Fredag, 12.04.2024 23:28 Uke: 15
pixel
Kategori

Distrikt

Sistenyheter
Strand Larsen-mål ikke
nok for Celta Vig...

(I dag, kl 23:14)
J.K Rowling vil ikke
tilgi Daniel Radcli...

(I dag, kl 23:12)
Idrettstrener fengslet
for seksuelle ove...

(I dag, kl 23:12)
45 migranter fryktes
omkommet i Middelha...

(I dag, kl 23:12)
Melding om kniv på
cup: «Nokon skulle
ta...

(I dag, kl 23:04)
Argentinas president
besøker DanmarkABC ...

(I dag, kl 22:52)
Haiti har fått nytt
overgangsråd

(I dag, kl 22:52)
Politiet rykket ut til
cup etter melding...

(I dag, kl 22:41)
Mann siktet for
seksuelt krenkende
adfer...

(I dag, kl 22:28)
Delte serien i jakt på
VM-plass

(I dag, kl 22:24)

Sistedistrikt
Melding om kniv på
cup: «Nokon skulle
ta...

(I dag, kl 23:09)
Førerkort ble inndratt
og 17 fikk forele...

(I dag, kl 22:59)
329.000 nordmenn har
ikke råd til tannle...

(I dag, kl 22:49)
Politiet rykket ut til
cup etter melding...

(I dag, kl 22:42)
? Jeg lurer på hvor
naturlig det er å
hu...

(I dag, kl 22:30)
Mann siktet for
seksuelt krenkende
adfer...

(I dag, kl 22:29)
Nore Neset snudde til
seier i sluttminut...

(I dag, kl 22:18)
Trafikkulykke i
Kviteseid

(I dag, kl 22:18)
Langeland ble helten
for Vaksdal

(I dag, kl 22:09)
De skulle fikse
parkeringen på
Løvstakks...

(I dag, kl 22:09)

Mest lest siste uke
Norwegian Cruise Lines
bestiller åtte ny...

(I dag, kl 00:52)
Liverpool i
kjempetrøbbel i
europaligaen...

(I dag, kl 01:42)
Avisa Oslo: Bussgigant
krever store summ...

(I dag, kl 02:02)
Liverpool i
kjempetrøbbel i
europaligaen...

(I dag, kl 03:12)
Hugo Vetlesen
matchvinner for Brugge
i c...

(I dag, kl 03:22)
Nå skal
selvforsyningen økes ?
og dyra s...

(I dag, kl 03:52)
NFL-stjerne meldte seg
for politiet ette...

(I dag, kl 08:32)
Flytrafikken til
utlandet nærmer seg
niv...

(I dag, kl 15:32)
Tabber seg ut på
direkten

(I dag, kl 17:09)
Trapper ned søk på
Flekkerøy

(I dag, kl 19:44)

Mest lest i dag
Nancy Pelosi ber Joe
Biden stanse våpenl...

(06.04.2024, kl 14:12)
Mot innspurt i
lønnsoppgjøret ? fare
for...

(06.04.2024, kl 12:28)
Dette er de 10 beste
flyplassene for mat...

(06.04.2024, kl 21:42)
Elon Musk passeres av
Mark Zuckerberg på...

(06.04.2024, kl 11:22)
Politiet går tilbake
til vanlig beredska...

(06.04.2024, kl 23:42)
«Demenskoret» i sorg ?
mistet en av sine

(I går, kl 18:32)
Flomvannet brer seg i
russisk storbyABC ...

(I går, kl 15:32)
FN-sjefen vil ha
uavhengig gransking av
...

(06.04.2024, kl 00:52)
USA advarer kinesisk
næringsliv mot sama...

(06.04.2024, kl 10:22)
Forskning: Et
sanksjons-kappløp
mellom K...

(06.04.2024, kl 12:32)

? Etter stor innsats av letemannskapene fra politiet og Alpin redningsgruppe Bodø, ble det klokken 1741 gjort funn av en omkommet person i Åselidalen.Det skriver politiet i Nordland i en melding.? Vedkommende er ikke identifisert enda, men vi antar at det er savnede som er funnet. Pårørende er varslet om funnet.
Politiet i Nordland leter enda etter den Nederlandske studenten i 20-årene som ble meldt savnet onsdag.Operasjonsleder Yngvar Fredriksen sier til NRK at de enda leter etter vedkommende.? Status nå er at vi fortsatt er der oppe og driver på med søk og leting med politimannskaper, folk fra alpine redningsgrupper og politiets hundepatruljer.Fredriksen sier at redningshelikopter har blitt brukt til å frakte personell.? Nå er det kun fotfolk som søker i området. så vi blir sikkert å lete par tre timer til i dag.? Hva er grunnen til at dere ikke bruker helikopter og varmesøkende kamera?Fredriksen sier at han nettopp har kommet på jobb i dag og ikke vet hvordan vurderinger som har blitt gjort i dag, men tilføyer;? Det er lite sannsynlig at man finner noe utslag på noe varme sånn sett. Det er noen dager siden han forsvant. Vi er nå inne i et søk etter antatt omkommet.Selv om de regner med at den savnede er omkommet så ønsker de å finne personer som er savnet så fort som mulig.? Så inntil videre, så langt det er tilrådelig, så fortsetter vi søket. Så skal vi ta en ny vurdering senere i kveld.
Onsdag 10. april rykket politiet ut til en skole i Vesterålen etter en melding om at en mindreårig elev skal ha vist fram et våpen til medelever i skoletiden.Politiet opplyser nå at de ikke har gjort noen funn som underbygger at det var et ekte våpen.Det skriver politiet i Nordland i en pressemelding.? Våpenet er ikke funnet, men politiet har heller ikke funnet noen holdepunkter for at barnet har fått tak i et ekte våpen. Politiet har heller ikke funnet noe som underbygger en intensjon om å skade noen, og vi anser heller ikke at det skal være noen fare forbundet med hendelsen, skriver politiadvokat Torgeir Kvitvik i pressemeldingen.Kvitvik opplyser også at politiet var til stede ved flere anledninger på den aktuelle skolen i dag som et trygghetsskapende tiltak.? Politiet driver kontinuerlig med forebyggende arbeid, i samarbeid med skolene. Vi kommer blant annet til å delta på foreldremøte på den aktuelle skolen i neste uke. Det gode samarbeidet med skolene i Vesterålen kommer vi til å videreføre også i tiden fremover.
Like før klokken 15 har det oppstått en trafikkulykke ved tunnelen Perleporten i Svolvær, melder Vegtrafikksentralen.
Jektefartsmuseet i Bodø er nominert til den gjeveste prisen i museumsbransjen ? «Årets Museum».Den nasjonale museumsprisen deles ut årlig av Norges museumsforbund.? Å bli nominert til Årets Museum er en stor ære, og vi er selvsagt svært stolte av det. De ansatte på Jektefartsmuseet gjør en formidabel jobb med å formidle et viktig element av NordNorges kysthistorie. Museet fyller snart fem år, og det er ekstra hyggelig at vi allerede har fått nasjonal oppmerksomhet, sier Ole Jakob Furset, direktør i Stiftelsen Nordlandsmuseet.Jektefartsmuseet er nominert sammen med Hurtigrutemuseet på Stokmarknes og Svalbard Museum i Longyearbyen.
Bodø/Glimt møter naboene Junkeren i 2. runde av fotball-NM for menn.Det ble klart da Norges Fotballforbund presenterte oppsettet for cupens 2. runde. Kampene spilles i utgangspunktet onsdag 24. april.I første runde vant Bodø/Glimt enkelt 6-0 borte mot Brønnøysund.Junkeren slo Rana FK 3-0 på Mo.
Nemnda for studentsaker har kommet til at Kjerkol har fusket forsettlig.Det skriver TV 2, videreformidlet av NTB.Det ble i går kjent at nemnda som skulle vurdere Ingvild Kjerkols masteroppgave kom fram til at masteroppgaven hennes ble annullert.Nå kommer det fram i vedtaket til nemnda ved Nord universitet, at de anser plagiaten som fusk som forfatteren måtte ha kunnskap til totalt sett.
TV 2: Nemnda for studentsaker har kommet til at Kjerkol har fusket forsettlig
Politi- og brannvesen rykkar ut til ein brann i ein personbil ved Liland på Evenes.Det melder etatane sjølv på X.Bilen skal stå parkert, og det er ikkje snakk om personskade.
Mest penger går til studiesentre i Nordland og Trøndelag.Regjeringen gir 50 millioner kroner i tilskudd til 31 studiesentre i hele Norge. Tildelingen skal bidra til at flere kan studere utenfor de store byene.? Vi mangler blant annet lærere og sykepleiere. Derfor fortsetter vi å styrke fleksible og desentraliserte utdanningstilbud slik at enda flere kan ta en utdanning der de bor, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Oddmund Hoel (Sp) i en pressemelding.Studiesentrene tilbyr utdanning fra fagskoler, høyskoler eller universiteter som er tilpasset lokale behov for kompetanse.? For mange er det avgjørende at de kan kombinere studiene med jobb og familie. Jeg vil at alle skal ha samme mulighet for karriereutvikling og livslang læring, samme hvor i landet du bor, sier Hoel.
Fredag 12. april åpner verdens første hurtigladeanlegg rettet mot fiskefartøy i Ramberg havn i Lofoten.Det skriver selskapet Plug i en pressemelding.Landstrøms- og ladeanlegget er utviklet og bygget av Plug Lofoten i samarbeid med Flakstad kommune. ? Gjennom Zerokyst har vi jobbet på tvers med båtbyggere, tekniske maritime miljøer og ikke minst snakket med fiskerne selv for å komme frem til det vi håper blir en sikker og god løsning for den elektriske omstillingen for fiskeflåten, sier prosjektleder i Plug Lofoten, Hanne Grøn.Pilotanlegget er bygget med støtte fra Grønn Plattform via forskning- og utviklingsprosjektet Zerokyst. Målet er å utvikle og teste løsninger som kutter utslipp i sjømatnæringen.? Pilotanlegget i Ramberg er første skritt på veien mot det vi håper skal bli mer tilgjengelig og sikker strøm i havnene langs kysten i Nord-Norge, sier Maria Bos, direktør i Plug AS ? et selskap eid av Eviny.Ifølge pressemeldingen har de flere slike anlegg i Lofoten under planlegging.
Politiet i Nordland har avsluttet søket for dagen etter en savnet student i Åseli i Bodø kommune.? Ut fra tiden som er gått og at politiet ikke har gjort noen funn, har politimesteren i Nordland besluttet at rednings - og søksaksjonen går over i søk etter antatt omkommende.De pårørende er varslet. Det vil fortsatt være aktivitet i området, opplyser politiet.
Onsdag 10. april fikk politiet melding fra en skole i Vesterålen om at en mindreårig elev skal ha vist fram et våpen til medelever i skoletiden.Det skriver politiet i Nordland i en pressemelding.Politiet gjorde undersøkelser og var i kontakt med de involverte elevene i går. De har gjort ytterligere undersøkelser, hatt flere samtaler med de involverte og gjort søk etter det angivelige våpenet i dag.? Det er foreløpig ikke gjort funn av noe våpen, og politiet vil fortsette med sine undersøkelser i ettermiddag, sier politiadvokat Trond Lakselvhaug i pressemeldinga.Eleven som har hatt med våpenet på skolen har fortalt til politiet at det skal dreie seg om et lekevåpen.? Men politiet tar likevel situasjonen på alvor. Det at det tas med noe som har utseende av et våpen til skolen og at elever opplever at de blir utsatt for trusler, er alvorlig, sier Lakselvhaug.Ifølge pressemeldingen vil politiet fortsette med sine undersøkelser, selv om de nå ikke har gjort funn som tilsier at det skal dreie seg om et reelt våpen.? Av hensyn til den bekymringen som politiet oppfatter er i lokalsamfunnet knyttet til denne hendelsen, så er det besluttet at politiet vil være til stede på skolen som et trygghetsskapende tiltak, i morgen fredag, avslutter politiadvokaten.
Ordfører Hanna Sverdrup i Moskenes ble sykemeldt, og siden varaordfører Tore-Raymond Sæthre var i permisjon førte det til at Vibeke Kristine Ringvej ble fungerende ordfører for Moskenes kommune.Nå er også hun sykemeldt, melder Lofot-Tidene.Avisen skriver at det foreløpig ikke er valgt inn en ny fungerende ordfører for kommunen, og at det blir valgt ved neste kommunestyremøte.
Masteroppgaven til helseminister Ingvild Kjerkol underkjennes av klagenemnda ved Nord universitet, får NRK opplyst. TV 2 meldte dette først.Oppgaven er preget av langt grovere feil enn slurv, det handler om plagiat, ifølge NRKs opplysninger.Kjerkol blir ikke utestengt fra Nord universitet, etter det NRK forstår. Årsaken er at det allerede har gått noe tid siden oppgaven ble levert.
Nordland politidistrikt opplyser om at søket etter den savnede studenten har gått over i søk etter antatt omkommet.Ut i fra tiden som har gått, og at de ikke enda har gjort noen funn, så er det konklusjonen.Studenten i 20-årene har vært savnet siden i går kveld, etter å ha forsvunnet på en tur i Åselidalen i Bodø kommune.De pårørende er varslet.
? Vi kjører i gang et nytt søk nå mens det er forhold til det.Det opplyser Kai Eriksen, operasjonsleder i Nordland politidistrikt.? Sar Queen som vil løfte ut tre hundeførere, to sikringsmenn og fire fra alpine redningsgruppe.Eriksen sier forholdene er greie per nå, med søk- og flyvær, men at det samtidig er et utfordrende terreng.? Det er bratt, glatt og vått. Det løsner is, så vi må tenke sikkerhet for mannskap som skal ut der og risikovurdere det.Han sier de skal utnytte dagslyset og flyværet.? Har dere forhåpninger om å finne den savnede i live?? Vi gjør et forsøk på det.
Det har kommet inn melding om branntilløp fra en varmrvannstank hos Deli De Luca på Stiberget i Vefsn, melder politiet i Nordland.Brannvesenet er på stedet og driver med slukking, meldes det.
Bodø Nu skriver at Nord Universitet opprettet krisestab onsdag kveld etter at en nederlandsk student ble meldt savnet.Vedkommende var en del av et turfølge på tre utenlandske studenter som var på tur i Åselidalen utenfor Bodø.På grunn av dårlig vær måtte politiet avslutte søket etter studenten onsdag kveld.? Når det inntreffer en hendelse som regnes som en krise, er det helt vanlig å sette krisestab. Når universitetet setter krisestab, samler vi personell som jobber sammen med å håndtere hendelsen og iverksette eventuelle tiltak, sier pressevakt på Nord Universitetet Ellisiv Flatval til avisa.
Det var duket for cupfest i Vesterålen da Tromsø IL gjestet Sortland for 1.-rundekamp i NM.Der gjorde TIL kort prosess. Et hat trick signert Lasse Nordås, samt to scoringer av Vegard Erlien og et mål av Jakob Napoleon Romsaas sørget for 6-0-seier for «Gutan».I Mosjøen ble serieleder i 1. divisjon, Levanger, for sterke. Trønderne vant til slutt 4?0 på Kippermoen stadion.Lenger nord i fylket tapte Mjølner på overtid mot Tromsø-laget Fløya etter at gjestene scoret på straffespark.På Mo gikk Junkeren komfortabelt videre til neste runde mot Rana FK. Gjestene fra Bodø vant til slutt 3?0 på Sagbakken stadion.Det betyr at det kun er Junkeren og Bodø/Glimt som er videre til 2. runde fra Nordland.
En nederlandsk student er savnet fra et utenlandsk turfølge på tre personerNødetatene fikk den første meldingen om leteaksjonen i 14-tiden.Det er tett tåke og yr i luften i leteområdet. Det er også glatt flere steder.I 19-tiden onsdag opplyser politiet til NRK at søket etter den savnede i Åselidalen i Bodø er avsluttet. Personen er ikke funnet.? Vi avsluttet søket på grunn av været og så blir det snart mørkt. Det er ikke forsvarlig for helikopteret å gjøre videre søk i området. Det samme gjelder for mannskaper til fots, sier operasjonsleder June Strand Jensen til NRK.Det var de to andre i turfølget som varslet nødetatene om hendelsen.De to ble også hentet av et redningshelikopter og fraktet til Bodø, men skal være uskadd. Helikopteret returnerte med folk fra den alpine redningsgruppen.Både Røde Kors og Norsk Folkehjelp bidro i søket.
USA og Norge skal samarbeide om en midlertidig satellittstasjon på Andøya flystasjon. Det opplyser regjeringa i en pressemelding.Nyheten kommer få dager etter at det ble kjent at regjeringa omgjør nedleggelsen av flystasjonen.
Det pågår for øyeblikket en leteaksjon etter en savnet turgåer i området sørøst for fjellet Per Kalsatind i Bodø.? HRS leter etter en person fra et turfølge på tre, sånn jeg forstår. Et utenlandsk turfølge i Åselidalen.Det sier Marielle Bakklund i HRS Nord-Norge til NRK.Redningshelikopteret SAR Queen er involvert i søket.? Det jeg kan si er at frivillige og også alpine redningsgruppe er på vei for å bistå i oppdraget. Det er politiet i Nordland som koordinerer hendelsen.Hun opplyser at det er en nødetatsvarsling som er gjort på hendelsen.Politiet i Nordland skriver på X at det er en mann som er savnet.HRS fikk melding om hendelsen klokka 13:51 onsdag. Helikopteret ble varslet umiddelbart på hendelsen, sier Bakklund.Det skal være et utenlandsk turfølge som har meldt ifra.Ifølge Avisa Nordland returnerer redningshelikopteret klokka 15:10 mot Bodø med to personer fra turfølget. De skal returnere i søket med en alpin redningsgruppe.
Russiske myndigheter sier det er god kontroll av fiskeri og omlasting i Barentshavet.NRK avslørte i helgen at en øde fjord på Svalbard er en av Norges største mottakshavner for torsk. I fjor fraktet russiske lasteskip fisk herfra for trolig 1,7 milliarder kroner.De fleste turene ble aldri fysisk kontrollert av norske fiskerimyndigheter.Fiskerne og lasteskip rapporterer selv inn hvor mye fisk de har i lasten.Norges Kystfiskarlag mener samtlige omlastinger må kontrolleres fysisk. De mener det er den eneste måten å sikre at fangsten som blir rapportert inn faktisk stemmer med det som er tatt opp av havet.Russlands Ambassade i Norge skriver i en e-post de har innført en rekke tiltak, for å sørge for et bærekraftig fiske i nord, i samarbeid med norske myndigheter.Ambassaden skriver videre at all fiskeriaktivitet er strengt regulert, overvåket og kontrollert, og delt med blant annet det norske Fiskeridirektoratet.I russisk økonomisk sone er det russisk grensevakt, FSB, som overvåker fiskeriaktiviteten. De mottar blant annet data fra satellittsporing av fartøy og har innført krav om daglige rapporter fra digitale fangstdagbøker.De har også krav om en fiskeriinspektør til stede ved all omlasting i russisk farvann.Ambassaden understreker at det ikke vært avdekket noe ulovlig fiske på norsk eller russisk side de siste årene.
Det pågår for øyeblikket en leteaksjon etter en savnet turgåer i området sørøst for fjellet Per Kalsatind i Bodø, skriver Avisa Nordland.? HRS leter etter en person fra et tufølge på tre, sånn jeg forstår. Et utenlandsk turfølge i Åselidalen.Det sier Marielle Bakklund i HRS Nord-Norge til NRK.? Det jeg kan si er at frivillige og også alpine redningsgruppe er på vei for å bistå i oppdraget. Det er politiet i Nordland som koordinerer hendelsen.Hun opplyser at det er en nødetatsvarsling som er gjort på hendelsen.HRS fikk melding om hendelsen klokka 13:51 onsdag. Helikopteret ble varslet umiddelbart på hendelsen, sier Bakklund.Det skal være et utenlandsk turfølge som har meldt fra.Redningshelikopteret SAR Queen er involvert i aksjonen.
Kommunedirektøren sitt forslag til kuttliste for Brønnøy kommune inneber å spare nesten 25 millionar kroner, melder Brønnøysunds Avis.Det vil bety kutt i sosialtenester, kultur og endringar på rådhuset.Ifølge avisa vil kommunedirektøren i Brønnøy kutte og omfordele stillingar på rådhuset, og fordele kutt på eit breitt utval av kommunen sine tenestetilbod.Kutta skal bli vedtatt av kommunestyret 8. mai. I første omgang blir dei behandla i plan- og næringsutvalet sitt møte neste veke.Dette er på bakgrunn av kommunen sin alvorlege økonomiske situasjon, og inkluderer også planar om eit nytt prosjekt med namnet «Familiens hus».? Den økonomiske situasjonen er så alvorleg at vi er avhengig av at alle tenker økonomi framfor fag, så lenge det er innanfor lovverket. Lova er ofte ikkje eksakt på kva som er riktig nivå og det må bli tatt avgjersler som gjer at nivået blir justert slik at dette blir tilpassa kva vi har av midlar.Det skriv kommunedirektør Frank Grønbeck Nilssen når han legg fram saka.Til det nye tilbodet «Familiens hus» er tanken å samle fagmiljø frå barnehagar, PPT og ROP, i tillegg til spesialpedagogar. Dette skal bli utgreiia fram mot hausten 2024 og har oppstart i april og mai.Direktøren foreslår fleire kutt knytt til kjøkken på sjukeheim, kommunepsykolog, spesialpedagogisk team, krisesenter, bibliotek, årsverk i barnehage, årsverk i vaksenopplæringa og årsverk programrådgivar i flyktningstenesta.Fleire forslag kan du lese her.
Hotellstreik kan starte neste uke som kan føre til at nesten 1600 personer må legge ned arbeidet sitt, melder FriFagbevegelse.Men foreløpig kan det se ut til at Nordland slipper unna.
Redaktør Arne O. Holm i High North News mener man ikke lenger kan ta for gitt at Nato vil komme Norge til unnsetning i en krisesituasjon.? Det er problematisk. Garantiene er jo der, men spørsmålet er om Nato vil ta sjansen når konsekvensen er tredje verdenskrig, sier Holm ifølge en artikkel fra Nordområdesenteret.Holm er på plass i Anchorage i Alaska, hvor han og forskere fra Nordområdesenteret er en del av det offisielle programmet til den store konferansen Arctic Encounter - som starter onsdag.På konferansen presenteres ny forskning fra Nordområdesenteret, blant annet en ny rapport om blå økonomi.Holm gjestet tidligere denne uken et arrangement i regi av Alaska World Affairs Council, hvor han kom med advarselen. Han pekte på Svalbard, som er forholdsvis isolert og samtidig strategisk viktig i et nordområdeperspektiv.? Svalbard er, per definisjon, en del av Nato. Men ville et russisk angrep på Svalbard utløse artikkel fem i Nato?, spurte Holm retorisk.Artikkel fem i Nato-traktaten er den som sier at et angrep på et medlemsland er å anse som et angrep på alle.? Det samme gjelder for Nord-Norge. Ville et angrep på nordlige Nord-Norge, hvor det bor lite folk, utløse artikkel fem? Det er grunn til å være bekymret for det spørsmålet.Holm understreket at Russland per i dag ikke utgjør noen trussel mot Norge. Spørsmålet er hva som vil være situasjonen om to til fem år om Ukraina taper krigen.? Dersom Russland skulle velge å gå til nye militære angrep på Nato-land har president Vladimir Putin varslet at atomvåpen vil kunne bli tatt i bruk, sier han.I utgangspunktet er Natos svar at ethvert angrep på et Nato-land er et angrep på hele alliansen. Så lenge konsekvensene av dette vil være en tredje verdenskrig, med bruk av atomvåpen, må Nato likevel vurdere når grensen er overskredet, sier redaktøren.? Skjer det ved et angrep på Svalbard eller Nord-Norge, eller trekkes linjen et annen sted for å unngå en katastrofal krig? Det er et spørsmål det må være lov å stille, sier Holm ifølge artikkelen.
Det er betydelig snøskredfare i områdene Ofoten, Salten, Svartisen og Helgeland de kommende dagene.Mildvær og store nedbørsmengder gjør at våt snø og nysnø kan utløse flakskred.Du holder deg oppdatert på varsom.no.
Det var virkelig storebror mot lillebror når Bodø/Glimt møtte 4. divisjonslaget Brønnøysund i 1. runde i cupen.Da 90 minutter var spilt sto det 6-0 på resultattavla.Sondre Sørli sto for tre av målene. Ulrik Saltnes, Oscar Kapskarmo og Brice Wembangomo sto for de øvrige.6?0 er likevel et langt stykke fra Bodø/Glimts rekord i cupen. Den ble satt i 2002 da Mosjøen fikk bank med 11?2.
For andre år på rad er Tungtvann nominert til Rockheim Hall of Fame.Rockheim Hall of Fame er et æresgalleri for personer som har hatt ekstraordinære karrierer og stor betydning for norsk musikk.Hvert år innlemmes tre nye artister eller band.Tungtvann er nominert sammen med følgende artister: ? Annie ? Bel Canto ? Ane Brun ? Dollie de Luxe ? Bjørn Eidsvåg ? Junipher Greene ? Kaizers Orchestra ? Röyksopp
Politiet og brann rykker ut til gress-skogbrann i Leirfjord. Det skriver politiet i Nordland på X.
Politiet skriver på X at de har rykket ut til Bodøsjøen etter melder om droneflyging. Dette skal ha skjedd rett utenfor gjerdet til Bodø lufthavn.? Vi har vært i kontakt med dronepilot, skriver de.Flygingen er avsluttet og politiet starter etterforskning.
I dag har Narvik kommune sendt ut e-post til sine ansatte om at de innfører et forbud mot å bruke appene TikTok og Telegram. Det skriv lokalavisa Fremover.Forbudet gjelder på telefoner, nettbrett, PC-er eller andre enheter som er tilkoblet Narvik kommune sine systemer.Fremover skriver at kommunalsjef Rolf M. Lossius skriver i et brev til kommunens ansatte at det er flere eksempler der blant anna TikTok har overlevert data til kinesiske myndigheter.Narvik er et logistikknutepunkt for både sivil og militær aktivitet.? Vi må derfor anta at Narvik kommune er et etterretningsmål for fremmede makter, sier Lossius.
I kveld får Brønnøysund storfint besøk av fjorårets cupfinalist Bodø/Glimt i 1. runde av NM. Kampen har avspark klokken 18.00.Tirsdag ettermiddag er det allerede klart at publikumsrekorden på Brønnøysund blir slått.Klubben melder selv om over 2000 solgte billetter på Facebook. «VANVITTIG», skriver de med store bokstaver i innlegget.Den gamle rekorden fra 1958 på 1200 tilskuere står dermed for fall, ifølge Brønnøysunds avis.Portene til stadion åpnes to timer før kamp. Daglig leder Berit Aasberg i BIL ber folk møte opp i god tid før kampstart.? Folk må aller helst komme tidlig, og da helst uten bil. Det er begrenset med parkeringsplasser, og de som finnes er ved samfunnshuset og rådhuset, sier hun til lokalavisen.Det bor 7800 innbyggere i Brønnøy kommune. Det betyr at mer enn 25 prosent av kommunens innbyggere har sikret seg billett til kampen.
Både Mattilsynet og fiskeriministeren er bekymret for at det er nå er satt ny rekord i mengden oppdrettslaks som såvidt egner seg til menneskemat.Åtte uker på rad har over 35 prosent av laksen som har blitt slaktet vært i så dårlig forfatning at den har blitt klassifisert som produksjonsfisk.I uke 13 var andelen oppe i hele 38,8 prosent ? nesten dobbelt så mye som samme uke i fjor, og ny rekord. Det melder Intrafish basert på ferske tall fra Mattilsynet.Produksjonsfisk er oppdrettsfisk med sår og skader som ikke skal omsettes til menneskemat før den har blitt feilrettet innenlands. Feilretting i oppdrettsbransjen innebærer blant annet utsortering av dårlig fisk og videreforedling til andre produkter.Mattilsynet sier til Intrafish at det er bekymringsfullt at så mange fisk har dårlig velferd.? Oppdretterne må jobbe forebyggende for å snu den negative utviklingen vi har sett de siste årene, sier direktør for regelverk og kontroll i Mattilsynet, Inge Erlend Næsset.Fiskeriminister Cecilie Myrseth (Ap) (bildet) vil ikke spekulere på årsakene, men også hun omtaler utviklingen som bekymringsfull.? Hvis ikke forholdene bedrer seg, er jeg redd det kan få konsekvenser for eksporten av laks fra Norge, sier hun til nyhetsnettstedet.Andelen produksjonsfisk har ifølge Mattilsynet økt jevnt fra 5 prosent i 2018 til 15 prosent i 2023. Det er mest produksjonsfisk om vinteren. NTB
Flere omkom på næringsfartøy i fjor enn i 2022. ? Det er trist å se en negativ utvikling, sier sjøfartsdirektøren.Fem personer omkom på fiskefartøy, fire personer på lasteskip og en på passasjerskip i 2023.? Det er trist å se en negativ utvikling ? at antall omkomne i fjor økte fra året før, sier fungerende sjøfartsdirektør Alf Tore Sørheim i Sjøfartsdirektoratet i en pressemelding.Ni av de ti omkom som følge av fallhendelser, noe som også var Sjøfartsdirektoratets fokusområde i 2023. Det siste dødsfallet skyldtes kullosforgiftning.Til sammenligning omkom tre personer på næringsfartøy i 2022.? Det pågående arbeidet med regjeringens nullvisjon for omkomne og hardt skadde på sjøen er svært viktig for oss framover, legger han til.Åtte av dødsfallene skyldtes arbeidsulykker i arbeidstiden, mens to av dem var personulykker utenfor arbeidstiden. NTB
En familie på tre personer har berget seg ut fra en husbrann på Valberg i Lofoten. Ingen av de tre skal være skadd, men huset er brent ned til grunnen.Politiet ble varslet om brannen klokken 4.30.? De involverte våknet og kom seg ut. De tre nå blir tatt hånd om av helse og politi, sier operasjonsleder Lars Halvorsen i Nordland politidistrikt.Familien kom seg til en nabo og fikk varslet om brannen.? De involverte blir tatt hånd om av helsepersonell og får tilsyn. Det skal ikke være alvorlig personskader, sier Halvorsen.Brannvesenet jobber med etterslukking, og politiet skal etterforske brannen. Det var ikke fare for spredning til andre bygninger.
En familie på tre personer har berget seg ut fra en husbrann på Valberg i Lofoten. Ingen av de tre skal være skadd, men huset er brent ned til grunnen. Operasjonsleder i Nordland Politidistrikt, Lars Halvorsen, sier at de tre nå blir tatt hånd om av helse og politi.
Lofoten brann- og redningsvesen, Valberg: Melding om brann i bygning. Brannvesenet er på stedet. Utrykningsleder brann bekrefter full overtenning i bolig.
© 1997-2024 Sistenytt.com er en del av Norindex Media Norge portalene.
Copyright og Personvern policy :: Om oss

Det er ikke tillatt, uten å innhente skriftlig tillatelse fra Norindex Media Norge, å kopiere, videreformidle eller selge innholdet fra dette domenet. Dette gjelder bla. logo, tekst, fotografier samt programkoder og tekniske løsninger.