til ny lakseskatt er uten smutthull. Vedum ble grillet om regjeringens forslag til grunnrenteskatt på havbruk, også kalt lakseskatt, da han møtte i Stortingets spørretime onsdag.SVs Kari Elisabeth Kaski ville vite om forslaget fra Senterpartiet og Arbeiderpartiet er tilstrekkelig til å hindre skatteunndragelse.Kaski er bekymret for at bunnfradraget på 70 millioner kroner kan gi store havbruksselskaper et insentiv til å organisere seg vekk fra å betale grunnrenteskatt.? Vi hører allerede fra både selskaper og advokater at det er et arbeid som er på gang, sa Kaski fra talerstolen.Men Vedum kan ikke gi noen garantier.? Alltid når man innfører nye ting, kan det være tilpasningsutfordringer. Det har vi vært bevisst på også her, sa Vedum.? Men at noen kan finne et eller annet smutthull, det kan man aldri garantere mot. Men hele målet er at man ikke skal gjøre det, sa finansministeren.(NTB)
Lokalavisen Helgelands Blad legger ned trykking av egen avis. Det har et enstemmig styre vedtatt tirsdag, ifølge avisen selv.Avisen holder til i Sandnessjøen og har blitt gitt ut - og trykket - i byen siden 1904. Så langt har man ikke tatt stilling til hvem som skal overta trykkingen av avisen fremover.Helgelands Blad har vært én av svært få aviser som eier, drifter og trykker papiraviser på eget trykkeri.
Store naturinngrep og energibruk gjør stortingsrepresentant Lars Haltbrekken (SV) skeptisk til landbasert oppdrett, skriver Brønnøysunds Avis.Helgeland Miljøfisk ønsker å bygge et landbasert oppdrettsanlegg på Toft i Brønnøy kommune. I januar fikk de avslag fra Mattil­synet på søknaden.Mattilsynets begrunnelse dreide seg om at det var uakseptabel risiko for smitte.Stortingsrepresentant Haltbrekken var mandag på besøk i kommunen. Sammen med Liv Solli fra Brønnøy SV besøkte de Toftøya, hvor oppdrettsanlegget er planlagt.? Jeg tror ikke vi får flytta alt oppdrett på land, det vil innebære voldsomme naturinngrep og være veldig energikrevende, sier han til avisa og legger til:? Løsninga på rømning og smittespredning er først og fremst noe annet enn anlegg på land.
Politiet bevæpnet seg, og brukte elektrosjokkvåpen, pepperspray og batong for å få kontroll på en person i Mo i Rana.Tidligere i dag mottok politiet en bekymringsmelding etter at en åpenbart ruset mann oppførte seg merkelig i en butikk.Da politiet dukket opp skal mannen ha sett at patruljen var ubevæpnet, og ringt til politiet.? Han ringte oss for å si at han hadde en kniv, og at han kom til å drepe politiet, sier operasjonsleder Ivar Bo Nilsson.Bo Nilsson forteller at patruljen bevæpnet seg før de ble sendt tilbake. Der tok politiet i bruk elektrosjokkvåpen.? Men han hadde såpass mye klær på seg at det ikke hadde ønsket effekt.Flere tjenestemenn brukte pepperspray på mannen før politiet omsider brukte batong for å slå kniven ut av mannens hender.Underveis i hendelsesforløpet skal mannen ha uttalt at han ikke kommer til å gi seg, og at politiet måtte skyte han for å få han til å stoppe.? Det var åpenbart at han fremprovoserte en situasjon for å få politiet til å skyte, sier Bo Nilsson.Personen ble ikke skadd som følge av politiets maktbruk.Politiet har startet etterforsking.
Fiskeridirektoratet skriver i en melding at de har funnet egg fra oppdrettstorsk i Meløy kommune, melder Fiskeribladet.Forskere fra Havforskningsinstituttet og Fiskeridirektoratets sjøtjeneste samlet de inn prøver fra vill torsk i området. Disse ble sammenlignet med oppdrettstorsk fra Norcod sin lokalitet Frosvika.80 prosent av de prøvene hadde en genetisk profil som er svært lik oppdrettstorsken i det aktuelle anlegget, opplyser direktoratet.I januar skrev NRK om at flere fiskere i Meløy kommune fikk oppdrettstorsk i garnet. Fisken viste seg å komme fra Norcod i Frosvika.Anlegget måtte nødslakte tusenvis av oppdrettstorsk fordi den var blitt kjønnsmoden.Eggene er samlet inn på 10 ulike prøvesteder spredt i sjøområdet rundt Åmøy.Hvorvidt eggene stammer fra gyting i anlegget, eller gyting av torsk som har rømt fra anlegget, gir ikke analysene svar på går det videre fram av meldingen, skriver Fiskeribladet.
Politiet bevæpnet seg, og brukte elektrosjokkvåpen, pepperspray og batong for å få kontroll på en person i Mo i Rana.Personen ble ikke skadd som følge av politiets maktbruk, melder Nordland politidistrikt.Det var i ettermiddag at politiet rykket ut til en bedrift i Mo i Rana sentrum der de i utgangspunktet skulle sjekke en bekymringsmelding de hadde fått på en person. ? Situasjonen utviklet seg det politiet kom til stedet. Personen var utagerende og truet politiet med kniv, melder Nordland politidistrikt.Politiet har startet etterforsking.
Politiet i Mo i Rana rykket i ettermiddag ut til en bedrift i Mo i Rana sentrum der de i utgangspunktet skulle sjekke en bekymringsmelding de hadde fått på en person. ? Situasjonen utviklet seg det politiet kom til stedet. Personen var utagerende og truet politiet med kniv, melder Nordland politidistrikt.
Fylkesrådet har bevilget 5?250?000 kroner til ulike prosjekter i Vegaøyan verdensarvområde og buffersonen.Det skriver fylkeskommunen i en pressemelding.? For å forvalte verdensarven på Vega og i buffersonen, gir vi nå tilskudd til prosjekter som vil være med på å styrke verdensarven, sier Christian Torset, fylkesråd for kultur, klima og miljø.Det gis blant annet økt tilskudd til Stiftelsen Vegaøyan verdensarv, som går direkte til ærfuglrøkting i verdensarvområdet.Det blir også gitt et tilskudd for å starte arbeidet med etablering av et nytt bygningsvernsenter på Vega.
To av de største profilene i Rødt Bodø trekker seg fra nominasjonslistene. Det skriver AN.I morgen er det nominasjonsmøte i Rødt Bodø. Synne Bjørbæk, Monica Tangen og Andreas Tymi står på toppen av den foreslåtte lista.Det er ordførerkandidat Synne Bjørbæk og tredjekandidat Andreas Tymi som trekker seg fra lista.? Jeg har bestemt meg for å trekke meg nå. Det er vanskelig å både være folkevalgt og ansatt i Rødt, sier Tymi til AN.Synne Bjørbæk skal fokusere på valgkampen som listetopp i fylkestingsvalget for Rødt Nordland, ifølge avisen.
To av de største profilene i Rødt Bodø trekker seg fra nominasjonslistene. Det skriver AN.I morgen er det nominasjonsmøte i Rødt Bodø. Synne Bjørbæk, Monica Tangen og Andreas Tymi ligger på toppen av den foreslåtte lista.Det er ordførerkandidat Synne Bjørbæk og tredjekandidat Andreas Tymi som trekker seg fra lista.? Jeg har bestemt meg for å trekke meg nå. Det er vanskelig å både være folkevalgt og ansatt i Rødt, sier Tymi til AN.
Kvinner i Norge fødte 20 prosent færre barn i fjor enn tjue år tidligere, målt i antall fødsler per tusen kvinner i alderen 15 til 49 år.Antall fødsler går ned til tross for en stadig økende befolkning, viser de nye tallene fra Medisinsk fødselsregister (MFR) i Folkehelseinstituttet.Det var en oppsving i antall fødsler i Norge i 2021, men i 2022 var situasjonen den samme som før pandemien da det ble født færre barn enn året før. I fjor ble det født 52.011 barn mot 57.393 barn i 2003.? Kvinnene blir stadig eldre når de får sitt første barn og barnekullene blir stadig mindre, kommenterer overlege Liv Cecilie Vestrheim Thomsen i Folkehelseinstituttet.Samtidig som fødselstallene har gått ned over hele landet, har det vært en prosentvis økning av fødsler i de høyere aldersgruppene. Mens kvinner i siste halvdelen av 20-årene får sine barn som før, er det en tydelig økning av fødsler i alle aldersgrupper over 30 år.Økningen er størst i fylkene Oslo og Viken og minst påfallende i Nordland. Utviklingen er den samme enten kvinnene får sitt første eller sitt andre barn.På landsbasis er gjennomsnittsalderen 30,2 år for førstegangsfødende, mens den var 28,5 for ti år siden. Nå får kvinner i gjennomsnitt sitt andre barn når de er 32,0 år. I 2013 var gjennomsnittsalderen 30,9 år.? Vi må tilbake til 1980-tallet for å finne tilsvarende lave fødselstall, sier Vestrheim Thomsen.Utviklingen i Norge er i tråd med internasjonale trender der fødselstall går ned, fødekvinnenes alder går opp og barnekullene blir mindre.Overlegen påpeker at det også kan være naturlige variasjoner i tallene basert på barnekullets størrelse da kvinnene selv ble født.? Videre er det mulig at tallene vi nå ser til dels er en seneffekt av pandemien ? altså at de økte fødselstallene i 2021 delvis var forårsaket av at par som ønsket barn fremskyndet planene sine, sier Liv Cecilie Vestrheim Thomsen. (NTB)
Tirsdag ble det sendt ut et skriv til alle statlige Nav-ansatte om at de ikke lenger får ha appen TikTok på tjenestetelefonen sin.Denne opplysningen er bekreftet til NRK fra Nav sin pressekontakt, tirsdag ettermiddag.Dette gjelder alle ansatte i Nav som har en telefon som er innrullert i Nav sine systemer. Totalt finnes det 18.709 Nav-eide mobiler som dette gjelder, opplyser Nav til NRK.Trusselbildet og Nasjonal sikkerhetsmyndighet sin anbefaling gjør at sikkerhetssjef i Nav, Jon Hofstad, har bedt alle ansatte om å slette både TikTok og appen Telegram fra Nav-eid tjenestetelefon, PC, Mac og nettbrett.Den siste tiden har TikTok vært i hardt vær, siden det har kommet anklager om at brukerdata fra appen havner hos kinesiske myndigheter.I Norge har alt fra stortingspolitikere til kommunale ansatte fått beskjed om å slette appen fra sine tjenestetelefoner.
? Han har ingen sjanse for å komme tilbake til landslaget så lenge han spiller i Russland under disse omstendighetene. Ingen sjanse.Det er landslagssjef Ståle Solbakkens klokkeklare beskjed til lofotingen Mathias Normann før det norske landslagets kamp mot Georgia senere i kveld.Det er Nettavisen som omtaler uttalelsene under en pressekonferanse før kampen.Den tidligere Glimt-spilleren gjorde sakene sine bra da han var på lån i Norwich, fra moderklubben FC Rostov i Russland.Da krigen i Ukraina brøt ut fikk utenlandske spillere beskjed av FIFA at de kunne finne seg andre klubber utenfor den russiske ligaen.Likevel valgte Normann å gå på lån til den russiske hovedstadsklubben Dinamo Moskva. Siden den tid har han ikke spilt på landslaget, fordi klubbvalget ikke samsvarer med landslagets verdier.? For meg så var ikke dette noen vanskelig avgjørelse. Jeg ringte Mathias med en gang jeg fikk beskjed at han var i Russland og fortalte han at den veldig sannsynlige konsekvensen hvis han skrev under for den russiske klubben ville bli utestengelse, sa Solbakken i september i fjor, og la til:? Han skrev så under med den russiske klubben i dag, og da meddelte jeg og Lise at han var uaktuell så lenge han spiller i russisk fotball og situasjonen er som den er.
Kriseberedskapsutvalget har erklært beitekrise i halvparten av reinbeitedistriktene i Nordland. Mildværet i vinter gjør at reinen ikke har beiter.Det er nå erklært beitekrise i Byrkije, Røssåga/Toven, Ildgruben, Saltfjellet, Balvatn og Duokta reinbeitedistrikter, skriver Statsforvalteren i Nordland. Beitesituasjonen er også vanskelig for de andre reinbeitedistriktene i fylket.? Februar var preget av mye mildvær og regn og mange reinbeitedistrikt har fått låste beiter, står det på statsforvalteren sin nettside.? Dyrene tærer på de siste fettreservene sine nå på våren, og tåler lite etter en lang og hard vinter. I noen tilfeller kan man oppleve at reinen står helt i ro og ikke flykter når man kommer nær. Dette kan være fordi den er i noe dårligere form enn normalt etter vinteren, står det videre.Statsforvalteren sier beitekrisen gjør reinen sårbare for forstyrrelser, og ber folk om å gå utenom reinen eller snu og skifte retning om man skulle se de når man er på tur.(©NTB)
34 kommuner i Nordland får penger fra havbruksfondet i dag.Forslaget om ny grunnrenteskatt innebærer at vertskommuner og -fylker kommer bedre ut enn i dag melder regjeringen.Det skjer ved at produksjonsavgiften økes betydelig, til 90 øre per kilo, og ved at kommunesektorens andel av auksjonsinntektene mv. økes fra 40 til 55 prosent.For å sikre at hele havbruksregionen skal sitte igjen med mer enn i dag, foreslår regjeringen at fylkesandelen i Havbruksfondet økes fra 12,5 til 20 prosent.Ekstrabevilgninger til kommunesektoren skal sørge for at kommunesektoren samlet får halvparten av bruttoinntektene.I Nordland er det Steigen og Rødøy kommune som får mest penger fra havbruksfondet.
E10 Lofoten: Mellom Svolvær og Leknes har ein bossbil problem mellom Gimsøystraumbrua og Sundklakkstraumen. Den sperrer berre eitt felt, men kjem brått på. Den skal stå like aust for Sundklakk.
Regjeringen foreslår å sette skattesatsen til 35 prosent. Inntekter baseres på markedsverdi på merdkanten, som selskapene selv setter for 2023.Fra 2024 tar regjeringen sikte på å opprette et uavhengig prisråd. Et bunnfradrag på 70 millioner kroner innebærer at bare selskaper med betydelige overskudd vil betale grunnrenteskatt. Halvparten av inntektene vil gå til kommunesektoren.Vertskommunene vil komme bedre ut ifølge pressemeldingen fra regjeringen.Skatten får virkning fra 1. januar 2023.
? Det er viktig å bevare samarbeidet i Arktisk Råd. Det mener utenriksminister Annikken Huitfeld.Etter invasjonen av Ukraina er russiske politikere utestengt fra arbeid i rådet.11. mai overtar Norge formannskapet i rådet. I rådsmøtet i Tromsø i dag presenterer Huitfeldt Norges prioriteringer for lederskapet i rådet de neste to årene.
? Det er viktig å bevare samarbeidet i Arktisk Råd. Det mener utenriksminister Annikken Huitfeld.Etter invasjonen av Ukraina er russiske politikere utestengt fra arbeid i rådet.11. mai overtar Norge formannskapet i rådet. I rådsmøtet i Tromsø i dag presenterer Huitfeldt Norges prioriteringer for lederskapet i rådet de neste to årene.
Raudt-politikar Astri Dankertsen gir seg i bystyret til Bodø kommune, skriv Avisa Nordland.Dankertsen blei valt som medlem av bystyret for Raudt etter kommunestyrevalet i 2019. Tidlegare denne månaden søkte ho om fritak frå bystyreverv og komiteverv ut perioden.I søknaden om fritak forklarar ho at tida ikkje lenger strekk til:? Har i lang tid strevd med å få til å kombinere bystyrearbeidet med jobb etter at jeg overtok en lederstilling på universitetet. Et av utfordringene er at jeg har mye overtid grunnet at jeg også leder et stort forskningsprosjekt, samt at jeg har personalansvar for 35 personer, inkludert en gruppe på Levanger.? Har også uten hell prøvd å finne noen andre til å overta stillingen min, så ser derfor ingen annen mulighet enn å søke fritak ut perioden siden jeg ikke er i stand til å skjøtte mitt bystyreverv på en skikkelig måte, står det.I ein SMS til avisa seier ho at det har vore utfordrande å sjonglere arbeidet.Kommunelova seier at bystyret kan ha løyve til å frita ein folkevalt frå sine verv dersom den folkevalte ikkje kan ta vare på vervet sitt utan at det gir vesentleg ulempe for han eller ho.I forkant av bystyret i Bodø kommune, 30. mars, lyder kommunedirektøren sitt forslag til innstilling slik, ifølge sakspapira:? Astri Dankersten (R) innvilgast fritak frå sine verv som folkevalt i Bodø kommune ut valsperioden.
Tre personar i to personbilar var involvert i ei trafikkulykke på E6 ved Røsvoll i Rana. Ein av dei involverte satt fastklemt i ei av bilane.? Der har brannvesenet hjelpt med å få han laus, seier operasjonsleiar May-Wenche Hansen i Nordland politidistrikt til NRK.Dei involverte blir tatt hand om av helsepersonell på staden og frakta til legevakt.Politiet ble varsla om ulykka klokka 17.22 mandag ettermiddag.Bilane er påført store materielle skader i ulykka. Politiet åtvarar om glatte kjøreforhold på staden.Samstundes tvitrar Vegtrafikksentralen nord om at vegen kan forbli stengt lenge.Brann hjelper til med å få kontroll på lekkasjen som er på staden.
Hurtigrutens norske virksomhet og den internasjonale ekspedisjonssatsingen skal rendyrkes og et nytt holdingselskap skal ledes fra London. Dermed redes også grunnen for en børsnotering av Hurtigruten Norge.Skjeldam flytter med familien til London til høsten for å komme tettere på ekspedisjonssatsingen.? Dette handler om å rendyrke våre to virksomhetsområder, sier konsernsjef Daniel Skjeldam til Dagens Næringsliv.Hurtigruten, som til sammen har cirka 3300 ansatte, eies av det London-baserte oppkjøpsfondet TDR Capital (80,8 prosent), Petter Stordalens Strawberry Equities (11,5 prosent) og Trygve Hegnars Periscopus med 4,9 prosent.
Regjeringen legger frem forslag om grunnrenteskatt på havbruk tirsdag.Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) og finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) inviterer til pressekonferanse der de vil redegjøre for forslaget, skriver finansdepartementet i en pressemelding.
E6 på Selfors er stengt etter brann i lastebil, skriver politiet i Nordland på Twitter.
På E6 ved Røsvoll i Rana har det skjedd ei trafikkulykke mellom to personbilar, melder politiet.E6 er stengt på grunn av ulykka som har medført store materielle skadar. Dei involverte blir tatt hand om av helsepersonell på staden.Skadeomfang på dei involverte er ukjent, ifølge politiet.Tre personar er involvert i trafikkulykka og naudetatane er på staden.Brannvesenet startar med å frigjere ein fastklemt pasient, melder dei på Twitter.
Ingen har søkt på den faste legestillinga ved Sandnessjøen legekontor som har vore lyst ut fem gongar.Det melder avisa iSandnessjøen.Onsdag 29. mars skal formannsskapet i Alstahaug behandle årets første regnskapsrapportering.Kommunalsjef Helse og velferd, Anette Bøen Hagen, har ansvaret for rammeområda helse, samfunnsmedisinsk, omsorg og meistring, NAV og barnevern.I sakspapira står følgande:? Det viser seg vanskeleg å rekruttere lege fast i stillinga som har vore lyst ut fem gongar. Der er derfor sett saman ei gruppe som skal sjå på vilkåra for legane når det gjeld rekruttering og å halde på dei legane vi har.Stillinga på Sandnessjøen legekontor blei lyst ut igjen 22. mars, med søknadsfrist 22. april. Det blir presisert i annonseteksten at kommunen ønsker vedkommande å starte i stillinga snarast mogleg.Stillinga har ansvar for 900 pasientar. Grunnløna for ein vanleg allmennlege er sett til 975.000 kroner, og 1.025.000 kroner for ein lege med spesialistutdanning.
To biler har vært involvert i en trafikkulykke på E10 i Svolvær, skriver politiet på Twitter.Nødetatene er på vei til stedet.
Forrige uke leverte fiskeflåten 19 540 tonn torsk til en verdi av 626 millioner kroner.Det er den høyeste ukeomsetningen av fersk torsk så langt i år.Totalt var Råfisklagets omsetning for uke 12 på 862 millioner kroner, som er alle tiders bestenotering for Råfisklagets ukeomsetning.Fiskeriaktiviteten som førte til rekord for både kvantum og verdi, er størst på yttersiden av Lofoten og i Vest-Finnmark.? Skreifisket, som nå er på sitt årlige toppnivå, har en imponerende deltakelse både på hav og land, skriver Rafisklaget.no
Tine har bestemt seg for å stoppe tapping av «drikkemelk» i Sandnessjøen.Dette betyr at seks ansatte berøres, bekrefter Christian Granlund, konserndirektør for operasjonell enhet: logistikk og produksjon i Tine.Det er 26 ansatte ved meieriet i Sandnessjøen. Det betyr at rundt én fjerdedel av de ansatte vil bli berørt av endringene.
Det var 54 år gamle Ann Karine Holst som ble funnet død på Stokmarknes 18. mars 2023.Politiet har mottatt foreløpig rapport fra rettsmedisinsk undersøkelse av avdøde. Av rapporten fremkommer det ikke opplysninger som tilsier at avdøde har vært utsatt for en straffbar handling.Politiet ønsker informasjon dersom noen har observert avdøde i tidsrommet fra midnatt frem til kl. 08.00 den 18. mars eller har kjennskap til avdødes bevegelser i dette tidsrommet. Ring politiet på telefon 02800 dersom en har informasjon i saken.
DNB hever renten på boliglån og innskudd med inntil 0,25 prosentpoeng. Det skriver de selv i en pressemelding.Dette skjer etter at Norges Bank renten med 0,25 prosentpoeng til 3,0 prosent forrige torsdag.Dette er den høyeste styringsrenten siden 2008, og den niende rentehevingen siden høsten 2021.De nye rentesatsingene fra DNB vil gjelde fra 32. mars for nye boliglån, og fra 28. mars for nye innskudd. Satsene trer i kraft 11. mai for eksisterende lån og innskudd. Det melder E24.
I morges stoppet en politipatrulje på Leknes to bilister på grunn av isete frontruter.Begge har anmeldt for å ha kjørt med manglende sikt, og fått førerkortene midlertidig beslaglagt.? Jeg tror ikke de skjønner helt hvor farlig det er, sier Ketil Finstad-Steira ved Vest-Lofoten politistasjon.I løpet av en uke har politiet i Vest-Lofoten gjort tre beslag av denne typen.? Det er tydelig at folk ikke tar seg den tiden det tar å få ruta varm nok for å skrape, sier Finstad-Steira.Han forteller at «Jeg skulle bare en kort tur» ikke er en gyldig unnskyldning når du skal ut i trafikken.? Du skal ha tilstrekkelig med sikt. Frontrute og sidevindu skal være ordentlig skrapet.
En mann i 30-årene hjemmehørende i Bodø er dømt for besittelse av fremstillinger av seksuelle overgrep mot barn. Mannen skal ha hatt over 13.000 bilder og videoer med seksualisert fremstilling av barn.Mannen ble dømt i formildende retning etter han avga en uforbeholden tilståelse.Mannen dømmes til fengsel i 1 år, samt en bot på 60.000 kroner.
Politipatrulje på Leknes i Lofoten har gjennomført trafikkontroll på morgenkvisten i og utenfor sentrum. 2 bilister blir anmeldt for å ha kjørt med isete frontrute/manglende sikt. Begge fikk sitt førerkort midlertidig beslaglagt.
Rødt-politiker Per-Gunnar Skotåm er nominert på 12.plass til fylkestingslista til Rødt i NordlandSkotåm trakk seg som listetopp for Rødt Nordland i fjor høst ettet kritikk for hans koblinger til det omstridte nettstedet Steigan.noNettstedet har blant annet vært kritisert av flere medier for gjengivelse av russisk krigspropaganda, konspirasjonsteorier og rasisme.Skotåm forklarte bakgrunnen for at han trakk seg slik:? Den mediestormen som ble knyttet til at en bredt forankret nominasjonskomite satte meg på topp, med protester fra Rød ungdom og innsigelse fra partileder Bjørnar Moxnes gjorde at vi fikk et splittet parti som umulig kunne klare å gå samlet inn i en valgkamp for Rødt og den politikken Rødt sto for, sa Skotåm til NRK.Nå er Skotåm likevel havnet på listen på en 12.plass.Rødt Nordland gjennomførte årsmøtet i helgen.Disse ble valgt til de ti øverste plassene for Rødt Nordland:Synne H. Bjørbæk (37), BodøPer Anton Nesjan (65), VegaPaula Lorentzen (22), VestvågøyElisabeth Anethe Olsen (41), NarvikThina Johanne Nordfjellmark Aarsund (38), SømnaTom Kenneth Johansen (51), DønnaLena Myrheim (45), RanaKjetil Sørbotten, FauskeMarthe Wold (36), SørfoldRené Cortis (41), Hadsel
Huset som begynte å brenne i Korgen i Hemnes i går kveld brant ned til grunnen. Det skal ikke ha vært noen personer i boligen. Det var ei stund fare for at brannen skulle spre seg til hus i nærheten, men det klarte brannmannskap å forhindre, opplyser operasjonsleder i politiet, Lars Halvorsen. Politiet etterforsker brannen.
110 Nordland melder om brann i et bolighus i Korgen i Hemnes kommune.Det skal ikke være personer i boligen, men brannvesenet melder om fare for spredning til nabohus.Slukking pågår.
Flere lokallagsledere i Arbeiderpartiet vil bytte ut Kjersti Stenseng som partisekretær etter at hun har sittet som partisekretær i åtte år.? Jeg tror det er lurt med fornyelse. Etter åtte år trenger partiet en ny partisekretær, sier leder Trond Vegard Sletten i Træna Ap i Nordland til TV 2.Mange i partiet er skuffet over partiets lave oppslutning på meningsmålingene og vil gjøre endringer i ledelsen. Aps partiledelse består i dag av leder Jonas Gahr Støre, nestleder Bjørnar Skjæran og partisekretær Kjersti Stenseng.Lokallagsleder Monica Mollan på øya Hitra i Trøndelag, Trond Vegard Sletten i Træna Ap i Nordland, August Sebulonsen på Senja i Troms og ordfører i Tana og tidligere Ap-nestleder og statsråd, Helga Pedersen, tar alle til orde for endringer i partiledelsen.Lokallagsleder Marit Myklevoll i Tjeldsund Arbeiderparti i Troms mener hele ledelsen bør gå, mens lokallagsleder Bjørn Ivar Lamo fra Grane kommune på Helgelandskysten vil ha Trond Giske som ny partisekretær.Stenseng ønsker å fortsette i stillingen, men skjønner at det er diskusjon om hvorvidt ledelsen burde endres.? Vi må tåle at det er meninger om oss, at noen mener vi skal ha endringer. Det lever jeg veldig godt med. Den diskusjonen skal pågå i partiet nå. Det må partiet få lov til, sier hun.Aps landsmøte avholdes 4.-6. mai 2023 hvor dette vil bli bestemt.(©NTB)
Politiet i Nordland opplyser om at det har vært en trafikkulykke ved Mørsvikbotn i Sørfold.Det er en campingbil som har veltet og sperrer begge kjørefelt.Nødetater og bilberging er på tur til stedet.Det skal ikke være personskade.
© 1997-2023 Sistenytt.com er en del av Norindex Media Norge portalene.
Copyright og Personvern policy :: Om oss

Det er ikke tillatt, uten å innhente skriftlig tillatelse fra Norindex Media Norge, å kopiere, videreformidle eller selge innholdet fra dette domenet. Dette gjelder bla. logo, tekst, fotografier samt programkoder og tekniske løsninger.