Søndag, 04.12.2022 20:09 Uke: 48
pixel
EKSTRA

Kategori

Distrikt

Sistenyheter
Brann i enebolig på
Oppdal

(I dag, kl 20:00)
Brot på vikeplikta
(I dag, kl 19:40)
Seier til Kristiansand
(I dag, kl 19:40)
Rivalen ristet på
hodet etter Kildes
mak...

(I dag, kl 19:20)
To forelegg i kontroll
på Hitra

(I dag, kl 19:20)
Rivalen ristet på
hodet etter Kildes
mak...

(I dag, kl 19:10)
Flere innbrudd på
Hvaler

(I dag, kl 18:50)
- Vil ta affære
(I dag, kl 18:41)
Sterling står over
Senegal-kampen

(I dag, kl 18:40)
Trafikkulykke på
Notodden

(I dag, kl 18:30)

Sistedistrikt
Brann i enebolig på
Oppdal

(I dag, kl 19:51)
Brot på vikeplikta
(I dag, kl 19:41)
Seier til Kristiansand
(I dag, kl 19:31)
To forelegg i kontroll
på Hitra

(I dag, kl 19:21)
Flere innbrudd på
Hvaler

(I dag, kl 18:51)
Trafikkulykke på
Notodden

(I dag, kl 18:31)
Har kontroll på
pipebrann

(I dag, kl 18:11)
Bilbrann på Grorud
(I dag, kl 18:01)
Trafikkulykke i Skien
(I dag, kl 18:01)
Pipebrann i Trondheim
(I dag, kl 18:01)

Mest lest siste uke
Mowinckel topp ti ?
Goggia mot andre
sei...

(I går, kl 21:50)
Mowinckel topp ti da
Goggia tok andre se...

(I går, kl 22:01)
- Sto på hemmelig
drapsliste

(I går, kl 22:31)
- Vil ha flere
leiesoldater

(I dag, kl 03:11)
Brann i bil
(I dag, kl 09:41)
Mann filmet kvinner på
toalett på uteste...

(I dag, kl 10:20)
Pelé fra sykesenga: ?
Tusen takk for alt

(I går, kl 22:40)
Ny kniv-pågripelse i
Oslo

(I dag, kl 00:10)
Mann pågrepet på
Grønland

(I dag, kl 00:20)
Fant eldgammelt
«zombievirus»

(I dag, kl 03:11)

Mest lest i dag
Bjørg ble kalt «damen
uten ben i kroppen...

(27.11.2022, kl 21:10)
Venter strømhopp i
vinter

(27.11.2022, kl 23:11)
Kommunaldirektøren for
barnevern går av

(30.11.2022, kl 18:10)
Rustad-løper vant
verdenscuprenn i
langr...

(02.12.2022, kl 13:50)
Fem salmonellasmittede
(28.11.2022, kl 14:30)
Berntsen og Mol tapte
i Australia

(30.11.2022, kl 09:40)
Millionpris til døv
perkusjonist

(30.11.2022, kl 10:50)
Nakstad: Dette avgjør
den nye bølgen

(01.12.2022, kl 10:11)
Kjedekollisjon på
riksveg 25 mot Elverum

(02.12.2022, kl 17:00)
Mowinckel topp ti ?
Goggia mot andre
sei...

(I går, kl 21:50)

Været i dag
Værdata for Oslo mangler.
Værdata for Bergen mangler.
Værdata for Stavanger mangler.
Værdata for Trondheim mangler.
Værdata for Trømsø mangler.
Værdata for Kristiansand mangler.
Værdata for Bodø mangler.
Værdata for Halden mangler.

Værdata fra MET/ Yr.no

Politiet i Nordland melder om et stort søppelbål ved Tårstad i Evenes kommune.? Ifølge brannvesenet er gassene fra bålet giftig, og beboerne i området fra Tårstad mot Skar bes lukke vinduer og holde seg inne.
116 personar har søkt opptak til dei 60 plassane som er tilbydde. Det skriv Fagskulen i Viken.Batterifagskulen er eit samarbeidsprosjekt mellom Fagskulen i Nordland og fagskulane i Rogaland, Vestland, Innlandet og Viken.? I ein arbeidsmarknad som for tida har høgt press og låg arbeidsløyse var det knytt ekstra spenning til søkartala, seier rektor Eirik Hågensen ved Fagskulen i Viken.Første fysiske samling for studentane med offisiell opning av studiet er planlaget i Mo i Rana i veke 3.? Det er svært gledeleg at mange vil vere med på denne utviklinga, seier Hågensen.Søkarane er godt spreidde frå heile landet, når det gjeld både alder og bustad.
Natt til søndag har det vore brann i ein fjøs i Beiarn kommune i Salten. Rundt 20 lam gjekk tapt i brannen.? Det var rundt 200 sauer i fjøset, så dei fleste blei redda ut, men 20 lam blei igjen.Det fortalte operasjonsleiar i Nordland politidistrikt, Lars Halvorsen, til NTB i natt.Han fortel at brannen truleg starta i ein traktor, som førte til at bygningen begynte å brenne. Då brannvesenet kom fram var fjøset overtent og ikkje mogleg å redde.Veterinær er tilkalla for å sjå til dyra som overlevde brannen.
En person er funnet omkommet etter en brann i et bolighus på Bøstad i Lofoten, melder politiet.Det var like etter klokka 07.00 lørdag morgen at politiet fikk melding om brannen.Da nødetatene kom til stedet var huset overtent. På grunn av spredningsfare ble naboer evakuert. De har nå fått flyttet tilbake.? Det var opplysninger om at en person muligens var inne i huset da det begynte å brenne. Personen var ikke gjort rede for og det ble satt i gang søk i nærområdet for å sjekke om vedkommende kunne ha kommet seg ut, skriver operasjonsleder Ina Kristin Selfors i pressemeldingen.Krimteknikere fra politiet har vært inne på branntomten og det er gjort funn av en omkommet person.? Politiet har all grunn til å tro at det er den savnede som er funnet. Den omkommende er en mann i 70 årene. Pårørende er varslet.Det er for tidlig å si noe om brannårsaken, men politiet har ingen mistanke om at det er en straffbar handling som er årsaken til brannen.
Lørdag landet Nordland KrF sin liste til fylkestingvalget til neste år. Linda Helen Haukland (51) topper lista, med leder for Nordland KrF, Dagfinn Arntsen (61) fra Værøy og Birgitte Konow (21) fra Nesna på andre og tredjeplass.? Vi er klare for valgkamp og gleder oss til å løfte fram Kristelig Folkepartis politikk med menneskeverdet og familien i sentrum, sier Haukland i en pressemelding
De norske hoppkvinnene hadde ikke sin beste dag i normalbakken på hjemmebane i Lysgårdsbakken.I det etterlengtede comebacket ble Eirin Maria Kvandal fra Mosjøen ble beste norske på en 10.-plass.Katharina Althaus fra Tyskland vant sin femte seier på Lillehammer.
Ein person er frakta til legevakt med ambulanse etter ei trafikkulykke i Vågan. Det er eitt køyretøy og ein person involvert.Vedkomande er vaken og oppgåande, melder politiet i Nordland. Ulykka har skjedd på fylkesveg 7638.? Det er 80-sone på staden og vedkomande som har køyrt bilen er vaken. Det blir behandla som ein høgenergi-sone, seier Mari Lillestø, operasjonsleiar i Nordland politidistrikt.
? Vi har ikkje klart å gjere rede for personen. Vi fryktar at vedkomande befann i huset då brannen starta. Det er ein bebuar på adressa og vi har ikkje lukkast i å kome kontakt med vedkomande.Det seier operasjonsleiar i Nordland politidistrikt, Mari Lillestø.Politiet har fått melding om brann i ein bustad på Bøstad i Lofoten. Naudetatane er på staden, men har ikkje kome seg inn i huset for å kontrollere fordi det er for farleg.? Huset var fullstendig overtent klokka sju i dag tidleg.Politiet har ingen mistankar om kva som er årsaka til brannen. Det er ikkje spreiingsfare til andre hus, men bustadar i nærleiken er evakuert på grunn av mykje røyk.Bustaden var i full fyr då naudetatane kom fram til staden. Brannen er ikkje ferdig sløkka.Det kan ta fleire dagar før ein får krimteknikar inn i hus.
Politiet i Nordland melder på Twitter at to biler er involvert i en ulykke på E6 ved Grindjord i Håkvik. Nødetater er på vei til stedet.
Fredag ettermiddag rykket nødetatene ut til en trafikkulykke på E6 ved Selfors i Rana. Politiet opplyser at to kjøretøy er involvert i ulykken og at to personer er fraktet til sykehus. Det gjøres undersøkelser på stedet og trafikkdirigering pågår.
Nødetatene har rykket ut til trafikkulykke på E6 ved Selfors i Rana. To kjøretøy involvert.
Antirasistisk senter varslet for en uke siden at de ville klage på henleggelsen av saken mot Atle Antonsen. Nå har de sendt inn klagen, skriver senteret i en pressemelding.Samfunnsdebattanten Sumaya Jirde Ali anmeldte i høst Antonsen for rasisme. Saken ble henlagt av statsadvokaten, som mente at ytringene til Antonsen var «kvalifisert krenkende i den sammenhengen den er fremsatt».
Nødetatene rykker ut etter medling om et trafikkuhell på E6 sør for Majavatn. En personbil er involvert. Ifølge politiet framstår ikke ulykken som alvorlig. Noe trafikale problemer.
Bodø/Glimt har kalt inn til pressekonferansen klokken 15:30 på Aspmyra stadion.I dag kom landslagsbacken Omar Elabdellaoui til Bodø, tilsynelatende for å signere for Bodø/Glimt.Det er ventet at tema kommer til å være om nettopp Elabdellaoui.Den norske 30-åringen er klubbløs, etter å ha blitt fristilt fra kontrakten sin med Galatasaray i høst.Den tidligere Manchester City-junioren har 49 kamper med flagget på brystet for Norge, og har en lang og innholdsrik karriere som spiller i utlandet.
Henrik Lamark er ansatt som ny programkoordinator i Bodø2024, opplyser de i en pressemelding.Det innebærer å jobbe med de største produksjonene til kulturhovedstadsprosjektet; deriblant åpningsseremonien, Cabins of Culture, Midsummer Mythology og Nordland by light.Lamark kommer fra jobben som avdelingsleder på Hålogaland teater.Nå skal han altså jobbe for prosjektet der Bodø skal være europeisk kulturhovedstad i 2024.? I Bodø2024 ser jeg et potensiale til å gi kulturlivet i hele fylket et kjempeløft. Å få være med å realisere både spektakulære kulturarrangementer og forhåpentligvis også varige samarbeid og tilbud til lokalbefolkningen, klart det trigger et kulturmenneske som meg, sier Lamark i pressemeldingen.
Nordland fylkeskommune får drøyt 79 millioner kroner fra Havbruksfondet. I tillegg får en rekke kommuner i fylket penger. Det viser en oversikt som regjeringen la fram fredag.Pengene i Havbruksfondet kommer i hovedsak fra produksjonsavgift som oppdrettsselskapene betaler, samt inntekter fra salg av nye konsesjoner.Årets auksjon ble imidlertid amputert på grunn av nyheten om den nye grunnrenteskatten for havbruksnæringen, ifølge Sjømat Norge.I alt er det om lag 3,1 milliarder kroner fordelt mellom 142 kommuner og sju fylkeskommuner.? Det er viktig for forutsigbarheten at kommunene nå vet hva de får å rutte med. I Hurdalsplattformen er regjeringen tydelig på at de skal sitte igjen med en større andel av verdiene som skapes. Det gjør de nå. Sier vi det, så gjør vi det, sier fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran.
Mye tyder på at landslagsbacken Omar Elabdellaoui blir Bodø/Glimt-spiller.NRK var til stede på Bodø lufthavn da 30-åringen landet i formiddag.Flere medier, blant andre Avisa Nordland og Nettavisen, erfarte torsdag kveld at Elabdellaoui nærmer seg Glimt.30-åringen har stått uten klubb den siste tiden etter at kontrakten med den tyrkiske storklubben Galatasaray ble terminert. Ifølge TV 2 har Elabdellaoui avslått et tilbud fra amerikansk toppserie.Nyttårsaften for snart to år siden pådro Elabdellaoui seg skader i øynene under nyttårsfeiring i Tyrkia. Dette skjedde etter at fyrverkeri gikk av og traff ham i ansiktet.14 måneder senere gjorde han comeback for GalatasarayElabdellaoui står oppført med 49 landskamper for Norge.
En mann fra Nordland var tiltalt for kroppskrenkelser, trusler og hensynsløs atferd mot en tidligere kjæreste. Lagmannsretten dømte ham i stedet for mishandling i nære relasjoner.Høyesterett har kommet til at dette var feil lovanvendelse og har opphevet lagmannsrettens dom.Høyesterett skriver i en uttalelse at domstolene ikke kan dømme for et annet straffbart forhold enn det tiltalen gjelder. Siden lagmannsretten dømte han på bakgrunn av en annen paragraf enn det han var tiltalt for.Lagmannsretten må nå behandle saken på nytt, inkludert kravet om oppreisningserstatning til den fornærmede, skriver Høyesterett i pressemeldingen.
Arbeidsledigheten i Nordland holder seg stabilt lav, viser ferske tall fra Nav.1493 personer er helt arbeidsledig ved utgangen av november. Det tilsvarer en arbeidsledighet på 1.2 prosent av arbeidsstyrken.Elleve av fylkets kommuner har 1.0 prosent helt ledige eller lavere. Lavest ledighet er det i Hattfjelldal kommune, mens Moskenes har fylkets høyeste ledighet.Sammen med Trøndelag og Troms og Finnmark har Nordland lavest arbeidsledighet i landet.
SV-nestleder Torgeir Knag Fylkesnes sier han stiller seg på sidelinjen når partiet nå jakter på ny partileder.Bare en ekstraordinær situasjon, som at ingen andre kandidater melder seg på, kan gjøre ham aktuell for ledervervet, sier han til Klassekampen.Formuleringen 47-åringen fra Tromsø har brukt, er at han «er skeptisk til å stille seg til disposisjon». Men i praksis gjør han det nå klart at valgkomiteen, som leder arbeidet med å finne Audun Lysbakkens etterfølger, kan se bort fra ham.I tillegg til Fylkesnes har nestleder Kirsti Bergstø, samt finanspolitisk talsperson Kari Elisabeth Kaski vært nevnt som ny leder.? Jeg var veldig åpen om dette til valgkomiteen. Jeg sa at jeg har skepsis til å stille meg til disposisjon fordi det er noe helt annet å bli leder av et mellomstort parti i norsk politikk i dag enn for 10 eller 20 år siden. Trykket er av en helt annen art, det tar hele livet, sier Fylkesnes.Tidligere i november kunngjorde Lysbakken at han ikke stiller til gjenvalg på SVs landsmøte til våren. Lysbakken har ledet partiet siden 2012.Valgkomiteen har gitt lokal- og fylkeslag frist til 20. desember med å komme med innspill til ny partileder. (NTB)
Høstens stigning i antallet konkurser har avtatt litt i november, melder leverandør av forretningsdata Dun & Bradstreet.Konkursøkningen på landsbasis lå på 11,1 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.Troms og Finnmark har en nedgang i konkursene på 42,9 prosent, mens Nordland følger like etter med nedgang på 41,2 prosent.Noen bransjer rammes hardere av økte kostnader enn andre, spesielt til strøm og andre innsatsfaktorer.1687 personer mistet jobbene sine som følge av konkurs i november måned. Det er en økning på hele 43,8 prosent fra i fjor.
Omar Elabdellaoui kan bli Bodø/Glimt-spiller, det får Nettavisen og Avisa Nordland opplyst fra flere kilder.30-åringen med 49 landskamper for Norge skal være i konkret dialog med Bodø/Glimt og kan nærme seg en overgang.Partene skal være enig om detaljene i en kontrakt, men den obligatoriske medisinske sjekken gjenstår, ifølge kildene til de to avisene.
Fergesambandet Bognes -Skarberget er ventet tilbake i trafikk fra Skarberget kl 22.30 i kveld hvis alt går etter planen.Det opplyser Fjord1.Fergen er tilbake etter 3 måneders ombygging av fergekaien, men så ble det problemer med en kjørebru midt på dagen i dag. Det er dermed noe usikkerhet knyttet til avgangen.
Muligheten for å forbedre karakterer fra videregående skole bør fjernes, mener Opptaksutvalget. Det samme gjelder alle tilleggspoeng.Opptaksutvalget la fram sin rapport torsdag.? I dag har vi et lappeteppe av tilleggspoeng og rangeringsmuligheter, der alder trumfer kompetanse. Mange bruker lang tid på å komme i gang med studiene, og poenggrensene har blitt kunstig høye, sier leder Marianne Aasen av Opptaksutvalget i en pressemelding.Hun mener det verken gir bedre kandidater eller arbeidstakere, og at det koster samfunnet mye.Blant forslagene er å fjerne alle tilleggspoeng. I dag kan førstegangstjeneste og folkehøyskole gi slike poeng. Utvalget mener dette bare forsinker studiestarten.Et annet forslag er at forbedrede karakterer ikke skal telle i studieopptaket. Dermed blir det ikke mulig å pynte på karakterene fra videregående, slik mange gjør. Derimot skal man fortsatt kunne ta nye fag etter videregående.Søkere som mangler vitnemål fra videregående, skal kunne ta en opptaksprøve. Utvalget foreslår en kvote på 20 prosent for dette.? På høy tid å rydde oppForsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp) sier det på tide å rydde opp i dagens opptakssystem.? Det gir ikke mening at norsk ungdom skal bruke årevis på å ta opp fag og samle poeng før de kommer i gang. Vi ønsker at flere skal komme i gang med studiene raskt, sier han.Nå vil han foreslå for regjeringen å sende rapporten på høring.? Det som er helt sikkert, er at alle eventuelle endringer i opptaksregelverket skal varsles i god tid. Og det er ingen endringer som kommer over natten, sier Borten Moe.Forventer forslag fra regjeringenHøyres talsperson for forskning og høyere utdanning Kari-Anne Jønnes mener utvalget har gjort en god jobb.? Forslagene har gitt oss et godt utgangspunkt for spennende diskusjoner. Vi forventer at regjeringen snart kommer tilbake til Stortinget med et forslag til et enklere og bedre opptakssystem for alle som vil søke høyere utdanning, skriver hun i en epost til NTB.Norsk studentorganisasjon (NSO) er skeptiske til forslaget om en standardisert opptaksprøve. De sier samtidig at utvalget har flere gode forslag.? Alle skal ha like muligheter til å kunne komme inn i høyere utdanning. Vi er samtidig redde for at en opptaksprøve vil favorisere en spesifikk gruppe, sier leder Maika Marie Godal Dam i NSO til NTB.Frykter dårligere muligheterForslagene fra Opptaksutvalget møter ikke kun gode tilbakemeldinger. Sonans frykter dårligere utsikter for dem som ønsker å fornye karakterene fra videregående.? Forslaget vil ha uheldige konsekvenser for alle som fortjener en ny sjanse og er villige til å jobbe for det, sier administrerende direktør Marit Aamold Trysnes i Sonans i en pressemelding.Daglig leder Siri-Kristin Jensen i Akademiet Privatistskole og Nettstudier ønsker ikke å kommentere hvordan utvalgets forslag må å fjerne muligheten for å forbedre karakter før studieopptak vil påvirke deres hverdag.? Vi forholder oss til at det fortsatt er mulig å ta opp fag slik det er i dag, sier hun til NTB.Hun opplyser samtidig at det er førstegangsprivatister som utgjør størst andel av dem som benytter seg av Akademiets tilbud. Hun forklarer at forslaget i hovedsak vil ramme andregangsprivatister.? Vi vil nå sette oss godt inn forslagene utvalget har kommet med, sier hun.Frykter frafallDaglig leder Anne Tingelstad Wøien i Folkehøgskolerådet er i likhet med Sonans skeptisk. Hun frykter frafall dersom man fjerner tilleggspoengene en får ved å blant annet ta et år på folkehøgskole.? Vi frykter dette kan føre til at flere begynner på høyere utdanning før de er klare for det, sier hun i en pressemelding.Hun får støtte fra rektor Harald Wiig Andersen ved Nordhordland folkehøyskole.? De to tilleggspoengene har gitt oss en form for legitimitet, og elevene har fått noe synlig igjen for å gå på folkehøyskole, sier han til Dagen. (NTB)
Det var en stor markering i Vesterålen i kveld. Flere hundre deltok i et fakkeltog for bevaringen av sykehustilbudet i Hadsel kommune.Det var i forrige uke at det ble kjent at fødeavdelingen i Vesterålen ble stengt på grunn av mangel på bioingeniører.Administrerende direktør Siri Tau Ursin i Nordlandssykehuset sier til NRK at de jobber på spreng for å finne en løsning, og at de er smertelig klar over situasjonen.? Det beklager vi veldig. Det er ikke en situasjon som jeg er glad for på noen som helst måte.Klokken 18.00 gikk de hundre oppmøtte fra rådhuset i Stokmarknes til sykehusinngangen.Ordføreren i Hadsel, Aina Nilsen (Sp), mener det er på plass med en slik markering.? Denne situasjonen aksepterer vi ikke. Det er en situasjon vi aldri skulle ha vært i og som vi forventer at vi aldri kommer tilbake til. Det ligger an til at Helse Nord har funnet en løsning på personellmangelen, og at fødeavdelingen igjen kan åpne neste uke.
Fra nyttår blir det strengere regler for drosjenæringen. Blant annet blir det krav til taklampe, og dokumentasjonskrav på at taksameteret er godkjent.I tillegg innfører regjeringen krav om bankgaranti på 5.000 euro for det første drosjeløyvet og 2.500 euro for påfølgende løyver. Nytt blir også at bilene må registreres som drosjer i kjøretøyregisteret.? Regjeringen skal stoppe frislippet i drosjenæringen, sier samferdselsminister Jon-Ivar Nygård i en pressemelding.Regjeringen ønsket seg også krav om fagkompetanse for løyvehaver. Et slikt krav forutsetter imidlertid en lovendring, og Samferdselsdepartementet har ennå ikke sendt inn forslag om lovendring til Stortinget. Dette har departementet planer om å gjøre.? Vi trenger et krav om kompetanse for løyvehavere. Det er i dag ingen kompetansekrav til disse, kun til sjåfører. Det er problematisk. Hvilke krav som stilles til løyvehavere, har avgjørende betydning for å sikre at vi har seriøse aktører i næringen. Vi ønsker å få dette på plass så tidlig som mulig i 2023, sier Nygård.I 2020 ble reglene for å kjøre drosje myket kraftig opp. Det ble ikke lenger krav om å tilhøre en taxisentral, og det ble lettere å kjøre drosje som sidejobb. Kommunene har heller ikke fått sette tak på hvor mange drosjer de skal ha. (NTB)
Permitteringer i laksenæringen koster staten millioner av kroner på grunn av særregler for næringen. Regjeringen vil nå undersøke ordningen på nytt.Normalt må arbeidsgiver betale de første 15 dagene med lønn ved permittering av ansatte. Slik er det ikke for fiskeforedlingsbedrifter. Der betaler staten dagpenger til de permitterte fra første dag. Dette har kostet staten 15 millioner kroner de siste fire årene, skriver E24.Det er Arbeids- og velferdsdirektoratet som står bak beregningen.? Særreglene ble begrunnet med at råstofftilgangen innenfor denne næringen er mindre forutsigbare enn for de fleste andre næringer. Vi vil se nærmere på om ordningen nå fungerer etter hensikten, sier Maria Schumacher Walberg (Ap).I et representantforslag foreslår Rødt å skrote ordningen.? Det er ingen logikk i at det skal være lettere å permittere på anlegg som videreforedler rød fisk, fremfor de som videreforedler rødt kjøtt, sier Rødt-politiker Geir Jørgensen.
I Nordland er det oransje farevarsel for skogbrann, mens Sørlandet har hatt den våtaste november på lenge.November har nemleg vore både ein varm, våt og tørr månad.Klimaforskarane peiker på klimaendringar. Helga Therese Tilley Tajet er klimaforskar ved Meteorologisk institutt.Ho kan fortelje at temperaturen i heile landet var 2,2 grader over normalen i november i år.? Det er den 10. varmaste november i ein serie tilbake til 1900.Varmast har det vore på Sørlandet og Vestlandet med 3 grader over normalen for november 2022.? Deretter kjem Austlandet med 2,8 grader over, Trøndelag med 2,3 grader over og Nord-Norge med 1,1 grader over normalen.Det har med andre ord vore varmt over heile linja.Men sjølv om det har vore varmt, har ikkje november i år slått nokon nasjonale varmerekordar.2020 og 2011 har nemleg dei varmaste novemberane som er registrert med 3,5 grader over normalen.Men nokre fylke kan vise til rekord.Viken har ny fylkesrekord med 18,1 grader på Sigdal i Nedre-Eggedal den 11. november.Innlandet har ny fylkesrekord med 17,5 grader på Fagernes den 12. november.Men det har ikkje berre vore unormalt varmt i år. Det har også vore tørrare enn det meteorologane reknar som normalen.? Nedbøren for heile landet ligg 15 % under normalen for november, seier Tajet.
Et F-35 jagerfly måtte torsdag nødlande på flyplassen i Bodø, melder VG.Ifølge VG skal militær-flyet mens det var i luften over Bodø ha sendt ut et nødsignal rett før klokken 14. To andre fly, som skulle lande i Bodø måtte sirkle rundt Meløy, ifølger en tipser som oppdaget hendelsen på flight radar.? Det var et norsk F-35 jagerfly som var på vei fra Ørland Flystasjon til Evenes som fikk en feilmelding på systemet og foretok en kontrollert nødlanding i Bodø like før klokken 14 i dag, sier Eivind Byre, kommunikasjonssjef i Luftforsvaret.F-35-flyet landet uten dramatikk, sier han.
Politier i Nordland melder om en trafikkulykke på Gildeskål i Storvikskartunnelen.Ett kjøretøy med to personer skal ha vært involvert.Begge personene er ute av kjøretøyet og tilses av ambulanse.Tunnelen skal være stengt.
Politiet i Nordland opplyser på Twitter at et vogntog har kjørt av veien og veltet over på siden på E6 mellom Bjerkvik og Gratangen.Vegen er ikke stengt på stedet.
En bobil har snurret og havnet delvis i grøfta ved fylkesvei 17 ved Reipå.Det melder politiet på Twitter.Et kjørefelt er sperret. Politiet er på stedet og dirigerer trafikk i påvente av bilberging.Politiet advarer om at det er svært glatte kjøreforhold. Politiet har startet etterforsking av denne hendelsen, skriver de i meldinga.
Det siste døgnet har politiet meldt om fire trafikkulykker i Nordland.Ved Novika i Alstahaug har kjørte to biler av vegen torsdags morgen. Politiet meldte først at det dreide seg om én trafikkulykke, men det viste seg at bilene hadde kjørt av veien på samme sted på ulikt tildspunkt.På formiddagen havnet en bil på taket etter en utforkjøring ved Skånland i Steigen kommune.På Reipå har en bobil snurret og havnet delvis i grøfta på fylkesvei 17. Det ble meldt om svært glatte kjøreforhold.Operasjonsleder i politiet i Nordland, Ivar Bo Nilsson, sier det er svært glatte veier i fylket og ber folk være forsiktig.
Naudetatane rykker ut til trafikkulykke på vegen ut mot Skånland i Steigen kommune.Ein bil har køyrt ut av vegen og ferda enda på taket, melder politiet i Nordland. Det er meldt om svært glatte vegforhold.
Fagdirektør Tonje Hansen ved Nordlandssykehuset går inn i det nye fagteamet som skal være rundt toppsjefen i Helse Nord.Det opplyser eierdirektør Hilde Rolandsen i Helse Nord til NRK.Fra før av er tidligere UNN-sjef Tor Ingebrigtsen og lege Fredrik Sund fra UNN i teamet som skal støtte Marit Lind. Hun ble i forrige uke ble konstituert som ny toppsjef i Helse Nord.? Ytterligere deltakelse fra andre HF må vi komme tilbake til, skriver Rolandsen til NRK.Helse Nord har så langt i år hatt et kraftig overforbruk og ligger an til å bruke 850 millioner kroner mer enn budsjettert.Sykehusene i nord har mer enn 1400 flere ansatte enn det de hadde før pandemien. Målet er nå å redusere antall ansatte med om lag 570.
Fagsjef Tonje Hansen i Nordlandssykehuset går inn i det nye fagteamet som skal være rundt toppsjefen i Helse Nord.Det opplyser eierdirektør Hilde Rolandsen i Helse Nord til NRK.Fra før av er tidligere UNN-sjef Tor Ingebrigtsen og lege Fredrik Sund fra UNN i teamet som skal støtte Marit Lind. Hun ble i forrige uke ble konstituert som ny toppsjef i Helse Nord.? Ytterligere deltakelse fra andre HF må vi komme tilbake til, skriver Rolandsen til NRK.Helse Nord har så langt i år hatt et kraftig overforbruk og ligger an til å bruke 850 millioner kroner mer enn budsjettert.Sykehusene i nord har mer enn 1400 flere ansatte enn det de hadde før pandemien. Målet er nå å redusere antall ansatte med om lag 570.
Nordland er ett av tre fylker med nedgang i sykefraværet fra tredje kvartal i fjor. Sammen med Rogaland har vi størst nedgang på 1,0 prosent fra samme kvartal i fjor.Til tross for nedgangen har Nordland fortsatt landets høyeste sykefravær.? Etter flere år med stigende sykefravær er det bra at vi nå ser en nedgang i Nordland, sier Cathrine Stavnes, direktør ved NAV Nordland.? Det kan vise at innsats for å redusere sykefraværet har hatt en positiv effekt. En av forutsetningene for å lykkes er et godt samarbeid mellom partene på arbeidsplassen.Sykefraværet for kvinner er på 6,7 prosent i 3. kvartal, mens det for menn er på 4,1 prosent. For kvinner betyr dette en nedgang på 1,6 prosent fra samme kvartal i fjor, mens det for menn har vært stabilt.Det legemeldte sykefraværet i Nordland var på 5,3 prosent i 3. kvartal 2022. Deretter følger Troms og Finnmark med 5,1 prosent og Agder med 5,0 prosent, mens landet som helhet hadde et legemeldt sykefravær på 4,6 prosent.
Det har vært en trafikkulykke i Novika i Sandnessjøen, melder politiet på TwitterTo biler er involvert og en av de er fraktet til legevakt for sjekk.Politiet er på stedet og starter etterforskning.
14 mennesker døde i trafikken i november i år. Det viser Statens vegvesens foreløpige ulykkestall.Det er dobbelt så mange som gjennomsnittet de siste tre årene.Så langt i år er 111 mennesker drept på norske veier.Vegvesenet minner om at det er viktig å være skjerpet i trafikken når vi går inn i en hektisk førjulstid med mørketid, stress og julemas.? Fire av de døde i november var fotgjengere. Jeg vil derfor oppfordre bilførere til å være særskilt oppmerksomme bak rattet og alle fotgjengere om å bruk av refleks, så alle får en trygg og god førjulstid, sier leder for trafikksikkerhet Guro Ranes.
Fjord1 starter testing av el-ferjer over Tysfjorden, melder Statens vegvesen.Den nye ferjekontrakten mellom Statens Vegvesen og Fjord1 omfatter både riksveg 827 mellom Drag og Kjøpsvik og E6 mellom Bognes og Skarberget.Det vil bli hyppigere avganger alle dager og økt kapasitet på sommeren, ifølge vegvesenet.
© 1997-2022 Sistenytt.com er en del av Norindex Media Norge portalene.
Copyright og Personvern policy :: Om oss

Det er ikke tillatt, uten å innhente skriftlig tillatelse fra Norindex Media Norge, å kopiere, videreformidle eller selge innholdet fra dette domenet. Dette gjelder bla. logo, tekst, fotografier samt programkoder og tekniske løsninger.