Søndag, 04.12.2022 18:35 Uke: 48
pixel
EKSTRA

Kategori

Distrikt

Sistenyheter
Trafikkulykke på
Notodden

(I dag, kl 18:30)
Har kontroll på
pipebrann

(I dag, kl 18:10)
Må reise fra Norge før
nyttår

(I dag, kl 18:01)
Mbappé herjet da
Frankrike slo Polen: ?
...

(I dag, kl 18:00)
Bilbrann på Grorud
(I dag, kl 18:00)
Trafikkulykke i Skien
(I dag, kl 18:00)
Pipebrann i Trondheim
(I dag, kl 18:00)
Pengegåver til
rideklubbar

(I dag, kl 17:30)
Blakstad-scoring i
City-seier

(I dag, kl 17:20)
En siktet etter
dødsfall i Søgne

(I dag, kl 17:10)

Sistedistrikt
Trafikkulykke på
Notodden

(I dag, kl 18:31)
Har kontroll på
pipebrann

(I dag, kl 18:11)
Bilbrann på Grorud
(I dag, kl 18:01)
Trafikkulykke i Skien
(I dag, kl 18:01)
Pipebrann i Trondheim
(I dag, kl 18:01)
Pengegåver til
rideklubbar

(I dag, kl 17:31)
En siktet etter
dødsfall i Søgne

(I dag, kl 17:11)
Brann i søppelkasse i
Steinkjer

(I dag, kl 16:51)
Opna igjen etter
bilberging

(I dag, kl 16:51)
To trafikkulykker i
Vestby

(I dag, kl 16:41)

Mest lest siste uke
Mowinckel topp ti ?
Goggia mot andre
sei...

(I går, kl 21:50)
Mowinckel topp ti da
Goggia tok andre se...

(I går, kl 22:01)
- Sto på hemmelig
drapsliste

(I går, kl 22:31)
- Vil ha flere
leiesoldater

(I dag, kl 03:11)
Brann i bil
(I dag, kl 09:41)
Mann filmet kvinner på
toalett på uteste...

(I dag, kl 10:20)
Slagsmål på
Torgallmenningen

(I går, kl 19:10)
En person funnet
omkommet etter brann

(I går, kl 20:00)
Pelé fra sykesenga: ?
Tusen takk for alt

(I går, kl 22:40)
Ny kniv-pågripelse i
Oslo

(I dag, kl 00:10)

Mest lest i dag
Bjørg ble kalt «damen
uten ben i kroppen...

(27.11.2022, kl 21:10)
Venter strømhopp i
vinter

(27.11.2022, kl 23:11)
Kommunaldirektøren for
barnevern går av

(30.11.2022, kl 18:10)
Rustad-løper vant
verdenscuprenn i
langr...

(02.12.2022, kl 13:50)
Fem salmonellasmittede
(28.11.2022, kl 14:30)
Berntsen og Mol tapte
i Australia

(30.11.2022, kl 09:40)
Millionpris til døv
perkusjonist

(30.11.2022, kl 10:50)
Nakstad: Dette avgjør
den nye bølgen

(01.12.2022, kl 10:11)
Kjedekollisjon på
riksveg 25 mot Elverum

(02.12.2022, kl 17:00)
Mowinckel topp ti ?
Goggia mot andre
sei...

(I går, kl 21:50)

Været i dag
Værdata for Oslo mangler.
Værdata for Bergen mangler.
Værdata for Stavanger mangler.
Værdata for Trondheim mangler.
Værdata for Trømsø mangler.
Værdata for Kristiansand mangler.
Værdata for Bodø mangler.
Værdata for Halden mangler.

Værdata fra MET/ Yr.no

Brannvesenet har søndag morgen på Ålgård etter melding om dyr i nød.? Det skal være snakk om en kalv som har ramlet ned i en silo. Vi vet ikke omfanget av det ennå, sier vaktleder på 110-sentralen, Svein Nesse.
Politiet rykket natt til søndag ut til Randaberg etter melding om et pågående innbrudd i en sykkelbutikk, skriver Sør-Vest politidistrikt på Twitter.På stedet oppdaget de en knust rute, men ingen personer i lokalet. En elsykkel skal være stjålet.
En person ble ved 3-tida i natt påkjørt av toget ved Vigrestad stasjon og døde av skadene. Det bekrefter operasjonsleder Gøran Solheim i Sørvest politidistrikt. Ulykken førte til flere timers stans i togtrafikken på Jærbanen. Togtrafikken kom i gang igjen ved 6.30-tida.
Politiet rykket lørdag ettermiddag ut til togstasjonen i Egersund etter melding om ordensforstyrrelse. En mann i 40-årene har hatt en skremmende adferd og har blant annet stjålet julegaver fra andre passasjerer, skriver Sør-Vest politidistrikt på Twitter. Mannen er tatt med til arresten og blir anmeldt for ordensforstyrrelse på offentlig sted.
Politiet sikrer spor hos en bedrift i Hinnasvingene Stavanger etter et innbrudd som trolig har skjedd i natt.? Det er bortatt en safe. Nå driver vi åstedsundersøkelse, sier operasjonsleder Jøran Solheim i Sør-Vest politidistrikt.
Brannvesenet har rykket ut til Verven i Stavanger etter melding om røykutvikling fra en balkong, melder 110-sentralen og Sør-Vest politidistrikt på Twitter.Meldingen om brannen kom tidlig lørdag ettermiddag.
Politiet leter etter en person som løp fra en bil på Revheim i Stavanger like etter klokken 5 natt til lørdag. Bilen ble stanset ved Revheim kirke fordi den hadde frontskader som politipatruljen ønsket å sjekke. Mens én person løp fra stedet, ble den andre pågrepet. Han var beruset, men uskadd.Hendelsen etterforskes nå i sammenheng med innbrudd i Stavanger tidligere på natten. Blant annet et innbrudd i en gravemaskin på Eiganes, der det har blitt stjålet en GPS.? Det jobbes mot å se om det er sammenheng. Det har noe med tidsaspektet for de ulike hendelsene å gjøre, sier operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt, Jøran Solheim.
Brannvesenet rykker ut på mistenkelig røyk/lukt i Leitevein i Sandnes. Mannskap fra Stangeland stasjon rykker ut.
Det er full overtenning i flere leiligheter i flermannsbolig i området Rektor Steens gate og Bjørgvingata i Haugesund. Nødetatene er på stedet, og brannmannskap fra Haugesund har rykket ut.Totalt skal det være fire boenheter som er berørt av brannen. Tre av fire leiligheter er klarert for mennesker, men tempraturen er for høy i den fjerde til at brannvesenet får klarert.? Det brenner såpass kraftig at leilighetene blir nok ødelagt. Vi jobber nå for å stoppe spredning, sier operasjonsleder Øystein Fonnes.
Politiet har fått melding om en brann i første etasje i flermannsbolig i området Rektor Steens gate i Haugesund. Nødetatene er på vei.
Nødetatene har mottatt melding om kantret båt i Strondavika i Gandsfjorden.Politiet melder at en person kan ha havnet i sjøen som følge av hendelsen.Redningsressurser er på vei mot stedet. Hovedredningssentralen sender redningshelikopter fra Sola.
Vegvesenet har i samråd med geolog bestemt at eit helikopter må spyla fjellsida der raset gjekk ved Oltedalsvegen i Gjesdal i dag. Vegen har også fått store skadar. Dermed blir vegen stengt ei god stund til.? Me får ikkje opna vegen i dag. Heller ikkje i helga, det går nok minst ei veke, seier kontrollingeniør, Oddvar Ollestad, i Statens vegvesen.Det er omkøyring via Fylkesveg 450 i Oltedal.
Grunnet is blir det satt opp buss for båt mellom Sauda og Ropeid i sambandet Ryfylkerutene, melder Norled.
? Suldal kommune gratulerer Bjørkenes Gard ved Marit og Jarle Tveit med tildeling av kvalitetsmerket Olavsrosa, skriver kommunen i en pressemelding.Kvalitetsmerket blir tildelt av Norsk Kulturarv. Olavsrosa til Hamrabø og Suldal er den sjuande som er tildelt i Rogaland.
Regjeringen har økt potten fra Havbruksfondet med 800 millioner kroner. 13 kommuner i Rogaland og fylkeskommunen får 170 millioner kroner på deling.Stavanger får mest, med vel 54 millioner kroner. Tysvær får 17.1 millioner kroner, og Vindafjord får 11.3 millioner kroner.Andre kommuner i Rogaland som får penger er Haugesund, Sandnes, Gjesdal, Strand, Hjelmeland, Suldal, Kvitsøy, Bokn, Karmøy og Utsira.
Arbeidsledigheten har begynt å stige igjen i Rogaland selv om det er stort behov for arbeidskraft i mange bransjer fortsatt, sier direktør i Nav Rogaland Merethe P. Haftorsen. Selv om økningen er bare 194 personer fra oktober til november, er det uvanlig at arbeidsledigheten stiger i november. Haftorsen tror ledigheten vil fortsette å stige utover vinteren fordi økte kostnader for bedrifter, høy rente og dyr strøm demper aktiviteten.
Gloppedalsvegen i Gjesdal kommune er stengt grunnet steinras. Flere store steiner har rast ut i veibanen. Ingen personer eller kjøretøy er involvert i raset. Entreprenør er på vei.
Statens vegvesen etterlyser 31 899 personer som enda ikke har fornyet sitt store, plastlaminerte førerkort.Alle det gjelder har fått flere sms fra Statens vegvesen.? Vi er bekymret for at så mange fortsatt ikke har fornyet førerkortet. Nå haster det for de som vil fortsette å kjøre etter nyttår, sier avdelingsdirektør Lill Tove Amundsen i Statens vegvesen.
Gloppedalsvegen i Gjesdal kommune er stengt grunnet steinras. Politiet melder om flere store steiner i vegbanen.Ingen personer eller kjøretøy er involvert i raset. Entreprenør er på vei.
Denne uken vedtok styremøtet i Aker BP investeringer for nesten 200 milliarder kroner på norsk sokkel. 11 utbyggingsplaner (PUD) skal sendes inn denne måneden til Olje- og energidepartementet. Prosjektene selskapet skal bygge ut er blant andre NOAKA i Nordsjøen, det eksisterende feltet Valhall. Skarv-satellittene i Norskehavet og Utsirahøyden.Investeringene skal skje fra neste år til 2028. Olje og gassprisen må ligge mellom 35 og 40 dollar for at prosjektene skal være lønnsomme.Styremøtet denne uken hvor vi godkjente utbyggingsplanene, var trolig det dyreste i Norge, sier pressetalsmann Ole-Johan Faret i Aker BP til Stavanger Aftenblad.
Neptune Energy og lisenspartnarane stadfestar eit nytt funn i leitebrønnen Calypso i Norskehavet.Førebelse utrekningar viser at det utvinnbare volumet er på mellom 1 og 3,5 millionar kubikkmeter, som svarar til 6?22 millionar fat, melder NTB.Calypso er Neptune Energys tredje funn på seks månader på norsk sokkel. Feltet ligg 14 kilometer nordvest for Draugen-feltet og 22 kilometer nordaust for Njord A-plattforma.
Julia Hersvik, mannen og barnet på sju månader hadde akkurat sett seg i bilen om bord på Fjord1-ferja over Boknafjorden då dei opplevde ein kraftig smell torsdag kveld.? Bilen sklei nesten ein meter fram. Heldigvis var babyen festa i bilstolen. Eg kjenner framleis eg er skjelven når eg snakkar om det, fortel ho til NRK.Fleire bilar kolliderte om bord på ferja, og ferjekaien fekk skadar i samanstøyten som skjedde klokka 19.30. Det er framleis ikkje opplyst kva som var årsaka til kollisjonen, verken av politiet eller Fjord1.Julia Hersvik opplevde informasjonen som dårleg i etterkant.Ifølgje regionleiar i Fjord1, Tor Kristoffersen, bekreftar at det har vore ein kraftig smell, og seier at dei ikkje kjenner årsaka, men at dei granskar dette nå.? I utgangspunktet skal ikkje dette skje, me prosedyrar som gjer at me skal ha kontroll på dette. Men det blir ein del av granskinga me må gjera etterpå, seier han.
En mann ble pågrepet av politiet på taket på en bygning på Lura i Sandnes fredag morgen. Mannen hadde også med seg et brekkjern. Det ble funnet merker på en dør som var forsøkt brutt opp. Det ser ikke ut som mannen har klart å bryte seg inn noe sted. Mannen blir meldt for forsøk på innbrudd.
Letesjefen i Equinor beroliger bekymrede oljetilhengere. ? Vi fortsetter med aktiv leting på sokkelen i mange år fremover, sier Jez Averty, ansvarlig for leting på norsk sokkel for Equinor, til Stavanger Aftenblad.Tirsdag kom nyheten om at regjeringen sammen med SV dropper 26. konsesjonsrunde fram til 2025. Det betyr at det ikke åpnes for oljeleting i såkalte umodne områder på sokkelen.Det er likevel åpnet for ordinær leting i modne felt ? der lisenser tildeles i områder med kjent geologi. I 2023 planlegger selskapet å bore 25 letebrønner, mot årets 22.
Nito og NHO ble enige fem timer på overtid i meklingen natt til fredag, melder NTB. Dermed blir det ikke streik blant norske ingeniører.? I meklingen mellom Nito og NHO vedrørende Nito-overenskomsten, nådde partene ? med riksmekler Mats Rulands mellomkomst ? fram til en forhandlingsløsning. Begge partene vedtok forhandlingsløsningen, opplyser Riksmekleren.Om ikke partene hadde blitt enige ville 123 ingeniører gått ut i streik fra fredag morgen. Det ville rammet Nexans Norway i Halden, Siemens i Oslo, samt enkeltmedlemmer i Telenor, Aker Solutions, Aibel, Siemens Trondheim, Siemens Engroshandel og FMC Kongsberg Subsea.
De norske kokkene vant bronse sammenlagt i kokke-VM i Luxembourg. Sveits vant, med Sverige på andreplass, melder landslaget på sin hjemmeside.I juniorklassen ble det sølv sammenlagt på de unge norske kokkene.Konkurransen har pågått siden lørdag i fem forskjellige kategorier, med en rekke delfinaler.Det siste året har 27 kokker, tre kapteiner og en manager brukt all sin fritid for å kunne hevde seg i verdenstoppen. De norske kokkelandslagene har lagt ned mer enn 28.000 timer i trening og perfeksjonering i forkant av Culinary World Cup 2022 i Luxembourg.Konkurransen omtales som VM for kokkelandslag, og arrangeres hvert 4 år på den internasjonale matmassen Expogast i Luxembourg.
En bilfører kjørte inn i autovernet på E39 Sundførvegen på Våg i Tysvær sent torsdag kveld. Både politiet og brannvesenet rykket ut. Bilføreren framstod som uskadet, men det er store materielle skader på bilen. Trafikkuhellet skaper vanskeligheter for trafikken.
Torsdag kveld møtte Stavanger Stjernen Hockey i Stjernehallen. Oilers startet målfesten i det 6. minuttet. Da første periode var over, ledet Stavangerlaget 3?0.Stjernen fikk inn ett mål i andre periode, mens Oilers banket inn tre. Begge lag skåret hver sitt mål i tredje periode, og kampen endte dermed 7?2 til Oilers.
I 19-tiden torsdag fikk nødetatene melding om brann i en bod på Varhaug. Brannen ble raskt slukket, men flere personer fikk i seg røyk.Etter sjekk av helseetat, anbefales to personer å få videre oppfølging hos Stavanger Universitetssjukehus. De to er eksponert for røyk under slukningsarbeidet.Politiet melder at de oppretter sak på forholdet.
MF Boknafjord hadde et sammenstøt med kaien i Mortavika rundt klokken 19.30 torsdag. Det er ikke meldt om personskade, men det er mindre skader på ferja, kaien og trolig på noen av kjøretøyene som var ombord under hendelsen.Politiet er på stedet og gjør undersøkelser.
Avganger fra sambandet Arsvågen - Mortavika går nå etter oppsatt rutetabell. Avgang 20.30 fra Mortavika og 21:00 vil være noe forsinket.Avgangene har vært innstilt siden 19.30, da en ferje tok borti hjørnet på kaien i Mortavika.
I 19-tiden torsdag fikk nødetatene melding om brann i en bod på Varhaug. Brannen ble raskt slykket, men flere personer fikk i seg røyk.Etter sjekk av helseetat, anbefales to personer å få videre oppfølging hos Stavanger Universitetssjukehus. De to er eksponert for røyk under slukningsarbeidet.Politiet melder at de oppretter sak på forholdet.
Nødetatene har fått melding om en trafikkulykke i Gamleveien i Sokndal. Mannskap rykker ut
Ferja som gikk fra Arsvågen til Mortavika tok borti hjørnet på kaien i Mortavika da den skulle legge til rundt klokken 19.30, skriver Aftenbladet.Avganger merket B i Ferjesambandet Arsvagen - Mortavika er innstilt inntil videre, melder Vegtrafikksentralen.
Statens vegvesen avholdt torsdag kontroll ved Krossmoen.En tyrkisk transportør fikk i dag 8000 kroner i gebyr for manglende autopass-avtale.Føreren av vogntoget ble anmeldt på stedet for flere alvorlige brudd på kjøre og hviletiden.Vogntoget blir stående til anmeldelsen er ferdig behandlet av Politiets jurister, skriver vegvesenet i en pressemelding.
Det kan bli streik blant 123 medlemmer i Norges ingeniør- og teknologiorganisasjon (Nito) fra fredag. Forbundet er nå i mekling med NHO, og meklingsfristen går ut ved midnatt.Hvis det blir streik, rammer den først hovedsakelig Nexans Norway i Halden og Siemens AS i Oslo.Streiken vil kunne trappes opp med 341 Nito-medlemmer fra 6. desember, varsler Nito i en pressemelding.Da vil 191 medlemmer hos Aibel AS i Haugesund og 150 hos Aker Solutions på Stord bli tatt ut.
I Nordland er det oransje farevarsel for skogbrann, mens Sørlandet har hatt sin våtaste november på lenge.November var våt, tørr og varm. Klimaforskar Helga Therese Tilley Tajet ved Meteorologisk institutt seier at temperaturen i heile landet var 2,2 grader over normalen i førre månad.? Det er den 10. varmaste november sidan 1900.Varmast har det vore på Sørlandet og Vestlandet med 3 grader over normalen for november 2022.? Det har også vore unormalt tørt. Nedbøren for heile landet ligg 15 prosent under normalen for november, seier Tajet.
Nå nærmar det seg sterkt at politikarane på Haugalandet må seie ja eller nei til å vera med i ein ny bompengepakke, skriv Haugesunds avis. For Karmøy sin del handlar det om utbetring av fylkesveg 547 langs Karmøy. Kommunedirektøren meiner at politikarane bør seie ja. Formannskapet skal behandle saka på måndag. Den nye bompakken overtar i tilfelle for den nåverande Haugalandspakken, som etter planen skal avsluttast komande sommar.
Stavangerordførar Kari Nessa Nordtun har hatt ein samtale med Leif Arne Moi Nilsen etter eit omstridt Facebook-innlegg fredag, der gruppeleiaren i Frp gjentok at han beklagar meldinga. Innlegget frå Moi Nilsen sa at opposisjonen meinte kommunedirektøren måtte gå av, noko alle parti i opposisjon har avvist at dei meiner. Moi Nilsen er nå sjukmeldt, seier hans partikollega Kristoffer Sivertsen.
Et nybygg til 3,4 milliarder kroner i parken bak dagens gamle museum. Det er anbefalingen fra styringsgruppa som vil ha en samlet utbygging av Rogaland Teater og Stavanger museum på Kannikhøyden, der de to institusjonene allerede er naboer. Dette viser dokumenter NRK har fått tilgang til. Det er forventet et stort statlig bidrag til satsingen.Alternativet som foreslås legger opp til at det etableres et felles museumsverksted på Låven på Ledaal, mens andre hovedfunksjoner blir på tomta. Det såkalte «Pennalet» foran Stavanger museum, som i dag er kontorer, skal rives for å gi plass til park. Også dagens scenetårn og nye tilbygg skal rives, for å gi plass til nye scener og andre lokaler.Det foreslåtte alternativet gir lavere kostnader og mindre utbyggingsvolum enn andre alternativer, ifølge utredningen.Det vil bli utlyst arkitektkonkurranse om nybygget.Konseptvalgutredningen legges fram for politikerne i kommunalutvalget på et ekstraordinært møte 19. desember.
© 1997-2022 Sistenytt.com er en del av Norindex Media Norge portalene.
Copyright og Personvern policy :: Om oss

Det er ikke tillatt, uten å innhente skriftlig tillatelse fra Norindex Media Norge, å kopiere, videreformidle eller selge innholdet fra dette domenet. Dette gjelder bla. logo, tekst, fotografier samt programkoder og tekniske løsninger.