Mandag, 04.03.2024 06:13 Uke: 10
pixel
Kategori

Distrikt

Sistenyheter
Frykter at
tunnelstenging vil gi
mer tra...

(I dag, kl 06:04)
Cannabis-klinikk åpner
i Strömstad

(I dag, kl 06:04)
Steinras i Kvam
(I dag, kl 06:04)
Cannabis-klinikk skal
åpne i Strömstad

(I dag, kl 05:54)
Oilers kan ennå klare
2.plassen i elites...

(I dag, kl 05:54)
Tap for begge
rogalandslaga i
herrehandb...

(I dag, kl 05:54)
Slåssing i Bodø
sentrum

(I dag, kl 05:54)
Klatrere henta ned fra
Svolværgeita

(I dag, kl 05:54)
15 tatt i
fartskontroll i Alvdal

(I dag, kl 05:54)
Kristiansand vil være
sykkelvennlige

(I dag, kl 05:44)

Sistedistrikt
Steinras i Kvam
(I dag, kl 06:08)
Frykter at
tunnelstenging vil gi
mer tra...

(I dag, kl 05:59)
Cannabis-klinikk åpner
i Strömstad

(I dag, kl 05:59)
Tap for begge
rogalandslaga i
herrehandb...

(I dag, kl 05:59)
15 tatt i
fartskontroll i Alvdal

(I dag, kl 05:59)
Oilers kan ennå klare
2.plassen i elites...

(I dag, kl 05:48)
Slåssing i Bodø
sentrum

(I dag, kl 05:48)
Klatrere henta ned fra
Svolværgeita

(I dag, kl 05:48)
Kristiansand vil være
sykkelvennlige

(I dag, kl 05:40)
Brann i helsehus i
Sandnes

(I dag, kl 05:40)

Mest lest siste uke
Ny spiller til Vipers
(I går, kl 12:44)
Porsgrunnsmann vant NM
i styrkeløft

(I går, kl 12:44)
Klæbo suveren
(I går, kl 13:34)
Politiet med
oppfordring før
kongens hje...

(I går, kl 19:47)
Dette venter kongen
etter hjemkomsten

(I går, kl 20:10)
Klatrere står fast på
Svolværgeita

(I går, kl 20:24)
Skal ha stjålet
traktor ? kjørte seg
fas...

(I går, kl 17:04)
Hardangervidda open
for fri ferdsel

(I går, kl 17:04)
Damsgårdstunnelen open
igjen

(I går, kl 17:04)
Håndballjentene med ny
knockoutseier ove...

(I går, kl 17:34)

Mest lest i dag
Newcastle slapp med
skrekken ? slo
Black...

(28.02.2024, kl 00:14)
Avviser: Vil ikke
sende soldater

(27.02.2024, kl 12:17)
Tatt etter 30 år
(27.02.2024, kl 12:17)
Trafikkuhell på Sola
(27.02.2024, kl 20:14)
Strømbrudd i Stavanger
sentrum

(27.02.2024, kl 22:54)
Strømmen tilbake i
Stavanger

(27.02.2024, kl 23:14)
Avinor bekrefter at
det savnede
helikopt...

(28.02.2024, kl 22:04)
Den svenske
landslagsspilleren
Kristoffe...

(27.02.2024, kl 09:24)
Stor Stardew
Valley-oppdatering
slippes ...

(27.02.2024, kl 12:13)
Ungt par døde i
møteulykke i Trysil ?
sa...

(27.02.2024, kl 12:14)

Politiet pågreip søndag to personar kort tid etter at dei utførte eit biltjuveri. Politiet fekk melding frå eigaren, som opplyste at personbilen hans var stelt frå arbeidsplassen. Gjerningspersonane har vore inne på arbeidsplassen hans og stelt bilnøklane. Eigaren følgde bilen via ein sporingsapp, og kunne sjå at den var ved Birkelundsbakken. Politiet rykte ut og stansa den. Det var to personar i bilen og dei vart pågripne utan dramatikk. Bileigaren har no fått tilbake bilen sin, opplyser politiet.
Ein bil har køyrd i fjellveggen ved fylkesveg 53 Naustbukttunnelen i Øvre Årdal. Tunnelen er førebels stengd. Politiet har ikkje kome i kontakt med personar som er tilknytt køyretøyet, difor er det ikkje kjent kor mange personar som var involverte. Det er store materielle skadar på bilen og ein airbag vart utløyst. Bilbergar og brannvesen er no på staden.
Politiet fikk lørdag ettermiddag melding om en ulykke i Sunnfjord i Vestland.? En mann omkom i forbindelse med trefelling. Pårørende var til stede, sier operasjonsleder Steinar Hausvik til BT.Det er opprettet undersøkelselssak.
Til NRK opplyser avdelingsdirektør i luftfartsavdelingen i Havarikommisjonen, Kåre Halvorsen, at ferdsskriveren sammen med vitneavhør nå er selve nøkkelen for å forstå hva som har forårsaket helikopterhavariet.? Ferdsskriveren vil vi omgående ta med oss til et laboratorium i England, sammen med en representant fra produsenten Sakorsky, sier Halvorsen.Halvorsen forteller at Havarikommisjonen samarbeider tett med Luftfartstilsynet, operatøren og EUs byrå for flysikkerhet (EASA).Samarbeidet skal sikre at det blir tatt umiddelbar affære, dersom etterforskningen avdekker tekniske feil ved Sakorsky-helikopteret.? Helikoptertypen er ikke satt på bakken av noen land nå. Foreløpig har vi ikke funnet noe som tyder på tekniske feil som gjør at det er nødvendig, sier Halvorsen til NRK og understreker at etterforskningen fremdeles er i innledende fase.
På E134 Haukelifjell er det kolonnekjøring mellom Haukelitunnelen og Liamyrene, melder Vegtrafikksentralen.
Politiet mottok meldingen like før klokken 6 torsdag morgen.Det hadde begynt å brenne i en låve i Åsane i Bergen. I loven fant politiet levninger etter en person, som politiet antar omkom i brannen. Politiet har ikke sikker identitet på personen, men politiet tror de vet hvem det er.Pårørende til denne personen, en mann i 40-årene, er varslet.? Videre undersøkelser vil dreie seg om å få klarhet i hva som er årsaken til brannen. Vi jobber også for å få klarhet i identiteten til vedkommende som er funnet på åstedet. Vi har på dette tidspunktet ikke noen holdepunkter for at det har skjedd noe straffbart i forbindelse med brannen eller dødsfallet, skriver politiet i en pressemelding.
Det var ei kvinne i 60-åra som mista livet i helikopterulykka vest for Sotra i går kveld. Kvinna jobba som sjukepleiar i Equinor. Det seier Equinor-sjef Anders Opedal til NTB.Seks personar vart redda opp frå sjøen og frakta til Haukeland universitetssjukehus etter at helikopteret dei var i styrta. Kvinna døyde, medan fem personar framleis innlagde med ulik skadegrad.Dei fem skadde er tilsette i Bristow.Politiet jobbar med å innhenta informasjon og å belysa kva som har skjedd. Dei vil ta avhøyr av personane som var om bord på helikopteret i dag.Politiet har dialog med Havarikommisjonen som har ansvar for vraket og søkjer etter dette.
Kvinnen i 60-årsalderen som mistet livet i helikopterulykken vest for Sotra onsdag kveld jobbet som sykepleier i Equinor. Det sier Equinor-sjef Anders Opedal til NTB.? Vi har nå fått bekreftet at den omkomne er en av våre egne kolleger, ansatt hos Equinor. Den omkomne var sykepleier på jobb for å ivareta andre. Vi har mistet en kjær kollega og dyktig medarbeider, sier Opedal.Torsdag føremiddag blir det flagga på halv stang ved kontoret til Equinor i Bergen.
Helikopteret som gikk ned utenfor Sotra onsdag kveld tilhørte selskapet Bristow.En kvinne i 60-årene ansatt i Equinor døde, og de fem andre som ble skadd i ulykken, er ansatt i Bristow.? Sorgen preger oss alle. Fem av våre ansatte var involvert i hendelsen, og de ivaretas nå på Haukeland sykehus. Én person er kritisk skadd, én er alvorlig skadd og tre er lettere skadd, sier direktør Heidi Wulff Heimark i Bristow Norge til NTB.
Fylkesvei 55 mellom Esebotn og Dragsvik blir stengt utover dagen etter snøskredet som gikk tidligere i dag. Det blir gjort en ny vurdering kl 18:00. Da blir det bestemt om det skal startes opprydningsarbeid eller om vegen skal stenges inntil videre. Søket som har vært på stedet blir avsluttet. Det er ingen observasjoner som tyder på at noen er tatt, melder Vest politidistrikt.
Aker BP har besluttet å stanse all helikoptertrafikk inntil videre.Årsaken er helikopterulykken utenfor Bergen onsdag kveld, skriver selskapet i en pressemelding.Èn person er bekreftet omkommet og fem personer er innlagt på Haukeland universitetssjukehus.? Våre tanker nå, går først og fremst til de involverte i ulykken. Sikkerhet er alltid vår viktigste prioritert, dette omfatter selvsagt også helikoptersikkerheten. Videre vil vi fortløpende vurdere hvordan denne hendelsen påvirker vårt flyprogram og våre operasjoner, sier Georg Vidnes, direktør for drift i Aker BP.Alle berørte reisende til og fra Aker BP sine installasjoner vil få beskjed, skriver selskapet.Aker BP har opprettet et pårørendenummer, telefonnummeret er 80020002.
På fjellovergangane fylkesveg 50 Hol ? Aurland og riksveg 7 Hardangervidda blir det kolonnekøyring frå klokka 12.00. På Hardangervidda gjeld dette for køyretøy over 7,5 tonn.
Ifølge Hovudredningssentralen hadde dei seks personane som var om bord på helikopteret som styrta vest for Sotra i går kveld på seg overlevingsdrakt.Det seier stabssjef Gustav Magne Landro i Vest politidistrikt.Ei kvinne i 60-årsalderen er stadfesta omkome etter helikopterulykka. Ein person har status som kritisk skadd, ein annan som alvorleg skadd, og tre andre som lettare skadd. Dei fem er innlagde på Haukeland universitetssjukehus.
Vegvesenet melder at det no er fri ferdsel på fylkesveg 50 Hol- Aurland.
Stabssjef i Vest politidistrikt Gustav Landro sier han tror på at ferdsskriveren, også kalt «den sorte boksen», på helikopteret som gikk ned vest for Sotra onsdag kveld vil bli funnet.Han erkjenner likevel at det å finne ferdsskriveren og andre vrakrester er svært krevende.? Den største utfordringen i arbeidet vårt har vært og er fortsatt dårlige værforhold. Høye bølger og sterk vind gjør det vanskelig å få tak i vrakdeler, sier Landro.
Glaskartunnelen på E39 i Bergen er stengt på grunn av at ein bil har fått stopp, melder Vegtrafikksentralen.
Ein mann i 40- åra er mistenkt for fleire tjuveri Førde den siste tida. Mannen er også mistenkt for fleire moglege innbrotsforsøk, skriv Firda. Politiet prøver få tak i mannen, som dei trur står bak ei skremmande hendinga i Førde onsdag kveld. Mannen skal då ha hamra på ei dør og skremt dei som budde i huset.
Rune Indrøy blir ny pressesjef for byrådsleder Christine Meyer. Det skriver Meyer selv på sin Facebook-side torsdag.Indrøy har tidligere jobbet som informasjonssjef i TV 2 og direktør for samfunnskontakt i Eviny.
Det var ei kvinne og fem menn som var om bord i helikopteret som styrta vest for Sotra onsdag ettermiddag. Ei kvinne er stadfesta omkomen, medan fem menn er skadde. Det stadfestar politiet til NRK.
Politiet har enno ikkje fått avhøyrt dei fem overlevande etter helikopterstyrten vest for Sotra onsdag kveld. Det stadfestar politiadvokat Trygve Ritland.? Det er først og fremst på grunn av helsetilstanden til dei skadde, seier han til NRK.Ei kvinne i 60-årsalderen er stadfesta omkome.Ein person er kritisk skadd, ein annan alvorleg skadd, og tre andre lettare skadd, meldte Haukeland universitetssjukehus.Ritland seier dei først og fremst håpar å få kontakt med dei gjenlevande, for å få oversikt over kva som kan ha skjedd før helikopteret gjekk ned.
? Dette er ein tung dag for alle som jobbar på norsk sokkel.Det seier konsernsjef i Equinor, Anders Opedal.Han har vore ein og ein halv time på pårørandesenteret som er oppretta på Scandic Kokstad i Bergen i etterkant av helikopterulykka vest for Sotra onsdag kveld.Ei kvinne i 60-årsalderen er stadfesta omkomen. Ho var tilsett i Equinor som sjukepleiar.Dei fem mennene som også var om bord helikopteret jobba for Bristow. Dei fem er innlagde på Haukeland universitetsjukehus med varierande skadegrad.
? Når me startar opp igjen skal det vera trygt å fly med helikopter til nordsjøen, seier konsernsjef i Equinor Anders Opedal.All helikoptertrafikk til og frå oljeplatformane er stoppa enn så lenge, som følge av helikopterulykka vest for Sotra onsdag kveld.
Kvinnen i 60-årsalderen som er bekreftet omkommet etter helikopterstyrten vest for Sotra onsdag kveld var ansatt i Equinor.? Den omkomne var sykepleier som har vært ansatt hos oss i flere tiår. Vi har mistet en veldig respektert og kjær kollega som var utrolig dedikert i arbeidet sitt for å ivareta andres sikkerhet, sier konsernsjef Anders Opedal.Opedal har tilbragt 1,5 time på pårørendesenteret som er opprettet på Scandid Kokstad i Bergen, og er tydelig preget i møte med pressen.? Det er en svært alvorlig hendelse.
Kvinnen i 60-årsalderen som omkom i helikopterulykka utenfor Sotra var fra Årdal.? Det var en fryktelig beskjed å høre om den ulykka i seg selv, og nå har vi også fått beskjed om at den omkomne personen opprinnelig er fra Årdal og har familie i her. Våre tanker og dypeste medfølelse går til de pårørende og de etterlatte, sier ordføreren i kommunen, Christian Sønstlien.Kommunen har vært i kontakt med de pårørende og yter den bistanden som de ønsker og trenger.? Dette er den verst tenkelige beskjeden å få som ordfører, sier Sønstlien.
Det har vært et trafikkuhell på Svortland på Bømlo. Det er snakk om en påkjørsel bakfra ifølge politiet.En person skal ha vondt i ryggen.Trafikken går forbi og det er dirigering på stedet. Bilene er flyttet vekk fra veibanen.
Ein mann i 60- åra kom uskadd frå ein bustadbrann på eit gardstun i Åsane i dag tidleg. Heile huset stod i brann. Eigaren opplyser til politiet at ein mann i 40- åra tidvis har budd i øvste etasje av huset hans. Det er ukjent om vedkommande var heime då det begynte å brenne. Så langt har ikkje politiet fått kontakt med vedkommande. Det er ukjent kvifor det begynte å brenne, melder Vest politidistrikt. Brannvesenet fekk melding om brannen klokka 05. 47 og hadde fått kontroll på den like før halv åtte.
Isnedfallet på fylkesveg 5641 Veitastrondvegen ved byrjinga av Veitastrondvatnet i Luster er rydda. Vegen er opna for fri ferdsel att, melder Vegtrafikksentralen.
Det brenner i et bolighus i Sauråsbakken på Nyborg i Åsane. Brannen ble meldt like før klokken 06.00 og brannvesenet rykket ut med styrker fra flere stasjoner. Det er uklart om noen personer er skadet. Vaktleder Stian Kvam ved 110 Vest sier at brannvesenet nå har kontroll på brannen.
? Vi kan bekrefte at helikopteret var på øvelse med vårt skip «Wilson Twisteden», administrerende direktør, Øyvind Gjerde, i Wilson Shipping.
Forsvaret bistår med kystvaktskipet «Sortland» i helikoptersøket vest for Bergen.? Jeg kan bekrefte at forsvaret deltar med et kystvaktfartøy, sier Stine Barclay Gaasland, talsperson fra Forsvaret.
En bil er involvert i en trafikkulykke på riksvei 13 ved Granvin kirke på Voss.Politiet, ambulanse og luftambulanse på vei, mens brannvesenet allerede er på stedet.Veien er stengt ved ulykkesstedet.
Landssamanslutninga av vasskraftkommunar (LVK), Landssammenslutninga av Norske Vindkraftkommuner (LNVK) og Utmarkskommunenes Sammenslutning (USS) åtvarar mot at Klimautvalget vil «statleggjere arealpolitikken».Dei tre kommuneorganisasjonane skriv i sitt høyringsfråsegn at utvalet foreslår «radikale grep med fundamentale endringar i etablerte samfunnsstrukturar og på tvers av gjengs politiske haldningar».
Vestland har i lengre tid mangla bussjåførar, noko som har gått utover samferdsletilbodet. Fylkestinget løyvde difor i fjor pengar til å rekruttere fleire bussjåførar. I første runde vart det valt ut 15 kandidatar.No skal eit spleiselag mellom fylket og busselskapa sikre opplæring til ytterlegare 47 sjåførar som skal køyre buss i Vestland, melder Skyss i ei pressemelding.I den første runden inngjekk Skyss ein avtale med Tide og Vy og dekte heile kostnaden med sjåførutdanning. No kjem ei ny løysing der Skyss har inngått avtale med alle busselskapa som køyrer for dei (Tide, Vy, Firda Billag og Modalen Eksingedalen Billag).I den nye avtalen vil Skyss og kvart busselskap bidra med kvar sin halvpart av opplæringa ved privat køyreskole. Pengane blir fordelte på selskapa etter innmelde behov.Til saman vil avtalane sikre at det kjem over 60 nye bussjåførar i Vestland.? Vi er glade for å sjå at pengane strekk så langt. Vi treng mange bussjåførar i fylket vårt, og det er gledeleg å sjå at ordninga om delfinansiering vil gi så mange nye sjåførar, seier fylkesordførar Jon Askeland.? Vi i Vy Buss set stor pris på at fylkestinget og Skyss legg til rette for at fleire kan gjennomføre bussjåførutdanninga ved hjelp av eit spleiselag. Bransjen treng mange nye sjåførar og gode ambassadørar, og dette er eitt av fleire tiltak som bidrar godt på vegen, seier Arild Nylend, prosjektleiar for rekruttering i Vy Buss AS.Då det første utdanningssamarbeidet vart annonsert, opplevde selskapa stor interesse, ifølge pressemeldinga.
Tidligere daglig leder i Utøya, Jørgen Watne Frydnes, overtar som leder av Nobelkomiteen. 39-åringen blir dermed den yngste lederen av komiteen noensinne.Watne Frydnes tar over etter Berit Reiss-Andersen som gikk av ved nyttår etter å ha ledet komiteen siden 2017. De øvrige medlemmene er Gry Larsen, Asle Toje, Anne Enger og Kristin Clemet.
Ein 16-åring er sikta for drapsforsøk etter knivstikkinga på Os utanfor Bergen søndag. 16-åringen blir avhøyrt av politiet måndag ettermiddag. Det var VG som melde om siktinga først.? Eg veit ikkje korleis han stiller seg til siktinga. Det er ingen tvil om at det er ei alvorleg sak, seier påtaleansvarleg i Vest politidistrikt, Eli Valheim, til avisa. Ho opplyser at sikta er under oppfølging av barnevernet.
Ein gut på 16 år er pågripen og sikta for å ha knivstukke ein annan gut på 15 år. Hendinga skjedde på Os utanfor Berge måndag kveld.Politiet meiner knivstikkinga skjedde etter ein konflikt.
Mannen i 60-åra som vart funnen død etter ein bustadbrann i Arna på laurdag skal obduserast tysdag.Det opplyser Linn Skaar Sætre til NRK.Samstundes skal politiet gjera undersøkingar i bustaden i håp om å finne årsaka til brannen.? Akkurat no er det ingen teikn på at det har skjedd noko straffbart, seier Sætre.Politiet håpar også at obduksjonsrapporten vil gi ein dødsårsak.
Brannvesenet har fått melding om at det har vært en brann på et kjøkken i Kvam som muligens skal være slukket. Det er ikke meldt om personskade.
I Duvedalen, mellom Kringla og Instefjord, har en personbil blitt truffet av et steinskred. Det melder Vegtrafikksentralen Vest på X. Politi er på vei til stedet.
Fergesambandet Kvanndal-Utne har vært stengt en periode. Dette på grunn av operasjonelle utfordringer.Vegtrafikksentralen melder om at sambandet gjenopptar normal drift med første avgang fra Kvanndal kl. 19.00.
© 1997-2024 Sistenytt.com er en del av Norindex Media Norge portalene.
Copyright og Personvern policy :: Om oss

Det er ikke tillatt, uten å innhente skriftlig tillatelse fra Norindex Media Norge, å kopiere, videreformidle eller selge innholdet fra dette domenet. Dette gjelder bla. logo, tekst, fotografier samt programkoder og tekniske løsninger.