Søndag, 04.12.2022 19:54 Uke: 48
pixel
EKSTRA

Kategori

Distrikt

Sistenyheter
Brot på vikeplikta
(I dag, kl 19:40)
Seier til Kristiansand
(I dag, kl 19:40)
Rivalen ristet på
hodet etter Kildes
mak...

(I dag, kl 19:20)
To forelegg i kontroll
på Hitra

(I dag, kl 19:20)
Rivalen ristet på
hodet etter Kildes
mak...

(I dag, kl 19:10)
Flere innbrudd på
Hvaler

(I dag, kl 18:50)
- Vil ta affære
(I dag, kl 18:41)
Sterling står over
Senegal-kampen

(I dag, kl 18:40)
Trafikkulykke på
Notodden

(I dag, kl 18:30)
Har kontroll på
pipebrann

(I dag, kl 18:10)

Sistedistrikt
Brann i enebolig på
Oppdal

(I dag, kl 19:51)
Brot på vikeplikta
(I dag, kl 19:41)
Seier til Kristiansand
(I dag, kl 19:31)
To forelegg i kontroll
på Hitra

(I dag, kl 19:21)
Flere innbrudd på
Hvaler

(I dag, kl 18:51)
Trafikkulykke på
Notodden

(I dag, kl 18:31)
Har kontroll på
pipebrann

(I dag, kl 18:11)
Bilbrann på Grorud
(I dag, kl 18:01)
Trafikkulykke i Skien
(I dag, kl 18:01)
Pipebrann i Trondheim
(I dag, kl 18:01)

Mest lest siste uke
Mowinckel topp ti ?
Goggia mot andre
sei...

(I går, kl 21:50)
Mowinckel topp ti da
Goggia tok andre se...

(I går, kl 22:01)
- Sto på hemmelig
drapsliste

(I går, kl 22:31)
- Vil ha flere
leiesoldater

(I dag, kl 03:11)
Brann i bil
(I dag, kl 09:41)
Mann filmet kvinner på
toalett på uteste...

(I dag, kl 10:20)
En person funnet
omkommet etter brann

(I går, kl 20:00)
Pelé fra sykesenga: ?
Tusen takk for alt

(I går, kl 22:40)
Ny kniv-pågripelse i
Oslo

(I dag, kl 00:10)
Mann pågrepet på
Grønland

(I dag, kl 00:20)

Mest lest i dag
Bjørg ble kalt «damen
uten ben i kroppen...

(27.11.2022, kl 21:10)
Venter strømhopp i
vinter

(27.11.2022, kl 23:11)
Kommunaldirektøren for
barnevern går av

(30.11.2022, kl 18:10)
Rustad-løper vant
verdenscuprenn i
langr...

(02.12.2022, kl 13:50)
Fem salmonellasmittede
(28.11.2022, kl 14:30)
Berntsen og Mol tapte
i Australia

(30.11.2022, kl 09:40)
Millionpris til døv
perkusjonist

(30.11.2022, kl 10:50)
Nakstad: Dette avgjør
den nye bølgen

(01.12.2022, kl 10:11)
Kjedekollisjon på
riksveg 25 mot Elverum

(02.12.2022, kl 17:00)
Mowinckel topp ti ?
Goggia mot andre
sei...

(I går, kl 21:50)

Været i dag
Værdata for Oslo mangler.
Værdata for Bergen mangler.
Værdata for Stavanger mangler.
Værdata for Trondheim mangler.
Værdata for Trømsø mangler.
Værdata for Kristiansand mangler.
Værdata for Bodø mangler.
Værdata for Halden mangler.

Værdata fra MET/ Yr.no

Brannvesenet melder om røykutvikling frå eit batterirom i Ekrevegen i Arna.
Fylkesveg 55 over Sognefjellet er no opna att. Fjellovergangen har ein periode vore stengd grunna uvêr, og vil framleis vere nattestengd framover, melder Statens vegvesen.
Nominasjonsmøtet til Vestland Venstre valte laurdag fylkesleiar Åsta Årøen som toppkandidat til fylkestingsvalet i 2023. På andreplass kjem Jacob Nødseth frå Kinn og på tredjeplass er Marius Hellan Hindenes frå Alver.
Hordaland tingrett seier nei til å varetektsfengsle ein mann i 30-åra som har brote besøksforbodet mot ei kvinne i 30-åra. Politiet meiner det er fare for gjentaking, noko retten er usamd i.
Politiet i Bergen har fått svar på DNA-analysane av eit menneskebein som vart funne på Solheim kirkegård i Bergen. Resultatet er førebels, men analysane viser at beinet stammar frå ein mann.? Det er ingen treff i sakna-registeret vårt, så det styrkar vår teori om at beinet har sige inn frå ei grav i nærleiken, seier politiadvokat Eli Andrea Skaar til NRK.Analysane skal no køyrast på nytt for å bekrefte.
Vestland fylkeskommune har tidlegare lagt fram eit prøveprosjekt der dei for å spara pengar skal sløkka veglys i fem timar på natta.Men i går vedtok Hovudutval for samferdsel og mobilitet å be administrasjonen legga det fram som ei politisk sak.
Det har vært en trafikkulykke mellom en bil og en motorsykkel på E134 Haukelivegen i Etne sentrum. ? Det er ukjent skadeomfang. Det meldes at føreren av motorsykkelen er våken, sier operasjonsleder Dag Steinkopf i sørvest politidistrikt. Nødetatene er på vei til stedet.
Eit russisk lagg har blitt heist opp ved ei av flaggstengene utanfor rådhuset i Øygarden kommune søndag morgon. ? Det er totalt uakseptabelt. Dette ser eg på som ein ganske kraftig provokasjon, seier ordførar i Øygarden kommune Tom Georg Indrevik (H) til VG. Det er ukjent kven som står bak. Kommunen vurderer å politimelde saka.
Eit fastkøyrd vogntog stengjer eitt felt av rv. 7 vest for Haugastøl på Hardangervidda, melder Vegtrafikksentralen. Bilberging er på veg.
Det kan vere sjuk fisk blant den rømde oppdrettsfisken frå Vadheim. Det seier avdelingssjef Gro Eliassen i Mattilsynet. I helga vart oppdaga hol i ei merd med 40 000 laks. Kor mykje som har rømt førebels ukjent. Eliassen seier det var påvist pancreas disease på fisken, og at ein liten prosentdel av den rømde fisken difor kan vere sjuk.
Ein person vart i dag stogga i ein trafikkontroll på E39 på Sandane mistenkt for ruskøyring. Mannen i 40-åra mangla også førarkort. UP kontrollerte i alt 25 sjåførar.
Strengare krav til vassføring vil ramme kraftproduksjonen i eit tjuetals elvar i Vestland fylke.? Dette vil sjølvsagt gå noko utover kraftproduksjonen, men regjeringa meiner vi her har funne ein rett balanse mellom omsynet til kraftproduksjon og viktige miljøverdiar, seier Klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap).I alt reknar regjeringa med at auka vassføring i 144 elvestrekningar vil koste 1.740 gigawattimar i kraftproduksjon. Regjeringa kan per no ikkje svare på kva kraftprodusentar som blir pålagde nye restriksjonar.
Utrykningspolitiet har i kveld hatt fartskontroll på E39 ved Indre Årdal i Jølstravatnet. 12 sjåførar fekk bot. Den høgaste farten patruljen målte, var 108 km/t i 80-sona på staden.
Ferjesambandet Fedje-Sævrøy er innstilt på grunn av ambulansetransport. Normal drift frå kl. 10.40.
Regjeringa vil vente to år, til 2024, med å avtale finansiering av Bybanen til Åsane. Fylkesordførar Jon Askeland (Sp) fryktar utsett byggestart. ? Risikoen for prosjektet stig. Dette er dramatisk, seier han til BT. Då Bergen i november vedtok Bryggen-alternativet, lova byrådet byggestart innan 2024. Reguleringsplanen blir ferdig i mai 2023, altså før kommunevalet, men auka kostnadsprognose, varsel om redusert statsstøtte og lengre byggetid har auka usikkerheita.
Ein bil er involvert i ei trafikkulukke på Tangevegen i Årdal. Det skal vere redusert framkomst på staden. Naudetatane har rykka ut, opplyser politiet.
Det er redusert framkome på fylkesveg 53 Tangevegen i Årdal. Ein bil er involvert i ei trafikkulukke. Naudetatane er på veg.
To menn er i dag arrestert og sikta for grov økonomisk kriminalitet. Politiadvokat Cathrine Melau i Vest politidistrikt vil ikkje kommentere ytterlegare kva siktinga går ut på.? Det er fordi saka er i ei tidleg fase. Me skal framleis avhøyre begge dei sikta og ei rekke vitne, forklarar Melau.Ifølge ho er dei to mennene sikta i ei sak som politiet har jobba med over lengre tid.Det var BT som først omtala saka.
En mann i midten av 60-årene døde i en ulykke i forbindelse med skogsarbeid og trefelling. Hendelsen skal ha skejdd i terrenget vest for Måløy. Mannen ble erklært død på stedet. Politiet opprettet sak.
Guten som har vore innlagd på Haukeland universitetssjukehus etter eit småbåtforlis ved Sandøy på Bulandet er no stabil, melder Vest politidistrikt. Guten som blei kritisk skadd under forliset er i betring men er framleis innlagd ved helseføretaket.
En voldsdømt politimann i 30-årene i Vest politidistrikt tapte delvis ankesaken i lagmannsretten. Mannen ble i mai dømt til 60 dagers fengsel Hordaland tingrett for vold mot en kollega. Han mistet i tillegg jobben. Lagmannsretten har dømt mannen til samme fengselsstraff og tap av stilling, men dømmer ham ikke til å betale erstatning, slik tingretten gjorde.
Programleiar er Jan Børge Leirvik.
Det er tatt ut ny tiltale etter Nav-drapet i Bergen i 2021. En 40 år gammel mann er tiltalt for å ha drept en ansatt i Nav og for drapsforsøk på en annen Nav-ansatt.
Aktor Celin Hauge Andersen ber om fem år og seks måneder fengsel for læreren som er tiltalt for overgrep mot syv barn. Mannen i 30-årene har erkjent straffskyld. Flere av overgrepene skal ha skjedd i klasserommet på en barneskole i Bergen. ? Det bør legges betydelig vekt på at han har utnyttet sin stilling og tillitsforholdet barna hadde til ham for å begå overgrep mot dem, sa Andersen under prosedyren i retten.
Ein 30 fots seglbåt fekk motorproblem på Byfjorden i Bergen natt til måndag. Redningsskøyte og brannbåt blei kalla ut, og fekk dei to personane i båten til land.Ei reiskapsbu losna og hamna på hovudet i ein hage i Strusshamn på Askøy. Eigaren sikra boden sjølv, ifølgje politiet.På toppen av kjøpesenteret Horisont i Åsane tok vinden tak i isolasjonsmatter på opptil 20 kilo. ? Det kunne blitt farleg, men entrepenøren kom og sikra mattene, ifølgje politiet.
Ei kvinne er pågripen etter at verdiar for fleire hundre tusen kroner vart stolne frå ein gullsmedbutikk i Bergen i dag.Meldinga om ei knust rute i inngangspartiet på eit kjøpesenter i bydel Arna kom til politiet like etter klokka 12. Politiet skriv på Twitter at takka vere gode overvakingsbilete og godt lokalt politiarbeid er no ei 29 år gamal kvinne pågripen.
Fv. 57 Nishammartunnelen i Fjaler er stengd. Grunnen er at Statens vegvesen har fått melding om kraftig oljesøl. Brannvesenet er på veg for å sjekka stoda.
Fv 5602 vil verta stengt i mange timar framover, etter eit ras ved Feiostunnelen fredag morgon. Trafikkoperatør Christer Eide ved Vegtrafikksentralen Vest fortel at dei ventar på dagslys.? Entreprenør vil ikkje starta å rydda før me får vurdert raset. Det kan også vera aktuelt å kalla inn geolog når me får sett nærmare på staden, seier han.Fv 5602 Feios i Vik kommune: Vegen er stengt like ved Feiostunnelen pga. ras.
Lonevågtunnelen på Osterøy blir kortvarig stengd på grunn av ein naudsyn sjekk av naudtelefon inne i tunnelen, melder Statens vegvesen. Tunnelen er venta å opne kl. 21.00.
Arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap) seier til avisa Vestavind at det er uheldig at regjeringa får skulda for at lærarstreiken enda med tvungen lønsnemnd. Dei siste dagane har fleire sentrale Ap-politikarar og lærarar i kommunen meldt seg ut av partiet i protest. Ho understrekar at ansvaret for å løysa ei arbeidskonflikt ligg på partane.
Ein bil skal tysdag morgon ha hamna på taket ved Fv 5112 på Bogøy i Bjørnafjorden kommune. Naudetatane er på veg, skriv Vegtrafikksentralen Vest på Twitter. Det skal vera vanskeleg å passera på staden.
Sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum vant alle sine innledende kamper i verdenstourturneringen i Paris og er klare for cupspillet.Den andre norske duoen med Mathias Berntsen og Hendrik Mol tapte to av sine tre kamper i samme pulje og er ute. De tapte første kamp for Mol og Sørum og har siden tapt én gang og vunnet én gang mot to chilenske lag.(NTB)
Fire bilførere fikk vert sitt forenklede forelegg i en fartskontroll ved Engevik på Stord. Høyeste fart i 80-sonen på stedet var på 102 kilometer i timen.
Ine Eriksen Søreide (H) ber regjeringa om på ny å vurdere om det er «klokt» at russiske fiskefartøy har tilgang til norske hamner.? Det er ei stor utfordring at sivile russiske fartøy kan vere utstyrt med militære kapasitetar. Den problemstillinga har vore aktuell lenge, og vart høgaktuell denne veka med det som har skjedd i Austersjøen, seier leiaren av Stortingets utanriks- og forsvarskomité til NRK. Tal frå Fiskeridirektoratet viser at russiske skip har levert 96.585 tonn fisk i norske hamner så langt i år.
Eksperter undersøker nå betongkonstruksjonen ved Sandsli bo- og aktivitetssenter i Bergen. Brannvesenet rykket ut til hjemmet i formiddag etter at en automatisk brannalarm var utløst.? Det var ingen brann ved hjemmet. Trolig er det støv fra konstruksjonen som har utløst alarmen, sier vaktkommandør Helge Lund ved 110-sentralen til brannvesenet.Det skal være store sprekker i både søyler og gulv. 48 beboere er evakuert fra deler av bygget. Ingen personer er skadet.Sandsli- bo og aktivitetssenter er Bergens største sykehjem, og ble åpnet for to år siden.
Fv5627 Aurlandsfjellet har opna for trafikk etter å ha vore stengt sidan måndag på grunn av snøvêr. Det melder Vegtrafikksentralen.
Politiet har rykket ut til Morvik i Åsane, Bergen, etter meldinger om at flere steiner har rast ned på fortau og vei. Kommunen er varslet.
Arnanipatunnelen på E16 er åpen igjen. Tunnelen ble stengt grunnet gjenstand i veibanen.
Brannvesenet er på veg til eit bygg i Furuflaten i Bjørnafjorden kommune, etter melding om røykutvikling frå bygget.
Ingen ingress er tilgjengelig for denne artikkelen.
© 1997-2022 Sistenytt.com er en del av Norindex Media Norge portalene.
Copyright og Personvern policy :: Om oss

Det er ikke tillatt, uten å innhente skriftlig tillatelse fra Norindex Media Norge, å kopiere, videreformidle eller selge innholdet fra dette domenet. Dette gjelder bla. logo, tekst, fotografier samt programkoder og tekniske løsninger.