Søndag, 01.10.2023 09:55 Uke: 39
pixel
Kategori

Distrikt

Sistenyheter
Dømt for vold
(I dag, kl 09:46)
Hver tredje omkomne
var motorsyklist

(I dag, kl 09:43)
Ingen hadde promille
(I dag, kl 09:30)
Positive meldinger
etter dramatisk
fotba...

(I dag, kl 09:23)
Kvinne bitt i ansiktet
(I dag, kl 09:23)
Fortsetter søk etter
savna mann

(I dag, kl 09:23)
Trafikkulykke på
Engeløya

(I dag, kl 09:23)
Ny pågripelse
(I dag, kl 09:11)
Fortsatt ingen
Messi-retur for Inter
Mia...

(I dag, kl 09:08)
Svart røyk på
Krigsskolen i Oslo

(I dag, kl 09:08)

Sistedistrikt
Kvinne bitt i ansiktet
(I dag, kl 09:29)
Hver tredje omkomne
var motorsyklist

(I dag, kl 09:29)
Fortsetter søk etter
savna mann

(I dag, kl 09:29)
Trafikkulykke på
Engeløya

(I dag, kl 09:29)
Ingen hadde promille
(I dag, kl 09:29)
Isdalstø: Kjøpt i
fjor, solgt med pen
fo...

(I dag, kl 09:08)
Tomannsboligen på Seim
er akkurat solgt....

(I dag, kl 09:08)
Svart røyk på
Krigsskolen i Oslo

(I dag, kl 09:08)
Mann til sykehus etter
slagsmål i Drøbak

(I dag, kl 09:08)
15-åring på biltur
(I dag, kl 09:08)

Mest lest siste uke
Ber folk være obs på
rester etter båtbra...

(I går, kl 13:23)
Hias jobber på Mjøsa -
hold avstand

(I går, kl 14:22)
Ulykke på E16 ved
Kongsvinger

(I går, kl 14:55)
Innbrudd i båt i
Kristiansand

(I går, kl 15:22)
Brannøvelse i
Ullensvang

(I går, kl 11:39)
Kommunal- og
distriktsministeren
besøkte...

(I går, kl 13:23)
Jerv møter Sogndal
klokken 15.00

(I går, kl 15:22)
Mann gikk på
togskinnene - kjøpte
billet...

(I går, kl 19:39)
Røykutvikling Stjørdal
(I går, kl 11:39)
Ber om tips om påkjørt
bil

(I går, kl 11:39)

Mest lest i dag
Knuste iPhone 15 Pro
Max med bare henden...

(25.09.2023, kl 15:31)
«Alle» Sony-systemer
skal være hacket

(26.09.2023, kl 16:26)
100 nye arbeidsplasser
(26.09.2023, kl 20:06)
To gutter pågrepet -
mistenkt for voldte...

(24.09.2023, kl 13:27)
- Armenia begår en
stor tabbe

(25.09.2023, kl 16:15)
Fulle vannmagasiner må
tappe ut vann

(29.09.2023, kl 06:59)
Lange køer etter
elgpåkjørsel i Skien

(29.09.2023, kl 16:35)
Høstferie: Her er
sommeren forlenget

(I går, kl 08:18)
Riksveg 15 var stengd
etter trafikkulukk...

(29.09.2023, kl 20:05)
Klepp: Person slått i
ansiktet

(29.09.2023, kl 20:06)

Klokka 23.43 fikk politiet melding om slagsmål i Egersund sentrum. En mann fikk brukket nesen. Den mistenkte hadde forlatt stedet. Like i forkant ble en gjest ? en mann i 20-årene ? på Oktoberfestivalen anmeldt for vold mot en vekter. Han ble sendt vekk fra stedet. Og så, klokka 03.22, fikk politiet melding om mer slåssing i sentrum. I tillegg var en bilrute blitt knust. Politiet tok kontakt med to personer som forsøkte å løpe fra stedet.
Politiet skriver på X (tidligere Twitter) at det har vært en natt preget av mye fyll og tull i store deler av distriktet. Politiet har hatt nærmere 50 oppdrag knyttet til ordensforstyrrelser, forstyrrelse av natteroen og bortvisninger. De melder om knuste ruter, trusler, urinering og flere slåsskamper.
Politiet melder også om flere tilfeller av fyllekjøring. Klokka 02.41 fikk de melding om et trafikkuhell i den nordlige enden av Byhaugtunellen. Ingen ble skadet. Samtidig i Haugesund kjørte en bil inn i en husvegg i sentrum. Det resulterte i store materielle skader på huset og på en bil som stod parkert utenfor. Bilføreren, en mann i begynnelsen av 30-årene, ble tatt med for blodprøvetaking. Og i Nedre Vats i Vindafjord fikk politiet melding om en bil som flere ganger holdt på å kjøre i autovernet. Bilen hadde i tillegg punktert og kjørte på felgen. Sjåføren framstod beruset og ble tatt med for blodprøvetaking.
En person har ifølge politiet falt ned en skrent på cirka ti meter. Ulykken skjedde i Sirdal.Helsepersonell har startet med behandling av pasienten.? Personen skal være skadet, skadeomfanget er uvisst, skrev politiet da de først meldte om ulykke ved 16-tiden i ettermiddag.
En person er kjørt til Stavanger universitetssjukehus i ambulanse etter trafikkulykken i Lund. Skadeomfanget er uvisst. Politiet avhører vitner til ulykken.
Politiet ferdig på stedet ved Rennfast. Den utbrente bilen er fraktet vekk og trafikken går som normalt. Politiet vet ikke hva som er årsaken til at bilen begynte å brenne.
Brannen i bilen ved Rennfast er slukket av brannvesenet. Varebilen er utbrent. Trafikken skal flyte greit forbi stedet.
Det har kommet melding om brann i et kjøretøy på E39 like før innkjøringen til Mastrafjordtunnelen på nordsiden av tunnelen. Nødetatene er på vei.
Det har vært en trafikkulykke i nærheten av en parkeringsplass ved E39 ved Hovsvatnet i Lund. To biler skal være involvert. En bil skal ligge på taket. Alle involverte skal være ute av bilene. Trafikken skal flyte greit forbi stedet. Nødetatene er på vei.
Brannen i boligen i Kopervik er slukket. Politiet gjør undersøkelser på stedet og oppretter sak.
Klokka 12.58 fikk politiet melding om brann i en flermannsbolig i Kopervik på Karmøy. Ingen er skadet. Leiligheten er sjekket av brannvesenet.
Litt over midnatt var det knuffing blant to-tre menn på Torget i Stavanger. De tre ble bortvist fra sentrum til i morgen tidlig. To av mennene er i begynnelsen av 20-årene, den tredje er i slutten av 30-årene.
Klokka 03.55 stanset politiet en 15 år gammel jente bak rattet på en bil i Karmsundgata i Haugesund. Hun hadde tyvlånt bilen. Jenta ble tatt med inn til politistasjonen og deretter overtatt av barnevernsvakten og hennes mor. Jenta blir anmeldt for kjøringen.
Klokka 21.30 i går kveld fikk politiet melding om et trafikkuhell i Gamleveien i Hauge i Dalane. En bil hadde kjørt av veien og truffet en parkert bil. Sjåføren framstod ikke som skadet. Politiet mistenker ruspåvirkning.
Politiet rykket til en adresse på Orstad i Klepp etter melding om at en person skulle være utsatt for vold fra en ukjent gjerningsperson.- Fornærmede har fått et slag i ansiktet, men ikke alvorlig, sier operasjonsleder Roger Litlatun til NRK.Politiet har avhørt fornærmede, som har identifisert gjerningsmannen for politiet, som nå leter etter vedkomne.Fornærmede skal ha et kutt over øyet og smerter i ansiktet, og vil oppsøke legevakt for behandling.
Ingen ingress er tilgjengelig for denne artikkelen.
Sør-Vest politidistrikt melder om en trafikkulykke mellom to biler på E39 i Stavanger, ved Schankeholen. Det skal ikke være personskade. Begge nordgående felt inn mot sentrum er stengt, skriver politiet på X.
Politiet rykker til en adresse på Orstad i Klepp etter melding om at en person skal være utsatt for vold fra en ukjent gjerningsperson, skriver politiet i Sør-Vest på X.
Politiet har tatt kontroll på fire personer som satt på taket på kjøpesenteret Herbarium i Stavanger sentrum og drakk alkohol. Det skal ifølge politiet ha blitt fremvist en machete flere ganger, uten at det er meldt om trusler. Politiet har tatt beslag i machete og et magasin, skriver de på X.
En sykkeltyv er tatt på fersken av en politimann fra et annet distrikt som oppholdt seg i området på fritidsreise. Det ble opprettet sak på skadeverk og forsøk på tyveri, skriver politiet på X.
Saken mot Sandnes Sparebank utsettes for tredje gang. Rettssaken skulle startet i Hordaland tingrett i Bergen onsdag 4. oktober. Den blir nå utsatt igjen fordi statsadvokaten som skulle være aktor i saken ikke kan stille.? Det er uheldig ikke minst for de involverte og berørte medarbeiderne som opplever saken som en stor personlig belastning. Det oppleves som en ytterligere belastning at saken blir utsatt igjen og at de ikke blir ferdige med den, sier advokat Gunnar Holm Ringen i Advokatfirmaet PwC som representerer Sandnes Sparebank.PST gav Sandnes Sparebank en bot million kroner i november i 2021, fordi de mente banken ikke var raske nok til å fryse en bankkonto med navnet til mulla Krekar. Pengene var samlet inn av hans familie for å dekke advokatutgifter i Italia, men fordi Krekar står på FNs terrorliste er det innført sanksjoner mot ham. Det er disse sanksjonene PST mener banken ikke har fulgt opp godt nok.Banken avviser at de har gjort noe galt og nektet å betale boten. Derfor endte saken i retten.Etter at rettssaken som skulle gå i Sør-Rogaland tingrett i Sandnes hadde startet, ble den stoppet fordi hele tingretten ble funnet inhabil. En tidligere juridisk direktør i Sandnes Sparebank var nemlig konstituert som dommer i tingretten.I sommer skulle saken startet på nytt i Bergen, men da ble den utsatt fordi det manglet dommer. Når blir den altså utsatt for tredje gang.Advokat Gunnar Holm Ringen sier de nå vil be om at saken flyttes tilbake til Sandnes fordi dommeren som gjorde tingretten inhabil ikke jobber der lengre.
? Vi ser foreløpig ingen tydelige tegn på lavere aktivitet på arbeidsmarkedet i Rogaland, sier direktør i Nav Rogaland, Merethe P. Haftorsen, ifølge en pressemelding.6610 personer var registrert som helt arbeidsledige, delvis ledige eller arbeidssøkere på tiltak ved utgangen av august, viser tall fra Nav.4268 av dem, eller 1,7 prosent av arbeidsstyrken er helt ledige. Det er en økning på 11 prosent fra samme tid i fjor.? Ledigheten fortsetter å være på et lavt nivå i Rogaland. De siste månedene har antallet ledige holdt seg på et stabilt nivå, sier hun ifølge pressemeldingen.Justert for sesongvariasjoner er det en liten økning i antallet helt arbeidsledige den siste måneden.Langtidsledigheten har siden nyttår økt måned for måned. Men de siste to månedene har det blitt registrert en liten nedgang for dem som har vært registrert som arbeidssøkere i mer enn et halvt år.
I august ble en mann funnet død på en adresse på Tonstad i Sirdal. Natt til fredag brant et hus på samme eiendom ned til grunnen. Det melder Stavanger Aftenblad.
Ni av ti kristne friskoler i Sør-Rogaland gikk med underskudd i fjor. Økonomileder Eivind Svendsen ved Tryggheim Skuler sier til Stavanger Aftenblad at årsaken er at tilskuddssatsene gikk ned, mens kostnadene generelt i samfunnet steg kraftig. Rundt 5 prosent av elevene i Rogaland går på en privatskole med offentlig tilskudd.
Nødetatene har rykket ut til en boligbrann i Tonstad i Sirdal i natt. Brannvesenet på stedet melder om full overtenning, og at huset snart er nedbrent. Huseier er bortreist, og det er ikke spredningsfare, melder politiet i Sør-Vest på X.
Enkelte vannmagasin her i landet er nå så fulle at de er nødt til å tappe ut vann fra magasinene for å unngå oversvømmelse. Ved vannmagasinet Blåsjø, som er Norge største kraftmagasin målt i kraftproduksjon, er fyllingsgraden rundt 80 prosent denne uken, mot rundt 40 prosent på samme tid i fjor.
Det har vært røykutvikling på en norsk ubåt øst ved Finnøy i Boknafjorden i Rogaland. Situasjonen skal være avklart.? Ubåten får støtte fra ambulansebåt, nødetater og kystvaktskipet Tor. Personell som har vært i kontakt med røyk, blir fraktet til land, melder Hovedredningssentralen Sør-Norge på X.
En tenåringsgutt er fløyet til sykehus med luftambulanse etter en ulykke på et motorsportsenter på Avaldsnes i Karmøy kommune, skriver politiet på X.Gutten ble skadet under et uhell på trening, og har vært bevisst hele tiden. Politiet skal undersøke saken videre.
Ingen ingress er tilgjengelig for denne artikkelen.
Rehabilitering Vest, som holder til på Revmatismesykehuset i Haugesund, står i fare for å bli lagt ned etter at de ble avvist fra Helse Vest sin anbudskonkurranse.Årsaken var blant annet at kravene til tjenesten er blitt strengere, og helseforetaket mener Rehabilitering Vest ikke oppfyller disse kravene.I kveld møttes pasient-, pårørende,- og brukerforeninger i Helse Fonna-regionen.Nå pågår en mobilisering for å redde tilbudet.? Det er trist at Helse Vest ikke evner å se oss som region. Dette er et tilbud vi har hatt som har betydd ekstremt mye. Vi skal kjempe, sier påtroppende ordfører i Haugesund, Nils Konrad Bua (H).
Ate Kloosterman fra Universitetet i Amsterdam er forsvarernes DNA-sakkyndige i Tengs-saken i lagmannsretten. Torsdag advarte han mot å utelukkende legge til grunn et DNA-bevis for å felle en tiltalt i en kriminalsak.? Selv i saker med sterke resultater, altså fullstendige DNA-profiler av en antatt gjerningsmann, har vi sett flere tilfeller av justismord, sa Kloosterman til retten.Han stilte spørsmål ved hvorfor det ikke var noen positive prøver fra tiltalte flere steder på strømpebuksen til Birgitte Tengs.? Det er bare funnet svært små mengder av y-kromosomal DNA fra tiltalte på strømpebuksen. Dette stemmer ikke med et antatt voldelig ovegrep med mye kamp. Da ville jeg forventet å finne mye mer spormateriale fra en angriper, sa Kloosterman.Dette utsagnet resulterte i en bemerkning fra to av dommerne som mente å huske at strømpebuksa var dratt rolig av Birgitte, sannsynligvis mens hun var bevisstløs.
En mann er pågrepet og siktet for å ha stukket en annen mann i ansiktet, skriver Stavanger Aftenblad. ? Det fremstår ikke som en helt uprovosert voldshendelse mot et tilfeldig offer, sier operasjonsleder Victor Fenne-Jensen til avisen.Bevæpnet politi lette i går etter mannen, etter at en mann ble bragt til SUS med stikkskader i ansiktet.
Metodene hvor man har funnet tiltaltes y-profil på offerets strømpebukse i prøven Y-12-F, er faglig forsvarlige. Det samme gjelder arbeidet som er gjort for å eliminere kandidater fra tiltaltes farsslekt, hevdet den britiske DNA-eksperten Jonathan Whitaker da han vitnet i Gulating lagmannsrett torsdag. ? Når det er sagt kan ikke DNA-bevis gis noen dato, så jeg kan ikke vite om spormaterialet er overført i forbindelse med den kriminelle handlingen. Med tanke på hvor følsomme DNA-analysene har blitt, er det fullt ut akseptert at kontaminering kan skje, sa han.
Allerede mandag flytter Easee inn i nye lokaler i Vassbotnen i Stavanger. Det bekrefter Martin Langeland i Easee overfor NRK.? Det er hjemmekontor på de fleste av oss i dag og i morgen, så ser vi frem til første arbeidsdag i nye lokaler på mandag, skriver han i en e-post til NRK.Frem til nå har de hatt adresse i Sandnes kommune.Ladeboks-selskapet skulle egentlig ha flyttet inn i nye lokaler i januar i år, men flyttingen har blitt utsatt. Easee har i flere måneder vært preget av salgsforbud i Sverige, permitteringer og oppsigelser.Onsdag ble ny administrerende direktør presentert etter at gründer Jonas Helmikstøl trakk seg tidligere i høst.
En ung gutt på lett motorsykkel fikk førerkortet beslaglagt av politiet etter å ha kjørt i 65 km/t i 40-sone i Kippergata i Sandnes i morges. Politiet har varslet foresatte.
Politiet har rykket ut etter melding om at en ni år gammel gutt på sykkel er påkjørt av en bil. Påkjørselen har skjedd i Hillevågsveien i Stavanger.Gutten fremstår som lettere skadd. Ambulanse er på stedet, sammen med mor til gutten.
Politiet har rykket ut etter melding om at en ni år gammel gutt på sykkel er påkjørt av en bil. Påkjørselen har skjedd i Hillevågsveien i Stavanger.Gutten fremstår som lettere skadd. Ambulanse er på stedet, sammen med mor til gutten.
Selskapet Norsk bane setter nå i gang en ny utredning av høyfarts-jernbane mellom Oslo og Bergen over Haukelifjell.Kommuner, fylkeskommuner og selskaper har bevilget 7 millioner kroner for at det spanske konsulentselskapet Sener skal vurdere samfunnsnytten, klimaeffekten og lønnsomheten i prosjektet.For over ti år siden gjorde tyske Deutsche Bahn en lignende utredning på oppdrag fra Norsk bane, der de konkluderte med positive resultater for klima, samfunn og økonomi.Det norske Jernbaneverket var ikke enige i at høyfartsbane var økonomisk bærekraftig.
Nesten ni av ti heltidsstudenter jobber ved siden av studiene, ifølge tall fra Lånekassen. Norsk Studentorganisasjon er bekymret over at så mange studenter må ha en jobb ved siden av studiene, og mener studiestøtten er for lav. Men forsknings -og høyere utdanningsminister Sandra Borch mener det er sunt at studenter kombinerer jobb og studier, og viser til at regjeringen i år økte studiestøtten.
En bil havnet nesten i sjøen ved kaien på Hommersåk i Sandnes. Nødetater rykket ut til stedet.
© 1997-2023 Sistenytt.com er en del av Norindex Media Norge portalene.
Copyright og Personvern policy :: Om oss

Det er ikke tillatt, uten å innhente skriftlig tillatelse fra Norindex Media Norge, å kopiere, videreformidle eller selge innholdet fra dette domenet. Dette gjelder bla. logo, tekst, fotografier samt programkoder og tekniske løsninger.